Follow us

Καταδρομική επίθεση Ρουβίκωνα στο σπίτι της διοικήτριας του νοσοκομείου "Αγιος Σάββας"

Καταδρομική επίθεση στο σπίτι της διοικήτριας του νοσοκομείου "Άγιος Σάββας", Όλγας Μπαλαούρα, πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ

Καταδρομική επίθεση στο σπίτι της διοικήτριας του νοσοκομείου "Άγιος Σάββας", Όλγας Μπαλαούρα, στον Γέρακα, πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα το βράδυ της Τρίτης.

Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας έγραψαν συνθήματα στη γκαραζόπορτα του σπιτιού της κ. Μπαλαούρα.

Σημειώνεται πως η εφημερίδα "Αυγή" δημοσίευσε είδηση με τίτλο "Αγιος Σάββας: Πειθαρχικός έλεγχος σε 3 γιατρούς που νόσησαν από κορονοϊό! Όλα τα έγγραφα". "Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι με την ανεκδιήγητη απόφαση της διοικήτριας", ανέφερε το σχόλιο της εφημερίδας.

Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε, πρόκειται για fake news, καθώς επώνυμες καταγγελίες απο εργαζόμενους ανέφεραν ότι νοσηλευτές και λοιποί υγειονομικοί δεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας, π.χ. δεν φορούσαν μάσκα και για το λόγο αυτό διατάχθηκε ΕΔΕ από τη διοίκηση για να διαπιστωθεί τι συνέβη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχετική ανακοίνωση, μετά την καταδρομική επίθεση, αναρτήθηκε από τον Ρουβίκωνα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου:

Το αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας ήταν πάντα ένα μέρος που κανείς δεν ήθελε να καταλήξει. Ένα μέρος που άνθρωποι έδιναν τη μεγάλη μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Σήμερα ο Άγιος Σάββας είναι το μέρος όπου κανείς δεν πρέπει να καταλήξει. Γιατί εκεί πλέον η μάχη για τη ζωή είναι σαμποταρισμένη, εκεί ο θάνατος έχει βρει ένα δυνατό σύμμαχο: το κράτος.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τον ηρωικό αγώνα γιατρών και νοσηλευτών σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας κι ακόμα περισσότερο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Όσοι αναρωτιούνταν αν έχει μείνει τίποτα "κοινωνικά υγιές" στην Ελληνική κοινωνία πήραν την απάντησή τους. Και δε θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι αυτοί που τώρα ρισκάρουν κάθε μέρα τη ζωή τους για να σώσουν τη δική μας είναι οι ίδιοι που οι πολιτικοί υπόνομοι συκοφαντούν κάθε φορά που απεργούν ή διαδηλώνουν, είναι αυτοί που αν τα αιτήματά τους είχαν ικανοποιηθεί σήμερα χιλιάδες άνθρωποι θα είχαν γλιτώσει και η καταστροφή της πανδημίας θα ήταν πολύ μικρότερη.

Δε χωράνε μισόλογα. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας έφερε μαζί του και ένα μεγάλο κρατικό έγκλημα. Αν τώρα, με 100 νεκρούς τη μέρα δεν είναι όλη η κοινωνική βάση στα "κάγκελα" είναι γιατί η δικτατορία των ΜΜΕ δεν έστειλε ούτε μια κάμερα σε κηδεία, δε ζούμαρε ούτε μια στιγμή σε ένα δάκρυ, δεν πήραν συνεντεύξεις από ούτε ένα συγγενή νεκρού, από το μικρό χωριό που πεθαίνει κάθε μέρα, όπως θα έκανε σε κάθε άλλη περίπτωση. Τόσο απλά και τόσο κυνικά, το θάβουν μπροστά στα μάτια μας. Το κράτος καλύπτει τα ίχνη των εγκλημάτων του, αυτό είναι που συμβαίνει.


Θα ήταν λογικό να αναρωτηθεί κανείς μήπως υπερβάλλουμε. Μήπως άδικα χρεώνουμε ένα κράτος και την κυβέρνησή του για ένα έκτακτο καταστροφικό γεγονός που δε θα μπορούσε να είχε προβλέψει; Οι συνθήκες και τα όσα έγιναν εκεί κρίνουμε πως αρκούν για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα από όποιον/α βέβαια δεν έχει ιδιωτικό συμφέρον να υπερασπίσει τις "Αρχές".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Άγιος Σάββας, υπό τη διοίκηση της συζύγου του φιλοκυβερνητικού αρχισυντάκτη και μεγαλοδημοσιογράφου Κου Παπαχρήστου, δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς. Παρόλα αυτά φιλοξενεί δεκάδες περιστατικά covid. Σήμερα μπορούν να λειτουργούν 270 κλίνες σύνολο. Άλλες 180 διαθέσιμες είναι κλειστές γιατί δεν έχουν πόρους και προσωπικό. Από τις 30 εγχειρήσεις την ημέρα στην ειδίκευσή του τώρα μετα βίας φτάνει τις 7, κι αυτές τα ελαφρότερα περιστατικά.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, κι ενώ το νοσοκομείο φιλοξενεί ασθενείς με covid εκτός από καρκινοπαθείς, με τη δικαιολογία ότι δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς, δεν τηρούνται στοιχειώδη μέτρα προστασίας. Υπάρχουν ελλείψεις υλικών όπως γάντια και μάσκες. Δεν κάνουν ούτε συνεχή τεστ σε γιατρούς, νοσηλευτές, καθαριστές ή στους εργαζόμενους της ιδιωτικής εταιρείας catering που ανέλαβε την κουζίνα του νοσοκομείου γιατί δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό.

Αποτέλεσμα; Οι μισοί εργαζόμενοι στο νοσοκομείο έχουν κολλήσει και πολλοί ήταν ασθενείς ενόσω ασκούσαν τα καθήκοντά τους και έρχονταν σε επαφή με καρκινοπαθείς. Κι ενώ το προσωπικό αρρώσταινε ή επέστρεφε στη δουλειά του χωρίς καν να του έχουν επιτρέψει 14ήμερη καραντίνα, διατάχθηκαν ΕΔΕ για γιατρούς που αρρώστησαν από covid…

Σε αυτό το περιβάλλον η διοικήτρια του νοσοκομείου κα Όλγα Μπαλαούρα, με απίστευτο θράσος βγήκε να πανηγυρίζει για την παραδειγματική λειτουργία του Αγίου Σάββα. Κι όταν το σωματείο εργαζομένων αγανάκτησε και φώναξε, η διοίκηση προσπάθησε να διώξει τον πρόεδρό του!

Μη ξεχνάμε βέβαια, κάθε φορά που αναφερόμαστε σε διοίκηση νοσοκομείου, να φέρνουμε στο μυαλό μας εκείνο το αμίμητο 80 χρονο κομματόσκυλο που πριν ενάμιση χρόνο παραλίγο να παραμείνει διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας. Τέτοιες είναι οι διοικήσεις των νοσοκομείων πολλές φορές και η σημερινή του Αγίου Σάββα είναι το παράδειγμα. Πολιτική καριερίστα στους κρατικούς διαδρόμους η κα Μπαλαούρα είναι κι αυτή κυβερνητική υπάλληλος και μέρος των κομματικών ανταγωνισμών νομής δημόσιων αγαθών. Προφανώς η δουλειά της, η δουλειά όλων αυτών, ποτέ δε μπορεί να είναι η δημόσια υγεία.

Επαναλαμβάνουμε, πρόκειται για κρατικό έγκλημα και μάλιστα διαρκείας. Ο φετινός προϋπολογισμός για την υγεία είναι μικρότερος από τον περσινό και το κυριότερο, ο Άγιος Σάββας δεν είναι εξαίρεση από τον κανόνα, είναι ο κανόνας στη δημόσια υγεία κατά το 2ο κύμα covid.

Ας ζουμάρουν όσο θέλουν στις βελόνες μελλοντικών εμβολίων. Το γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι η ευθύνη τους έχει χρεωθεί. Αλλού όμως είναι το θέμα. Όχι αν το κράτος εγκληματεί, αλλά αν πρόκειται να πληρώσει για τα εγκλήματά του. Κι ακόμα σημαντικότερο αν η βάση αποφασίσει να προστατευτεί από αυτά τα εγκλήματα που, στην υπόθεση της πανδημίας, φαίνεται πως θα συνεχιστούν για καιρό…

Αυτό είναι το στοίχημα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ 23 Ιουν 2022 | 09:31

Αμερικανίδα τουρίστρια κινδυνεύει να πεθάνει στη Μάλτα: Αρνούνται να της κάνουν έκτρωση παρά τις σοβαρές ιατρικές επιπλοκές

Εφιαλτικές διακοπές στη Μάλτα για ζευγάρι Αμερικανών - Η εγκυμοσύνη της γυναίκας δεν είναι βιώσιμη αλλά δεν της επιτρέπουν να κάνει άμβλωση

ΕΙΚΟΝΕΣ 22 Ιουν 2022 | 20:30

Πάτρα: Σε αυτό το δωμάτιο του νοσοκομείου Παίδων πέθανε η Τζωρτζίνα - Ο θάλαμος 12 και το τζάμι στην πόρτα [βίντεο]

Στο δωμάτιο όπου πέθανε η Τζωρτζίνα υπήρχε τζάμι στην πόρτα - Γιατί ήταν σε θάλαμο "μόνωση" η εννιάχρονη.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 21 Ιουν 2022 | 19:05

Ξυλοδαρμός μητέρας στη Μύκονο: Νέα επίθεση καταγγέλλει φίλη της 44χρονης - "Από τραμπούκους φίλους του 17χρονου γιου"

Σύμφωνα με τη φίλη της, η 44χρονη μητέρα δέχτηκε στο σπίτι της επίθεση από "τραμπούκους, Χρυσαυγίτες φίλους του γιου", το βράδυ της Κυριακής

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 21 Ιουν 2022 | 10:55

Σουηδία: Δύο τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι - Συνελήφθη ένα άτομο

Δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν σε βίαιη επίθεση στην Σουηδία - Συνελήφθη ένα άτομο.

ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 21 Ιουν 2022 | 10:11

Παγκράτι: Ληστεία με… χασαπομάχαιρο σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών

Δύο άντρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, χρησιμοποιώνταςένα χασαπομάχαιρο, άρπαξαν τις εισπράξεις την ημέρας, περίπου 700-800 ευρώ.

ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ 21 Ιουν 2022 | 09:53

Βόλος: Ξανά στη φυλακή ο "Κάμελ" - Επιτέθηκε σε πατέρα με μωρό σε καροτσάκι

Ο "Κάμελ" καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών μετά από καταγγελία ενός 30χρονου πατέρα που περπατούσε έχοντας το ηλικίας 16 μηνών αγοράκι του στο καρότσι ότι του επιτέθηκε.

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 20 Ιουν 2022 | 07:49

Βόλβη: 31χρονη μαχαίρωσε τον σύζυγό της μετά από καυγά - Μπήκε στο χειρουργείο

Η 31χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία έπειτα από σοβαρό καυγά, άρπαξε ένα μαχαίρι και τραυμάτισε τον 33χρονο σύζυγό της στον θώρακα.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ 19 Ιουν 2022 | 16:39

Συγκέντρωση - παρέμβαση του Ρουβίκωνα έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης - Έγιναν 23 προσαγωγές

Μέλη του Ρουβίκωνα προχώρησαν σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη. Υπάρχουν προσαγωγές.

ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ 18 Ιουν 2022 | 17:42

Ακρωτηριάστηκε μοτοσικλετιστής στην Κρήτη - Δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Μάχη για τη ζωή του δίνει μοτοσικλετιστής που ακρωτηριάσθηκε σε τροχαίο στην Κρήτη.

ΕΙΔΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 17 Ιουν 2022 | 12:50

ΗΠΑ: Ο Τραμπ πίεσε τον αντιπρόεδρό του Μάικ Πενς να μην επικυρώσει τη νίκη Μπάιντεν

Ο Τραμπ τότε είχε ισχυριστεί ότι οι αντιπρόεδροι έχουν την εξουσία να σταματήσουν τη διαδικασία επικύρωσης των αποτελεσμάτων, κάτι που έχει διαψευστεί από συμβούλους του Μάικ Πενς.

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 16 Ιουν 2022 | 15:34

Με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Σωτηρία ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό και κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του στο νοσοκομείο.

ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ 14 Ιουν 2022 | 06:26

Επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του δημοσιογράφου Αρη Πορτοσάλτε [εικόνες - βίντεο]

Μία ακόμα επίθεση σημειώθηκε, αυτή τη φορά με γκαζάκια, στο σπίτι του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε.

ΟΚΤΩ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 11 Ιουν 2022 | 18:20

Άγριος ξυλοδαρμός γυναικών σε εστιατόριο στην Κίνα - Γυναίκα αντέδρασε σε σεξουαλική παρενόχληση και ξυλοκοπήθηκε

Απαράδεκτες και σοκαριστικές σκηνές βίας σε εστιατόριο στην Κίνα, όπου γυναίκα έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού επειδή δεν ενέδωσε στην σεξουαλική παρενόχληση πελάτη του εστιατορίου.