Καταγγελία εκπαιδευτικών: Ο δήμαρχος Κεφαλονιάς μας είπε κοπρόσκυλα

Η ΕΛΜΕ αναφέρει πως το "υβρεολόγιο του δημάρχου, θα το ζήλευαν ακόμη και οι χρυσαυγίτες".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Καταγγελία εκπαιδευτικών: Ο δήμαρχος Κεφαλονιάς μας είπε κοπρόσκυλα

Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς φέρεται να απυθύνθηκε ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης προς τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών του νησιού, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης και δημοσιεύεται στο alfavita.gr.

Η ΕΛΜΕ αναφέρει πως το "υβρεολόγιο του δημάρχου, θα το ζήλευαν ακόμη και οι χρυσαυγίτες"

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ ΚΙ:

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τους αήθεις, υβριστικούς και, από κάθε άποψη, απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε προς το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης.

Μπροστά στο σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών, που τον επισκέφθηκε για να του εκθέσει τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, εξελίχθηκε ένα απρόκλητο υβριστικό ντελίριο-κρεσέντο από την πλευρά του Δημάρχου και έδωσαν και πήραν απειλές και χαρακτηρισμοί για τους συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ-ΚΙ όπως, «…όταν έρχονται εδώ πέρα μου έρχεται να τους πάρω με τα γιαούρτια…», «…φέρνουν εδώ μέσα τα 15χρονα και τραγουδάνε ….», «…έχουν καταστρέψει τα σχολεία…» «δεν θα δώσω ποτέ στέγη στην ΕΛΜΕ…», «είναι κοπρόσκυλα …που δεν έχουν δουλειά να κάνουν παρά μονάχα να κάνουν φασαρίες …» κ.α. Το παραπάνω υβρεολόγιο που θα το ζήλευαν ακόμη και οι χρυσαυγίτες, δεν είναι ούτε ασύμβατο με την εκδοχή και την κουλτούρα του προσώπου, ούτε και χωρίς εξήγηση.

Η εξήγηση βρίσκεται στο γεγονός ότι, όποιος αγωνιστής προσωπικά, ή πολιτικός και συνδικαλιστικός φορέας, παλεύει και αμφισβητεί συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική, πάντα βρίσκεται στο στόχαστρο. Πιο συγκεκριμένα η εξήγηση βρίσκεται στο γεγονός ότι οκτώ χρόνια τώρα η Δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος προσωπικά, σε κοινή γραμμή με την Περιφέρεια Ι.Ν. και την Κυβέρνηση, δεν κατάφεραν να δρομολογήσουν τις απαραίτητες επισκευές των τσακισμένων σχολικών κτιρίων, να ανταποκριθούν έστω και στην στοιχειώδη δρομολόγηση (κατάθεση αίτησης στις ΚΤΥΠ Α.Ε.) της κατασκευής νέων σχολικών συγκροτημάτων, (ΓΕΛ Ληξουρίου, 2ο και 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, Γυμνάσιο – Λύκειο Μεσοβουνίων, Γυμνάσιο – Λύκειο Πάστρας, Νηπιαγωγεία κ.α.), να αποκρούσει την απόφαση της κυβέρνησης για τον αποχαρακτηρισμό των δυσπρόσιτων σχολείων στο νησί, να ανταποκριθεί στα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για τα σχολεία (αντισεισμικούς ελέγχους και πιστοποιητικά, συγκοινωνιακή μελέτη συγκροτήματος «Φαραώ», αθλητικές και άλλες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις, αντιπυρική προστασία σχολείων κ.α.), να παρέμβει πολιτικά ώστε να μην υπάρχουν, ακόμη και σήμερα, κενά στα σχολεία κ.α.

Τα παραπάνω αιτήματα και τις αυτονόητες ανάγκες για την εκπαιδευτική κοινότητα και τον λαό, προβάλλει και διεκδικεί η ΕΛΜΕΚΙ σθεναρά και με δυναμικούς αγώνες όλα τα τελευταία χρόνια μαζί με τους μαθητές, τους γονείς και το εργατικό λαϊκό κίνημα. Ανεξάρτητα από ποιο συσχετισμό έχει στα Διοικητικά συμβούλιά της, κατονομάζει τους υπεύθυνους και αποκαλύπτει τις ευθύνες τους. Αυτό είναι που δεν αντέχει ούτε ανέχεται ο δήμαρχος. Εκτός όμως από το να υβρίζει χυδαία, αυτοαποκαλύπτεται πλέον και για το καθεστώς ομηρίας και τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει στην στέγαση της ΕΛΜΕ-ΚΙ σε κάποιο βοηθητικό σχολικό χώρο, όπως προβλέπεται σύμφωνα με το νόμο. Είναι μια σκόπιμη πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος ενός ενεργού και δυναμικού σωματείου, ακριβώς επειδή αποκαλύπτει τις ευθύνες της Δημοτικής και περιφερειακής αρχής, αλλά και της κυβέρνησης.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-ΚΙ τονίζει ότι δεν είναι πρώτη φορά που δέχεται τέτοια επίθεση. Το κάλεσμα του Περιφερειακού διευθυντή κ. Γκούση προς τις αστυνομικές αρχές στα εγκαίνια του σχολικού συγκροτήματος στο «Φαραώ», να συλλάβουν τον τότε πρόεδρό της Δ. Γεωργόπουλο επειδή με τον χαιρετισμό που θα απεύθυνε θα χάλαγε την Πρωθυπουργική φιέστα, η εδώ και ένα χρόνο τώρα κωλυσιεργία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Αλυσανδράτου (πρώην προϊστάμενου Δ/θμιας Εκπ/σης επί Ν.Δ. ), να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση την ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής επιτροπής παιδείας που παραχωρεί ένα μικρό βοηθητικό σχολικό χώρο στο 1ο γυμνάσιο Αργοστολίου για να στεγαστεί η ΕΛΜΕΚΙ κ.α., συνιστούν μια οργανωμένη επίθεση απέναντι σε ένα σωματείο που, όπως αναγνωρίζει το σύνολο των εκπαιδευτικών και της τοπικής κοινωνίας, ανεξάρτητα από διαφορετικές πολιτικές ή συνδικαλιστικές απόψεις, έχει προσφέρει πολλά στην διεκδίκηση και στην επίλυση πολλών προβλημάτων στο χώρο της εκπαίδευσης.

Τονίζει επίσης ότι τέτοιες συμπεριφορές όπως του δημάρχου Παρίση και όλης της δημοτικής αρχής, αποτελούν τελικά επιβεβαίωση της αξίας των αγώνων που έχει δώσει η ΕΛΜΕ-ΚΙ και το λαϊκό κίνημα, απέναντι στην συστηματική και σκόπιμη απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης από όλα τα κόμματα και τις τοπικές διοικήσεις του κεφαλαίου, με σκοπό την παραπέρα ιδιωτικοποίησή της στα πλαίσια των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων της Ε.Ε που είναι σε εξέλιξη.

Θα συνεχίσουμε αμείωτα και με μεγαλύτερο πείσμα τους αγώνες και καλούμε το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και του λαού των νησιών μας, να δώσουν την κατάλληλη απάντηση με την συμμετοχή στους νέους αγώνες που έρχονται, αλλά και με κάθε άλλο τρόπο που στηρίζει την αποκλειστικά δημόσια εκπαίδευση την οποία έχουν ανάγκη ο λαός και όλοι οι εργαζόμενοι.

Αργοστόλι 17/03/2019

Φωτο: Eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ 08 Ιαν 2021 | 13:16

Στην ουρά για rapid test οι εκπαιδευτικοί πριν το άνοιγμα των σχολείων - Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζονται τα rapid test σε εκπαιδευτικούς ενόψει του ανοίγματος Δημοτικών και Νηπιαγωγείων - Τεστ και το Σαββατοκύριακο - Τα πρώτα αποτελέσματα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ 07 Ιαν 2021 | 16:43

Άνοιγμα σχολείων: Με τηλεκπαίδευση αύριο Γυμνάσια και Λύκεια - Από Δευτέρα τα παιδιά σε νηπιαγωγεία και δημοτικά

Από Δευτέρα ανοίγουν και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης - Αύριο θα χτυπήσει διαδικτυακά το "κουδούνι" για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΨΑΡΑΔΕΣ 07 Ιαν 2021 | 13:17

Ο δήμαρχος Καλύμνου περιγράφει πώς έγινε το νέο επεισόδιο στα Ίμια: Τουρκική ακταιωρός χτύπησε σκάφος του Λιμενικού

Οι Τούρκοι εισέβαλαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα όταν είδαν να ψαρεύουν τα ελληνικά σκάφη,ανέφερε ο δήμαρχος Καλύμνου για το επεισόδιο στα Ίμια

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 05 Ιαν 2021 | 07:48

Κακοκαιρία: Ποτάμια οι δρόμοι στο Μενίδι - 199 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμους [βίντεο]

Δύσκολη ήταν η χθεσινή μέρα για το Μενίδι, λόγω της κακοκαιρίας, αφού "άνοιξαν" οι ουρανοί, μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια, και προξενώντας προβλήματα.

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΤΟΥΣ 04 Ιαν 2021 | 15:15

Απίστευτο περιστατικό στο Βέλγιο: Ο δήμαρχος Αμβέρσας έδωσε συνέντευξη χωρίς παντελόνι [Βίντεο]

Έδωσε συνέντευξη χωρίς να φοράει το παντελόνι του ο δήμαρχος Αμβέρσας

ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΑ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ 31 Δεκ 2020 | 08:17

Αυστηρό lockdown στην Κάλυμνο: "Στο νησί υπήρχαν πολλοί αρνητές του κορονοϊού", λέει ο δήμαρχος

Σε ισχύ τέθηκε από σήμερα και μέχρι τις 9 Ιανουαρίου το αυστηρότερο lockdown στην Κάλυμνο, μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

ΤΡΕΙΣ ΙΣΧΥΡΟΙ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΙ 30 Δεκ 2020 | 11:16

Σεισμός στην Κροατία: Όταν σείστηκε η γη - Νέο συγκλονιστικό βίντεο

Η Κροατία συνεχίζει να ζει με τις σεισμικές δονήσεις, ενώ νέο βίντεο έχει καταγράψει τον σεισμό την ώρα που δήμαρχος έκανε δηλώσεις.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ 29 Δεκ 2020 | 11:01

Έτσι γέμισε η Κάλυμνος κορονοϊό: Κορονο-πάρτι αρραβώνων με τέσσερις οικογένειες

Ενας αρραβώνας έφερε αύξηση κρουσμάτων στην Κάλυμνο και ανησυχία σε όλο το νησί.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ 23 Ιαν 2021 | 22:06

Μόσιαλος: Καλά κάναμε και ανοίξαμε αγορά και εκπαίδευση – Πώς θα καθυστερήσουμε το τρίτο κύμα

Σχετικά με την βρετανική μετάλλαξη και τα εμβόλια, ο καθηγητής τόνισε ότι ήδη το εμβόλιο της Pfizer είναι αποτελεσματικό και γι’ αυτό το στέλεχος.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ 23 Ιαν 2021 | 21:37

Κορονοϊός: "Πράσινο φως" για την κολχικίνη στην Ελλάδα - Το φάρμακο που μειώνει θνητότητα και διασωληνώσεις

H χορήγηση κολχικίνης σε ασθενείς covid-19 "μείωσε κατά 44% την θνητότητα, 25% τη νοσηλεία και 50% την ανάγκη διασωλήνωσης.

ΨΩΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗΣ 23 Ιαν 2021 | 21:22

Ουρές... "Χριστουγέννων" στο κέντρο της Αθήνας: Το κόλπο με τα πολλαπλά SMS - Μαγαζάτορες έδιωχναν πελάτες

Η Ερμού και η Τσιμισκή πλημμύρισαν με κόσμο που έκανε τις αγορές του. Πολλοί έστελναν δύο ή τρεις φορές το μήνυμα της μετακίνησης 2, προκειμένου να εξασφαλίσουν έξτρα δίωρο για...shopping

ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ 23 Ιαν 2021 | 20:50

Πιερρακάκης: Έρχεται το ψηφιακό αντίγραφο πτυχίου - Τι αλλάζει στην τηλεκπαίδευση

Με γραπτό μήνυμα η ενημέρωση των υποψήφιων φοιτητών για την σχολή που μπήκαν.