Follow us

Κακοκαιρία: Πού θα χτυπήσουν τις επόμενες ώρες τα επίκινδυνα φαινόμενα- Ισχυρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα θα είναι επικίνδυνα έως και την Παρασκευή - Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία - 394 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς και άντληση υδάτων

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Βροχή Αθήνα

Προβλήματα σε δρόμους, σπίτια και οδηγούς προκάλεσε η σημερινή κακοκαιρία που έπληξε σφόδρα το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, αλλά και το Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Συνολικά 394 κλήσεις έχει λάβει από χθες το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός σε έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Οι κλήσεις, αφορούν κυρίως αντλήσεις υδάτων, απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις συνανθρώπων μας προς ασφαλή σημεία.

Διαβάστε Επίσης

Όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός, τα περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν στην Αττική όπου το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 204 κλήσεις ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 113 περιπτώσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων, απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, μεταφορές ατόμων κυρίως οδηγών προς ασφαλή σημεία. Ακόμη, 100 κλήσεις δέχθηκαν στη Ζάκυνθο, ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 30 περιπτώσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων.

κακοκαιρια

Ο κ. Αρτοποιός επανέλαβε την ισχυρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινόμενων.

Συνολικά σήμερα, όπως είπε, έχουν εκδοθεί από το πρωί 5 προειδοποιητικά μηνύματα από το 112 προς τους κατοίκους Αττικής, Εύβοιας, Μαγνησίας, Σποράδων, Κέρκυρας, Παξών, Βορειανατολικού Αιγαίου, της Θάσου καθώς και προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Τρίπολης.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα θα είναι επικίνδυνα έως και την Παρασκευή ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται αύριο το πρωί στα Δωδεκάνησα.

Για το λόγο αυτό προειδοποιητικό μήνυμα για αυξημένη προσοχή λόγω των καιρικών φαινομένων στάλθηκε πριν από λίγη ώρα στους κατοίκους της Δωδεκανήσου από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Οι κάτοικοι των νησιών ειδοποιούνται για εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων(ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους) από τις πρωινές ώρες της 27ης Ιανουαρίου.

Ήδη με αποφάσεις που εξέδωσαν όλοι οι δήμαρχοι της Δωδεκανήσου τα σχολεία αύριο θα είναι κλειστά ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των δήμων

Διαβάστε Επίσης

"Σε όλα τα μηνύματα από το 112 απευθύνουμε ισχυρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινόμενων. Ανάλογα με την ενημέρωση από την ΕΜΥ θα αξιολογηθεί εκ νέου η πορεία της κακοκαιρίας.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΑΘΗΝΑ

Όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας παραμένει σε ετοιμότητα. Επαναλαμβάνουμε την ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες πέραν των οδηγιών του 112. Παρακαλούμε πολύ παραμείνετε πολύ προσεκτικοί. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως αναγκαίες αν βρίσκεστε στις περιοχές όπου εξελίσσονται τα επικίνδυνα φαινόμενα. Λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας. Τονίζουμε ότι για οποιαδήποτε μετακίνησή μας είναι σημαντικό να είμαστε και να παραμένουμε ενημερωμένοι για την εξέλιξη της κακοκαιρίας αλλά και της βατότητας του οδικού δικτύου", σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε νέα ευρεία συντονιστική σύσκεψη για την αξιολόγηση των μετεωρολογικών δεδομένων που αφορούν στην εξελισσόμενη κακοκαιρία με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, της φυσικής ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, όλων των συναρμόδιων φορέων αλλά και με επιστημονική ομάδα μετεωρολόγων και υδρολόγων.

Αρναούτογλου: Ισχυρές βροχοπτώσεις στο Β. Αιγαίο - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΑΘΗΝΑ

Τις Κυκλάδες θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ενώ δυνατές μπόρες και καταιγίδες αναμένονται αργότερα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο με μεγάλα ποσοστά βροχής και πολύ δυνατούς ανέμους.

Τη νύχτα μέχρι και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα έχουν δυνατές βροχές και καταιγίδες. Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια τμήματα της χώρας ο καιρός θα είναι άστατος με μπόρες και καταιγίδες ανά διαστήματα.

Διαβάστε Επίσης

Το απόγευμα και προς το βράδυ η κακοκαιρία θα επεκταθεί και στα βόρεια, με μπόρες να επηρεάζουν σχεδόν ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί στα 5 με 6 μποφόρ.

Η Αττική θα έχει από το πρωί συννεφιά και μέχρι το μεσημέρι θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Στην πορεία της ημέρας θα υπάρχει σταδιακή βελτίωση, το βράδυ όμως υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες κυρίως στα κεντρικά και τα νότια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι δυτικοί στα 4 με 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία αναμένεται έντονη συννεφιά, ενώ μετά το μεσημέρι θα υπάρξουν τοπικές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της Περιφέρειας. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΜΥ 23 Μαρ 2023 | 06:12

Καιρός: Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα - Στους 20 βαθμούς θα "σκαρφαλώσει" ο υδράργυρος

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται ο καιρός σήμερα, Πέμπτη, με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική χώρα. Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΜΥ 22 Μαρ 2023 | 06:16

Συννεφιά με υψηλές θερμοκρασίες σήμερα - Πού θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες

Αίθριος ο καιρός σήμερα, με τη θερμοκρασία στην Αττική να κυμαίνεται από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 21 Μαρ 2023 | 14:17

Εξαρθρώθηκε συμμορία που ανατίναζε ΑΤΜ και έκλεβε αυτοκίνητα στην Αττική

Δύο άνδρες συνελήφθησαν ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατά την διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της Αττικής.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 21 Μαρ 2023 | 06:10

Ανοιξιάτικος καιρός με τον υδράργυρο έως 19 βαθμούς - Πού θα σημειωθούν τοπικές βροχές

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός σήμερα, Τρίτη, ενώ η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ 19 Μαρ 2023 | 08:05

Καιρός: Συννεφιά και σήμερα με άνοδο της θερμοκρασίας - Πού θα βρέξει

Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια και τοπικές βροχές στα νότια νησιωτικά τμήματα - Άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά και βόρεια - Άνεμοι έως 6-7 μποφόρ

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ 18 Μαρ 2023 | 08:15

Καιρός: Νεφώσεις σήμερα, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας - Πού θα βρέξει

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται σήμερα Σάββατο - Βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά, χιόνια στα ορεινά της Κρήτης

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΜΥ 17 Μαρ 2023 | 06:59

Συνεχίζεται η κακοκαιρία με καταιγίδες, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας - Ποιες περιοχές θα "χτυπηθούν"

Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί σήμερα από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 16 Μαρ 2023 | 06:00
Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 15 Μαρ 2023 | 04:10

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες από σήμερα - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Χαλάει ο καιρός από σήμερα - Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 14 Μαρ 2023 | 18:08

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Έρχεται επικίνδυνη και με διάρκεια κακοκαιρία - Θα χτυπήσει σε τρία στάδια

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε για μια "επικίνδυνη και με διάρκεια κακοκαιρία", η οποία θα χτυπήσει τη χώρα σε τρία στάδια.

ΕΜΥ 14 Μαρ 2023 | 12:27

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την Τετάρτη

Iσχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αναμένονται από αύριο Τετάρτη έως και το μεσημέρι της Παρασκευής.

ΚΑΙΡΟΣ 14 Μαρ 2023 | 09:01

Πρόγνωση Μαρουσάκη: Έρχεται ισχυρή επιδείνωση του καιρού από την Τετάρτη με βροχές και καταιγίδες

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή, με αρκετές βροχές και καταιγίδες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΜΥ 14 Μαρ 2023 | 06:12

Αίθριος ο καιρός σήμερα - Πότε θα "χτυπήσει" το νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες

Στην Αττική η θερμοκρασία σήμερα θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Πρόβλεψη Κλέαρχου Μαρουσάκη για το νέο κύμα κακοκαιρίας.