Καταγγελίες για «φακέλωμα» μαθητών στο Κερατσίνι

Επί ποδός γονείς και καθηγητές - Η αστυνομία καταγγέλεται ότι ρωτούσε μαθητές μέχρι ποιό κόμμα ψηφίζουν οι γονείς και αν είναι χωρισμένοι, ερευνώντας μια...κατάληψη

kataggelies-gia-fakelwma-mathitwn-sto-keratsini
|
SHARE THIS
0
SHARES

Αντιδράσεις και καταγγελίες για μεθόδους εκφοβισμού ανήλικων μαθητών, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, προκαλεί η στάση της αστυνομίας σε κατάληψη σχολείου στο Κερατσίνι. 

Τους ρωτούσαν ποιοι ήταν οι υποκινητές, ποιο κόμμα ψηφίζει η οικογένειά τους, ακόμη και αν οι γονείς τους είναι χωρισμένοι

Γονείς και μαθητές καταγγέλλουν ότι στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τις καταλήψεις του Οκτωβρίου, οκτώ μαθητές κλήθηκαν από την αστυνομία ως «πρωτεργάτες» και σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής ένωσης των καθηγητών του Πειραιά Σάββα Σάββα, «τους ρωτούσαν ποιοι ήταν οι υποκινητές, ποιο κόμμα ψηφίζει η οικογένειά τους, ακόμη και αν οι γονείς τους είναι χωρισμένοι», τακτικές που θυμίζουν... φακέλωμα.

Ο κ. Σάββας, σημειώνει στο TheTOC.gr ότι «εάν οι καταγγελίες αυτές επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για έναν απροκάλυπτο εκφοβισμό των μαθητών, που βρέθηκαν απέναντι στους αστυνομικούς ορισμένοι χωρίς την παρουσία των γονιών τους».

Εκπαιδευτικοί συναντώνται στις 12:30 το μεσημέρι στο 2ο Λύκειο Κερατσινίου, καθώς σήμερα ολοκληρώνονται στο αστυνομικό τμήμα οι καταθέσεις των μαθητών, ενώ για τη Δευτέρα προγραμματίζουν παράσταση στην εισαγγελία Πειραιώς με σκοπό να καταγγελθεί το γεγονός.

«Ψεύδη και κακοήθειες» λέει η αστυνομία

Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Κερατσινίου Ιωσήφ Συμεώνογλου, αντικρούει τις καταγγελίες αυτές και διαψεύδει ότι υπήρξε ακόμη και εκφοβισμός των μαθητών ότι δε θα μπορέσουν να συμπληρώσουν μηχανογραφικό δελτίο, λόγω... εκκρεμοδικίας. «Πρόκειται για ψευδέστατη κακοήθεια, αναφέρει στο TheTOC.gr. Εμείς καλέσαμε τους μαθητές στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης καθώς ο αποκλεισμός της εισόδου και της λειτουργίας δημοσίου κτιρίου ή υπηρεσίας -όπως είναι ένα σχολείο- είναι πράξη αξιόποινη».

Οι εκπαιδευτικοί, μιλούν για ποινικοποίηση των καταλήψεων, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία η διευθύντρια του σχολείου ήταν εκείνη που έδωσε τα ονόματα των οκτώ μαθητών, χωρίς να ασκηθεί κάποια πίεση για να το κάνει. Να σημειωθεί ότι στο σχολείο δεν υπάρχουν αναφορές για καταστροφές, κατά την πενθήμερη κατάληψή του.

 

Φωτογραφία: Eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook