
Εκτεταμένη χιονοκάλυψη προκάλεσε η κακοκαιρία Μήδεια στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα η οποία αποτυπώθηκε στην εικόνα του δορυφόρου Terra της NASA. Το μεγαλύτερο μέρος της Νότιας Ελλάδας είναι καλυμμένο με νέφη τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 και δεν διακρίνεται στην εικόνα.
Χιονοπτώσεις στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο καθώς και σε περιοχές, ακόμη και χαμηλού υψομέτρου, της Κρήτης και ενδεχομένως σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου των Βορείων Κυκλάδων σημειώνονται από το μεσημέρι της Δευτέρας 15/2.

Η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας "Μήδεια" θα δώσει χιονοπτώσεις ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας από της νύχτα της Δευτέρας 15/2 προς Τρίτη 16/2 έως το απόγευμα της Τρίτης 16/2. Βροχές ή χιονόνερο αναμένονται στις Σποράδες, στα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου καθώς και στις παράκτιες περιοχές της Κρήτης.
Εκτεταμένη χιονοκάλυψη προκάλεσε η κακοκαιρία #Μήδεια στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα η οποία αποτυπώθηκε στην εικόνα του δορυφόρου Terra της NASA. Το μεγαλύτερο μέρος της Νότιας Ελλάδας είναι καλυμμένο με νέφη τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 και δεν διακρίνεται στην εικόνα. pic.twitter.com/jZwmye1BjY
— meteo.gr - Ο καιρός (@meteogr) February 15, 2021
Δεύτερη φάση της κακοκαιρίας "Μήδεια": Χιονοπτώσεις σε Ανατολική Στερεά και Κρήτη – Θυελλώδεις άνεμοι και δριμύ ψύχος
Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχή/χιονόνερο/χιόνι) που αναμένεται από τις πρώτες ώρες έως το μεσημέρι της Τρίτης 16/2 σύμφωνα με το μοντέλο πρόγνωσης υψηλής ανάλυσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Με μπλε αποχρώσεις φαίνεται η βροχή/χιονόνερο και με μωβ αποχρώσεις η ένταση των χιονοπτώσεων.

Λόγω των δυσμενών συνθηκών που θα επικρατήσουν στο οδικό δίκτυο της Ανατολικής Στερεάς και της Κρήτης κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας 15/2 προς Τρίτη 16/2 σας προτρέπουμε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία μας "ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ" για τον προγραμματισμό των οδικών σας μετακινήσεων.
Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν το πρωί της Τρίτης 16/2. Με μωβ αποχρώσεις φαίνονται τα τμήματα του δικτύου όπου αναμένονται χιονοπτώσεις ή χιονόνερο.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 μποφόρ, ενώ ιδιαίτερα στην περιοχή των Δωδεκανήσων θα φτάνουν τα 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το μεσημέρι της Τρίτης 16/2. Στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ. Τέλος, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα τον ολικό παγετό και τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί της Τρίτης 16/2 οπότε οι ελάχιστες θερμοκρασίες στη Δυτική Μακεδονία και στα ορεινά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους χαμηλότερες των -15 βαθμών Κελσίου.
Πηγή: meteo.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr