Follow us

Καρυστιανού: Να μας πει η εισαγγελέας γιατί ψάχνουμε ακόμα υπολείμματα των νεκρών παιδιών μας - Μας κάνει και μάθημα ηθικής

Νέα τοποθέτηση από τη Μαρία Καρυστιανού - Διαψεύδουν την Γεωργία Αδειλίνη συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη: "Eίπατε να ανάβουμε κεράκι στην εκκλησία"

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Διαστάσεις παίρνει η αντιπαράθεση για τα Τέμπη, μετά και τις δηλώσεις της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που διέψευσε τη Μαρία Καρυστιανού, αλλά και τους υπόλοιπους συγγενείς που ζητούν να πέσει φως στην υπόθεση. Οπως, ανέφερε πως ουδέποτε έστειλε στην εκκλησία συγγενείς των θυμάτων για να βρουν "δικαίωση".

Τόσο η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της 19χρονης Μάρθης που σκοτώθηκε στα Τέμπη όσο και ο Νίκος Πλακιάς που έχασε τις δίδυμες κόρες του, Θώμη και Χρύσα και την ανιψιά του Αναστασία στην εθνική τραγωδία διαψεύδουν την εισαγγελέα, με νέες δηλώσεις τους.

Στις δηλώσεις που έκανε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών η Γεωργία Αδειλίνη, απάντησε η Μαρία Καρυστιανού, καλώντας την Εισαγγελέα Αρείου Πάγου να εξηγήσει "γιατί μετά από τόσους μήνες είμαστε υποχρεωμένοι να ψάχνουμε ακόμη για υπολείμματα των νεκρών παιδιών μας ή εκρηκτική ύλη σε παρακείμενα χωράφια".

"Να μας πει η εισαγγελέας γιατί ψάχνουμε ακόμα υπολείμματα των νεκρών παιδιών μας"

Συγκεκριμένα, η κυρία Καρυστιανού, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98,4 αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις της κυρίας Αδειλίνη, απάντησε πως "πρωτίστως θα περίμενα από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη, να αποφύγει τέτοιους σχολιασμούς, για τα όσα λέγονται στο γραφείο της και να απαντήσει γιατί μετά από τόσους μήνες είμαστε υποχρεωμένοι να ψάχνουμε ακόμη για υπολείμματα των νεκρών παιδιών μας ή εκρηκτική ύλη σε παρακείμενα χωράφια".

Υποστήριξε ότι "δεν είναι αποκυήματα ψυχολογικής πίεσης όλα όσα έχουμε δηλώσει και αυτό τεκμηριώνεται από το πολύ απλό: υπήρχαν και μάρτυρες, για το ίδιο μοτίβο σε απαντήσεις προς συγγενείς".

Η κυρία Καρυστιανού, σημείωσε πως "είναι ακατανόητο για εμάς, μια ανώτατη δικαστική λειτουργός, να αναγγέλλει το πέρας της ανάκρισης, όταν εμείς ακόμη βρίσκουμε υπολείμματα των νεκρών παιδιών μας και στοιχεία που αφορούν την ουσία της υπόθεσης".

"Τους τελευταίους 15 μήνες ζούμε το αδιανόητο και δεν αναφέρομαι στην τραγική μας απώλεια, αναφέρομαι και σε μία άνευ προηγουμένου παρουσία πολιτικών, που είτε μας δηλώνουν ότι είναι ανεπαρκής και ότι ατυχήματα γίνονταν και θα γίνονται, γιατί στην Ελλάδα οι παθογένειες δεν αντιμετωπίζονται ποτέ και από την άλλη μία γκανγκστερικού τύπου συγκάλυψη που θα ζήλευε και ο πιο ευφάνταστος συγγραφέας", είπε η Μαρία Καρυστιανού.

"Θα μας ενδιέφερε, λοιπόν, από την κα Αδειλίνη, αντί να ακούσουμε τα σχόλια για αυτά που ειπώθηκαν που είναι πολύ εύκολο να αποδειχθούν, να ακούσουμε την άποψή της για την κίνηση της κα Κεχαγιά, της πρώην εισαγγελέως Λάρισας, η οποία αρχειοθέτησε τη μήνυσή μας για τον κ. Τριαντόπουλο. Δεν σκόνταψαν στο όνομα Τριαντόπουλος; Δεν έχουν δει το δημόσιο βίντεο όπου ο κ. Τριαντόπουλος ομολογεί ότι με εντολή πρωθυπουργού έκανε τις παρεμβάσεις στον χώρο; Δεν υπάρχει στο κατηγορητήριο για αλλοίωση του χώρου; Και βγήκε να μας κάνει μάθημα ηθικής η κυρία Αδειλίνη.

Σήμερα το πρωί ουσιαστικά άκουσα όλη την ομιλία, με την δημοσιογράφο. Εάν έλειπε η εικόνα και έλειπαν και οι ονομασίες και άκουγα εγώ μόνο τη συζήτηση θα έλεγα ότι είχα δυο κυβερνητικούς εκπροσώπους", τόνισε.

"Χθες, λοιπόν, εγώ θεωρώ ότι ήταν ακόμα μια ντροπιαστική ημέρα για τη δικαιοσύνη και για την Ελλάδα. Να απαντήσω επίσης σχετικά με αυτό που είπε ότι έδωσε εντολή στην εισαγγελέα Λαρίσης να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, να της θυμίσω ότι αυτό έγινε τον 11ο μήνα και μέχρι τον 11ο μήνα και μέχρι δηλαδή να ακουστεί η άποψη της Ευρωπαίας εισαγγελέως, τα δικά μας τα αιτήματα παρέμεναν στην τύχη τους. Τίποτα δεν γινόταν. Και ξαφνικά 11 μήνες μετά δόθηκε εντολή απ' την κ. Αδειλίνη να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας και να τα δει με σεβασμό. Λίγο αργά δεν ήταν;"

"Τους νόμους τους γνωρίζει, γιατί δεν τους εφαρμόζει να μας πει", σχολίασε σχετικά με το γιατί δεν διαβιβάζει στη Βουλή αμελλητί δικογραφία για πολιτικά πρόσωπα.

Αιχμές για την προαγωγή της Αδειλίνη

"Δεν σκόνταψε στο όνομα αυτό; Δεν έπρεπε να πάει αμελλητί στη Βουλή; Γιατί μπήκε στο αρχείο; Μήπως γιατί έτσι όλα μπαίνουν στο αρχείο; Και μήπως γι' αυτό τελικά η κ. Αδειλίνη από την 17η θέση ιεραρχίας βρέθηκε πρώτη; Πληρούσε τα κριτήρια; Ποια είναι τα κριτήρια ακριβώς; να μην εφαρμόζεις τους νόμους όταν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα; Αυτό λοιπόν δεν θα γίνει στην περίπτωση των Τεμπών. Στην περίπτωση των Τεμπών όλοι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν", είπε χαρακτηριστικά.

"Εμένα μου έκανε εντύπωση πως είπε ότι η ανακριτική διαδικασία οδεύει προς το τέλος της. Είμαστε σοβαροί; Εμείς ακόμα μαζεύουμε υπολείμματα ανθρώπων, δεν έχουμε τα βίντεο, τα ηχητικά, γιατί σκοτώθηκαν οι δύο άνθρωποι που συμμετείχαν στο μοντάζ των ηχητικών και βαίνει προς το τέλος" είπε η Μαρία Καρυστιανού.

"Πώς οδεύει προς το τέλος η ανάκριση όταν μαζεύουμε υπολείμματα ανθρώπων"

"Ποιο τέλος; Το τέλος της συγκάλυψης, του εγκλήματος; Όχι, δεν θα υπάρξει τέλος, θα είναι αλλιώτικο αυτή τη φορά. Θεωρώ πως η ανακριτική διαδικασία τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει να δουλεύει σοβαρά. Προσπαθούμε να ανακτήσουμε κάθε στοιχείο που φρόντισαν να χάσουν, επομένως θεωρώ πως έχουμε δρόμο μπροστά μας" συμπλήρωσε η η πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων Τέμπη 2023.

Διαβάστε Επίσης

"Μας είπατε να ανάβουμε κανένα κεράκι στην εκκλησία"

Αντίστοιχα, και ο Νίκος Πλακιάς τόνισε πως "κυρία εισαγγελέα, πράγματι, δεν μας στείλατε με το ζόρι στην εκκλησία αλλά μας είπατε να πάμε να ανάβουμε και κάνα κεράκι και να πηγαίνουμε και καμία φορά για να μας βοηθήσει".

Ο πατέρας σημειώνει επίσης πως είναι απορίας άξιο πώς 11 μήνες μετά τις συναντήσεις στο γραφείο της στον Άρειο Πάγο με συγγενείς θυμάτων, η κυρία εισαγγελέας αναφέρεται και μάλλον με ελλείψεις σε τέτοια ζητήματα των συναντήσεων κι όχι στις υποδείξεις που οι συγγενείς έκαναν από την πρώτη στιγμή, για παραλείψεις, αβλεψίες και αποσιωπήσεις στοιχείων της υπόθεσης, που οι ίδιοι εντόπισαν τελικά και υπέδειξαν στις δικαστικές αρχές.

Αποτέλεσμα, ενώ οι συγγενείς είναι στο "ωμέγα των ερευνών", δυστυχώς, όπως λέει, αρχές και δημόσιοι φορείς δεν είναι ούτε στην "άλφα-βήτα".

Επίσης, σχολίασε και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, λέγοντας πως η επιμονή του στη ρήση "στα Τέμπη συγκρούστηκαν οι χρόνιες παθογένειες του ελληνικού κράτους με το ανθρώπινο λάθος", πρέπει να εξηγηθεί από τον ίδιο ως τι νοείται ανθρώπινο λάθος. "Η τοποθέτηση ενός σταθμάρχη, ακατάλληλου σε αξιολογήσεις από το 2019, ως σταθμάρχη πρώτα στην Καλαμπάκα και μετά με διαδικασίες εξπρές με μέσο στη Λάρισα;".

Την Τετάρτη μέσω του OPEN η Μαρία Καρυστιανού απάντησε στη διάψευση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Ειδικότερα, η Μαρία Καρυστιανού απάντησε στη Γεωργία Αδειλίνη: "Προς απάντηση λοιπόν όχι δεν τα έχουμε χάσει. Η αντιληπτική μας ικανότητα είναι εξαιρετική και αντιλαμβανόμαστε πολύ περισσότερα από όσα θέλει η ίδια" και πρόσθεσε: "Λυπάμαι για μια ακόμη φορά που ακούω την κυρία Αδειλίνη, πραγματικά θα ήθελα πάρα πολύ να δω να απαντάει για όλα αυτά τα τελευταία γεγονότα, που έχουν βγει στο φως με τη μονταζιέρα για τα ηχητικά για το ότι ο ανακριτικές μετά από 13 μήνες, ζήτησε 14 τα ηχητικά. Για ποιο λόγο πρέπει αυτή τη στιγμή πρέπει να ψάχνουμε σε ένα χώρο εκτός από το Κουλούρι και εκτός από το χώρο του δυστυχήματος, θα πρέπει να ψάχνουμε τα υπολείμματα των ανθρώπων μας".

Διαβάστε Επίσης

Υπήρχαν μάρτυρες

Όπως αποκάλυψε το OPEN η κ. Καρυστιανού δεν ήταν μόνη της εκείνη την ημέρα στη συνάντηση με την Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενώ δεν πήγε μόνο μία φορά. Οι συναντήσεις φαίνεται να ήταν τέσσερις ενώ παρούσα η κ. Καρυστιανού ήταν δύο σε μια από αυτές ήταν και οι αδερφοί Πλακιά, στις άλλες δυο ήταν ο Χρήστος Κωνσταντίδης και ο Παύλος Ασλανίδης.

Όπως υποστήριξαν οι απαντήσεις της Εισαγγελέως ήταν παρόμοιες σε όλες τις συναντήσεις. Του προέτρεπαν να απευθυνθούν στην Εκκλησία και να βρουν παρηγοριά στο Θεό.

"Διαψεύδω κατηγορηματικά"

Η Γεωργία Αδειλίνη μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί για την αποκάλυψη της Μαρίας Καρυστιανού, ότι την είχε παραπέμψει στην εκκλησία, είπε πως "διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται".

"Ο λόγος που μέχρι στιγμής δεν τοποθετήθηκα είναι από σεβασμό στα νεκρά παιδιά, στα θύματα του δυστυχήματος που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι αντί να διαβεβαιώσω οιονδήποτε συγγενή προσέφυγε σε μένα για να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε, τον παρέπεμψα για παρηγοριά στην Εκκλησία. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται. Θα ήταν απάνθρωπο - και για όσους με γνωρίζουν δεν μου ταιριάζει. Αψευδής μάρτυς είναι η παραγγελία στην Εισαγγελία Λάρισας, που λέω ότι πρέπει να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα των συγγενών" είπε χαρακτηριστικά.

"Δεν είμαι απέναντί τους, αντίθετα είμαι μαζί τους. Έχει αποσταλεί στην Αγγλία βιντεοληπτικό υλικό, το οποίο έχει εξεταστεί εδώ από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά εστάλη για να διερευνηθεί πλήρως από εξειδικευμένο προσωπικό, αν η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε κάτι άλλο πέραν των δηλωθέντων εμπορευμάτων".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ 23 Μαϊ 2024 | 15:03

Ανοιχτή επιστολή Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για το "μπάζωμα" στα Τέμπη: Ποιους συγκαλύπτετε;

Ανοιχτή επιστολή Καρυστιανού σε Κυριάκο Μητσοτάκη, με κοινοποίηση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την οποία καλεί να πάρει θέση

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 23 Μαϊ 2024 | 10:12

Μαρία Καρυστιανού για Τέμπη: "Μηνύσεις προς ιατροδικαστές και πολιτικούς - Πήραν οδηγία για συγκάλυψη"

Με μηνύσεις προς τους ιατροδικαστές που χειρίστηκαν τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών αλλά και σε πολιτικά πρόσωπα θα προχωρήσει ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων "Τέμπη 2023".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ 21 Μαϊ 2024 | 17:11

Η Καρυστιανού προαναγγέλλει μηνύσεις - έκπληξη κατά πολιτικών προσώπων για τα Τέμπη - "Υπάρχει ατιμωρησία"

Τι είπε η Μαρία Καρυστιανού για τις επόμενες κινήσεις των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη

ΣΤΑ ΜΕΣΑΓΚΑΛΑ 21 Μαϊ 2024 | 09:22

Τρόμος σε παραλία στα Τέμπη: Φίδι κολυμπούσε στη θάλασσα [εικόνες]

Αναστάτωση επικράτησε την Κυριακή στην παραλία των Μεσάγκαλων του δήμου Τεμπών όταν οι λουόμενοι εντόπισαν φίδι στη θάλασσα.

ΠΑΣΟΚ 20 Μαϊ 2024 | 18:45

Ανδρουλάκης στα Τέμπη: Δεν θα αφήσουμε αυτή την τραγωδία χωρίς να πέσει άπλετο φως και χωρίς να πληρώσουν οι υπεύθυνοι

Ο Ανδρουλάκης επισήμανε πως το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει και πάλι αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία σε ό,τι αφορά την τραγωδία.

ΔΗΚΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 20 Μαϊ 2024 | 10:26

Νίκος Πλακιάς: Η λέξη "Τέμπη" είναι απαγορευμένη για τα κανάλια - Δεν έπαιξαν εκδήλωση με Καρυστιανού, Ασλανίδη

Η δηκτική ανάρτηση του Νίκου Πλακιά, του πατέρα που έχασε τα δίδυμα κορίτσια του στα Τέμπη.

ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ 20ΧΡΟΝΗΣ ΜΑΡΘΗΣ 19 Μαϊ 2024 | 12:18

Καρυστιανού σε εκδήλωση για τα Τέμπη: Δεν ήξερα πως της κληρονόμησα κυβερνώντες που ήταν σε θέση να την κάψουν ζωντανή

Η Μαρία Καρυστιανού περιέγραψε τις μαρτυρικές ώρες της βραδιάς του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

ΕΡΕΥΝΑ 17 Μαϊ 2024 | 19:00

Στο αρχείο βάζει ο Εισαγγελέας την καταγγελία περί διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών- Δεν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις

Οι εισαγγελικές αρχές πλέον προτίθενται να μελετήσουν αν θα ξεκινήσουν έρευνα για πιθανές ποινικές ευθύνες του στελέχους που κατάγγειλλε την πράξη.

ΕΝΟΧΗ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ 17 Μαϊ 2024 | 15:09

Δίκη Folli Follie: Στα "μαλακά" οι Κουτσολιούτσοι από τον εισαγγελέα - Πρότεινε απαλλαγή για την εγκληματική οργάνωση

Η εισαγγελέας ζήτησε ενοχή, για συγκεκριμένα αδικήματα, του ιδρυτή του Ομίλου, του γιου του και δύο συνεργατών τους και απαλλαγή των υπολοίπων έξι.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ 16 Μαϊ 2024 | 21:01

Τέμπη: Αποκάλυψη - Το εμπορικό τρένο εκτροχιάστηκε πριν τη σύγκρουση - Τουλάχιστον 16 θύματα κάηκαν ζωντανά

Σύμφωνα με την τελική έκθεση των τεχνικών εμπειρογνωμόνων των συγγενών θυμάτων, η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε τουλάχιστον 12 τόνους εύφλεκτων υλικών, προκαλώντας τη μεγάλη έκρηξη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ 15 Μαϊ 2024 | 13:03

Επική ανάρτηση - meme από Βελόπουλο: "Καλύτερα να πουλάς κηραλοιφές παρά την πατρίδα σου" [εικόνα]

Η απάντηση του Κυριάκου Βελόπουλου σε όσους τον μέμφονται για τις κηραλοιφές που πουλάει με τηλεμάρκετινγκ.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΥ 14 Μαϊ 2024 | 18:38

"Θα στείλω όταν φτάσω": Νέο τραγούδι για την τραγωδία στα Τέμπη - Η συγκλονιστική ερμηνεία των ηθοποιών [βίντεο]

Στο νέο τραγούδι συμμετέχει και ο ηθοποιός Θοδωρής Ελευθεριάδης, γιος της Μαρίας Εγούτ, θύμα των Τεμπών.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΦΕΤΩΝ 08 Μαϊ 2024 | 15:46

Έφεση κατά της αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου - "Είναι επικίνδυνος για διάπραξη νέων αδικημάτων" λέει ο Εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου.