Κατάληψη από εργαζόμενους κατά της διαθεσιμότητας στο Δημαρχείο Αθηνών

Σε κατάληψη του δημαρχείου Αθηναίων προχώρησαν οι σχολικοί φύλάκες, οι καθηγητές και οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών- Στο σημείο βρίσκονται ΜΑΤ

|
SHARE THIS
0
SHARES

Κατάληψη από το μεσημέρι έχει γίνει στο Δημαρχείου από σχολικούς φύλακες, καθηγητές και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

 

Εδώ και αρκετή ώρα βρίσκονται εκεί ΜΑΤ τα οποία έχουν παραταχθεί γύρω από το κτίριο του δημαρχείου. Λίγο νωρίτερα προσπάθησαν να μπουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μπάρκας και Καφαντάρη, αλλά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φώτης Προβατάς και οι Αρχές της ΕΛ.ΑΣ τους ενημέρωσαν ότι ο Γιώργος Καμίνης έδωσε εντολή να μην περάσει κανένας.

Παράλληλα ένας από τους καταληψίες υποστήριξε πως έχουν μπει ΜΑΤ στο Δημαρχείο. Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι οι καταληψίες προμηθεύονται τρόφιμα από τα παράθυρα του δημαρχείου.

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ από Καμίνη

 

Για την κατάληψη αναφέρθηκε και ο Γιώργος Καμίνης, καθώς σε ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Σε μία πρωτοφανή κίνηση, για προεκλογική περίοδο, η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπικουρούμενη από βουλευτές και ηγετικά στελέχη του κόμματος, προχώρησε σε κατάληψη του χώρου του Δημοτικού Συμβουλίου, στο δημαρχείο της Αθήνας, με πρόσχημα τα δίκαια αιτήματα των Σχολικών Φυλάκων.

Όλοι γνωρίζουν ότι η δημοτική αρχή της Αθήνας, ο δήμαρχος κ. Γιώργος Καμίνης και το Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν καταγγείλει κατ’ επανάληψη τη κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των θέσεων των σχολικών φυλάκων, στους οποίους μάλιστα έχουν παρασταθεί δικαστικά, αποδεικνύοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη τους.

Καλούμε τα υπεύθυνα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να απόσχουν από τέτοιου είδους ενέργειες, που δυναμιτίζουν το κλίμα. Η επιδίωξη προεκλογικών εντυπώσεων βλάπτει τους αγώνες των εργαζομένων και υποβαθμίζει την πολιτική αντιπαράθεση».

Αλληλεγγύη στους καταληψίες από Σακελλαρίδη

Στην κατάληψη πάντως, βρέθηκε και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδη ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά:

Δεν είμαστε μαζί σας επειδή είναι προεκλογική περίοδος. Δεν έχουμε έρθει εδώ ούτε για να σας ζητήσουμε να μας ψηφίσετε, ούτε για να σας πούμε ότι εμείς είμαστε οι καλύτεροι. Κι αν δεν ήταν προεκλογική περίοδος εμείς θα ήμασταν και πάλι εδώ, για να συμπαρασταθούμε σε έναν αγώνα, ο οποίος είναι δίκαιος.
 
Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις, ο αγώνας για μια αξιοπρεπή ζωή, για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, για σταθερή δουλειά, για καλό μισθό, είναι ένας αγώνας, ο οποίος δε χωράει σε μια προεκλογική ατζέντα. Είναι ένας αγώνας που δίνουμε όλοι μαζί στην καθημερινότητά μας. Εμείς ήρθαμε εδώ για να σας ακούσουμε και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας σ’ αυτό το δίκαιο αγώνα. Για να ενώσουμε μαζί σας τις φωνές μας, ώστε να μην απολυθεί κανένας υπάλληλος, γιατί αυτό σημαίνει ανεργία. Και ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει ανεργία γιατί το βλέπουμε έξω.
 
Θέλουμε να ζητήσουμε και από τον κύριο Καμίνη και από τους υπόλοιπους υποψηφίους να πουν ανοιχτά με ποια πλευρά βρίσκονται. Βρίσκονται με την πλευρά των ανθρώπων, οι οποίοι διεκδικούν αξιοπρεπή ζωή μέσα από μια αξιοπρεπή εργασία, ή βρίσκονται από την πλευρά αυτών, οι οποίοι με την πολιτική τους θέλουν να αυξήσουν την ανεργία και να κάνουν τη ζωή των εργαζομένων λάστιχο.
 
Καλή δύναμη στον αγώνα σας. Θα είμαστε μαζί σας».

Στη συνέχεια μάλιστα ο κ. Σακελλαρίδης πέρασε στην αντεπίθεση απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Καμίνη:

«O κ. Καμίνης έσπευσε σήμερα να συκοφαντήσει τον αγώνα εκατοντάδων απολυμένων ανθρώπων και τω ν οικογενειών τους, εμφανίζοντάς τους ως υποκινούμενους. Εχοντας ταχθεί απροσχημάτιστα με το Μνημόνιο και τις απολύσεις, ο κ. Καμίνης υιοθετεί τώρα και πρακτικές «μονταζιέρας», θεωρώντας ότι αυτό θα τον διευκολύνει προεκλογικά. Τον καλούμε να σταματήσει να δίνει τον προεκλογικό του αγώνα με φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα και συκοφαντίες,  αποφεύγοντας έτσι τον διάλογο για τα πεπραγμένα της θητείας του και τα πραγματικά προβλήματα της πόλης»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook