Follow us

Καψόνια στο ΑΤ Ομόνοιας:Τι λέει η δικηγόρος του ανήλικου πρόσφυγα

Τι υποστηρίζει η συνήγορος ενός από τους ανήλίκους πρόσφυγες. Κάνει λόγο για εξευτελιστικές πράξεις και για άνευ ουσίας κράτησης τους.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Καψόνια στο ΑΤ Ομόνοιας:Τι λέει η δικηγόρος του ανήλικου πρόσφυγα

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την καταγγελία πέντε ανήλικων προσφύγων από την Συρία, ηλικίας 9 - 14 ετών οι οποίοι προσήχθησαν στο ΑΤ Ομόνοιας, επειδή εντοπίστηκαν να έχουν τσάντες με στολές και πλαστικά όπλα για μια θεατρική παράστασης, με τους νεαρούς να υποστηρίζουν ότι κρατήθηκαν για 7 ώρες στο τμήμα χωρίς κάποια κατηγορία, αλλά και πως έπεσαν θύματα εξευτελισμού.

Σύμφωνα με τις αναφορές των ανηλίκων, στο Τμήμα παρέμειναν περίπου εφτά ώρες παρότι δεν υπήρχαν κατηγορίες σε βάρος τους. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν σεξουαλικά υπονοούμενα και ρατσιστικά σχόλια, ενώ αναγκάστηκαν να βγάλουν τα ρούχα τους και να κάνουν «καψόνια». Όταν τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι στο Αστυνομικό Τμήμα έφτασαν οι γονείς ενός εκ των ανηλίκων και κατέθεσαν μηνύσεις. Από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ πάντως, διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για το εν λόγω ζήτημα.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, η συνήγορος του ενός ανηλίκου, Ηλέκτρα Κούτρα, σε ανάρτηση της στο facebook ισχυρίζεται ότι οι πέντε νεαροί έπεσαν θύματα εξευτελιστικών πράξεων, κρατήθηκαν σε κελιά μαζί με τοξικομανείς και ποινικούς κρατούμενους, αλλά και ότι δεν είχαν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

"Στις 27 Σεπτεμβρίου 2016, κατά το μεσημέρι, η αστυνομία σταμάτησε 5 παιδιά από τη Συρία, μεταξύ 9-14 χρονών, συνοδευόμενα από 2 ενήλικες, οι οποίοι περπάταγαν από τη σχολική κατάληψη όπου μένουν, στο κέντρο της Αθήνας, προς κοντινό πολιτιστικό χώρο, για να παρουσιάσουν θεατρική παράσταση σχετικά με τις ζωές τους στη Συρία. Μετέφεραν τις στολές τους σε πλαστική σακούλα -η στολή περιελάμβανε στολές και παιδικά πλαστικά όπλα, αυτά που αγοράζουμε στα σουπερμάρκετ. 4 αστυνομικοί τους σταμάτησαν στο δρόμο, τους ακινητοποίησαν και κάλεσαν ενισχύσεις, αναφέροντας ότι εντόπισαν "μια ένοπλη ομάδα". Παρά το προφανές, από μια απλή ματιά, του αβάσιμου (αν όχι γελοίου) χαρακτήρα μιας τέτοιας "υπόθεσης", δεκάδες αστυνομικοί έφτασαν και τους μετέφεραν σε αστυνομικό τμήμα. Μεταφέρθηκαν τα παιδιά σε απομονωμένο δωμάτιο από 2 αστυνομικούς, όπου τους ζητήθηκε να γδυθούν τελείως, με διαδοχικές εντολές για κάθε ρούχο. Όταν 2 από αυτά αρνήθηκαν να βγάλουν τα εσώρουχα, η αστυνομία άσκησε σωματική βία εις βάρος τους, και κατόπιν ο ένας υπέκυψε και το αφαίρεσε, ενώ το άλλο συνέχισε να φέρνει αντιρρήσεις και του αφαιρέθηκε το εσώρουχο δια της βίας. Ένα 3ο παιδί επίσης υπέστη σωματική βία, το ανάγκασαν να σκύψει ενώ ήταν γυμνό και στους 4 ζητήθηκε να κάνουν στροφές ενώ ήσαν γυμνοί περισσότερο από μία φορά, για να έχουν οι αστυνομικού την ευκαιρία να έχουν μια καλή παρουσίαση και περιμετρική θέα στα σώματα και τα γενετικά όργανα των παιδιών.. Τους φώναζαν με λέξεις όπως "fuck" και "μαλάκα". Το τελευταίο παιδί στη σειρά άρχισε να κλαίει και να ζητάει τη μητέρα του. Οι άλλοι του συνέστησαν να γδυθεί, προκειμένου να μη ξυλοκοπηθεί και αυτό. Μετά, τους ζητήθηκε να ντυθούν και στη συνέχεια φωτογραφήθηκαν με τη χρήση κινητού τηλεφώνου ενός αστυνομικού, ως ομάδα και το καθένα ξεχωριστά. Τα κινητά των παιδιών και τα υπάρχοντά τους κατασχέθηκαν de facto, εκτός οποιασδήποτε επίσημης διαδικασίας, και για ώρες δεν είχαν πρόσβαση σε αυτά. Παρέμειναν σε κατάσταση στέρησης της ελευθερίας για περισσότερο από 6 ώρες, ανάμεσα σε ενήλικες χρήστες ναρκωτικών και ποινικών προσαγόμενων. Όσο για νερό, τους συνέστησαν, όταν ικέτευσαν γι'αυτό, να πάνε να πιουν απευθείας από τη τουαλέτα του αστυνομικού τμήματος που ήταν αδύνατο να προσεγγισθεί λόγω της βρώμας και οσμής. Δεν τους επέτρεψαν να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους για να καλέσουν τους γονείς τους.

Αφότου απελευθερώθηκαν όλοι τους (με την μνεία ότι επρόκειτο περί "απλής προσαγωγής"), εθελοντές ξεκίνησαν να ζητούν τρόπους να καταγγελθεί η μεταχείρισή τους. Τους απέταρεψαν από την άμεση κατγγελία των συμβάντων. Γύρω στις 8μμ, οι γονείς και τα παιδιά επέστρεψαν στο αστυνομικό τμήμα συνοδευόμενοι από δικηγόρο απαιτώντας να επιτραπεί να κατατεθεί μήνυση. Τους ζητήθηκε να πουν την ιστορία τους κατ' επανάληψη σε διαφορετικούς αστυνομικούς, εκτός του τυπικού πλαισίου, παρ'όλες τις καταγγελίες της δικηγόρου. Οταν επί τέλους ξεκίνησε να δίνεται κατάθεση, περίπου 2 ώρες αργότερα, μέσα σε διαρκή τηλεφωνήματα, την άφιξη και παρουσία ακόμη και του επικεφαλής της ασφάλειας της περιοχής που οδήγησε τις μαρτυρίες να σταματήσουν στη μέση της κατάθεσης, οι γονείς και τα παιδιά παραπέμφθηκαν σε διαφορετική υπηρεσία (από το αστυνομικό τμήμα στο τμήμα ασφαλείας). Αφού τους έκαναν να περιμένουν για άλλες 2 ώρες για να ξεκινήσει η μήνυση-κατάθεση, ενημερώθηκαν πως το Τμήμα Ανηλίκων της ΓΑΔΑ είχε αποφασιστεί να αναλάβει αυτή την υπόθεση, οπότε το παιδί που του είχε διακοπεί η κατάθεση έπρεπε να μεταφερθεί σε άλλη περιοχή (ΓΑΔΑ). Εκεί, το παιδί του οποίου είχε διακοπεί η κατάθεση, οδηγήθηκε σε δωμάτιο με δύο αστυνομικούς και διερμηνέα του οποίου τα στοιχεία δεν έγιναν γνωστά στον γονέα και στη δικηγόρο, στους τελευταίους ζητήθηκε αυστηρά να περιμένουν έξω από το χώρο που βρισκόταν το παιδί. Το παιδί μπήκε σ'αυτό το δωμάτιο στις 1.23 πμ στις 28 Σεπτεμβρίου και βγήκε εξαντλημένο και χλωμό 3 ώρες αργότερα, στη διάρκεια του οποίου ο γονιός και η δικηγόρος δεν μπορούσαν να έχουν επαφή μαζί τους, παρ'όλα τα αιτήματά τους. Στη συνέχεια, κλήθηκε από τον γονιό να δώσει κατάθεση, παρ'όλες τις διαμαρτυρίες πως το παιδί είχε υποστεί ψυχολογικά τραύματα και ήταν ξεθεωμένο (κόντευε 5 η ώρα τα ξημερώματα) και θα έπρεπε να φύγουν αμέσως. Αρνήθηκαν στο παιδί (δηλ.στη νομικό σύμβουλό του και στον γονιό του) πληροφορίες για το περιεχόμενο της κατάθεσής του. Αρνήθηκαν επίσης στη δικηγόρο αίτημα το παιδί να έχει επείγουσα αξιολόγηση από παιδοψυχολόγο πριν την κατάθεση, ώστε να αξιολογηθεί αν μπορεί να αντέξει να μείνει μόνος με αστυνομικούς, μόλις λίγες ώρες αφού έπεσε θύμα αστυνομικής αυθαιρεσίας με τέτοια ένταση.

Σε κάποιο σημείο, περισσότεροι αστυνομικοί εισήλθαν όπου ήταν το παιδί. Ρωτήσαμε ποιοι ήταν και γιατί επέτρεπαν σ'όλους αυτούς τους αστυνομικούς να μπουν, και πήραμε την απάντηση πως "εργάζονται εδώ".

Αποκαλύφθηκε πως το παιδί ήρθε αντιμέτωπο, πρόσωπο με πρόσωπο, με τον δράστη των ειδεχθών εγκλημάτων που μόλις είχε υποστεί...

Το βρίσκω ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ πως παιδιά κουβαλώντας τις στολές τους και παιχνίδια αντιμετωπίστηκαν ως τρομοκράτες, ακριβώς επειδή τυχαίνει να είναι προσφυγόπουλα. Ένα δεκάχρονο "δυτικό" παιδί ποτέ δεν θα θεωρούνταν ύποπτο επειδή προχωρά στο δρόμο κρατώντας τη στολή του και ένα πανηγυριτζίδικο όπλο παιχνίδι. Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ σε δημοκρατικές κοινωνίες παιδιά να υποβάλλονται σε γδύσιμο και να παρουσιάζουν τα γενετικά τους όργανα σε αστυνομικά όργανα, και να φωτογραφίζονται έξω από κάθε πλαίσιο νομιμότητος, από αυτούς που στη θεωρία έχουν τεθεί για να τους εξυπηρετούν και να τους προστατεύουν, ή να τους συνιστούν να πιουν νερό από βρωμερές τουαλέτες που χρησιμοποιούν οι χρήστες ναρκωτικών, όταν εκλιπαρούσαν για νερό. Το θεωρώ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ το γεγονός ότι και ο γονιός του παιδιού ΚΑΙ η υπερασπίστρια, παραπλανήθηκαν και αγνοήθηκαν κατ'αυτόν τον τρόπο. Το βρίσκω ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ πως περαιτέρω θυματοποίηση του παιδιού έπαιρνε μέρος κάτω από τη μύτη της υπερασπιστή, ενώ την παραπλανούσαν για τη ταυτότητα των ατόμων που έμπαιναν στο χώρο όπου το παιδί και ο πατέρας έδιναν κατάθεση, και ενώ παραμελούσαν τελείως την ιδιότητά της ως υπερασπίστριας.

Το βρίσκω ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ πως μετά από τέτοιες ενέργειες, η εν λόγω αστυνομική υπηρεσία θα ζητούσε από τη δικηγόρο να "φέρει" (sic) τα άλλα παιδιά και τους γονείς τους να υποβληθούν σε ανάλογες "αισθητικές". Το βρίσκω δύσκολο να πιστέψω πως αυτοί που επιμένουν για ώρες να ασκήσουν το θεμελιώδες δικαίωμα να καταθέσουν μήνυση αντιμετωπίστηκαν σαν να ήταν κατηγορούμενοι, ενώ ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος κατά παιδιών έμπαινε και έβγαινε ελεύθερα (το χώρο όπου το θύμα του προσπαθούσε να αρθρώσει αίτημα λογοδοσίας) αντί να συλληφθεί αμέσως, να ανακριθεί και να βρεθεί ενώπιον του αρμόδιου Δικαστή.

Κάτι είναι πραγματικά λάθος για την έκταση της εξουσίας κάποιων κρατικών αξιωματούχων που πιστεύουν ότι μπορούν να ασκούν πάνω στα παιδιά, την αντοχή τους και την καθεαυτή νοητική ακεραιότητα, σ'ένα φαινομενικά ανεξέλεγκτο πλαίσιο μη λογοδοσίας και ατιμωρησίας.

Αυτή η υπόθεση θα πρέπει να αποτελέσει ορόσημο για αυτή την κοινωνία.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι και οι σωματικές έρευνες θα πρέπει να διεξάγονται σύμφωνα με το εθνικό και το διεθνές δίκαιο, που απαγορεύει τις διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του εθνοτικού χαρακτηρισμού, κακομεταχείρισης και αυθαίρετης στέρησης της ελευθερίας. Θα πρέπει να λάβουν ιδιαίτερη μέριμνα για την ευαλωτότητα των παιδιών, και να διαφυλάσσουν την αξιοπρέπειά τους. Να εξασφαλισθεί ένας λειτουργικός, ανεξάρτητος, παρακτικός και αποτελεσματικός μηχανισμός καταγγελιών και λογοδοσίας για την αστυνομική αυθαιρεσία.

Ο περιορισμός των ανθρώπων σε αστυνομικά τμήματα για ώρες, χωρίς καμία λογική και εξατομικευμένη υποψία ποινικών παραπτωμάτων θα πρέπει να σταματήσει. ΤΩΡΑ."

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ο Χρήστος Τριπόδης μιλάει στο "α" για το νέο θέατρο Φιλίπ

Μια συζήτηση με τον Χρήστο Τριπόδη, ηθοποιό, σκηνοθέτη και παραγωγός, που εγκαινιάζει το νέο θέατρο Φιλίπ στην Κυψέλη με τρεις επιτυχημένες παραστάσεις.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΡΥΠΗΤΗ 07 Νοε 2025 | 13:02

Λέμβος με 25 μετανάστες στη Γαύδο – Γεμίζει πάλι ο χώρος προσωρινής φιλοξενίας στην Αγυιά

Μία ακόμα λέμβος με μετανάστες εντοπίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, μόλις ένα ναυτικό μίλι από τη Γαύδο.

ΑΠΟΛΥΤΟΣ Ο ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ 04 Νοε 2025 | 23:05

Σκληρή στάση Μερτς: Οι Σύροι δεν έχουν πλέον λόγο να λαμβάνουν άσυλο στη Γερμανία

Ο Φρίντριχ Μερτς αναμένει ότι πολλοί από το 1 εκατομμύριο και πλέον Σύρους που ζουν στη Γερμανία να επιστρέψουν οικειοθελώς

ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 03 Νοε 2025 | 16:53

Σύλληψη "Abu George": Η "βιτρίνα" με γυναίκες και VIP πάρτι σε γιοτ - Στα αμπάρια… Σύροι μετανάστες

Ο "Abu George", αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών από το 2020 όταν και ήρθε στη χώρα μας κινώντας τα νήματα του κυκλώματος δουλεμπόρων που διεύθυνε

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ 30 Οκτ 2025 | 08:04

Νέα επιχείρηση διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της Γαύδου - Μεταφέρθηκαν στην Παλαιοχώρα

Μία νέα επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών ολοκληρώθηκε με επιτυχία τα ξημερώματα ανοιχτά της Γαύδου.

ΤΟ ΠΡΩΙ 23 Οκτ 2025 | 07:41

Εντοπισμός και διάσωση 63 αλλοδαπών νοτιοδυτικά της Ζακύνθου

Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης 63 αλλοδαπών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Ζακύνθου υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ.

ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ 20 Οκτ 2025 | 18:01

"Αποχωρήστε οικειοθελώς για να μην καταδικαστείτε": Το υπουργικό έντυπο που θα διανέμεται στους μετανάστες

Σε αυτούς που προσέρχονται στην υπηρεσία Ασύλου προκειμένου να υποβάλουν αίτηση διεθνούς προστασίας, θα διανέμεται, πέραν του λοιπού ενημερωτικού υλικού όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, το εν λόγω έντυπο

20 Οκτ 2025 | 08:17

Κρήτη: Διπλή επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στους Καλούς Λιμένες – Μεταφέρθηκαν στο Ρέθυμνο

Δύο νέες επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών ολοκληρώθηκαν με επιτυχία κατά τη διάρκεια της νύχτας νοτίως της Κρήτης.

ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΠΡΟΣΕΚΡΟΥΣΕ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ 17 Οκτ 2025 | 10:27

Τραγωδία με μετανάστες στη Χίο: Δύο γυναίκες νεκρές - Ενας άνδρας στη ΜΕΘ

Στη διάρκεια της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης απεγκλωβίστηκαν από δύσβατη, βραχώδη περιοχή πέντε άτομα.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ 17 Οκτ 2025 | 07:46

Χίος: Εντοπισμός 29 μεταναστών μετά από πρόσκρουση λέμβου - Χωρίς τις αισθήσεις τους δύο άτομα

Είκοσι τέσσερις αλλοδαποί εντοπίστηκαν στον Παντουκιό Χίου, ενώ ακόμη πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων δύο χωρίς τις αισθήσεις τους, απεγκλωβίστηκαν από δύσβατη, βραχώδη περιοχή, ύστερα από επιχείρηση διάσωσης.

ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ 14 Οκτ 2025 | 07:55

Ρόδος: Το Λιμενικό διέσωσε 19 μετανάστες και ανέσυρε δύο σορούς - Ανήλικος ο ένας νεκρός

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αναμένεται να υποβληθούν στις προβλεπόμενες διαδικασίες ταυτοποίησης και καταγραφής.

ΚΡΗΤΗ 17 Σεπ 2025 | 08:54

Χανιά: Ασφυκτική η κατάσταση στην Αγυιά - Ένταση και συμπλοκές στον χώρο φιλοξενίας μεταναστών

Οι μετανάστες που παραμένουν στον ασφυκτικά γεμάτο χώρο, ξεσηκώθηκαν και συνεπλάκησαν μεταξύ τους.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 16 Σεπ 2025 | 12:53

Γαύδος: Νέα εκδοχή για το βίντεο με τους μετανάστες - "Τους βοηθήσαμε να φτάσουν στο λιμάνι, δεν τους διώξαμε"

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το βίντεο στο TikTok που δείχνει λουόμενους να σπρώχνουν βάρκα με μετανάστες πίσω στη θάλασσα, προσπαθώντας να την απομακρύνουν από την ξηρά.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ 16 Σεπ 2025 | 10:48

Γαύδος: Λουόμενοι σπρώχνουν με τα χέρια τους βάρκα με μετανάστες που φτάνει στην παραλία [βίντεο]

Δεν έχουν τέλος οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη καθώς τα προηγούμενα 24ωρα καταγράφηκε νέο κύμα αφίξεων παράνομων μεταναστών με βάρκες από τη Λιβύη.

16 Σεπ 2025 | 09:07

"Καζάνι που βράζει" η Κρήτη: Νέες αφίξεις μεταναστών μέσα σε λίγες ώρες - Ασφυκτικό και επικίνδυνο το περιβάλλον που ζουν

Συνεχείς είναι οι αφίξεις μεταναστών στην Κρήτη, με δύο νέες επιχειρήσεις να πραγματοποιούνται χθες μέσα σε λίγες ώρες στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου.

ΑΥΞΗΣΗ ΡΟΩΝ 15 Σεπ 2025 | 09:44

Ασφυξία στην Κρήτη λόγω μεταναστευτικού: Πάνω από 1.000 άτομα στην Αγυιά - Ζουν με δύο ντους και μία τουαλέτα

Οι μετανάστες στην Αγυιά της Κρήτης μένουν σε άθλιες συνθήκες καθώς υπάρχουν μόλις δύο ντους και μία τουαλέτα.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ 29 Αυγ 2025 | 12:24

Βανδάλισαν το γραφείο της υφυπουργού Σέβη Βολουδάκη- Δεν πτοούμαι, δεν με φιμώνουν

Οι δράστες έγραψαν συνθήματα στην είσοδο του γραφείου της

ΠΕΡΙΠΟΥ 2,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 14 Αυγ 2025 | 20:34

Τουρκία: Πάνω από 410.000 Σύροι έχουν επαναπατριστεί μετά την πτώση του Άσαντ

Σχεδόν 140.000 επαναπατρισμοί έχουν καταγραφεί από τα μέσα Ιουνίου.

ΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ 18 Ιουλ 2025 | 09:41

Αστυνομικός έπαιρνε "φακελάκι" μέχρι 1.500 ευρώ για να εξυπηρετήσει πρόσφυγες στις άδειες παραμονής

Εισέπραττε "γρηγορόσημο" για να εξυπηρετήσει κατά προτεραιότητα πρόσφυγες στη διαδικασία έκδοσης αδειών διαμονής ενιαίου τύπου ή/και ταξιδιωτικών εγγράφων.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 14 Ιουλ 2025 | 12:36

Ζαχαριάδης σε Πλεύρη: Η Σύμβαση της Γενεύης ήταν για το προσφυγικό του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όχι για τη Σοβιετική Ένωση

"Είναι σαφές πως το Δίκαιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν θα ήταν και το αγαπημένο μάθημα του κ. Πλεύρη" αναφέρει ο Κώστας Ζαχαριάδης

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ 10 Ιουλ 2025 | 22:15

ΟΗΕ: Η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες "αναγνωρίζει την πίεση που προκαλούν οι πρόσφατες αφίξεις στην Κρήτη"

"Η Ύπατη Αρμοστεία θα συνεχίσει να προωθεί την ανάγκη για ισχυρή ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και επιμερισμό ευθυνών προς υποστήριξη των χωρών πρώτης γραμμής όπως η Ελλάδα", αναφέρει

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΝΙΩΝ 26 Ιουν 2025 | 10:31

Ρέθυμνο: "Δεν θα αφήσουμε το μίσος να γίνει συνήθεια" - Αποδοκιμάζουν τους ακροδεξιούς που πετούσαν φωτοβολίδες σε μετανάστες

Ένταση προκλήθηκε στο Ρέθυμνο, όταν ομάδες ακροδεξιών που αυτοπροσδιορίζονται ως "κάτοικοι της περιοχής" επιτέθηκαν σε μετανάστες που βρίσκονται στο γήπεδο της πόλης.

AEGEAN BOAT REPORT 16 Ιουν 2025 | 13:05

Καταγγελία ΜΚΟ: Η τουρκική ακτοφυλακή έσωσε προσφυγόπουλα που ξεγύμνωσε το ελληνικό λιμενικό

Σε μια καταγγελία για απάνθρωπη συμπεριφορά σε βάρος ανήλικων προσφύγων, από το Λιμενικό Σώμα στη Λέσβο, προχώρησε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση, Aegean Boat Report.

ΤΟ ΠΙΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΕΝΙΟ ΠΑΓΩΤΟ 09 Ιουν 2025 | 08:00

Η νέα γλυκιά αποστολή του Ben & Jerry’s στηρίζει τους πρόσφυγες

Δεκατρείς πρόσφυγες επιχειρηματίες, εμπνεόμενοι από τις γεύσεις και τα αρώματα που τους συνόδευσαν στις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους, συνδημιούργησαν το παγωτό που θα μας συντροφεύσει φέτος το καλοκαίρι: τo Sweet Mango Memories

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ 08 Μαϊ 2025 | 21:40

Γερμανία: Εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το μεταναστευτικό θα κηρύξει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τη Welt

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, η κυβέρνηση θέλει να ενεργοποιήσει το άρθρο 72 της Συνθήκης για τη λειτουργία της ΕΕ, αναστέλλοντας τον Κανονισμό του Δουβλίνου, με στόχο την επιβολή μόνιμων αυστηρών ελέγχων στα σύνορα και την επί τόπου απόρριψη αιτούντων άσυλο

ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ 07 Μαϊ 2025 | 14:59

"Ναι" από το ΣτΕ στη μεταφορά του καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι

Το ΣτΕ έκρινε ότι μπορεί να κατασκευαστεί καζίνο σε αστική περιοχή και η μεταστέγαση του καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι έγινε για λόγους δημοσίου συμφέροντος

ΕΦΤΑΣΑΝ ΜΕ 3 ΛΕΜΒΟΥΣ 06 Μαϊ 2025 | 13:41

Γαύδος: Το Λιμενικό διέσωσε 158 πρόσφυγες και μετανάστες νότια της Γαύδου

Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης συνολικά 158 αλλοδαπών πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου.

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ» 24 Απρ 2025 | 14:50

Politico: H Frontex ζητά τιμωρία της Ελλάδας για pushbacks μεταναστών

"Απογοητευμένη" εμφανίζεται η Frontex από τα συστηματικά pushbacks της Ελλάδας, σύμφωνα με το Politico.

DW 16 Απρ 2025 | 23:04

Απόφαση-σταθμός στη Γερμανία: "Ναι" σε επιστροφές προσφύγων στην Ελλάδα

Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Γερμανίας δεν βλέπει νομικό κώλυμα για την επιστροφή στην Ελλάδα προσφύγων, η αίτηση ασύλου των οποίων απορρίπτεται στη Γερμανία.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 14 Απρ 2025 | 13:48

Ναυάγιο με μετανάστες στην Ικαρία – Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού για τυχόν αγνοούμενους

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Κυριακής, δύο άτομα έφτασαν στο Μονοκάμπι ισχυριζόμενοι ότι η βάρκα στην οποία επέβαιναν μαζί με άλλους, άγνωστο ακόμα πόσους, έβαλε νερά και βρέθηκαν στη θάλασσα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ 03 Απρ 2025 | 13:05

Ναυάγιο στη Λέσβο: Επτά οι νεκροί μετανάστες – Ανάμεσά τους δύο παιδιά

Τους επτά έχουν φτάσει οι νεκροί από το ναυάγιο με μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή Σκάλα Συκαμιάς Βόρεια της Λέσβου. Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό ενός αγνοουμένου.

ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ 03 Απρ 2025 | 07:49

Ναυάγιο με 4 νεκρούς μετανάστες στη Λέσβο - Σε εξέλιξη έρευνα για αγνοούμενους

Στο σημείο βρίσκονται τρία σκάφη του Λιμενικού, ένα παραπλέον πλοίο για τυχόν συνδρομή, ενώ απογειώθηκε και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 22 Μαρ 2025 | 22:44

Ναυάγιο στο Φαρμακονήσι: Ένας νεκρός μετανάστης – Δύο παιδιά σε κρίσιμη κατάσταση

Ένας μετανάστης έχασε τη ζωή του και δύο παιδιά είναι σε κρίσιμη κατάσταση σε ναυάγιο στο Φαρμακονήσι.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ 28 Ιαν 2025 | 11:09

Ν. Παναγιωτόπουλος για Τέμπη: Κανείς δεν θα ήθελε τη συγκάλυψη, ούτε η κυβέρνηση

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου έκανε λόγο για τεράστιο μέγεθος των διαμαρτυριών για τα Τέμπη.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 22 Ιαν 2025 | 07:34

Εντοπίστηκαν 46 μετανάστες νότια της Γαύδου

Σαράντα έξι μετανάστες και πρόσφυγες εντοπίστηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης, 42 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου.

ΒΑΥΑΡΙΑ 18 Ιαν 2025 | 17:09

Αντιδράσεις για την ακροδεξιά του AfD Κατρίν Έμπνερ-Στάινερ: "Να φύγουν οι Ουκρανοί, έχει εκτάσεις η χώρα τους"

Η Γερμανίδα πολιτικός σημείωσε ότι θα πρέπει να χτιστούν φράχτες στα σύνορα της χώρας της ενώ τάχθηκε και υπέρ του κλεισίματος τζαμιών.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 17 Δεκ 2024 | 15:58

Ερντογάν - Φον ντερ Λάιαν: Νέα βοήθεια 1 δισ. ευρώ στην Τουρκία για το μετανευστικό - Η συνάντηση για τη Συρία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν συναντήθηκαν στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ 13 Δεκ 2024 | 23:15

Σολτς: "Παραμένουν καλοδεχούμενοι οι Σύροι πρόσφυγες που έχουν ενσωματωθεί στην κοινωνία"

"Αυτός που εργάζεται εδώ, που έχει ενσωματωθεί, είναι καλοδεχούμενος στη Γερμανία, αυτό είναι προφανές", ανέφερε ο καγκελάριος.

ΤΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ 13 Δεκ 2024 | 07:30

Συνεδριάζει σήμερα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη το ΚYΣΕΑ - Στο επίκεντρο τα αιτήματα ασύλου των Σύρων στην Ελλάδα

Το ενδεχόμενο να παγώσουν τα αιτήματα ασύλου των Σύρων προσφύγων προσωρινά λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας στη χώρα εξετάζει η Ελλάδα.

ΥΠ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 11 Δεκ 2024 | 16:42

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Παγώνουν οι αιτήσεις ασύλου από Σύρους πρόσφυγες - Το 99% επικαλούνταν δίωξη από το καθεστώς Άσαντ

Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος - Διυπουργική συνάντηση με την παρουσία του αρμόδιου Αυστριακού επιτρόπου Μπρούνερ για τη Συρία.

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ 11 Δεκ 2024 | 12:37

Ο διάσημος Σύρος πρόσφυγας που έβγαζε σέλφι με τη Μέρκελ δουλεύει στη Deutsche Welle και κάνει ρεπορτάζ για μετανάστες

Η επιστροφή των Σύρων προσφύγων που βρίσκονται στη Γερμανία αποτελεί νούμερο ένα θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης στη χώρα.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ 10 Δεκ 2024 | 20:53

Μπροστά στο δίλημμα της επιστροφής οι Σύροι πρόσφυγες μετά την πτώση του Άσαντ - Ποιες χώρες "παγώνουν" τις αιτήσεις ασύλου

Μετά από δέκα και πλέον χρόνια που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στη Συρία, το ζήτημα του επαναπατρισμού έρχεται στην επιφάνεια.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ 09 Δεκ 2024 | 14:30

Συρία: Χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες επιστρέφουν από την Τουρκία μετά την πτώση του καθεστώτος Άσαντ [βίντεο]

Ουρές στα συνοριακά περάσματα προς τη Συρία από πρόσφυγες που σπεύδουν να επιστρέψουν από την Τουρκία.

ZEUXIS 07 Δεκ 2024 | 10:26

Ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες: Η συγκινητική επιστολή 17χρονου που έζησε στη δομή της Λέρου

Η ζωή του ένα μεγάλο ταξίδι γεμάτο δυσκολίες και μοναξιά, από πολύ νεαρή ηλικία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΑΣ 07 Δεκ 2024 | 10:26

Τραγωδία στη δομή φιλοξενίας του Σχιστού: Νεκρό 5χρονο κοριτσάκι, συνελήφθη η παιδίατρος

Εχασε τη ζωή του ένα 5χρονο κοριτσάκι στη δομή φιλοξενίας του Σχιστού, το βράδυ της Παρασκευής.

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 28 Νοε 2024 | 08:07

Τραγωδία με μετανάστες στη Σάμο - Τέσσερις νεκροί σε ναυάγιο, ανάμεσά τους δύο παιδιά

16 άτομα έχουν διασωθεί, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων.

ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΑΣΚΟ 24 Νοε 2024 | 19:31
ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 13 Νοε 2025 | 22:25

Συναγερμός στην Αχαΐα: Πυρκαγιά σε βιομηχανικό χώρο στην περιοχή Γλαύκος

Οι λεπτομέρειες για τα αίτια της πυρκαγιάς και τυχόν υλικές ζημιές δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές

ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ 13 Νοε 2025 | 22:11

Κλήρωση Τζόκερ 13/11/2025: Οι τυχεροί αριθμοί για το 1 εκατ. ευρώ

Οι τυχεροί αριθμοί στην κλήρωση με αριθμό 2.988 της Πέμπτης 13 Νοεμβρίου 2025 του Τζόκερ

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 13 Νοε 2025 | 21:57

Απάντηση Κουρουπού σε Χειλουδάκη για το "τα βιολογικά φύλα είναι δύο": Ο έκπτωτος άγγελος έγινε διάβολος

"Για άλλη μια φορά διάλεξες να σηκώσεις δάχτυλο, αντί να πιάσεις το χέρι", αναφέρει η Άννα Κουρουπού, απευθυνόμενη στην Τζένη Χειλουδάκη

ΔΙΕΦΥΓΑΝ ΠΡΟΣ ΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ 13 Νοε 2025 | 21:01

Ανθρωποκυνηγητό μετά από ληστεία στον Άγιο Δημήτριο: Ληστές εμβόλισαν και τραυμάτισαν αστυνομικούς στη Δάφνη [βίντεο]

Ο ένας από τους αστυνομικούς, αν και τραυματίας, κατάφερε να πυροβολήσει το λάστιχο του αυτοκινήτου των διαρρηκτών

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ 13 Νοε 2025 | 21:00

Μοναδικές εικόνες στο Ναύπλιο: Ο μαγικός χορός 50 φλαμίνγκο [βίντεο]

Πενήντα ροζ φλαμίνγκο που προσγειώθηκαν στις ακτές της πόλης του Ναυπλίου δημιούργησαν μιά μαγευτική εικόνα απέναντι από το ιστορικό Παλαμήδι

ΣΤΟ MEGA 13 Νοε 2025 | 20:40

Κορωπί: "Δεν ήταν challenge, το έχουμε ξανακάνει πάρα πολλές φορές" - Τι λέει ο φίλος του 22χρονου που κατάπιε το μπέργκερ

Ο φίλος του 22χρονου φοιτητή που κατάπιε αμάσητο το μπέργκερ, περιγράφει τις δραματικές στιγμές - "Κοπανούσε με την πλάτη του σε μια κολόνα, μάλλον για να φτύσει το μπέργκερ"

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 13 Νοε 2025 | 20:09

Βοιωτία: Τραγωδία για την οικογένεια του 27χρονου που βρέθηκε απανθρακωμένος - Πέθανε και η μητέρα του

Πέθανε και η μητέρα του 27χρονου, από ανακοπή καρδιάς, μη μπορώντας να αντέξει το βάρος της απώλειας του παιδιού της

ΑΠΟΛΟΓΙΑ 13 Νοε 2025 | 19:50

Τα αρνείται όλα η 52χρονη και τα "ρίχνει" στους ψευτοπαπάδες: "Είμαι χρήστρια, ο πατέρας Παρθένιος με παρέσυρε" [βίντεο]

Η 52χρονη φερόμενη αρχηγός δήλωσε χρήστρια ουσιών και ισχυρίστηκε ότι οι συνομιλίες της με τους τρεις ρασοφόρους γίνονταν λόγω της πίστης της και όχι για διακίνηση ναρκωτικών - Τι είπε ο 46χρονος

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ENDGAME 13 Νοε 2025 | 19:24

Συνελήφθη στην Ελλάδα καταζητούμενος της Europol - "Εγκέφαλος" κυβερνοεπιθέσεων και κακόβουλων λογισμικών

Συνολικά διενεργήθηκαν 11 έρευνες σε Γερμανία, Γαλλία και Ελλάδα, διακόπηκε η πρόσβαση σε 1.025 servers και κατασχέθηκαν 20 ιστοσελίδες (domains)

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 13 Νοε 2025 | 19:24

Αχαΐα: Ανατροπή από μαρτυρία-σοκ για τον μικρό Αντρέα - "Ο θείος τον είχε πάνω στη γουρούνα και έπεσαν από τη μάντρα"

"Ο θείος είχε το παιδάκι μπροστά, έπεσαν με τη γουρούνα από κάτω. Δεν υπάρχει περίπτωση να βάρεσε το κεφάλι του και να πήρε το παιδί αγκαλιά και να έπεσε κάτω λιπόθυμος" λέει μάρτυρας

ΤΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 13 Νοε 2025 | 19:02

Ρόδος: Με την οικογένεια μέσα "γάζωσαν" το σπίτι του επιχειρηματία - Είναι ο ιδιοκτήτης του beach bar με τους σερβιτόρους στη θάλασσα

Πυροβολισμοί στο σπίτι του ιδιοκτήτη του beach bar στη Ρόδο, με τους σερβιτόρους που εξυπηρετούσαν τους πελάτες κολυμπώντας μέσα στη θάλασσα

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ "ΓΕΡΟ" ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ 13 Νοε 2025 | 18:15

Ξανά στο σφυρί το ρετιρέ της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο Κολωνάκι - Η τιμή του προκαλεί... ζαλάδα

Ένα από τα εμβληματικότερα σπίτια της Αθήνας, αυτό στο οποίο έμενε η Αλίκη Βουγιουκλάκη, μπαίνει σε διαδικασία πώλησης - Τρεις υποψήφιοι αγοραστές

ΣΤΟ MEGA 13 Νοε 2025 | 17:58

Ντοκουμέντα από τα Βορίζια: Το αγροτικό με το πτώμα του Καργάκη και η γυναίκα του που τρέχει να δει τι έγινε

Στις εικόνες αποτυπώνονται οι στιγμές μετά τους πυροβολισμούς μεταξύ των δύο οικογενειών στα Βορίζια

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 13 Νοε 2025 | 17:14

Κιλκίς: Πώς έχασε τη ζωή του ο 40χρονος την ώρα που ξεκοκάλιζε κρέατα - "Φεύγω" ήταν τα τελευταία του λόγια

"Του έλεγα "Νίκο μη φεύγεις!", λέει αυτόπτης μάρτυρας για το τραγικό περιστατικό με τον 40χρονο κρεοπώλη σε χωριό του Κιλκίς

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 13 Νοε 2025 | 16:32

Τούνη: Ποιοι είναι οι δύο άνδρες που κατηγορούνται για revenge porn - Το επίμαχο βίντεο από το 2017

Το βίντεο τραβήχτηκε το καλοκαίρι του 2017, με την Ιωάννα Τούνη σε κατάσταση μέθης, στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου, μετά από διασκέδαση σε beach bar της Χαλκιδικής

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ Η ΠΕΡΙΟΧΗ 13 Νοε 2025 | 16:31
ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 13 Νοε 2025 | 16:02

Τρόμος στον Χολαργό: 16χρονη κρύφτηκε σε κάβα για να γλιτώσει από νεαρούς που την ακολουθούσαν [βίντεο]

Η 16χρονη μαθήτρια, αντιδρώντας ψύχραιμα, μπήκε σε κάβα για να σωθεί από τους διώκτες της στον Χολαργό

Τ ΙΨΑΧΝΕΙ Η ΕΛΑΣ 13 Νοε 2025 | 15:53

Απίστευτο σκηνικό στη Ρόδο: "Γάζωσαν" με 14 σφαίρες σπίτι επιχειρηματία και άφησαν μαύρο στεφάνι στην είσοδο

Οι σφαίρες χτύπησαν την μπαλκονόπορτα σαλονιού και την μπαλκονόπορτα της κουζίνας.

ΣΟΚ 13 Νοε 2025 | 15:24

Λάρισα: Η συγκλονιστική μαρτυρία γυναίκας που εντόπισε τη 49χρονη Ζωή - "Γονατιστή πάνω στο μηχάνημα"

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από πελάτισσα, η οποία προσπάθησε να φωνάξει την άτυχη 49χρονη, μπήκε στο πίσω μέρος του καταστήματος και την εντόπισε νεκρή

30 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ 1000 ΚΛΟΠΕΣ 13 Νοε 2025 | 15:04

Εξαρθρώθηκε η σπείρα των "μαϊμού" τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ που εξαπατούσαν ηλικιωμένους- Πάνω από 1.000 κλοπές

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 30 συλλήψεις για περισσότερες από 1.000 περιπτώσεις κλοπών

ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 13 Νοε 2025 | 15:03

Εκπαιδευτικός που δίδασκε στα Βορίζια: Οι μανάδες παρακινούσαν τα παιδιά στη βία - Μας απειλούσαν

"Οι νεοδιοριζόμενοι φοβόμασταν για τη σωματική μας ακεραιότητα", τόνισε ο εκπαιδευτικός.

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ 13 Νοε 2025 | 14:57

Diamond 62 MPP: Γιατί είναι πολύτιμα τα νέα υπερσύγχρονα αεροσκάφη της Πυροσβεστικής στην καταπολέμηση πυρκαγιών

Τα νέα, υπερσύγχρονα αεροσκάφη διαθέτουν οπτικούς, θερμικούς και υπέρυθρους αισθητήρες ώστε να παρακολουθούν την περιοχή επιχειρήσεων και να συγκεντρώνουν δεδομένα.

ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΜΙΚΗ 13 Νοε 2025 | 14:08

Μαργαρίτα Θεοδωράκη για Μίκη: Ηταν πολύ αισιόδοξος και πολύ καταθλιπτικός – Είχε μία τάση αυτοκτονίας

"Αυτός ο εκρηκτικός, μεγάλος, ψηλός που φώναζε και τραγούδαγε και από την άλλη ήταν πολύ μοναχικός", είπε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη για τον Μίκη Θεοδωράκη

ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 13 Νοε 2025 | 14:07
ΤΙ ΖΗΤΑΝΕ 13 Νοε 2025 | 14:03

"Είστε ανεπιθύμητοι στη Θεσσαλία": Οργή κτηνοτρόφων στο γραφείο Κέλλα – Έχυσαν γάλα στο δρόμο

"Δεν ζητάμε απλά χρήματα, εμείς θέλουμε τα ζώα που μας θανάτωσαν πίσω" ανέφεραν οι κτηνοτρόφοι στη διαμαρτυρία τους στη Λάρισα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 13 Νοε 2025 | 12:56

To WWF Ελλάς χαρτογραφεί τους οικολογικούς διαδρόμους στην Πάρνηθα - Για τη διάσωση του κόκκινου ελαφιού

Οι οικολογικοί διάδρομοι είναι μέσο προστασίας της άγριας ζωής, ειδικά για τον πληθυσμό του κόκκινου ελαφιού στην Πάρνηθα.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΠΑΤΩΝ 13 Νοε 2025 | 12:36

Αχαΐα: Ανείπωτος πόνος στην κηδεία του μικρού Ανδρέα - "Πού είσαι αγάπη μου", φώναζε η μητέρα [εικόνες - βίντεο]

Συντετριμμένος και ο 25χρονος θείος του 4χρονου αγοριού στην Αχαΐα. Ο μικρός έπεσε από μαντρότοιχο ενώ βρισκόταν στην αγκαλιά του θείου του.

ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ 13 Νοε 2025 | 12:12

Τα τρία νέα υπερσύγχρονα αεροσκάφη της Πυροσβεστικής - Μητσοτάκης: Ιστορική και συμβολική στιγμή [εικόνες]

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η παραλαβή σηματοδοτεί την έναρξη υλοποίησης του πιο φιλόδοξου προγράμματος αναβάθμισης των εναέριων μέσων Πολιτικής Προστασίας.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 Νοε 2025 | 11:55

Βορίζια: Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα ο 23χρονος για την έκρηξη

Η σύλληψή του έγινε χθες Τετάρτη το απόγευμα στα Βορίζια.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 13 Νοε 2025 | 11:45
ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ 13 Νοε 2025 | 11:10
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΧΙΕΙΡΗΣΗ 13 Νοε 2025 | 10:47

Εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών σε Αθήνα και Βύρωνα με επικεφαλής μια 61χρονη

Οι συλληφθέντες διακινούσαν σημαντικές ποσότητες ηρωίνης, κάνναβης και μεθαδόνης στην Αθήνα.

ΠΡΟΣΗΧΘΗΣΑΝ ΔΕΚΑ ΑΤΟΜΑ 13 Νοε 2025 | 10:46

Επιχείρηση του "ελληνικού FBI" σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική: Συνελήφθη 19χρονος Τούρκος με βαλλίστρα

Ο 19χρονος συλληφθείς, Τούρκος υπήκοος, είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και σε βάρος του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

ΑΝΤΖΥ ΛΟΥΠΕΣΚΟΥ 13 Νοε 2025 | 10:33

Ο Πάνος Ρούτσι πήγε σε υπνοθεραπεύτρια και του είπε για τον θάνατο του παιδιού του - "Ηταν το πεπρωμένο του"

Ο Πάνος Ρούτσι πήγε καλεσμένος στην διαδικτυακή εκπομπή της Ψυχολόγου και κλινικής υπνοθεραπεύτριας Άντζυ Λουπέσκου, με την παρουσία του να προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ 13 Νοε 2025 | 10:05

Σοκαριστικός θάνατος 49χρονης σε φούρνο στο Δαμάσι: Μπλέχτηκε το φουλάρι της στη μηχανή ζυμώματος

Η άτυχη γυναίκα, ιδιοκτήτρια του φούρνου και μητέρα δύο παιδιών, φαίνεται να εγκλωβίστηκε σε μηχάνημα ζυμώματος την ώρα που το καθάριζε.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ 13 Νοε 2025 | 09:52

Κορωπί: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 22χρονος που κατάπιε το μπέργκερ αμάσητο - "Από θαύμα θα σωθεί"

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου "Γ. Γεννηματάς" παραμένει ο 22χρονος που κατάπιε ολόκληρο μπέργκερ στο Κορωπί.

"ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ" 13 Νοε 2025 | 08:48

Λάκης Λαζόπουλος: Τα δημόσια συλλυπητήρια στον Αντώνη Σαμαρά για την απώλεια της κόρης του [βίντεο]

Ο Λάκης Λαζόπουλος άφησε για λίγο την πολιτική σάτιρα και θέλησε να εκφράσει δημόσια τη λύπη του για την τραγική απώλεια της κόρης του Αντώνη Σαμαρά, Λένας

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 13 Νοε 2025 | 08:16

Συναγερμός μετά από εκρήξεις και φωτιά σε πολυκατοικία στην πλατεία Αμερικής - Δύο άτομα με αναπνευστικά [βίντεο]

Με την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής, η φωτιά δεν επεκτάθηκε ενώ όλοι οι ένοικοι απομακρύνθηκαν δίχως να κινδυνεύσουν.

ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΥΡΟΝΕΡΙ 13 Νοε 2025 | 08:04

Τραγωδία στο Κιλκίς: 40χρονος κρεοπώλης έκοψε κατά λάθος τη μηριαία αρτηρία του και πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία

Ένα τραγικό περιστατικό, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 40χρονος κρεοπώλης, σημειώθηκε στο χωριό Μαυρονέρι στο Κιλκίς.

13 Νοε 2025 | 07:57

Στα άκρα η παραβατικότητα των ανηλίκων: Καθημερινό φαινόμενο στα σχολεία το μπούλινγκ, οι ξυλοδαρμοί και οι ληστείες

Η εκδικητική διάθεση και συμπεριφορά των ανηλίκων σε κάθε αδίκημα είναι εμφανής όπως και η αδιαφορία για τους θεσμούς.

ΟΔΥΝΗ 13 Νοε 2025 | 07:42

Aχαΐα - "Καλύτερα να είχα πεθάνει εγώ, παρά ο Ανδρέας": Συντετριμμένος ο θείος του 3χρονου - Σήμερα η κηδεία

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει η τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην Αχαΐα, με τον χαμό του 3χρονου Ανδρέα, όταν έπεσε από μάντρα, ενώ βρισκόταν στην αγκαλιά του 25χρονου θείου του.

ΔΕΝ ΕΞΕΡΡΑΓΗ Η ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ 13 Νοε 2025 | 07:35

Νίκαια: Σκληροί ποινικοί πίσω από την εμπρηστική επίθεση στο ΙΧ του Αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού

Οι αρχές εκτιμούν πως η εμπρηστική επίθεση στο όχημα του 55χρονου Αρχιφύλακα στη Νίκαια, είναι ένα απειλητικό-εκφοβιστικό μήνυμα, το οποίο εκπορεύεται από τις φυλακές Κορυδαλλού.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 13 Νοε 2025 | 07:20

Πειραιάς: Μεγάλη πυρκαγιά στη Μαρίνα Ζέας – Βυθίστηκαν τρία σκάφη [εικόνες - βίντεο]

Πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε σκάφος που ήταν ελλιμενισμένο στη Μαρίνα Ζέας, στον Πειραιά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 13 Νοε 2025 | 07:15

Καιρός: Ανεβαίνει σήμερα ο υδράργυρος, θα φτάσει τους 23 βαθμούς - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Ο καιρός θα είναι σήμερα ηλιόλουστος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές νεφώσεις και βροχές.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 13 Νοε 2025 | 06:38

Βορίζια: Από τις φυλακές της Αλικαρνασσού ξεκίνησε το μακελειό - Οι επικοινωνίες και το βίντεο που "έκαψαν" τον 23χρονο

Επικοινωνίες με τις φυλακές και ένα "καλό" βίντεο οδήγησαν στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη του 23χρονου που τοποθέτησε τη βόμβα στο σπίτι της οικογένειας Φραγκιαδάκη.

ΔΕΙΤΕ 13 Νοε 2025 | 06:01
ΑΦΑΝΤΑ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΟΠΛΑ 12 Νοε 2025 | 23:46

Συμπληρώνεται το παζλ του μακελειού στα Βορίζια - Στο νεκροταφείο συνέλαβαν τον 23χρονο ανιψιό του Φανούρη Καργάκη

Ο συλληφθείς φέρεται να έβαλε τη βόμβα στο σπίτι των Φραγκιαδάκηδων, λίγες ώρες πριν την αιματηρή συμπλοκή στα Βορίζια

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ 12 Νοε 2025 | 22:22

Εξέγερση στη δομή στο Κλειδί Σερρών: Γιατί ξεσηκώθηκαν οι μετανάστες - Οι καταγγελίες για τις άθλιες συνθήκες

Σοβαρές καταγγελίες για το πώς ζουν οι μετανάστες στη δομή των Σερρών - "Δεν μας έχουν δώσει σαπούνι, ούτε ρούχα" - Λιποθυμίες λόγω ανεπαρκούς σίτισης - "Τρώμε μόνο μία φορά την ημέρα"

ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ 12 Νοε 2025 | 21:12

Βοιωτία: Θρίλερ με τον 27χρονο που βρέθηκε απανθρακωμένος- Η συνωνυμία με γνωστό ποινικό και το ραντεβού μέσω TikTok

"Του δώσανε στίγμα και πήγε στα Βίλια", δήλωσε θείος του 27χρονου που βρέθηκε νεκρός στα Σκούρτα Βοιωτίας

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ 12 Νοε 2025 | 20:57

Βορίζια: Εκρυψαν καλάσνικοφ στο σπίτι θύματος της βεντέτας του 1955 - Η γυναίκα είναι τυφλή με κινητικά προβλήματα

Οι έρευνες για την ταυτοποίηση του ατόμου που φέρεται να απέκρυψε τον επίμαχο οπλισμό στο σπίτι της ηλικιωμένης βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ 12 Νοε 2025 | 20:19

Εκκενώθηκε συρμός του μετρό στο Μοναστηράκι - Έβγαζε καπνούς λόγω υπερθέρμανσης των φρένων

Αναστάτωση για τους επιβάτες συρμού του Μετρό που σταμάτησε στο Μοναστηράκι