Κατάληψη Κουκάκι: Ποιους «δείχνουν» τα αποτυπώματα που βρέθηκαν

Τα δακτυλικά αποτυπώματα ταυτοποιήθηκαν κυρίως σε τοίχους και πόρτες του διώροφου κτιρίου.

Κατάληψη Κουκάκι: Ποιους «δείχνουν» τα αποτυπώματα που βρέθηκαν

Ένα γνωστός αντιεξουσιαστής-«διαχειριστής» καταλήψεων, μία Ιταλίδα, μία 17χρονη και ένας σεσημασμένος για ναρκωτικά, … ταυτοποιήθηκαν εργαστηριακά στην κατάληψη της οδού Ματρόζου 45 στο Κουκάκι, όχι προς το παρόν τα δύο αδέρφια «γείτονες».

Από τα πρώτα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της εξερεύνησης του εσωτερικού της Κατάληψης Ματρόζου και κάποιων εκ των ευρημάτων μέσα στο κτίριο, προέκυψε η ταυτοποίηση αποτυπωμάτων τεσσάρων σεσημασμένων ατόμων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής προς το παρόν δεν υπάρχουν αποτελέσματα γενετικού υλικού (DNA), ούτε άλλων εργαστηριακών ελέγχων από τα ευρήματα της κατάληψης.

Τα δακτυλικά αποτυπώματα ταυτοποιήθηκαν κυρίως σε τοίχους και πόρτες του διώροφου κτιρίου, ωστόσο συνεχίζονται οι έρευνες στα εγκληματολογικά εργαστήρια με την εξερεύνηση των υπόλοιπων εργαστηριακών στοιχείων που συλλέχθηκαν από σταθερά και κινητά αντικείμενα.

Στην σχετική αστυνομική ανακοίνωση, υποστηρίζεται ότι κάποιοι από τους «ενοίκους» είχαν προβεί σε εμφανή προσπάθεια εξαφάνισης κάθε ίχνους, με ενδεικτική την περίπτωση ενός φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, στον οποίο βρέθηκε ένα και μοναδικό δακτυλικό αποτύπωμα στην οθόνη και κανένα στο πληκτρολόγιο.

Ταυτοποιήσεις αποτυπωμάτων

Δεν έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής αποτυπώματα των δύο αδερφών, του 26χρονου ασκούμενου δικηγόρου και του μικρότερου αδερφού του, φοιτητή στην Πάτρα, οι οποίοι ναι μεν έχουν αναγνωρισθεί από τρεις τουλάχιστον αστυνομικούς αλλά εργαστηριακά δεν έχουν τοποθετηθεί… εσωτερικά της κατάληψης καθώς συνελήφθησαν στην ταράτσα του δικού τους σπιτιού. Οι ταυτοποιήσεις αφορούν:

ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΑΤΡΟΖΟΥ

- 37χρονος γνωστός αντιεξουσιαστής, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με τους αστυνομικούς "διαχειριστής" και των τριών καταλήψεων, Ματρόζου, Παναιτωλίου και Αρβάλη

- 25χρονη Ιταλίδα, η οποία είχε συλληφθεί για επίθεση σε ομάδα ΟΠΚΕ στην Ομόνοια το 2018

- 17χρονη, η οποία είχε συλληφθεί στην κατάληψη της Παναιτωλίου κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων εκκενώσεων των τριών κτιρίων

- 40χρονος σεσημασμένος για ναρκωτικά

Περιμένουν το DNA

Συνολικά από τις τρεις καταλήψεις είχαν συλληφθεί 9 άτομα, και συγκεκριμένα επτά Έλληνες και δύο αλλοδαποί. Ήταν ένας Σουηδός που συνελήφθη στην κατάληψη της Παναιτωλίου, αλλά και ένας Γάλλος, στον οποίο είχε γίνει «έξωση» από την κατάληψη Βανκούβερ και… μετακόμισε σε αυτή της Αρβάλη. Οι δύο τραπεζικές κάρτες που βρέθηκαν στην κατάληψη Ματρόζου η μία ανήκει σε γυναίκα που φέρεται σύμφωνα με τους αστυνομικούς να ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και η δεύτερη σε άγνωστο ακόμη άτομο.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναμένουν τα αποτελέσματα του εργαστηρίου DNA της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, από τα αντικείμενα που πετούσε ένα από τα δύο άτομα προς τα στελέχη της ΕΚΑΜ όταν επιχειρούσαν να μπουν στο κτίριο. Το άτομο που τα πετούσε φορούσε γάντια ωστόσο εκτιμούν ότι ενδεχομένως θα εντοπιστεί DNA, το οποίο δεν αποκλείουν να ταυτοποιείται με έναν τουλάχιστον εκ των αδερφών.

Τρεις καταθέσεις αναγνώρισης

«Ο ένας φόραγε τα ίδια ρούχα», «αναγνωρίζουμε τα δύο αδέρφια», «αυτούς καταδιώξαμε και συλλάβαμε στην ταράτσα του σπιτιού τους» καταθέτουν μεταξύ άλλων τρία στελέχη της ΕΚΑΜ, που συμμετείχαν στην επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Ματρόζου. Αυτές οι καταθέσεις είναι προς το παρόν τα μοναδικά στοιχεία παρουσίας των δύο αδερφών στο κτίριο της κατάληψης, τα οποία προς το παρόν είναι «αδύναμα» να στηρίξουν τους αστυνομικούς ισχυρισμούς μετά την έκταση που πήρε η υπόθεση, την πολιτική κόντρα που άναψε και τις αναταράξεις που επέφερε στην πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου.

Στις καταθέσεις τους, τρία από τα στελέχη της ΕΚΑΜ, που ήρθαν αντιμέτωπα με δύο άτομα μέσα στην κατάληψη και τα καταδίωξαν, υποστηρίζουν ότι αυτά είναι τα δύο αδέρφια.

Καταθέτουν ότι ο ένας αδερφός, ο 26χρονος ασκούμενος δικηγόρος φορούσε τα ίδια ρούχα κατά τη διάρκεια των επιθέσεων εσωτερικά της κατάληψης, με εκείνα που φορούσε το άτομο που συνελήφθη στην ταράτσα της οικογένειας. Αναγνωρίζουν και τον άλλο μικρότερο αδερφό που είναι φοιτητής στην Πάτρα, όχι τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάρκεια της σύλληψης. Πιστεύουν και υποστηρίζουν ότι εκείνος «πρόλαβε να αλλάξει μπλούζα, να βάλει φόρμα, να βγάλει παπούτσια και να φορέσει παντόφλες», ακραία εκτίμηση που θα πρέπει να ενισχύσουν και αποδείξουν με ατράνταχτα στοιχεία.

Στις καταγγελίες μελών της οικογένειας και άλλων μαρτύρων ότι υπήρχαν άλλοι καταληψίες που διέφυγαν από τους αστυνομικούς, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν «πως δεν ξέφυγε κανείς καθώς το συγκεκριμένο κτίριο ήταν κάστρο και η μοναδική είσοδος-έξοδος από αυτό ήταν η ταράτσα της οικογένειας». Δεν μπορούν όμως να αποκλείσουν την διαφυγή ατόμων ένα κενό χρονικό διάστημα, αυτό μεταξύ της «προαναγγελίας» αστυνομικών επιχειρήσεων, όταν δηλαδή βρέθηκαν εκεί συνεργεία τηλεοπτικών σταθμών, και της άφιξης των αστυνομικών δυνάμεων περίπου 40 λεπτά αργότερα!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΩΡΕΣ 19 Νοε 2021 | 10:19

Φόβος και τρόμος είχαν γίνει δύο 18χρονοι στη Θεσσαλονίκη: Έκαναν 13 ληστείες

Δύο 18χρονοι συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για 13 ληστείες.

ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕΤΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ 18 Νοε 2021 | 10:49

Προσήχθη ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Η αστυνομία προσήγαγε τον αντιεμβολιαστή δικηγόρο Νίκο Αντωνιάδη για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Αφέθηκε ελεύθερος λίγη ώρα μετά.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΜΟΛΟΤΟΦ 18 Νοε 2021 | 09:20

Θεσσαλονίκη: Έξι συλλήψεις για τα επεισόδια στην πορεία του Πολυτεχνείου - Οι τρεις ανήλικοι

Η αστυνομία έκανε έξι συλλήψεις για τα επεισόδια χθες μετά τη λήξη της πορείας του Πολυτεχνείου.

ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ 15 Νοε 2021 | 13:52

Αδιανόητο: Ο 39χρονος που δολοφόνησε τη νονά του στον Βόλο είχε σκοτώσει και τη μητέρα του δικηγόρου του

Απίστευτες αποκαλύψεις για τον 39χρονο στον Βόλο που σκότωσε τη νονά του. Είχε δολοφονήσει με 20 μαχαιριές και τη μητέρα του δικηγόρου του.

34 ΕΤΩΝ 15 Νοε 2021 | 13:35

Χρήστος Δερβένης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του προπονητή τένις που αποπλανούσε ανήλικες [εικόνες]

Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 34χρονου προπονητή τένις, Χρήστου Δερβένη, ο οποίος κατηγορείται ότι αποπλανούσε ανήλικες.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ 15 Νοε 2021 | 12:30

Συνδικαλιστής αστυνομικός: Στο 30% οι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί στην Αχαϊα

"Είναι ιδιαίτερα υψηλός", ο συνολικός αριθμός των ανεμβολίαστων αστυνομικών στο νομό Αχαΐας αναφέρει ο συνδικαλιστικός τους εκπροσώπος, Χρήστος Τσίτσικας.

ΜΟΛΙΣ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ 15 Νοε 2021 | 11:24

Εφιάλτης για νεαρό στην Κυψέλη: Ληστής έβγαλε όπλο, του έβαλε σακούλα στο κεφάλι και άρπαξε 8.500 ευρώ

Ληστής λήστεψε νεαρό στην Κυψέλη βάζοντάς του στο κεφάλι μία σακούλα.

DEUTSCHE WELLE 12 Νοε 2021 | 12:41

Θάνατος Έλληνα στο αστυνομικό τμήμα του Βούπερταλ: Κενά και αναπάντητα ερωτήματα για τη στάση των γερμανικών αρχών

Από τί πέθανε ο Έλληνας μετανάστης Γ. Ζαντιώτης στο κρατητήριο; Γιατί του έγινε αιμοληψία, ενώ βρίσκονταν σε παροξυσμό; Αναπάντητα ερωτήματα.

ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 10 Νοε 2021 | 09:13

Ηράκλειο: Συνελήφθη 65χρονος για ενδοοικογενειακή βία - Χτύπησε τον γιο και την 15χρονη κόρη του

Δύο αδέλφια κατήγγειλαν τον πατέρα τους για ενδοοικογενειακή βία στο Ηράκλειο.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ 09 Νοε 2021 | 12:54

Βίντεο με τον θάνατο 24χρονου Ελληνα στο Βούπερταλ: Η αδελφή του παρακαλεί τους αστυνομικούς να σταματήσουν [βίντεο]

Συνεχίζεται και σε διπλωματικό πεδίο ο σάλος, ο οποίος έχει προκληθεί από τον άγριο ξυλοδαρμό ενός 24χρονου ομογενή από Γερμανούς αστυνομικούς στην πόλη Βούπερταλ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 09 Νοε 2021 | 11:52

Διαμαρτυρία της ΕΣΗΕΑ για τον τραυματισμό φωτορεπόρτερ Ορέστη Παναγιώτου από την αστυνομία

Φωτορεπόρτερ τραυματίστηκε ενώ κάλυπτε συγκέντρωση με την ΕΣΗΕΑ να διαμαρτύρεται για όσα έγιναν.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ 08 Νοε 2021 | 09:50

Κάννες: Μαχαίρωσαν αστυνομικό μέσα σε περιπολικό

Όπως μεταδίδει το Reuters, αστυνομικός τραυματίστηκε σε επίθεση με μαχαίρι και ο δράστης "εξουδετερώθηκε" από άλλα μέλη του αστυνομικού τμήματος στο οποίο ανήκει το θύμα

ΕΠΟΧΙΑΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ 05 Νοε 2021 | 14:34

Ενταση και επεισόδια μεταξύ πυροσβεστών και αστυνομικών στο Μαρούσι: Κυκλοφοριακό χάος

Επεισόδια ξέσπασαν έξω από την Πολιτική Προστασία στο Μαρούσι μεταξύ αστυνομικών και εποχικών πυροσβεστών.