Πολλές περιοχές της Αθήνας και του Λεκανοπεδίου έχουν δεχτεί μεγάλο όγκο νερού, ενώ οι βροχοπτώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.
Τα φαινόμενα αναμένεται να κορυφωθούν στην Αττική μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 26/10.
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έως τις 13:00 το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στην Τακτικούπολη Τροιζηνίας (70 χιλιοστά) και ακολούθησε το Κορωπί (49 χιλιοστά).
Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η κατανομή της βροχόπτωσης στη χώρα, καθώς και οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 13:00 της Δευτέρας 26/10.
Σε Red Code η Ρόδος λόγω κακοκαιρίας - Κίνδυνος για πλημμύρες
Σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code) τίθεται η Ρόδος, όπως και το σύνολο των Δωδεκανήσων, από σήμερα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, έως και την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Ρόδου.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ προβλέπει για τα Δωδεκάνησα κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες ενδέχεται να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου καλεί κατοίκους και επισκέπτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.
Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται στα σημεία όπου έχουν συσσωρευτεί νερά, ενώ ζητείται να τηρούνται οι αποκλεισμοί δρόμων και οι υποδείξεις των υπηρεσιών.
ΕΜΥ: Αναβαθμίστηκε το έκτακτο δελτίο καιρού - Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα
Το έκτακτο δελτίο καιρού που εκδόθηκε την Κυριακή από την ΕΜΥ, αναβαθμίστηκε το πρωί της Δευτέρας σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ, η κακοκαιρία που ήδη έχει ξεκινήσει να πλήττει τη χώρα, αναμένεται να είναι πιο έντονη.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν αρκετές περιοχές, κυρίως στα ανατολικά, όπου προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα ενδέχεται κατά τόπους να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, αυξάνοντας την ανάγκη για προσοχή.
Σύμφωνα με το δελτίο, η κακοκαιρία θα διαρκέσει τουλάχιστον τρεις ημέρες, δηλαδή από σήμερα, έως και την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου.
Οι πολίτες καλούνται να παρακολουθούν τις νεότερες ενημερώσεις για την εξέλιξη του καιρού και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς τα έντονα φαινόμενα ενδέχεται να επηρεάσουν τις μετακινήσεις και τις υπαίθριες δραστηριότητες.
Αναβαθμίστηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καιρό
Πιο συγκεκριμένα, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα:
- Στα Δωδεκάνησα έως αργά το βράδυ (κόκκινη προειδοποίηση).
- Στη Θεσσαλία (ν. Μαγνησίας, ν. Λάρισας) έως τις βραδινές ώρες (πορτοκαλί προειδοποίηση).
- Στις Σποράδες και την Εύβοια (πορτοκαλί προειδοποίηση).
- Στην ανατολική Στερεά (κυρίως ν. Φθιώτιδας, ν. Βοιωτίας) έως αργά το απόγευμα (πορτοκαλί προειδοποίηση).
- Στην Αττική από τις βραδινές ώρες (πορτοκαλί προειδοποίηση).
- Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (πορτοκαλί προειδοποίηση).
Αύριο:
- Στις Σποράδες και την Εύβοια έως το μεσημέρι και εκ νέου από τις βραδινές ώρες (πορτοκαλί προειδοποίηση).
- Στην ανατολική Στερεά (κυρίως ν. Φθιώτιδας, ν.
- Βοιωτίας) από αργά το βράδυ (πορτοκαλί προειδοποίηση).
- Στην Αττική έως τις πρωινές ώρες (πορτοκαλί
- προειδοποίηση).
- Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (πορτοκαλί
- προειδοποίηση).
- Στα Δωδεκάνησα από αργά το μεσημέρι (πορτοκαλί
- προειδοποίηση).
- Στη Θεσσαλία (ν. Μαγνησίας, ν. Λάρισας) από τις
- βραδινές ώρες (πορτοκαλί προειδοποίηση).
Και την Τετάρτη:
- Στη Θεσσαλία (ν. Μαγνησίας, ν. Λάρισας) έως αργά τη
- νύχτα (κόκκινη προειδοποίηση).
- Στις Σποράδες και την Εύβοια έως αργά το βράδυ
- (κόκκινη προειδοποίηση).
- Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως αργά το βράδυ
- (πορτοκαλί προειδοποίηση).
- Στα Δωδεκάνησα (κόκκινη προειδοποίηση).
- Στην ανατολική Στερεά (κυρίως ν. Φθιώτιδας, ν.
- Βοιωτίας), κατά διαστήματα έως αργά τη νύχτα (πορτοκαλί
- προειδοποίηση).
- Στην Αττική από τις πρώτες ώρες έως το μεσημέρι
- (πορτοκαλί προειδοποίηση).