Μεγάλες ποσότητες νερού έπεσαν από το πρωί της Πέμπτης στις περιοχές των Δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης, που έπληξε τη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, δρόμοι σε όλη τη Θεσσαλονίκη μετατράπηκαν σε "ποτάμια" από την ένταση των βροχοπτώσεων.
![Εριξε... καρέκλες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική - Προβλήματα σε αρκετές περιοχές από την καταιγίδα [Εικόνες]](https://www.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/80/80a307f37a224634b5360e08e32e90df.jpg?v=1&maxwidth=650&)
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπη Στεργιάδη, οι περιοχές της Ευκαρπίας, του Πλαγιαρίου, του Τριλόφου, της Καρδίας, του Ρυσίου και των Ταγαράδων κατέγραψαν μεγάλο όγκο υδάτων, ενώ σε ορισμένες απ' αυτές έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε, μάλιστα, για συγκέντρωση υδάτων σε δρόμο ανάμεσα στο Ρύσιο και τους Ταγαράδες.
Στα Νέα Μουδανιά της Χαλκιδικής η σφοδρότητα της βροχής ήταν τόσο έντονη που οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και για αρκετή ώρα η κυκλοφορία μέσα στην πόλη διεξαγόταν με δυσκολία.

Η περιοχή του Κλειστού Γυμναστηρίου έγινε λίμνη, σπίτια και αυλές πλημμύρισαν, ενώ οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι ο Δήμος δεν καθάρισε έγκαιρα τα φρεάτια.
Δεκάδες οι κλήσεις στην Πυροσβεστική στα Νέα Μουδανιά και σε περιοχές της Κασσάνδρας για απάντληση υδάτων σε σπίτια και καταστήματα.

Βροχόπτωση σημειώθηκε και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, χωρίς όμως να έχουν προκύψει ιδιαίτερα προβλήματα. Οι ίδιες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν μέχρι αύριο το πρωί.
Σύμφωνα με το voria.gr τα έντονα καιρικά φαινόμενα άρχισαν περίπου γύρω στη 1, κυρίως στο κέντρο και το ανατολικό κομμάτι της πόλης. Ραγδαία εξαιτίας της εισόδου της κακοκαιρίας στην πόλη ήταν και η πτώση της θερμοκρασίας: στο κέντρο ο υδράργυρος έκανε βουτιά σε μόλις δύο ώρες από τους 25 βαθμούς Κελσίου στους 17 βαθμούς!


Τις βραδινές ώρες θα επηρεαστούν οι Σποράδες, τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως η Βόρεια Αττική. Επισημαίνεται ότι οι καταιγίδες θα συνοδευτούν κατά τόπους από πολύ ενισχυμένους ανέμους και πιθανόν χαλαζοπτώσεις.
Δείτε τα βίντεο από το northmeteo από την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη.
Πηγή πληροφοριών και φωτογραφιών: ΑΠΕ - ΜΠΕ, ΙΝΤΙΜΕ, halkidikinews.gr/
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr