Καρτέλ Κολωνακίου: Tι άκουσαν οι κοριοί της ΕΛΑΣ

Σε… 277 περιπτώσεις διακίνησης κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών από το «καρτέλ του Κολωνακίου» αναζητά η Δίωξη Ναρκωτικών τους διακινητές και τους πελάτες.

Καρτέλ Κολωνακίου: Tι άκουσαν οι κοριοί της ΕΛΑΣ

Σε… 277 περιπτώσεις διακίνησης κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών από το «καρτέλ του Κολωνακίου» με αποδέκτες μέλη επιχειρηματικών κύκλων μεγάλης οικονομικής επιφάνειας και γνωστά πρόσωπα του ελληνικού «life style», αναζητούν οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, πρόσωπα της showbiz, που μπορεί να εμπλέκονται στη διακίνηση των ναρκωτικών.

«Περιμένουμε να ‘γεννήσουν’ τα τηλέφωνα» αναφέρουν αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, συνεχίζοντας τις έρευνες για τους κατόχους τηλεφωνικών συνδέσεων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, οι οποίοι φαίνεται να είχαν ενεργό ρόλο στις δραστηριότητες του καρτέλ, χωρίς ακόμη να έχουν εντοπιστεί.

Όπως προκύπτει από την ογκωδέστατη δικογραφία πολλές από αυτές τις ύποπτες τηλεφωνικές συνδέσεις ανήκουν σε συνολικά «πακέτα» γνωστών επιχειρήσεων και εταιρειών, στις οποίες αναζητούνται οι επίμαχοι χρήστες τους.

Κάποιες από τις εταιρείες ήταν «δωρητές» της ΕΛ.ΑΣ.. Από τις εκατοντάδες συνομιλίες του καρτέλ φέρεται να προκύπτει και η «πελατεία». Ανάμεσα τους μνημονεύονται πασίγνωστη ηθοποιός, παρουσιαστής τηλεπαιχνιδιών, σεναριογράφος, δικηγόροι, επιχειρηματίας της Μυκόνου και μερικοί της Αθήνας, όπως και πολλοί «κοσμικοί».

Στο μεταξύ, «αστέρι» των μικτών πολεμικών τεχνών ΜΜΑ και πρωταγωνιστής ταινίας ήταν ο αρχηγός της δεύτερης ομάδας του… καρτέλ του Κολωνακίου, ο οποίος συνεργαζόταν με τον αναζητούμενο 52χρονο ιδιοκτήτη κοσμικών στεκιών στην περιοχή, για τη διακίνηση κοκαΐνης, χασίς και άλλων ναρκωτικών σε πελάτες μεγάλης οικονομικής επιφάνειας. Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών αναφέρουν πως από τα στοιχεία της δικογραφίας και τις τηλεφωνικές συνομιλίες προκύπτει πως το κύκλωμα διακινούσε εβδομαδιαίως περίπου μισό κιλό κοκαΐνης και 20 κιλά ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης με διανομές κατ’ οίκον!

Το κύκλωμα φαίνεται να ήταν ο βασικός τροφοδότης ναρκωτικών επιχειρηματικών κύκλων και υψηλής κοινωνίας, με τα κέρδη τους να έχουν εκτοξευτεί περίπου στα 10.000.000 ευρώ σε χρονικό διάστημα δύο χρόνων δραστηριοποίησης. Τα 6 εκατομμύρια από την πώληση κοκαΐνης και τα υπόλοιπα από χασίς και άλλες ναρκωτικές ουσίες. Σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, ο 52χρονος επιχειρηματίας που αναζητείται, βρισκόταν στις διαπραγματεύσεις για να ανοίξει νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι παρά το γεγονός ότι δεν είχε εισοδήματα, ενώ το γνωστό εστιατόριο που διατηρούσε στο Κολωνάκι είχε κλείσει πριν από περίπου 1,5 χρόνο. Ερευνήθηκε η εμπλοκή και ενός δεύτερου επιχειρηματία, που διατηρεί καταστήματα στο Κολωνάκι και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, χωρίς όμως να προκύψει κάτι σε βάρος του.

Το «ντελίβερι» και τα… μπλόκα των αγροτών

Από τις χιλιάδες καταγεγραμμένες συνομιλίες μελών του κυκλώματος, προκύπτει σε κάποιες από αυτές, πως ο ίδιος ο 52χρονος επιχειρηματίας πήγαινε τα ναρκωτικά της παραγγελίας στο σπίτι του «επίσημου» πελάτη. Είναι χαρακτηριστική μία από αυτές:

Πελάτης: Τι κανείς ρε φίλε;

Επιχειρηματίας: Είμαι έτοιμος φιλαράκο σπίτι σου έρχομαι!

Πελάτης: ναι ναι σπίτι.

Σε κάποιους άλλους διαλόγους μελών του κυκλώματος τις τελευταίες ημέρες πριν από τη σύλληψή τους καταγράφονται τα… παράπονα των ανυπόμονων πελατών για την καθυστέρηση της παραγγελίας τους, με τους κατηγορουμένους να την αποδίδουν στα… μπλόκα των αγροτών, και το κλείσιμο των δρόμων που εμποδίζουν την μεταφορά των ναρκωτικών στην πρωτεύουσα. Ένας από αυτούς έχει ως εξής:

Πελάτης: Γιατί αργούμε έτσι;

Κατηγορούμενος: Δεν φταίω εγώ. Δεν βλέπεις τι γίνεται με τα μπλόκα; Πως να περάσουν τα πράγματα...;

Πελάτης: Τόση καθυστέρηση; Και αν οι αγρότες μείνουν ένα μήνα ακόμα το θα γίνει;

Κατηγορούμενος: Θα βρω λύση μην ανησυχείς. Και εγώ έχω πρόβλημα. Θα το φτιάξω όμως.

Κάποιες άλλες φορές οι πελάτες διαμαρτύρονταν για την ποιότητα των ναρκωτικών που είχαν παραλάβει και παραπονούνταν γι αυτό.

Πελάτης: Μεγάλε θα κάνω φασαρία. Έχουμε αρρωστήσει όλοι εδώ πέρα. Κάτι δεν πάει καλά. Γιατί; Ούτε η φούστα ούτε η μπλούζα (δύο είδη ναρκωτικών) ήταν καλά.

Κατηγορούμενος: Σοβαρά μιλάς; Τώρα μαθαίνω θα πάρω τα παιδιά να αλλάξω μαγαζί. Σορυ ε...

Στις συνομιλίες δίνονται διάφορες κώδικες ονομασίες στις ναρκωτικές ουσίες, όπως «ψωμί αλβανικό», «άχυρο πράσινο με πολλά φύλλα και μεγάλοι παπάδες», «λουλούδια», «φωτό», «μπουφάν», «δεκάλεπτη μπλούζα» , «20 τραγούδια», «ατομάκια μονά», «κατοστάρι πράσινο», «100 αβγά», «τσόκο», «φου», «κρεμούλα» και άλλα. Ένας από τους προμηθευτές διαφημίζει την «Πατρίδα», που είναι καλής ποιότητας ακατέργαστη κάνναβη ελληνικής προέλευσης.

Ο «Kico» και ο «Fighter»

Ο «Kico», ο «ΕΝΙΑ», ο «ΖΑΝΙ», ο «ERO», ο «μαχητής» ήταν μερικά από τα ψευδώνυμα των μελών των δύο υποομάδων του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών. Ο 23χρονος «Kico» από την Αλβανία ήταν ο αρχηγός της πρώτης ομάδας με υπαρχηγό τον 30χρονο Έλληνα αναζητούμενο με το προσωνύμιο «ERO». Αυτή η ομάδα ήταν υπεύθυνη για την ανεύρεση και εισαγωγή από την Αλβανία ποσοτήτων ναρκωτικών και την προμήθειά των τεσσάρων άλλων συνεργών τους για την αποθήκευση και διακίνηση σε διάφορα άτομα. Στην δεύτερη ομάδα αρχηγός φέρεται ο 33χρονος αθλητής μικτών πολεμικών τεχνών σε «κλουβιά», ο οποίος σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ήταν υπεύθυνος για την εύρεση ναρκωτικών ουσιών από τον «ΖΑΝΙ», 30χρονος από την Αλβανία, και περαιτέρω διάθεσή τους στον 52χρονο αναζητούμενο επιχειρηματία και έναν 34χρονο Έλληνα, που αποθήκευαν και διακινούσαν τα ναρκωτικά στην «υψηλή κοινωνία».

Επαφή με τους αρχηγούς για την προμήθεια ναρκωτικών είχαν άτομα με τα ψευδώνυμα «Παππούς», «Γαυράκος», «Δαίμονας», «Βάγγος», «Ξάδερφος», «Ηρακλής», «Κατέλης», «Τζώρτζης» και άλλα.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων συνελήφθησαν εννέα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, εκ των οποίων πέντε αλλοδαποί και τέσσερις ημεδαποί. Κατασχεθήκαν 20.927 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 461 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 152 γραμμάρια κοκαΐνης και 10 δενδρύλλια κάνναβης. Επίσης κατασχέθηκαν 27.415 ευρώ, ένα πιστόλι, δύο αυτοκίνητα, μία μοτοσυκλέτα, πέντε ζυγαριές ακριβείας και 18 κινητά τηλέφωνα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΕΜΑΤΗ ΕΝΤΑΣΗ 26 Νοε 2020 | 07:27

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ένας αμαρτωλός "Θεός" - Τα ναρκωτικά και το αλκοόλ λύγισαν τον κορυφαίο όλων των εποχών

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα τα έζησε όλα στα άκρα και λατρεύτηκε για αυτό - Τα πάθη του τον έκαναν "άτρωτο" στα μάτια των εκατομμύρια θαυμαστών του.

22 Νοε 2020 | 16:23

ΕΛ.ΑΣ: Δύο συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στα νότια προάστια

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΜΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ 20 Νοε 2020 | 15:47

"Ελ. Βενιζέλος": 52χρονος είχε κρύψει σχεδόν 2 κιλά κοκαΐνη μέσα σε κορνίζες! [Εικόνες]

Ερχόταν από το Εκουαδόρ μέσω Γαλλίας με κορνίζες γεμάτες κοκαΐνη.

ΟΚΤΩ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 11 Νοε 2020 | 17:46

ΕΛΑΣ: Αυτοί είναι οι οκτώ ναρκέμποροι του Μεταξουργείου - Πώς δρούσαν μέρα μεσημέρι [Βίντεο - Εικόνες]

Η ΕΛΑΣ έδωσε σχετικό βίντεο με τη δράση των ναρκέμπορων στην περιοχή του Μεταξουργείου και κυρίως στις οδούς Ιάσωνος, Κολοκυνθούς και Κεραμεικού.

ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ 31 Οκτ 2020 | 13:34

Φυλακές Πάτρας και Μαλανδρίνου: Βρήκαν μπετόβεργες, μαχαίρια, ρόπαλα και αλκοόλ [εικόνες]

Μετά από έκτακτους ελέγχους στις φυλακές Πάτρας και Μαλανδρίνου.

ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 29 Νοε 2020 | 23:17

Συνελήφθη ο Νότης Σφακιανάκης - Στην κατοχή του βρέθηκε όπλο και κοκαΐνη

Στο αυτοκίνητο του Νότη Σφακιανάκη οι αστυνομικοί βρήκαν δύο γραμμάρια κοκαΐνης, ένα πιστόλι και ένα tazer.

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 27 Νοε 2020 | 12:28

Βουτιά θανάτου στο κέντρο της Αθήνας: Ανδρας έπεσε από τον έκτο όροφο κτιρίου

Βουτιά θανάτου, από κτίριο στην οδό Παπαρηγοπούλου έκανε ένας άνδρας το πρωί της Παρασκευής.

ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ 27 Νοε 2020 | 07:53

Μπαράζ ελέγχων της αστυνομίας: "Καθιστό" take away στην Κρήτη, παράνομη λειτουργία γυμναστηρίων και... παντοπωλείων

Η "κόκκινη" λίστα του επιδημιολογικού χάρτη της Ελλάδας και η προέλευση των κρουσμάτων.

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΟ 401 26 Νοε 2020 | 13:26

Τροχαίο με μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ στο Κολωνάκι: Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί

Σε τροχαίο στο Κολωνάκι τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ… ΕΡΩΤΙΣΜΟΣ 26 Νοε 2020 | 08:00

Και παράνομοι κορονο-οίκοι ανοχής επί κορονοϊού: 26 άτομα εντόπισε η αστυνομία

61 συλλήψεις σε οίκους ανοχής, σε παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες, γυμναστήρια που λειτουργούσαν παρά τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ 26 Νοε 2020 | 07:58

Ραγδαία αύξηση στα εγκλήματα ενδοοικογειακής βίας: Στοιχεία σοκ για την Ελλάδα

Πιο συγκεκριμένα τον περασμένο Ιούνιο είχαν καταγραφεί 491 εγκλήματα ενδοοικογενειακής βίας, έναντι 485 έναν χρόνο πριν.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 25 Νοε 2020 | 08:01

Πορείες Πολυτεχνείου: Η Κρατική Ασφάλεια αρχίζει έρευνα για τους Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη - Ζητά ονόματα βουλευτών

Η παραγγελία για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έφθασε στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ 25 Νοε 2020 | 07:54

Οι αμετανόητοι του κορονοϊού: Παράνομα black jack, γυμναστήρια και... μανάβικα - Εντατικοί έλεγχοι της αστυνομίας

Παραδείγματα ανευθυνότητας στην τήρηση του απαγορευτικού, την ώρα που στην Ελλάδα των 24.597 ενεργών κρουσμάτων και των 61.492 στενών επαφών τους, οι πολίτες που χάνουν την μάχη με τον ιό αυξάνονται καθημερινά.