X

Κακοκαιρία: "Περιορίστε τις μετακινήσεις" - Ήχησε το 112 σε Φθιώτιδα, Μαγνησία, Λάρισα, Σποράδες, Εύβοια και Σκύρο

Από σήμερα το απόγευμα και για περίπου 12 ώρες αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα - Έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες και αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα

Γράφει: TheToc team

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές, καθώς η κακοκαιρία που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ώρες να κάνει την εμφάνισή της στη χώρα, φέρνει ισχυρά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές.

Οι προειδοποιήσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα όπως βροχές, καταιγίδες, κεραυνούς και δυνατούς ανέμους έχουν θέσει σε επιφυλακή την Πολιτική Προστασία, η οποία προχώρησε στην αποστολή μηνυμάτων μέσω του 112.

Συγκεκριμένα, μηνύματα έκτακτης ανάγκης εστάλησαν σε κατοίκους της Φθιώτιδας, της Λάρισας, της Μαγνησίας, των Σποράδων, της Εύβοιας και της Σκύρου, με τους πολίτες να ενημερώνονται για την εκδήλωση ισχυρών φαινομένων τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, από το απόγευμα της Παρασκευής και για περίπου 12 ώρες αναμένονται κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες και αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα.

Διαβάστε Επίσης

Μήνυμα του 112 και έκκληση για προσοχή ενόψει της κακοκαιρίας

Η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, καθώς σε ορισμένες περιοχές τα φαινόμενα μπορεί να είναι ισχυρά και να προκαλέσουν προβλήματα.

Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχίσει να επηρεάζει τη χώρα έως και το Σάββατο, με τις αρχές να παρακολουθούν στενά την εξέλιξή της.

Οι πολίτες καλούνται να δείξουν αυξημένη προσοχή, ιδιαίτερα στις περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο των έντονων φαινομένων.

Διαβάστε Επίσης