X

Εκτακτο δελτίο για καταιγίδες στην Αττική από το απόγευμα - Ακολουθεί... ανοιξιάτικη ζέστη - Πρόγνωση Καλλιάνου & Αρναούτογλου

Καταιγίδες από το απόγευμα στην Αθήνα. "Ανοιξιάτικη ζέστη για κάποιες μέρες μετά τις 11 Δεκεμβρίου", προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Γράφει: TheToc team

Στην Αττική καταφτάνει από το απόγευμα της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου το νέο κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει τη χώρα μας. "Όσο περνάει η ώρα οι βροχές θα αρχίσουν να παίρνουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα και κατά διαστήματα θα δυναμώνουν", αναφέρει για τον καιρό ο Γιάννης Καλλιάνος. "Ανοιξιάτικη ζέστη για κάποιες μέρες μετά τις 11 Δεκεμβρίου", λέει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε αρχικά στις 2 Δεκεμβρίου επικαιροποιείται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας,

Διαβάστε Επίσης

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, "Σήμερα, από το απόγευμα (ενδεικτικά γύρω στις 6-7 μμ), θα ξεκινήσει αρχικά να βρέχει τοπικά στην Αττική. Όσο περνάει η ώρα οι βροχές θα αρχίσουν να παίρνουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα και κατά διαστήματα θα δυναμώνουν".

"Αργά το βράδυ θα εκδηλωθούν πιθανότατα και τοπικές καταιγίδες. Μια φυσιολογική μεταβολή του καιρού είναι, μην ανησυχείτε. Δεκέμβρης είναι, θα βρέξει, έτσι δεν είναι; Έτσι γίνεται κάθε χρόνο. Αυτή την εποχή βρέχει, δεν βρέχει τον Ιούλιο", καταλήγει στην ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος.

Η πλήρης ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου:

Από την πλευρά του, ο Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτησή του στα social media, κάνει λόγο για "ένα πέρασμα από δυνατές βροχές από το βράδυ στην Αττική και το πρωί στη Θεσσαλονίκη".

Ο προγνώστης της ΕΡΤ αναφέρει, χαρακτηριστικά: "Και πάλι στα λευκά θα ντυθούν τα ορεινά της Θεσσαλονίκης κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Παρασκευή το πρωί", ενώ όπως αναφέρει, ανοιξιάτικη ζέστη θα επικρατήσει για κάποιες μέρες μετά τις 11 Δεκεμβρίου.

Δείτε την πλήρη ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

Επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης καιρού

Εξάλλου, όπως αναφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 02-12-2023/1300, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Πιο συγκεκριμένα, πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός η οποία θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, από το βράδυ της Τρίτης (05-12-2023) και από τα δυτικά μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (06-12-2023).

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Την Τρίτη (05-12-2023)

α) Από το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.

β) Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες και τις δυτικές Κυκλάδες.

2. Την Τετάρτη (06-12-2023)

α) Στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια τις πρωινές ώρες.

β) Στη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία), τις Κυκλάδες και την Κρήτη έως το απόγευμα.

γ) Από το πρωί και μέχρι το βράδυ της Τετάρτης στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των έκτακτων δελτίων γίνεται ανά δωδεκάωρο.