
Σε τραγωδία εξελίχθηκε καταδίωξη που ξεκίνησε νωρίς το πρωί από τη Νίκαια κι έληξε στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο.
Ένας 29χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σκοτώθηκε κι ένας ακόμα τραυματίστηκε σοβαρά, όταν η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν συγκρούστηκε με περιπολικό που προπορευόταν.
Βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τη μοιραία καταδίωξη στον Ασπρόπυργο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα 29χρονος αστυνομικός να χάσει τη ζωή του.
Την ίδια ώρα ένας συνάδελφός του εξακολουθεί να δίνει μάχη για την ζωή του, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά.
Στο βίντεο που μετέδωσε η εκπομπή Tlife στον Alpha φαίνεται η στιγμή της καταδίωξης των κλεμμένων οχημάτων που είχε μοιραία κατάληξη για τον αστυνομικό.
Ποιος ήταν ο 29χρονος αστυνομικός
Ο 29χρονος αστυνομικός που σκοτώθηκε ήταν ανύπαντρος και είχε καταγωγή από την Πάτρα.
Σύμφωνα με το pelop.gr, ο αδελφός του είναι επίσης Αστυνομικός και υπηρετεί σε μάχιμη υπηρεσία, στην Αχαΐα. Η οικογένεια του 29χρονου διαμένει στα Δεμένικα Πατρών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, την οικογένεια του άτυχου αστυνομικού ενημέρωσε ο ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ, που βρέθηκε δίπλα τους από την πρώτη στιγμή.
Η κατάσταση της υγείας του δεύτερου αστυνομικού
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο δεύτερος αστυνομικός που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της καταδίωξης νοσηλεύεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.
Έχει υποστεί πολλαπλά κατάγματα και αιμάτωμα, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να μεταφερθεί στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.
"Πρόκειται για ένα δύσκολο πρωινό για την οικογένεια της αστυνομίας και της ομάδας ΔΙΑΣ", δήλωσε στην ΕΡΤ, ο Στράτος Μαυροειδάκος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών.
"Για κάποιους αυτά τα περιστατικά μπορεί να είναι απλώς νούμερα όμως για εμάς που ξέρουμε τι γίνεται και ξέρουμε τι αγώνα κάνουν τα παιδιά στην Άμεση Δράση και την Ομάδα Δίας, προσπαθούμε πάντα να τους στηρίζουμε, αλλά απ’ ότι φαίνεται η Πολιτεία είναι απούσα", πρόσθεσε.
"Αυτό που μας ενδιαφέρει ως ομοσπονδία είναι να θωρακίσουμε τους συναδέλφους μου να μην είναι αναλώσιμοι. Είναι δύσκολες στιγμές. Δεν ξέρω τι πρέπει πια να κάνουμε ως συνδικαλιστές για να καταλάβουν κάποιοι ότι υπάρχουν άνθρωποι έξω για να προστατεύσουν τους άλλους και δεν έχουν καμία δίκαιη αντιμετώπιση", κατέληξε.
Τι προηγήθηκε
Τα ξημερώματα το κέντρο της Άμεσης Δράσης έλαβε κλήση για απόπειρα κλοπής οχήματος στη Νίκαια.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και διαπίστωσαν ότι στο περιστατικό εμπλέκονται δύο ΙΧ αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων διέφυγε αμέσως ενώ το δεύτερο έμεινε λίγο πιο πίσω.
Αμέσως ξεκίνησε καταδίωξη με περιπολικά και μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., η οποία κατέληξε στην εθνική οδό. Στο ύψος του Ασπρόπυργου και συγκεκριμένα κοντά στη λίμνη Κουμουνδούρου, ο οδηγός του ενός οχήματος πραγματοποίησε έναν επικίνδυνο ελιγμό, με συνέπεια ένα περιπολικό να φρενάρει απότομα, ο οδηγός της μοτοσικλέτας να μην προλάβει να κάνει το ίδιο και να προσκρούσει πάνω του.
Οι δύο αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο "Θριάσιο" νοσοκομείο, με τον ένα από τους δύο να καταλήγει λίγο αργότερα.
Οικονόμου: "Άλλος ένας Έλληνας αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος"
Τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του 29χρονου αστυνομικού εξέφρασε με τη σειρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.
"Άλλος ένας Έλληνας αστυνομικός έπεσε στον βωμό του καθήκοντος, προσπαθώντας να προστατεύσει την κοινωνία από εγκληματικά στοιχεία. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας", δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.
Και τόνισε πως "το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, προσπαθεί να ανταποκριθεί τόσο στην πανδημία βίας και παραβατικότητας, που μαστίζει το δυτικό κόσμο, όσο και στη δυσπιστία μέρους της κοινωνίας απέναντι στο αστυνομικό έργο".
"Με απόλυτη υπηρεσιακότητα και αυταπάρνηση προσφέρουν πολλά, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας και αξίζουν καθολικής αναγνώρισης και στήριξης", επεσήμανε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr