Καταδρομική επίθεση Ρουβίκωνα στο σπίτι της διοικήτριας του νοσοκομείου "Αγιος Σάββας"

Καταδρομική επίθεση στο σπίτι της διοικήτριας του νοσοκομείου "Άγιος Σάββας", Όλγας Μπαλαούρα, πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ

Καταδρομική επίθεση στο σπίτι της διοικήτριας του νοσοκομείου "Άγιος Σάββας", Όλγας Μπαλαούρα, στον Γέρακα, πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα το βράδυ της Τρίτης.

Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας έγραψαν συνθήματα στη γκαραζόπορτα του σπιτιού της κ. Μπαλαούρα.

Σημειώνεται πως η εφημερίδα "Αυγή" δημοσίευσε είδηση με τίτλο "Αγιος Σάββας: Πειθαρχικός έλεγχος σε 3 γιατρούς που νόσησαν από κορονοϊό! Όλα τα έγγραφα". "Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι με την ανεκδιήγητη απόφαση της διοικήτριας", ανέφερε το σχόλιο της εφημερίδας.

Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε, πρόκειται για fake news, καθώς επώνυμες καταγγελίες απο εργαζόμενους ανέφεραν ότι νοσηλευτές και λοιποί υγειονομικοί δεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας, π.χ. δεν φορούσαν μάσκα και για το λόγο αυτό διατάχθηκε ΕΔΕ από τη διοίκηση για να διαπιστωθεί τι συνέβη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχετική ανακοίνωση, μετά την καταδρομική επίθεση, αναρτήθηκε από τον Ρουβίκωνα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου:

Το αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας ήταν πάντα ένα μέρος που κανείς δεν ήθελε να καταλήξει. Ένα μέρος που άνθρωποι έδιναν τη μεγάλη μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Σήμερα ο Άγιος Σάββας είναι το μέρος όπου κανείς δεν πρέπει να καταλήξει. Γιατί εκεί πλέον η μάχη για τη ζωή είναι σαμποταρισμένη, εκεί ο θάνατος έχει βρει ένα δυνατό σύμμαχο: το κράτος.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τον ηρωικό αγώνα γιατρών και νοσηλευτών σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας κι ακόμα περισσότερο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Όσοι αναρωτιούνταν αν έχει μείνει τίποτα "κοινωνικά υγιές" στην Ελληνική κοινωνία πήραν την απάντησή τους. Και δε θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι αυτοί που τώρα ρισκάρουν κάθε μέρα τη ζωή τους για να σώσουν τη δική μας είναι οι ίδιοι που οι πολιτικοί υπόνομοι συκοφαντούν κάθε φορά που απεργούν ή διαδηλώνουν, είναι αυτοί που αν τα αιτήματά τους είχαν ικανοποιηθεί σήμερα χιλιάδες άνθρωποι θα είχαν γλιτώσει και η καταστροφή της πανδημίας θα ήταν πολύ μικρότερη.

Δε χωράνε μισόλογα. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας έφερε μαζί του και ένα μεγάλο κρατικό έγκλημα. Αν τώρα, με 100 νεκρούς τη μέρα δεν είναι όλη η κοινωνική βάση στα "κάγκελα" είναι γιατί η δικτατορία των ΜΜΕ δεν έστειλε ούτε μια κάμερα σε κηδεία, δε ζούμαρε ούτε μια στιγμή σε ένα δάκρυ, δεν πήραν συνεντεύξεις από ούτε ένα συγγενή νεκρού, από το μικρό χωριό που πεθαίνει κάθε μέρα, όπως θα έκανε σε κάθε άλλη περίπτωση. Τόσο απλά και τόσο κυνικά, το θάβουν μπροστά στα μάτια μας. Το κράτος καλύπτει τα ίχνη των εγκλημάτων του, αυτό είναι που συμβαίνει.


Θα ήταν λογικό να αναρωτηθεί κανείς μήπως υπερβάλλουμε. Μήπως άδικα χρεώνουμε ένα κράτος και την κυβέρνησή του για ένα έκτακτο καταστροφικό γεγονός που δε θα μπορούσε να είχε προβλέψει; Οι συνθήκες και τα όσα έγιναν εκεί κρίνουμε πως αρκούν για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα από όποιον/α βέβαια δεν έχει ιδιωτικό συμφέρον να υπερασπίσει τις "Αρχές".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Άγιος Σάββας, υπό τη διοίκηση της συζύγου του φιλοκυβερνητικού αρχισυντάκτη και μεγαλοδημοσιογράφου Κου Παπαχρήστου, δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς. Παρόλα αυτά φιλοξενεί δεκάδες περιστατικά covid. Σήμερα μπορούν να λειτουργούν 270 κλίνες σύνολο. Άλλες 180 διαθέσιμες είναι κλειστές γιατί δεν έχουν πόρους και προσωπικό. Από τις 30 εγχειρήσεις την ημέρα στην ειδίκευσή του τώρα μετα βίας φτάνει τις 7, κι αυτές τα ελαφρότερα περιστατικά.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, κι ενώ το νοσοκομείο φιλοξενεί ασθενείς με covid εκτός από καρκινοπαθείς, με τη δικαιολογία ότι δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς, δεν τηρούνται στοιχειώδη μέτρα προστασίας. Υπάρχουν ελλείψεις υλικών όπως γάντια και μάσκες. Δεν κάνουν ούτε συνεχή τεστ σε γιατρούς, νοσηλευτές, καθαριστές ή στους εργαζόμενους της ιδιωτικής εταιρείας catering που ανέλαβε την κουζίνα του νοσοκομείου γιατί δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό.

Αποτέλεσμα; Οι μισοί εργαζόμενοι στο νοσοκομείο έχουν κολλήσει και πολλοί ήταν ασθενείς ενόσω ασκούσαν τα καθήκοντά τους και έρχονταν σε επαφή με καρκινοπαθείς. Κι ενώ το προσωπικό αρρώσταινε ή επέστρεφε στη δουλειά του χωρίς καν να του έχουν επιτρέψει 14ήμερη καραντίνα, διατάχθηκαν ΕΔΕ για γιατρούς που αρρώστησαν από covid…

Σε αυτό το περιβάλλον η διοικήτρια του νοσοκομείου κα Όλγα Μπαλαούρα, με απίστευτο θράσος βγήκε να πανηγυρίζει για την παραδειγματική λειτουργία του Αγίου Σάββα. Κι όταν το σωματείο εργαζομένων αγανάκτησε και φώναξε, η διοίκηση προσπάθησε να διώξει τον πρόεδρό του!

Μη ξεχνάμε βέβαια, κάθε φορά που αναφερόμαστε σε διοίκηση νοσοκομείου, να φέρνουμε στο μυαλό μας εκείνο το αμίμητο 80 χρονο κομματόσκυλο που πριν ενάμιση χρόνο παραλίγο να παραμείνει διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας. Τέτοιες είναι οι διοικήσεις των νοσοκομείων πολλές φορές και η σημερινή του Αγίου Σάββα είναι το παράδειγμα. Πολιτική καριερίστα στους κρατικούς διαδρόμους η κα Μπαλαούρα είναι κι αυτή κυβερνητική υπάλληλος και μέρος των κομματικών ανταγωνισμών νομής δημόσιων αγαθών. Προφανώς η δουλειά της, η δουλειά όλων αυτών, ποτέ δε μπορεί να είναι η δημόσια υγεία.

Επαναλαμβάνουμε, πρόκειται για κρατικό έγκλημα και μάλιστα διαρκείας. Ο φετινός προϋπολογισμός για την υγεία είναι μικρότερος από τον περσινό και το κυριότερο, ο Άγιος Σάββας δεν είναι εξαίρεση από τον κανόνα, είναι ο κανόνας στη δημόσια υγεία κατά το 2ο κύμα covid.

Ας ζουμάρουν όσο θέλουν στις βελόνες μελλοντικών εμβολίων. Το γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι η ευθύνη τους έχει χρεωθεί. Αλλού όμως είναι το θέμα. Όχι αν το κράτος εγκληματεί, αλλά αν πρόκειται να πληρώσει για τα εγκλήματά του. Κι ακόμα σημαντικότερο αν η βάση αποφασίσει να προστατευτεί από αυτά τα εγκλήματα που, στην υπόθεση της πανδημίας, φαίνεται πως θα συνεχιστούν για καιρό…

Αυτό είναι το στοίχημα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΙ ΟΙ ΔΥΟ 22 Ιαν 2021 | 17:13

Συγκινεί ζευγάρι Βρετανών: Κόλλησαν κορονοϊό και παντρεύτηκαν στο νοσοκομείο πριν εκείνος διασωληνωθεί [εικόνες]

Οι νεόνυμφοι Βρετανοί επανενώθηκαν σε έναν θάλαμο για ασθενείς με COVID-19 όπου βρίσκονται ακόμη και αναρρώνουν σταδιακά.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ 21 Ιαν 2021 | 23:05

"Χτύπημα" Ρουβίκωνα στα γραφεία της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Μέλη του Φεμινιστικού Τομέα του Ρουβίκωνα κρέμασαν πανό και πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα

ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ 21 Ιαν 2021 | 10:07

Χαμός στο νοσοκομείο Ρεθύμνου: Παραιτήθηκαν 15 γιατροί - Καταγγελίες και από Ανδρέα Ξανθό

Κίνδυνος για την ασφάλεια των ασθενών από την κόντρα γιατρών και διοίκησης στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Καταγγελίες για αυταρχική διαχείρηση.

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ 20 Ιαν 2021 | 20:19

Στο νοσοκομείο η Γιούλικα Σκαφιδά με φρικτούς πόνους- Τι συνέβη

Η Γιούλικα Σκαφιδά χρειάστηκε να μεταφερθεί εκτάκτως στο νοσοκομείο

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 20 Ιαν 2021 | 18:02

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Προσαγωγή μετά από καταγγελία για επίθεση σε γυναίκα

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ προσήγαγαν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο μετά από καταγγελία για επίθεση σε γυναίκα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 20 Ιαν 2021 | 13:08

Κέρκυρα: Επιτέθηκε με γροθιές και τραυμάτισε αστυνομικό όταν του ζήτησε να φορέσει μάσκα [Εικόνα]

Ένας 55χρονος φέρεται ότι γρονθοκόπησε αστυνομικό που τον παρότρυνε να φορέσει μάσκα στην Κέρκυρα.

ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΙΣΧΥΡΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ 20 Ιαν 2021 | 13:07

Ξανά στο Νοσοκομείο Λαμίας ο Κουφοντίνας - Συνεχίζει την απεργία πείνας

Ο Δ. Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας - Ισχυρή η αστυνομική παρουσία.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΙΔΙΑ 20 Ιαν 2021 | 12:20

Επίθεση στο γραφείο της βουλευτή της ΝΔ Φωτεινής Αραμπατζή για τον Κουφοντίνα - Με μπογιές και συνθήματα [εικόνες]

Με συνθήματα υπέρ της απελευθέρωσης Κουφοντίνα και μαύρες μπογιές, άγνωστοι επιτέθηκαν στο πολιτικό γραφείο της Φωτεινής Αραμπατζή, στην πόλη των Σερρών.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Η ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 20 Ιαν 2021 | 12:19

Θεσσαλονίκη: Επίθεση στο πολιτικό γραφείο της βουλευτή της ΝΔ, Άννας Ευθυμίου

Είναι η τρίτη επίθεση που δέχεται το πολιτικό γραφείο της Άννας Ευθυμίου τους τελευταίους 8 μήνες

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 20 Ιαν 2021 | 11:15

"Ευχαριστούμε Μαρία, Γεωργία, Νίκο...": Συγκινητικός αποχαιρετισμός γιατρών της Δράμας σε συναδέλφους τους από την Αττική

Συγκινητικός αποχαιρετισμός και θερμές ευχαριστίες του νοσοκομείου Δράμας στους γιατρούς της Αττικής - Έδωσαν μαζί η μάχη κατά του κορονοϊού.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ 19 Ιαν 2021 | 14:58

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο ανήλικοι

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο ανήλικοι για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο Μετρό μετά την απολογία τους στον ανακριτή

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ 19 Ιαν 2021 | 12:53

Υβόννη Μπόσνιακ: Μου έσπασε τα δάχτυλα την πρώτη ημέρα που ήρθα στην Ελλάδα

Σε μια απίστευτη αποκάλυψη προχώρησε η σχεδιάστρια μόδας και σύζυγος του Αντώνη Ρέμου, Υβόννη Μπόσνιακ.

ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ 19 Ιαν 2021 | 08:08

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: Απολογούνται σήμερα οι δύο ανήλικοι - Αποκαλυπτικό το βίντεο της επίθεσης

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν σήμερα, προκειμένου να καταθέσουν, οι δύο ανήλικοι αδελφοί, για την άγρια επίθεση κατά του 53χρονου σταθμάρχη στο Μετρό.