"Καμπανάκι" Καμίνη στην κυβέρνηση: ναρκω-εμπόριο σε κεντρικές πλατείες

"Στη Μασσαλίας, το Πεδίον του 'Αρεως, το Μεταξουργείο, την πλατεία Βαρβακείου και αρκετά άλλα σημεία εκατοντάδες απελπισμένοι άνθρωποι..."

kampanaki-kamini-stin-kubernisi-narkw-emporio-se-kentrikes-plateies
SHARE THIS
0
SHARES

Ευρεία συζήτηση για άλλη μια φορά διεξήχθη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, για τη διακίνηση ναρκωτικών και τη δημόσια χρήση τους. Το θέμα έθεσε προ ημερήσιας διάταξης στη σημερινού συνεδρίαση, ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, χαρακτηρίζοντας το πρόβλημα αυτό ως «πρώτης προτεραιότητας» για την Αθήνα ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τη μέχρι τώρα στάση της.

«Στη Μασσαλίας, το Πεδίον του 'Αρεως, το Μεταξουργείο, την πλατεία Βαρβακείου και αρκετά άλλα σημεία εκατοντάδες απελπισμένοι άνθρωποι, που δυστυχώς γίνονται ολοένα και πιο πολλοί, δίνουν μάχη προσωπικής αντοχής, όταν οι κάτοικοι δίπλα τους, ανήμποροι να τους βοηθήσουν, δίνουν τη δική τους μάχη να δουν τις γειτονιές τους ξανά βιώσιμες», είπε ο κ. Καμίνης. Επίσης, υπενθύμισε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο δήμος για το ζήτημα αυτό, όπως συσκέψεις με φορείς, κόμματα, συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και τον πρωθυπουργό, επιτόπιες παρεμβάσεις καταγραφής των τοξικοεξαρτημένων και ενημέρωσης αλλά και δράσεις επανάκτησης αυτών των χώρων.

Ο κ. Καμίνης επανέλαβε την πρόταση του για δημιουργία δομών εποπτευόμενης χρήσης και χορήγησης υποκατάστατων από τα νοσοκομεία και όχι από δομές στο κέντρο της πόλης. Από την «Ανοιχτή Πόλη», ο δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Αλεξίου κάλεσε το δήμο να υποδείξει χώρους για δημιουργία δομών εποπτευόμενης χρήσης, ίδρυση πολυδύναμων κέντρων ενάντια σε όλες τις εξαρτήσεις κ.α. Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Σοφιανός, επέκρινε τη Δημοτική Αρχή ότι αντιμετωπίζει με «ιδεοληψία» το θέμα, επισημαίνοντας ότι το «μοντέλο» που επικαλείται ο δήμαρχος έχει αποτύχει στην ΕΕ. Επίσης, είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι «αισθητικό», δηλαδή «να μη τρυπιέται δημόσια ο εξαρτημένος αλλά σ΄ ένα χώρο που να μη το βλέπουν».

Ο πρώην δήμαρχος, Νικήτας Κακλαμάνης, επισήμανε ότι υπάρχουν διαφορετικές επιστημονικές προσεγγίσεις, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση και πρότεινε τη συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής που θα εξετάσει και θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο συγκεκριμένες προτάσεις. Από την «Ελληνική Αυγή», ο Ηλίας Κασιδιάρης, ζήτησε την εμπλοκή της Δημοτικής Αστυνομίας για την καταστολή της διακίνησης. Ο επικεφαλής της «Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου, έκανε λόγο για λογικές «νόμου και τάξης», ενώ κατηγόρησε τη διοίκηση του δήμου ότι αντιμετωπίζει το θέμα με επικοινωνιακές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook