Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Αναβάλουν χημειοθεραπείες στο «Αττικόν»

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για οδύσσεια των καρκινοπαθών, αφήνοντας αιχμές κατά της διοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

kataggelia-poedin-anabaloun-ximeiotherapeies-sto-attikon
SHARE THIS
0
SHARES

Αγανάκτηση προκαλεί η καταγγελία για αναβολή χημειοθεραπειών στο νοσοκομείο “Αττικόν”, εξαιτίας έλλειψης φαρμάκων.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα iatronet.gr, η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και οι εργαζόμενοι στο “Αττικόν” τονίζουν πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες αναβάλλονται θεραπείες σε εξωτερικούς ασθενείς.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για οδύσσεια των καρκινοπαθών, αφήνοντας αιχμές κατά της διοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η οποία παρατίθεται πιο κάτω, το τελευταίο δεκαπενθήμερο, ακυρώνονται προγραμματισμένες χημειοθεραπείες σε εξωτερικούς ογκολογικούς ασθενείς.

Εργαζόμενοι και ασθενείς σημειώνουν πως οι ακυρώσεις είναι πολλές, ενώ μεγάλη είναι η αναστάτωση των καρκινοπαθών, οι οποίοι διαμαρτύρονται προς κάθε κατεύθυνση.

Το πρόβλημα – εξηγούν – δημιουργείται εξαιτίας των ελλείψεων σε ειδικά χημειοθεραπευτικά φάρκακα για συγκεκριμένες κατηγορίες καρκίνων.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως η διοίκηση του νοσοκομείου δικαιολογείται προς τους καρκινοπαθείς που διαμαρτύρονται με το επιχείρημα ότι τελείωσε το έτος και υπήρξε πρόβλημα διαχείρισης των αποθεμάτων και δυσκολία έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από το υπουργείο Υγείας.

Οι καρκινοπαθείς – αναφέρει – ψάχνουν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα και ογκολόγους, με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμες μέρες για τη θεραπεία τους.

 

Πηγή: iatronet.gr

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook