Σοκ και δέος προκαλούν οι δηλώσεις της Ρίας Σοφρά, πρωταθλήτρια Ελλάδας στην ενόργανη για τα όσα πέρασε στις προπονήσεις, τα οποία αγγίζουν την έννοια των βασανιστηρίων, με τις καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές και σε αυτόν τον χώρο του αθλητισμού να διαδέχονται η μία την άλλη.
"Έφτασα στο σημείο να κανω αγώνα με σπασμένο πόδι" εξομολογήθηκε η αθλήτρια, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. "Πλέον δεν φοβάμαι να μιλήσω. Κάποτε φοβόμουν" πρόσθεσε.
Οι προπονήσεις είχαν μετατραπεί σε πραγματική κόλαση για τη νεαρή η οποία ασχολούνταν με την ενόργανη από την παιδική της ηλικία. "Επειδή δεν είχα τεντωμένα τα πόδια μου, με είχε χτύπησει με ένα ξύλο στα πόδια με αποτέλεσμα να έχω μια μελανιά. Όταν γύρισα το βράδυ στο σπίτι η μαμά μου με ρώτησε τι είναι αυτό", είπε η Ρία Σοφρά.
Η αποκάλυψη στη μητέρα της όμως έφερε μεγαλύτερο ξέσπασμα καθώς όπως δήλωσε "εκτός ότι ξεσπούσε χειρότερα, σου έλεγε "τώρα πήγαινε τώρα να το πεις στη μαμά σου αυτό που έγινε". Οπότε ένα παιδάκι 7 – 8 – 9 χρονών δεν ξαναμιλάει, και αυτή είναι η απάντηση σε όσους λένε "μα που ήταν οι γονείς σας"".
Οι συμπεριφορές προπονητών απέναντι σε μικρά παιδιά που έρχονται στο φως, πραγματικά συγκλονίζουν, προκαλώντας φρίκη. "Πάω και λέω στον προπονητή μου πονάει το πόδι μου και με έναν πολύ χαρακτηριστικό τρόπο δεν θέλω να τον αναφέρω μου, η απάντηση του ήταν "σκάσε και κάνε" και συνέχισα αναγκαστικά, δεν είχα επιλογή να κάνω με σπασμένο πόδι", αποκάλυψε η Ρία Σοφρά.
Μια σκληρή καθημερινότητα για την πρωταθλήτριας Ελλάδας, η οποία είπε στον ΑΝΤ1: "Κάναμε εμέτους, μέναμε νηστικές δεν τρώγαμε τίποτα, κάποια κορίτσια έπαιρναν διουρητικά, ό,τι μπορεί να βάλει το μυαλό σας, ντυνόμασταν στον καύσωνα με χειμωνιάτικα ρούχα για να αδυνατίσουμε".
Υπενθυμίζεται ότι μετά την επιστολή 22 αθλητών και αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την οποία καταγγέλλουν σωματική, λεκτική, ψυχολογική βία και σεξουαλικές παρενοχλήσεις, έχει προκαλέσει την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr