
Οι πρώτοι που μπαίνουν στο στόχαστρο είναι 200.000 ως 350.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν χρέη άνω των 1.000 ευρώ και δεν έχουν πληρώσει δύο συνεχόμενα τετράμηνα. Το ποσό των 1.000 ευρώ είναι το όριο πάνω από το οποίο εκδίδεται εντολή άμεσης διακοπής. Μέσα σε περίπου δέκα ημέρες ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε σε 15.000 διακοπές ρεύματος οφειλετών της ΔΕΗ σε όλη τη χώρα, με ρυθμό, δηλαδή, περί τις 1.500 διακοπές σε καθημερινή βάση. Το επίπεδο των διακοπών ηλεκτροδότησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα επίπεδα του 2013, δηλαδή πάνω από τις 350.000 ετησίως, «αγγίζοντας» τις 700.000
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Νίκος Χατζηαργυρίου δήλωσε ότι η απότομη αύξηση των εντολών αποτελεί πρόβλημα για τον ΔΕΔΔΗΕ, καθώς χρειάζεται ένα μεταβατικό διάστημα για να οργανωθούν τα συνεργεία. Πάντως τόνισε ότι ένα σημαντικό ποσοστό των εντολών διακοπής τελικά δεν πραγματοποιείται καθώς ο πελάτης στο «πάρα πέντε» προβαίνει σε ρύθμιση με τη ΔΕΗ, ενώ περίπου το 30% περίπου πληρώνει μετά τη διακοπή.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται στα 2,2 με 2,5 δισ. ευρώ και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ, περί τις 2,1 εκατομμύρια παροχές ρεύματος είναι ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους (από τους 7,4 εκατομμύρια), άρα περίπου ένας στους τρεις πελάτες έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr