X

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τον σεισμό στα Αντικύθηρα: Δεν μπορεί να διεγείρει παρακείμενα ρήγματα

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας είπε ότι ο σεισμός δεν μπορεί να διεγείρει παρακείμενα ρήγματα και πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Γράφει: TheToc team

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας μίλησε στην εκπομπή Update για τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα στα Αντικύθηρα.

"Ήταν αισθητός στην πόλη των Χανίων και στη Δυτική Κρήτη" είπε, διευκρινίζοντας ότι η αρχική πρόβλεψη υποβαθμίστηκε στα 5,1 Ρίχτερ εστιάζοντας στο ότι ο σεισμός ήταν σε μεγάλο βάθος, σχεδόν σε 58 χλμ.

"Δεν μπορεί να διεγείρει παρακείμενα ρήγματα. Το θετικό είναι ότι είναι σε θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Αντικυθήρων" πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.

"Είναι ένας σεισμός που δεν μας προβλημάτισε", είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ λέγονταε επίσης ότι η όποια σεισμική ακολουθία αναμένεται να είναι μικρού μεγέθους.

Παράλληλα, αναφορικά με το ενδεχόμενο για τσουνάμι απάντησε αρνητικά σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος.