Καλούν τον κόσμο να καταστρέψει τα ακυρωτικά μηχανήματα

Άτομα και αναρχικές ομάδες καλούν μέσω γνωστής ιστοσελίδας του χώρου τους επιβάτες να καταστρέψουν τα ακυρωτικά μηχανήματα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Καλούν τον κόσμο να καταστρέψει τα ακυρωτικά μηχανήματα

Κάλεσμα σε όλους όσους χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να καταστρέψουν τα ακυρωτικά μηχανήματα στους σταθμούς επιβίβασης και αποβίβασης, απευθύνουν, μέσω ιστοσελίδας του χώρου, άτομα και αναρχικές ομάδες λίγες ημέρες μετά την αναγραφεί συνθημάτων έξω από τα σπίτια εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες.

Στο πρόσφατο παρελθόν τα ίδια άτομα με καταδρομικού τύπου ενέργειες προκάλεσαν καταστροφές σε Μετρό, ΗΣΑΠ, ενώ εισέβαλλαν και σε λεωφορεία με στόχο να αρπάξουν τα ακυρωτικά μηχανήματα των εισιτηρίων.
Αυτή τη φορά στην ανάρτησή τους δίνουν και οδηγίες πως αφαιρούνται ή καταστρέφονται τα ακυρωτικά μηχανήματα.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Από την αρχή του 2016, στις γειτονιές μας έχουν αφαιρεθεί δεκάδες ακυρωτικά μηχανήματα από τα λεωφορεία. Με απλά μέσα, λύνοντας 4 βίδες και κόβοντας ένα καλώδιο, πάρθηκαν από τις τοπικές γραμμές των λεωφορείων (250, 732, 203, 054) τα μηχανήματα επικύρωσης εισιτηρίων εξασφαλίζοντας έστω και για λίγο την ελεύθερη μετακίνησή για όλους και όλες.

Οι μετακινήσεις με τα ΜΜΜ δεν είναι βόλτες στη πόλη. Οι μετακινήσεις είναι ανάγκη που σχετίζεται άμεσα τόσο με την αναζήτηση και την εύρεση εργασίας όσο και με την έγκαιρη μεταφορά μας σ’ αυτή. Είναι μετακίνηση για εμάς, τους «από τα κάτω», εργάτες/τριες, ανέργους/ες, μετανάστες/στριες που εξυπηρετεί τα κέρδη των αφεντικών.

Γι’ αυτό αυξάνονται οι τιμές των εισιτηρίων, γι’ αυτό εντείνονται οι έλεγχοι, γι’ αυτό και θεσμοθετούν ειδικούς μπάτσους συγκοινωνιών, καταλήγοντας στην επιβολή πλήρως ελεγχόμενων ζωνών μέσα στα ΜΜΜ και στην αύξηση του κόστους ζωής μας.

Για μας, λοιπόν, η μετακίνηση είναι μια εκβιαστική κοινωνική ανάγκη και δεν θα ανεχτούμε να μετατραπεί σε καθημερινή αγωνία για το που θα πετύχουμε ελεγκτή, για το αν βγαίνουν τα λεφτά το εισιτήριο. Δεν ανεχόμαστε τον συνολικό αποκλεισμό μας από κάτι που ουσιαστικά μας ανήκει.

Γι’ αυτό αντιστεκόμαστε έμπρακτα και σαμποτάρουμε τα συστήματα ελέγχου στα ΜΜΜ: τόσο τα ήδη υπάρχοντα (όπως το πιλοτικό μέτρο των τουρνικέ στα λεωφορεία –πχ.224- τα οποία και αφαιρέθηκαν αμέσως μόλις εμφανίστηκαν) όσο και αυτά που έρχονται (ηλεκτρονικά εισιτήρια, κάμερες, μπάτσοι, αυξήσεις) παρακωλύοντας έτσι την τεχνική δυνατότητα των αφεντικών να μας επιβάλλουν ό,τι τους ωφελεί.

Το κράτος δεν είμαστε εμείς. Εμείς είμαστε απέναντί του, και στην αριστερή του πτέρυγα , που μοιράζει ψίχουλα σε ανέργους για «δωρεάν μετακινήσεις» και παρουσιάζει τους ευέλικτα εργαζόμενους, τους μισοάνεργους, και τους εργαζόμενους των 300,400 και 500 ευρώ σαν προνομιούχους, ενώ παράλληλα προάγει τον ταξικό αποκλεισμό για όλους τους αδύναμους και υφαρπάζει και άλλα από τον μισθό τους: με τους φόρους, με το ασφαλιστικό, με τη μαύρη και απλήρωτη εργασία.

Απέναντι στο κράτος που μας καλεί να συναινέσουμε και να συνετιστούμε στις στρατηγικές του για περισσότερα κέρδη και περισσότερη πειθαρχία, εμείς προτάσσουμε την αντίσταση στον έλεγχο, το σαμποτάζ στους μηχανισμούς επιτήρησης, την άρνηση πληρωμών καθώς και την έμπρακτη αλληλεγγύη ανάμεσα σε ντόπιους και μετανάστες, σ’ αυτούς που αντιστέκονται, ανάμεσα σε όλους όσοι δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από την κρατική πολιτική.

Και καλούμε όσους θέλουν και πιθανόν φοβούνται, να πράξουν ότι τους αναλογεί: να αρνηθούν έμπρακτα τους ελέγχους και τα αντίτιμα στις καθημερινές μετακινήσεις, να σαμποτάρουν με κάθε τρόπο τα συστήματα ελέγχου στα ΜΜΜ και παντού, να υπερασπιστούν ατομικά και συλλογικά την ελεύθερη μετακίνηση τους.

Γιατί η στάση μας απέναντι στα ΜΜΜ αντιστοιχεί στη συνολική μας στάση μέσα στην κοινωνία και απέναντι στις δομές του κράτους. Και όλα αυτά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των αγώνων που δίνουμε ενάντια στην εξαθλίωση και την υποτίμηση των ζωών μας, ενάντια στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και την καταστολή, για την υπεράσπιση της κοινωνικής αναπαραγωγής και των κοινωνικών αγαθών.

ΑΝΤΙΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ»

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΜΕ 21 Ιαν 2021 | 10:16

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 στα Προπύλαια - Κλειστός από τις 10 ο σταθμός Μετρό "Πανεπιστήμιο"

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 στα Προπύλαια - Συλλαλητήρια και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα κι άλλες πόλεις - Τα αιτήματα.

ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ 21 Ιαν 2021 | 10:07

Χαμός στο νοσοκομείο Ρεθύμνου: Παραιτήθηκαν 15 γιατροί - Καταγγελίες και από Ανδρέα Ξανθό

Κίνδυνος για την ασφάλεια των ασθενών από την κόντρα γιατρών και διοίκησης στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Καταγγελίες για αυταρχική διαχείρηση.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ 21 Ιαν 2021 | 09:42

Σαρηγιάννης για μεταλλαγμένο κορονοϊό: Είναι πιο μεταδοτικός αλλά δεν έχει σοβαρότερα συμπτώματα

Προβληματισμό προκαλούν τα ορφανά κρούσματα της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού που έχουν εντοπιστεί στη χώρα.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 21 Ιαν 2021 | 09:40

ΑΠΘ: Φοιτήτρια καταγγέλλει καθηγητή- Πώς πλησίαζε τις φοιτήτριες του...γούστου του

Νέα στοιχεία και καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή του ΑΠΘ.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ 21 Ιαν 2021 | 09:27

Δημόπουλος: Δεν είδαμε επιβάρυνση από την επιστροφή των μαθητών στα δημοτικά

Ο Αθανάσιος Δημόπουλος μίλησε για τη μετάλλαξη του κορονοϊού και το άνοιγμα των σχολείων.

ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ 21 Ιαν 2021 | 09:17

Άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων: Ερχεται λευκός καπνός ειδικών την Παρασκευή - Όλα δείχνουν την 1η Φεβρουαρίου

Την Παρασκευή στο "τραπέζι" το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων - Γιατί προκρίνεται η 1η Φεβρουαρίου - Πώς θα δοθεί η βαθμολογία για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ 21 Ιαν 2021 | 09:16

Βαλτόνερα Φλώρινας: Κινδυνεύει να εξαφανιστεί από τον χάρτη το χωριό - Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους [βίντεο]

Στο χωριό Βαλτόνερα Φλώρινας, οι κάτοικοι ζουν με το φόβο ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί κυριολεκτικά να ανοίξει η γη και να τους καταπιεί.

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ 21 Ιαν 2021 | 08:44

Συγκλονιστικές καταγγελίες από πρώην φοιτήτριες για τον καθηγητή του ΑΠΘ: Για δύο δεκαετίες όλοι γνώριζαν...

Ανοίγουν στόματα μετά τις καταγγελίες πρώην φοιτητριών του ΑΠΘ, οι οποίες έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητή του Πανεπιστημίου.

ΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΣΙΑΛ ΜΙΝΤΙΑ 21 Ιαν 2021 | 08:23

Σοκ στο Βόλο: Δίωξη σε 32χρονο για βιασμό 15χρονης με νοητική υστέρηση

Την καταγγελία του βιασμού φέρεται να έκαναν στην Αστυνομία οι γονείς της ανήλικης αλλά και η ίδια, που κλήθηκε να καταθέσει.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 21 Ιαν 2021 | 08:23

Δερμιτζάκης: Μπορεί κάποιες μεταλλάξεις να "ξεφεύγουν" από το εμβόλιο - Κακώς άνοιξαν οι εκκλησίες πριν τα σχολεία

Ο καθηγητής Μ. Δερμιτζάκης δεν απέκλεισε την πιθανότητα να προκύψει μια μετάλλαξη ή μεταλλάξεις σε ένα στέλεχος του ιού οι οποίες να ξεφεύγουν από τα εμβόλια.

Ο ...ΚΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ 21 Ιαν 2021 | 08:17

Αρκάς : Το σκληρό "δούλεμα" στον Φεβρουάριο

Οι μήνες "δουλεύουν" τον Φεβρουάριο στο σκίτσο του Αρκά

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 21 Ιαν 2021 | 08:08

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης "ξαναχτυπά": Ο ταφών και τα ρομπότ, δύο ενδιαφέρουσες λέξεις

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης "ξαναχτυπά", με μία νέα ανάρτηση και με αφορμή δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα.

ΝΤΟΜΙΝΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ 21 Ιαν 2021 | 07:30

Σοκ από τις αποκαλύψεις Μπεκατώρου - Κακλαμανάκη: Η σεξουαλική επίθεση σε 11χρονη, η ομερτά και οι απειλές

Η έρευνα που ξεκίνησε με τις αποκαλύψεις Μπεκατώρου και τις καταγγελίες Κακλαμανάνη ενδέχεται να φέρει ενώπιον της Δικαιοσύνης πρόσωπα που ήταν στο απυρόβλητο.