Follow us

Καλύτερη μαθητική start up Ευρώπης: "Αγγίξαμε ό,τι φαινόταν άπιαστο", λένε οι μαθητές του Β' Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς

"Αγγίξαμε ό,τι φαινόταν άπιαστο στα μάτια μας!", λένε οι μαθητές του Β' Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς που κέρδισαν τον τίτλο της καλύτερης μαθητικής start up" της Ευρώπης για το 2022

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
σταρταπ

Εκστασιασμένοι από την πρωτιά που κατέκτησαν στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ Nεανικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Ευρώπης, το GEN-E 2022 του JA Europe, που διεξήχθη στο Ταλίν της Εσθονίας, είναι οι μαθητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς, που με τη "Microgreens Magicgreens" κατάφεραν να κερδίσουν τις εντυπώσεις και τον τίτλο της καλύτερης μαθητικής "start up" της Ευρώπης για το 2022.

"Είμαστε εκστασιασμένοι! Όταν το πάθος και το ταλέντο συνδυάζεται με σκληρή δουλειά και την κατάλληλη υποστήριξη, τότε μπορούν να γίνουν "Microwonders!” - "Μικροθαύματα!”. Ζήσαμε το όνειρο! Αγγίξαμε ό,τι φαινόταν άπιαστο στα μάτια μας! Μέσα στην οικογένεια του JA μπορέσαμε να δημιουργήσουμε, να δούμε τους εαυτούς μας αληθινούς επιχειρηματίες και να αναδείξουμε το δυναμικό των δημόσιων σχολείων της περιφέρειας! Ευχαριστούμε για όλα! We are JA! We are GEN-E!", δήλωναν, ενθουσιασμένοι, οι μαθητές από το Κιλκίς, λίγες ώρες μετά τη μεγάλη διάκριση.

Η ομάδα, που αποτελείται από τον Παναγιώτη Καρατζά, τον Κωνσταντίνο Κουκάκη, τον Χάρη Κολιούσκα, τον Αλέξανδρο Κατσαρώνα, τη Μαρία Δούρου, τη Χριστίνα Κεχαγιά, τους εκπαιδευτικούς Ελένη Σιδηροπούλου και Σταύρο Κατσαρώνα αλλά και άλλους μαθητές και μαθήτριες του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς, πανηγύρισε με ενθουσιασμό τη νίκη της στην επίσημη τελετών των βραβεύσεων που πραγματοποιήθηκε, χθες το βράδυ, στο εντυπωσιακό Ναυτικό Μουσείο του Ταλίν, με τις απονομές να γίνονται πάνω σε ένα υποβρύχιο!

Διαβάστε Επίσης

Η κατάκτηση της πρώτης θέσης αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία που έχει σημειώσει ποτέ ελληνική μαθητική ομάδα σ’ αυτόν τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, που πραγματοποιείται εδώ και 33 χρόνια και αποτελεί τον σπουδαιότερο και ιστορικό θεσμό μαθητικής επιχειρηματικότητας καθώς αντίστοιχοι διαγωνισμοί του Junior Achievement πραγματοποιούνται στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο εδώ και πάνω από 100 χρόνια.

Η Μicrogreens Magicgreens είχε κατακτήσει το πρώτο βραβείο στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό "Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2022" του Junior Achievement Greece στις 13 Μαΐου 2022 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και εκπροσώπησε τη χώρα μας στον διαγωνισμό. Μετά την ανακοίνωση της πρώτης πανευρωπαϊκής θέσης η ελληνική αποστολή πανηγύρισε με μεγάλο ενθουσιασμό την τεράστια αυτή νίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μαθητής Αλέξανδρος Κατσαρώνας της "Microgreens Magicgreens" κέρδισε και το Βραβείο Ηγετικής Προσωπικότητας JA Alumni Leadership Award μαζί με 7 μαθητές και μαθήτριες από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Τρίτο βραβείο και άλλες διακρίσεις στην φοιτητική "start up" Drug n Drop

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και η φοιτητική "start up" "Drug n Drop" από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που κατέκτησε την τρίτη θέση, το "χάλκινο μετάλλιο", στον αντίστοιχο φοιτητικό διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν 21 ευρωπαϊκές χώρες. Η ομάδα κέρδισε και το ειδικό βραβείο GAM Investments Financial Sustainability & Growth Award και ο CEO Νικόλας Σπυρέλλης κέρδισε Βραβείο Ηγετικής Προσωπικότητας JA Alumni Leadership Award μαζί με 2 φοιτητές από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες.

"Είμαι περήφανος για την ομάδα μου και πολύ χαρούμενος που η προσπάθεια μηνών μετουσιώθηκε σε αυτές τις σπουδαίες διακρίσεις. Από την αρχή πίστευα πολύ στην ιδέα και τις προοπτικές της ομάδας μου, της συμφοιτήτριάς μου στο ΟΠΑ Αλεξίας Βασιλάκη και του αδελφού μου Γιάννη Σπυρέλλη -φοιτητή Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ- και θεωρώ πως ο συνδυασμός σκληρής δουλειάς και πίστης μπορεί να φέρει αποτελέσματα όπως αυτό", δήλωσε ο Νίκος Σπυρέλλης από την Drug n Drop και ευχαρίστησε "το τμήμα Δ.Ε.Τ. και το Junior Achievement Greece, ιδιαιτέρως τον καθηγητή μας στο Δ.Ε.Τ. Σταύρο Λουνή και την υπεύθυνη του προγράμματος JA Start Up Ιωάννα Κυπριώτη που μας στήριξαν αδιαλείπτως από την πρώτη μέρα".

Τα περίπτερα των δύο ομάδων επισκέφθηκαν στην Εμπορική Έκθεση της διοργάνωσης, στην Freedom Square του Ταλίν, ο Πρόεδρος της Εσθονίας Αλάρ Κάρις και ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Εσθονία Μανώλης Αποστολάκης.

Μεγάλη η συγκομιδή βραβείων

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ GEN-E απονεμήθηκαν, στις 13 Ιουλίου, βραβεία άλλων διαγωνισμών και θεσμών του JA Europe που είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα και στα οποία είχε δυναμική παρουσία η Ελλάδα. Το πρώτο βραβείο του Διεθνούς Διαγωνισμού Kοινωνικής Καινοτομίας - Social Innovation Relay (SIR) 2022 απονεμήθηκε στην μαθητική κοινωνική επιχείρηση Food for Thought από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με την έξυπνη ιδέα της να γίνει εκτεταμένη παραγωγή καινοτόμου -ιδιαιτέρως θρεπτικού- αλευριού από γεωσκώληκες έτσι ώστε να περιοριστεί η επισιτιστική κρίση στην Αφρική. Στο Ταλίν ταξίδεψαν και παρέλαβαν το βραβείο, τα μέλη της ομάδας Βασίλης Μαλασίδης, Μαρία Τσιαούση, Βασίλης Τσερκέζης και η υπεύθυνη εκπαιδευτικός Άννα Ματσιώρη. "Η ιδέα αυτή έχει προοπτική, τα παιδιά επιθυμούν να την αναπτύξουν και σίγουρα μετά τη σπουδαία αυτή διάκριση θα βρουν υποστηρικτές", δήλωσε η υπεύθυνη του προγράμματος SIR του JA Greece Σοφία Μανσόλα.

Στο Ταλίν απονεμήθηκαν και τα Entrepreneurial School Awards 2022 του JA Europe σε σχολεία που έχουν αριστεύσει στην υλοποίηση του προγράμματος Εικονική Επιχείρηση. Για το 2022 "Επιχειρηματικά Σχολεία της Ευρώπης" ανακηρύχθηκαν δύο ελληνικά σχολεία, το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης στην κατηγορία των Γενικών Λυκείων και το ειδικό σχολείο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Δημητρίου στην κατηγορία των Επαγγελματικών Λυκείων. Τα βραβεία απένειμε ο CEO του JA Europe Salvatore Nigro και ήταν εκεί για να τα παραλάβουν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αριστοτέλειου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Γκροζούδης μαζί με την εκπαιδευτικό/οικονομολόγο του σχολείου Μαρία Δαμαλή και για το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Δημητρίου, ήταν εκεί και παρέλαβε το βραβείο η εκπαιδευτικός, συντονίστρια των προγραμμάτων επιχειρηματικότητας του σχολείου, Έφη Χρυσού.

Σε κοινή δήλωσή τους, ο γενικός διευθυντής του JA Greece Αργύρης Τζικόπουλος, η υπεύθυνη του προγράμματος Εικονική Επιχείρηση Ελίζα Παυλίδη και η διευθύντρια επικοινωνίας του οργανισμού Μαρία Γιαννέτου εκφράζουν τη συγκίνησή τους για τις επιτυχίες της ελληνικής αποστολής, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Αυτές τις ημέρες έλαμψε η νέα γενιά της Ελλάδας! Το πάθος με το οποίο η Microgreens Magicgreens αφοσιώθηκε στην προσπάθειά της, μας γεμίζει περηφάνια και δείχνει το υψηλό επίπεδο της δουλειάς της. Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα από το Κιλκίς που δούλεψε πολύ σκληρά, στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, τους μέντορες και όλους τους υποστηρικτές της ομάδας που έκαναν το όνειρο πραγματικότητα!".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ 19 Ιουν 2024 | 22:37

Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στη Βάρης-Κορωπίου - Διάσπαρτες εστίες στην Αργολίδα

Στη διάθεση των ανακριτικών αρχών της πυροσβεστικής και της αστυνομίας βρίσκεται οπτικό υλικό που δείχνει εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης - Κορωπίου.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 Ιουν 2024 | 22:25

Απόστολος Λύτρας: Σε πλειστηριασμό η μεζονέτα του στο Χαλάνδρι που μένουν η πρώην σύζυγος και οι κόρες του

Στο ακίνητο που βγαίνει σε πλειστηριασμό διαμένει η 48χρονη πρώην σύζυγος και οι ενήλικες κόρες του.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 19 Ιουν 2024 | 21:57

Οι αντιφάσεις του Απόστολου Λύτρα - Οι 30 μπουνιές που έγιναν... 2-3 χτυπήματα "ενστικτωδώς" και το "αφήγημα" της σκάλας

O ποινικολόγος προσπάθησε να "ελαφρύνει" το κλίμα και το σκηνικό του ξυλοδαρμού, μόνο που τα λεγόμενά του στις Αρχές, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα κατέθεσε η σύζυγός του.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 19 Ιουν 2024 | 21:02

Καιρός: Aνοδος της θερμοκρασίας με αέρα στο Αιγαίο την Πέμπτη

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο - Στα ηπειρωτικά τοπικά θα φθάσει τους 39 με 40 βαθμούς

ΣΤΙΣ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 19 Ιουν 2024 | 20:46

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ξεκινά η δίκη των φερόμενων εκτελεστών του δημοσιογράφου

Ξεκινά σε λίγες μέρες ξεκινά η δίκη των φερόμενων εκτελεστών του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ 19 Ιουν 2024 | 20:42

Πατέρας Κυριακής Γρίβα για υπόθεση Λύτρα: "Μακάρι να έκανε τη δουλειά της η αστυνομία και στην κόρη μου"

Ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα μίλησε για την υπόθεση του γνωστού ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19 Ιουν 2024 | 20:19

Σε ποια σημεία παραμένει κλειστή η λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο Μαρκόπουλο

Η φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου μπήκε σε αυλές σπιτιών και επιχειρήσεις.

ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ 19 Ιουν 2024 | 19:52

Λύτρας πριν παραδοθεί: "Από ένα σημείο και μετά φτάνουμε στην υπερβολή - Απλά έχω να πω ότι υπάρχουν παιδιά"

Για το χθεσινό περιστατικό στο κοινό σπίτι του με την σύζυγό του, η οποία υπέβαλε μήνυση, ο Απόστολος Λύτρας δήλωσε πως "δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό"

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ 19 Ιουν 2024 | 19:38

Απόστολος Λύτρας: "Ζήλεψα, αρνήθηκε να μου δείξει πού έστελνε μηνύματα" - Τι είπε στην απολογία του

Ο Λύτρας ισχυρίστηκε ότι το χτύπημα στο πρόσωπο της συζύγου του ουσιαστικά έγινε "από το τέντωμα του δεξιού" του χεριού "ενστικτωδώς και παρορμητικά".

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 19 Ιουν 2024 | 19:27

"Ζήτησα να φύγουν, ο δικηγόρος βλαστημούσε, λιποθύμησα"- Όσα περιέγραψε η Πολυζωγοπούλου για το περιστατικό στο σπίτι της

"Aπό τα παράθυρα είδαμε να έχουν έρθει στον χώρο ο δικηγόρος, η πρώην σύζυγος του κατηγορουμένου και οι μεγάλη κόρη του συζύγου μου" ανέφερε η 37χρονη δικηγόρος.

ΥΨΗΛΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ 19 Ιουν 2024 | 19:07

Ανεξέλεγκτη φωτιά στη Μυτιλήνη - Καίγονται ελαιώνες στη Μόρια, ισχυροί άνεμοι στην περιοχή [εικόνες-βίντεο]

Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή σπρώχνουν τη φωτιά προς την περιοχή νότια της Μόριας και συγκεκριμένα σε ελαιώνες της θέσης Λάρσος στη Μυτιλήνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 19 Ιουν 2024 | 19:05
ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 19 Ιουν 2024 | 19:03

"Σφαχτείτε, αλλά υπάρχουν απλήρωτοι στο γραφείο"- Τα μηνύματα που προηγήθηκαν της επίσκεψης στο σπίτι της Πολυζωγοπούλου

Συνομιλία σε ομαδικό τσατ που δημιουργήθηκε από έναν στενό συνεργάτη των δύο δικηγόρων στο γραφείο τους.