Follow us

Καταθέσεις - φωτιά από γιατρούς: Η Πισπιρίγκου ήθελε να "εξαφανίσει" τα 6,5 mg της θανατηφόρας κεταμίνης από το κορμί της Τζωρτζίνας

Της ανακοίνωναν τον θάνατο του παιδιού της και η Ρούλα Πισπιρίγκου απαθέστατα επικοινωνούσε με ιατροδικαστή της Πάτρας. Οι διάλογοί της με τους γιατρούς.

9χρονη Τζωρτζίνα Πάτρα

Ήθελε να "εξαφανίσει" τα… 6,5 mg της θανατηφόρας κεταμίνης από το κορμί της Τζωρτζίνας. Της ανακοίνωναν τον θάνατο του παιδιού της και εκείνη απαθέστατα επικοινωνούσε με ιατροδικαστή της Πάτρας. Ζητούσε από τους γιατρούς να μεταφέρουν τη σορό του παιδιού στην αχαϊκή πρωτεύουσα για να γίνει εκεί η νεκροτομή. Η Διευθύντρια του νοσοκομείου Παίδων και η ομάδα των γιατρών, διαπίστωνε ότι το παιδί ήταν "καλά" στις εξετάσεις όταν το συνόδευε ο πατέρας του, και όλως περιέργως εμφάνιζε "περίεργα" επεισόδια όταν ήταν με την μητέρα του που του έδινε τα… φάρμακά του. Η διευθύντρια έδωσε εντολή τα φάρμακα, μέσω γαστροστομίας ή ενδοφλέβια να τα δίνουν μόνο οι νοσηλεύτριες και όχι η μητέρα, για να "αποφευχθούν λάθη".

Πρόκειται για δύο σημαντικές καταθέσεις που μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της μικρής Τζωρτζίνας, έχουν ξεχωριστή σημασία για την συμπεριφορά και τα θανατηφόρα "σχέδια" της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Καταθέσεις - φωτιά από γιατρούς: Η Πισπιρίγκου ήθελε να "εξαφανίσει" τα 6,5 mg της θανατηφόρας κεταμίνης από το κορμί της Τζωρτζίνας

"Αντί να κλαίει έπαιρνε τηλέφωνο τον ιατροδικαστή"

Από την πορεία των ερευνών είναι εμφανές ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου επιχειρούσε να διασφαλίσει ότι ποτέ δεν θα μπορούσε να αποκαλυφθεί το φρικτό έγκλημά της και αγωνιούσε αν οι κινήσεις της και κυρίως ο τρόπος που το επιχειρούσε, δηλαδή η κεταμίνη, θα γίνονταν αντιληπτές από επιστήμονες και αστυνομικούς. Φοβόταν ότι τα 6,5 mg κεταμίνης θα ανιχνεύονταν σε εργαστήρια της Αθήνας και όχι στην επαρχία και κυρίως στην Πάτρα. Αυτή η αγωνία ήταν αντιληπτή το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου 2022, όταν ο εντατικολόγος της ανακοίνωνε τον θάνατο της Τζωρτζίνας και εκείνη ζητούσε με αγωνία η νεκροτομή να γίνει στην Πάτρα.

Γιατρός που συμμετείχε στις προσπάθειες ανάνηψης της άτυχης Τζωρτζίνας περιγράφει:

"Το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου 2022, ήρθε στην εντατική νεαρό κορίτσι με άπνοια και καρδιακή ανακοπή. Συμμετείχα στις διαδικασίες ανάνηψης για περισσότερη από μία ώρα, ωστόσο το παιδί δεν τα κατάφερε, με την ώρα θανάτου να καταγράφεται στις 15:50. Βρισκόμουν έξω από το γραφείο του εντατικολόγου, που ενημέρωνε την Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο του παιδιού της. Όταν έβγαινε έξω μου έκανε εντύπωση ότι ήταν ψύχραιμη, απαθής και δεν έκλαψε καθόλου. Η αντίδρασή της δεν ήταν καθόλου φυσιολογική για μια μάνα που της ανακοίνωναν τον θάνατο του παιδιού της".

Στην συνέχεια ο ίδιος γιατρός περιγράφει οι κινήσεις που τον άφησαν έκπληκτο:

"Αυτό που με σόκαρε περισσότερο ήταν η αγωνία της να μεταφερθεί η σορός του παιδιού στην Πάτρα για να γίνει εκεί η νεκροτομή, κάτι που ζητούσε επίμονα. Μάλιστα αντί να επικοινωνήσει με τον σύζυγό της ή συγγενείς της να τους ενημερώσει για τον θάνατο του παιδιού, πήρε τηλέφωνο ιατροδικαστή στην Πάτρα προκειμένου να γίνει εκεί η νεκροψία-νεκροτομή. Μάλιστα μας έδινε το τηλέφωνο και μας παρότρυνε να μιλήσουμε με τον ιατροδικαστή κάτι που αρνηθήκαμε γιατί το πρωτόκολλο μας υποδεικνύει να ενημερώσουμε την αστυνομία".

Πάτρα θάνατος παιδιών

Ο διάλογος της Πισπιρίγκου με τους γιατρούς

Ο γιατρός και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν και τον χαρακτηριστικό διάλογο που είχαν με την 33χρονη, ως εξής:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πάρτε να μιλήσετε με τον ιατροδικαστή της Πάτρας, είναι στο τηλέφωνο.

Γιατρός: Εμείς δεν έχουμε λόγο να μιλήσουμε με κανέναν. Μόνο με την αστυνομία θα μιλήσουμε όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Να το πάτε στην Πάτρα για να γίνει η νεκροτομή.

Πάτρα - θάνατοι παιδιών

"Όλα ‘καλά’ με τον πατέρα, ‘περίεργα’ με την μητέρα"

Διευθύντρια του νοσοκομείου Παίδων, ομάδα γιατρών της οποίας είχε αναλάβει τις εξετάσεις της Τζωρτζίνας, στις καταθέσεις παρέθεσε όλα τα "καλά" και "περίεργα" που διαπίστωσε κατά την διάρκεια των εξετάσεων και νοσηλείας του παιδιού.

"Την Τζωρτζίνα την παρακολουθούσε η ομάδα εξεταστών-γιατρών επικεφαλής της οποίας είμαι εγώ. Η εισαγωγή της όπως θυμάμαι είχε γίνει Τετάρτη, μετά την μεταφορά της από νοσοκομείο της Πάτρας προκειμένου να προβεί σε έναν πλήρη νευρολογικό έλεγχο. Το παιδί είχε έρθει με διακοπή σίτισης από γαστροστομία, λόγω των περιστατικών που είχε στο νοσοκομείο της Πάτρας. Την Πέμπτη έγιναν όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, συνοδεία του πατέρα της. Εντατικολόγοι έκριναν πως δεν έχριζε νοσηλείας σε ΜΕΘ, η καρδιά του λειτουργούσε πάρα πολύ καλά παρά το βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό του. Νευρολογικά δεν είχε δείγματα επιληπτικών κρίσεων εκτός ότι το παιδί είχε εγκεφαλοπάθεια και τετραπληγία. Ζήτησα να συνεχιστεί η σίτισή της με γαστροστομία" φέρεται να καταθέτει η Διευθύντρια του νοσοκομείου.

Στην συνέχεια της κατάθεσης, η Διευθύντρια επισημαίνει τι συνέβη την 3η μέρα νοσηλείας του παιδιού και τα παράξενα περιστατικά και επεισόδια:

"Την Παρασκευή και ενώ συνοδός της ήταν η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, και αφού είχε ξεκινήσει η σίτισή της, το παιδί παρουσίασε τρία επεισόδια σπασμών και μυδρίασης. Στο ένα ήταν παρούσα νευρολόγος, η οποία δεν είχε εικόνα χαρακτηριστικών ενός επιληπτικού επεισοδίου. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από καταγραφή μηχανήματος που έγινε αργότερα, στο οποίο δεν υπήρχαν ενδείξεις επιληπτικού επεισοδίου. Ζήτησα εκ νέου την διακοπή σίτισης. Μου φάνηκαν περίεργα αυτά που συνέβαιναν και έδωσα εντολή, για να μην γίνουν λάθη, η χορήγηση των φαρμάκων να γίνεται από τις νοσηλεύτριες και όχι από την μητέρα".

Από τις καταθέσεις που έλαβαν οι αστυνομικοί από γιατρούς του Ωνασείου, διαπίστωσαν ότι τον ένα μήνα που η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου, απομονωμένη από την μητέρα, δεν είχε υπάρξει κανένα επεισόδιο που περιέγραφε η 33χρονη, παρά μόνο ένα εξαιτίας ενδονοσοκομειακού μικροβίου που την είχε προσβάλει κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στο νοσοκομείο της Πάτρας. Μόλις πήγαινε σε δωμάτιο, όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, όπου είχε πρόσβαση η μητέρα, ξεκινούσαν τα επεισόδια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΤΕΡΑ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΟ 14 Αυγ 2022 | 15:50

Εξελίξεις στην υπόθεση κακοποίησης 16χρονης στην Πάτρα: Συνελήφθησαν τρία άτομα για την αρπαγή της - Στο νοσοκομείο η ανήλικη

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη τριών ατόμων που εμπλέκονται στην αρπαγή 16χρονης κοπέλας στην Πάτρα, μετά την καταγγελία της μητέρας της.

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 14 Αυγ 2022 | 10:58

Με long covid ένας στους οκτώ: Τα κυριότερα συμπτώματα - Σε ποιους εμφανίζεται συχνότερα, τι ισχύει για τα παιδιά

Τι πρέπει να προσέξουν μετά την ανάρρωση από Covid ακόμη και οι ασυμπτωματικοί.

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ 13 Αυγ 2022 | 21:12

Πάτρα: Θύμα κακοποίησης 16χρονη από τον 25χρονο φίλο της - Η καταγγελία της μητέρας της

Θύμα κακοποίησης φέρεται να έχει πέσει μία 16χρονη στην Πάτρα από τον 25χρονο φίλο της. Τι καταγγέλλει η μητέρα της.

22ΧΡΟΝΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ 13 Αυγ 2022 | 18:58

Κως: Νεκρός 22χρονος μετά από τροχαίο με γουρούνα

Ενας 22χρονος Γερμανός σκοτώθηκε στην Κω με τη γουρούνα που οδηγούσε.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ 12 Αυγ 2022 | 11:40

Κορονοϊός: Τα ανεμβολίαστα παιδιά έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για μακρόχρονη Covid-19 - Τι δείχνει νέα έρευνα

Μεγαλύτερο κίνδυνο για μακρά Covid-19 αντιμετωπίζουν όσα παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 11 ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ 12 Αυγ 2022 | 11:32

Πάτρα: Ανατροπή σε υπόθεση δήθεν ασέλγειας πατέρα στην 4χρονη κόρη του - Καταγγελίες για "μαϊμού" γνωματεύσεις ψυχολόγου

Τεράστια ανατροπή στην Πάτρα με την υπόθεση ασέλγειας πατέρα στην 4χρονη κόρη του.

ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ 12 Αυγ 2022 | 10:10

Σταύρος Ξαρχάκος: Οι πρόβες του με τους πιτσιρικάδες μουσικούς της Σύρου [βίντεο]

Ο Σταύρος Ξαρχάκος κάνει πρόβες με την ομάδα παιδιών μουσικών στη Σύρο.

Η ΝΕΚΡΩΣΙΜΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ, ΠΕΜΠΤΗ 10 Αυγ 2022 | 14:56

Εφυγε από τη ζωή στα 49 της χρόνια η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Τσολακίδου

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει αύριο, Πέμπτη 11 Αυγούστου, στις 11 πμ, στα κοιμητήρια της κοινότητας Παλαιοχωρίου

ΜΕ ΤΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΘΑΛΑΣΣΗΣ 10 Αυγ 2022 | 11:08

Τραγωδία στα Σύβοτα: Οι τελευταίες στιγμές της 62χρονης - Σοκάρει η περιγραφή του συντρόφου της

Οι τελευταίες στιγμές της 62χρονης που σκοτώθηκε με το αλεξίπτωτο θαλάσσης στα Σύβοτα περιγράφονται από τον σύντροφό της.

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 09 Αυγ 2022 | 18:25

Οδηγός αυτοκινήτου τράκαρε με ασθενοφόρο και μετά το έκανε γυαλιά-καρφιά – Ξυλοκόπησε και μάρτυρα

Ο οδηγός του αυτοκινήτου κάλεσε για "ενισχύσεις" δυο φίλους του, που αναζητούνται για να συλληφθούν

ΣΤΑ 62 ΤΟΥ 09 Αυγ 2022 | 09:44

Εφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσιρώνης

Σε ηλικία 62 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσιρώνης.

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ 09 Αυγ 2022 | 07:44

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός 20χρονος μετά από τροχαίο δυστύχημα

Από τη σύγκρουση, ο οδηγός εκσφενδονίστηκε από το όχημα, το οποίο βρέθηκε πολλά μέτρα μακριά και εκείνος να βρεθεί στο οδόστρωμα.

ΣΤΟ FACEBOOK 08 Αυγ 2022 | 12:24

Διονύσης Σιμόπουλος: "Κράτησε το χιούμορ του μέχρι τέλους" - Τι ζήτησε από το παιδί του δύο ημέρες πριν πεθάνει

Δύο ημέρες πριν πεθάνει ο Διονύσης Σιμόπουλος απέδειξε ότι κρατούσε έως το τέλος το χιούμορ του.