Σοβαρά προβλήματα προκαλεί η κακοκαιρία που πλήττει από τη νύχτα την Εύβοια, με τον ποταμό Κηρέα να έχει υπερχειλίσει, δρόμους να έχουν πλημμυρίσει και την κυκλοφορία προς τη Χαλκίδα να διεξάγεται μέσω εναλλακτικής διαδρομής.
Την ίδια ώρα, στον Δήμο Διρφύων–Μεσσαπίων στην Εύβοια καταγράφονται εκτεταμένα προβλήματα, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, βοηθητική γέφυρα κατέρρευσε στην περιοχή Κυπαρίσσι.
Εύβοια: Υπερχείλισε ο Κηρέας – Από Μετόχι και Δαφνούσα η κυκλοφορία προς Χαλκίδα
Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια, όπου η συνεχής και έντονη βροχόπτωση προκάλεσε την υπερχείλιση του ποταμού Κηρέα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία σε σημεία του οδικού δικτύου.
Σύμφωνα με το evima.gr, ο δήμαρχος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ανακοίνωσε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων προς τη Χαλκίδα θα πραγματοποιείται προσωρινά μέσω Μετοχίου–Δαφνούσας, εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε η υπερχείλιση του ποταμού.
Παράλληλα, σύμφωνα με το evianews, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον δρόμο Μαντουδίου–Προκοπίου, στο ύψος της θέσης "Καντά", καθώς το οδόστρωμα έχει καλυφθεί από μεγάλες ποσότητες νερού και λάσπης.
Η υπερχείλιση του Κηρέα είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στον δρόμο Μαντουδίου–Προκοπίου, επηρεάζοντας τη βασική οδική σύνδεση της Βόρειας Εύβοιας με τη Χαλκίδα.
Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στη θέση "Πορτάρα", όπου τα νερά του Κηρέα έχουν κατακλύσει τον δρόμο, καθιστώντας αδύνατη τη διέλευση των οχημάτων.
Κατέρρευσε βοηθητική γέφυρα στο Κυπαρίσσι – Προβλήματα στη θέση "Πεθαμένος"
Σημαντικές ζημιές καταγράφονται και στον Δήμο Διρφύων–Μεσσαπίων. Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, βοηθητική γέφυρα κατέρρευσε στην περιοχή Κυπαρίσσι, εξαιτίας της κακοκαιρίας.
Προβλήματα έχουν αναφερθεί και στη θέση "Πεθαμένος", όπου βρίσκεται υπό κατασκευή γέφυρα, με τη συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων νερού να δυσχεραίνει την κυκλοφορία.
Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, ο δήμαρχος Διρφύων–Μεσσαπίων, Αντώνης Σπυρόπουλος, βρισκόταν όλη τη νύχτα στην περιοχή και έχει αποκλειστεί στα Πολιτικά λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας.
Εύβοια: Κλείνουν αθλητικές εγκαταστάσεις λόγω κακοκαιρίας
Σε έκτακτα προληπτικά μέτρα προχωρά ο Δήμος Χαλκιδέων, καθώς η κακοκαιρία που πλήττει την Εύβοια και η κατάσταση συναγερμού RED CODE οδηγούν στο προσωρινό κλείσιμο αθλητικών εγκαταστάσεων.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Δήμου, σήμερα, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2026, αναστέλλεται η χρήση των ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων, με βασικό στόχο την προστασία των αθλητών, των προπονητών και των πολιτών.
Ποιες αθλητικές εγκαταστάσεις κλείνουν
Συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν για το κοινό οι ακόλουθες εγκαταστάσεις:
- Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας
- Δημοτικό Στάδιο Νέας Αρτάκης
- Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαλκίδας
- Δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου και αντισφαίρισης (τένις)