Καταγγελία για bulling σε μαθήτρια σχολείου των Χανίων

Σοβαρό πρόβλημα bullying εις βάρος μαθήτριας έχει ανακύψει σε σχολεί στα Χανιά. Το παιδί έχει δεχτεί τρεις φορές προσβλητικό και απειλητικό μήνυμα.

kataggelia-gia-bulling-se-mathitria-sxoleiou-twn-xaniwn
SHARE THIS
0
SHARES

Σοβαρό πρόβλημα bullying εις βάρος μαθήτριας έχει ανακύψει σε σχολεί στα Χανιά. Το παιδί έχει δεχτεί τρεις φορές προσβλητικό και απειλητικό μήνυμα. 

Σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα της μαθήτριας, η κόρη του για τρίτη φορά βρήκε σημείωμα στην τσάντα της που έγραφε "ο πατέρας σου είναι απατεώνας, ήταν στη φυλακή, εκεί θα καταλήξεις και εσύ". Το "μήνυμα" μάλιστα αυτό της το έχουν γράψει και πάνω στο θρανίο της.

Να σημειωθεί πως ο πατέρας της δεν υπήρξε ποτέ στη φυλακή. 

Ο πατέρας, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει, έχει επανειλημμένως αποταθεί στη διεύθυνση του σχολείου, ζητώντας από τη Διευθύντρια να ερευνήσει το θέμα και να βοηθήσει προκειμένου να εντοπιστούν οι υπαίτιοι ή ο υπαίτιος μαθητής που κρύβεται πίσω από τα σημειώματα και να σταματήσει αυτός ο εκφοβισμός και η προσβολή σε βάρος του κοριτσιού. 

Δυστυχώς, όπως είπε ο πατέρας στο Flashnews.gr, παρά τις οχλήσεις δεν έχει γίνει τίποτα με αποτέλεσμα το παιδί να βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση:

"Τρεις μέρες τώρα το παιδί είναι "άρρωστο". Τρεις μέρες αναγκαζόμαστε και παίρνουμε την κόρη μου από το σχολείο με κλάματα και σε κακή κατάσταση. Λέμε στη διευθύντρια, ότι το παιδί δέχεται bullying, η απάντηση συνεχώς είναι "ναι θα δούμε, θα δούμε". Φτάσαμε στο απροχώρητο. Το παιδί είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση και δεν θέλει να ξαναπάει σχολείο".

Ο πατέρας μάλιστα, απευθύνθηκε και σήμερα στη διεύθυνση του σχολείου. Ο ίδιος με ένταση στη φωνή, αλλά χωρίς να κινηθεί απειλητικά εναντίον της, ζήτησε από τη διευθύντρια να κάνει κάτι, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Εκείνος έφυγε και στη συνέχεια πήγε στο γραφείο του από όπου και πήρε τηλέφωνο στην αστυνομία για να δηλώσει το περιστατικό και να ενημερωθεί πώς μπορεί να κινηθεί για να προστατεύσει το παιδί του. Περίπου μια ώρα μετά πήρε την αστυνομία για την καταγραφή του γεγονότος και η διεύθυνση του σχολείου. 

Η Διευθυνση Β΄βάθμιας εκπαίδευσης έχει ενημερωθεί σχετικά και ερευνά την υπόθεση. Η επικοινωνία μας με τον κ. Ζερβάκη δεν έχει καταστεί προς το παρόν δυνατή.

Τι αναφέρει η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του σχολείου ανέφερε στο Flashnews.gr, ότι κατανοεί την αγωνία και  τη στενοχώρια ενός γονέα,  και ότι πάνω στην ένταση της στιγμής μπορεί να λεχθούν υπερβολές και πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι, προσθέτει, ότι ουδέποτε έως σήμερα το πρωί, κανένας από την οικογένεια ούτε και η μαθήτρια απευθύνθηκαν ποτέ σε αυτήν για να της γνωστοποιήσουν το περιστατικό.  Η διευθύντρια επεσήμανε ταυυτόχρονα, οτι διαβεβαίωσε τους γονείς ότι το σχολείο θα ερευνήσει ενδελεχώς το θέμα. 

"Ως σχολείο συμπεριφερόμαστε με τον πιο ανθρώπινο, ήρεμο και παιδαγωγικά ενδεδειγμένο τρόπο και χρειάζεται και συνεργασία όλων για να επιλυθεί το ζήτημα. Αύριο ο σύλλογος διδασκόντων θα συνεδριάσει για να συζητήσει σχετικά με  τα όσα διαδραματίστηκαν αλλά και την παιδαγωγική αντιμετώπιση  του θέματος. 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει ενημερωθεί όπως και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  με τους οποίους και υπάρχει συνεργασία για την καλύτερη δυνατή έκβαση της υπόθεσης". 

Τέλος, τόνισε είναι σημαντικό να υπάρξει μια εκτόνωση της κατάστασης, για το καλό τόσο της ίδιας της μαθήτριας όσο και του συνόλου των μαθητών, ώστε με νηφαλιότητα και αποτελεσματικότητα να αντιμετωπιστεί το θέμα.

 

Πηγή: Flashnews.gr

φωτό αρχείου EUROKINISSI

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook