Καθησυχαστικός ο Λέκκας: Περιμένουμε μόνο έναν μετασεισμό πάνω από 4 Ρίχτερ

Καθησυχαστικός αλλά και βέβαιος ότι η δόνηση των 5,1 Ρίχτερ που έπληξε την Αττική ήταν ο κύριος σεισμός, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας.

kathisuxastikos-o-lekkas-perimenoume-mono-enan-metaseismo-panw-apo-4-rixter
SHARE THIS
0
SHARES

Καθησυχαστικός αλλά και βέβαιος ότι η δόνηση των 5,1 Ρίχτερ που έπληξε την Αττική ήταν ο κύριος σεισμός, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας. 

Ως προς τους μετασεισμούς, ο καθηγητής Γεωλογίας δήλωσε ότι αναμένουμε τις επόμενες ημέρες έναν ισχυρό μετασεισμό μεγέθους άνω των 4 ρίχτερ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό είναι κάτι το φυσιολογικό.

Καθησυχαστικός ήταν ο κ. Λέκκας και στο θέμα της ασφάλειας των κτιρίων, καθώς όπως είπε η πλειονότητα των κτιρίων στην Αθήνα, αντέχει σε μεγάλους σεισμούς.

«Η Αθήνα άντεξε και πάλι. Το 80% των κτιρίων αντέχουν σε μεγάλους σεισμούς. Υπάρχουν βέβαια και τα παραδοσιακά και ιστορικά κτίρια που θέλουν προσοχή» δήλωσε σχετικά.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις διαφορετικές απόψεις που διατυπώθηκαν στους κόλπους των σεισμολόγων, είπε πως γενικά υπάρχει μία φοβερή ομοφωνία και σύμπραξη από ολόκληρο τον κλάδο. παράλληλα όμως σημείωσε ότι υπάρχουν δύο μεμονωμένες περιπτώσεις που «διαχρονικά εδώ και 30 χρόνια είναι στην αντίθετη πλευρά με την άποψή τους εντούτοις να συγκλίνει». 

Αν και ο κ. Λέκκας απέφυγε να κατονομάσει τον κ. Τσελέντη και τον κ. Χουλιάρα, υπενθύμισε ωστόσο ότι «όλοι εμείς έχουμε ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο» και κάλεσε όλους τους σεισμολόγους να επιδείξουν την αντίστοιχη κοινωνική ευθύνη.

 Φωτό: Intimenews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook