Καθησυχάζει ο Γεροτζιάφας για AstraZeneca: Δεν υπάρχουν εμβόλια Α και Β διαλογής - Όλα είναι ασφαλή

Η ανάρτηση του επικεφαλής του Τμήματος Θρομβώσεων του Νοσοκομείου Tenon στο Παρίσι, Γρηγόρη Γεροτζιάφαςγια τη συζήτηση που έχει αναπτυχθεί περί της ασφάλειας του εμβολίου της AstraZeneca.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Τις θέσεις του για τα εμβόλια και ιδιαίτερα για το AstraZeneca, εξέφρασε ο επικεφαλής του Τμήματος Θρομβώσεων του Νοσοκομείου Tenon στο Παρίσι, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, με ανάρτησή του στα social media.

Ο ίδιος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τονίζει αναφορικά με τη συζήτηση για το εμβόλιο της AstraZeneca "δεν υπάρχουν εμβόλια Α και Β διαλογής".

Παράλληλα ο υπεύθυνος του Τμήματος Θρόμβωσης στο Νοσοκομείο Tenon στο Παρίσι βάζει για άλλη μία φορά στο τραπέζι της συζήτηση το θέμα των πατεντών των εμβολίων, ζητώντας να "σπάσουν", ώστε "να υπάρχουν εμβόλια για όλο τον κόσμο".

Διαβάστε Επίσης

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γρ. Γεροτζιάφα:

Για μια ακόμη φορά στην Ελλάδα ο δημόσιος λόγος σχετικά με την πανδημία κυριαρχείται από μια παράδοξη και μοναδική - τουλάχιστον στην Ευρώπη - αντιπαράθεση. Υπέρ ή κατά του μαζικού υποχρεωτικού εμβολιασμού. Αντί λοιπόν για θεωρία ας δούμε τι γίνεται στην πραγματική ζωή

Σήμερα είδα στο Ιατρείο έναν 45χρονο από το Μαλί με πνευμονική εμβολή και πολλαπλό μυέλωμα (αιματολογικός καρκίνος) που τον παρακολουθώ εδώ και 12 μήνες. Εργάτης (οικοδόμος), που μετά από την διάγνωση του μυελώματος σταμάτησε να δουλεύει, ζει (φυτοζωεί δηλαδή) σε ένα foyer (εφτά νομά σ' ένα δωμά δηλαδή) και τρώει ότι του δίνουν είναι παχύσαρκος (εξαιτίας των συνθηκών αδύνατον να κάνει δίαιτα κλπ). Γαλλικά ίσα ίσα τα βασικά.

Αυτός ο άνθρωπος, αν άρπαζε τον SARS-CoV-2 ήταν απλά ξεγραμμένος με συνοπτικές διαδικασίες. Όσο για την πιθανότητα να αρπάξει τον ιό κατά την διάρκεια των επιδημικών κυμάτων είναι 10 φορές μεγαλύτερη λόγω κοινωνικής τάξης (εργατική τάξη).

Εάν τον ρωτούσαμε (ως κράτος και ως γιατροί) τον Φλεβάρη "μήπως θέλετε να κάνετε το εμβόλιο" και "πείτε μας πιο προτιμάτε (Astra ή Pfizer ή Moderna)" θα είμασταν απλώς εγκληματικά ηλίθιοι.

Εάν ερχόταν και έλεγε "όχι δεν κάνω το εμβόλιο γιατί άκουσα ότι..." και δεχόμασταν την "ελεύθερη βούληση" (αυτό είναι η προαιρετικότητα του εμβολιασμού) θα είμασταν απλά εγκληματίες και υποκριτές.

Εάν λέγαμε "πρέπει να κάνεις το εμβόλιο γιατί εάν δεν το κάνεις θα τιμωρηθείς" (και για τα λαϊκά στρώματα δεν είναι τιμωρία ο αποκλεισμός από μπαρ και τα ταξίδι) θα είμασταν φασίζοντες υποκριτές.

Στην πραγματική ζωή λοιπόν το θέμα τίθεται με απλό και σαφή τρόπο "Κύριε θα κάνετε το εμβόλιο - αυτό που έχουν αποφασίσει αυτοί που ξέρουν - γιατί θα σας προφυλάξει από μια αρρώστια που μπορεί να σας σκοτώσει, ενώ δεν σας έχει σκοτώσει ούτε το μυέλωμα ούτε η πνευμονική εμβολή… και δεν έχει μα και μου" .

Αυτό είναι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στην πραγματική ζωή.

Ευτυχώς, οι πολίτες θέλουν να εμβολιαστούν, φοβούνται αλλά όταν τους εξηγούμε ξεπερνούν τους φόβους τους και εμβολιάζονται Οι πολίτες τόσο των λαϊκών όσο και των ανώτερων στρωμάτων είναι σοβαροί άνθρωποι και για αυτό περισσότερο από 75% του γενικού πληθυσμού είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Απέναντι σε αυτούς του πολίτες που νοιάζονται για την υγεία την δικιά τους και των συνανθρώπων τους στέκεται η ίδια νεοφιλελεύθερη Λάμια με δύο πρόσωπα των φασιστών (neo-cons λέγονται) που με πρόσχημα τα ατομικά δικαιώματα ποντάρουν στην διατήρηση του χάους που φέρνει η πανδημία για να οικοδομήσουν επάνω στον φόβο τον νέο ολοκληρωτισμό των μικροαστών φιλοτομαριστών που ενδύουν με αντικαπιταλιστική φρασεολογία τα ατομικά τους δικαιώματα νομίζοντας ότι δημιουργούν επαναστατικές συνθήκες ή κάνουν αντίσταση

Και επειδή πολύς λόγος γίνεται για το δήθεν ανασφαλές εμβόλιο της ASTRAZENECA και κλασικοί τενόροι της κυρίως της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ωρύονται "γιατί μας εμβολίασαν" με επικίνδυνο εμβόλιο ρίξτε μια ματιά στον παρακάτω χάρτη.

Διαβάστε Επίσης

Με AstraZeneca εμβολιάζεται η Λατινική Αμερική, η Αφρική, η Μέση Ανατολή … Όταν οι ψευδοδιεθνιστές των ατομικών δικαιωμάτων, που τους πέφτει basse classe και επικίνδυνο το εμβόλιο της AZ (όπως πέρσι φωνασκούσαν κατά του lockdown γιατί θα τους χάλαγε τις συνήθειες, και μετά ενδιαφερόταν να πίνουν το ποτάκι τους στις πλατείες) θα αρχίσουν αργότερα τις υποκριτικές φωνές για τον εμβολιασμό του τρίτου κόσμου να τον θυμούνται αυτό τον χάρτη.

χάρτης

Με λίγα λόγια

1. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Δεν υπάρχουν εμβόλια Α και Β διαλογής

2. Εμβολιαζόμαστε με τα εμβόλια που έχουμε σε κάθε χώρα

3. Αγωνιζόμαστε να ανοίξουν οι πατέντες και να υπάρχουν εμβόλια για όλο τον κόσμο σε όλο τον πλανήτη ώστε ο εμβολιασμός να είναι μαζικός και γρήγορος

4. Αγωνιζόμαστε για να δυναμώσουν τα Εθνικά Συστήματα Υγείας, να αναπτυχθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη και να είναι δημόσια δωρεάν η Υγεία σε όλες τις χώρες σε όλον τον πλανήτη.

5. Αγωνιζόμαστε για να προστατέψουμε και να θεραπεύσουμε τους φτωχούς και τους οικονομικά αδύναμους, τα λαϊκά στρώματα σε όλες τις χώρες σε όλον τον πλανήτη,

6. Αγωνιζόμαστε για να διαφυλάξουμε και να διευρύνουμε την δημοκρατία που έχουμε, την αστική δημοκρατία με τα δέκα χιλιάδες προβλήματα και το ένα καλό: είναι ακόμη δημοκρατία

ΥΓ: ο ασθενής/πολίτης που περιγράφω έχει το κλασσικό προφίλ υψηλού κίνδυνου να πάθει πνευμονική εμβολή. Αν ακολουθούσαμε τον φόβο της θρόμβωσης μετά το εμβόλιο δεν έπρεπε να τον εμβολιάσουμε. Η ανάλυση κινδύνου οδηγεί στο αντίθετο συμπέρασμα. Ευτυχώς ασκούμε εφαρμοσμένη επιστήμη και όχι ιδεολογική μαγγανεία.

Δείτε την ανάρτηση:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 25 Ιουλ 2021 | 13:35

Pfizer και AstraZeneca εναντίον μετάλλαξης Δέλτα: Τι έδειξε το "crash test" της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Έρευνα για τη μετάλλαξη Δέλτα - Ψαλτοπούλου, Μαλανδράκης, Ντάνασης και Δημόπουλος συνοψίζουν τα δεδομένα που δημοσιεύτηκαν στο New England Journal of Medicine

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ 22 Ιουλ 2021 | 10:24

Μετάλλαξη Δέλτα: Αποτελεσματικές οι δύο δόσεις Pfizer ή AstraZeneca

Αξιωματούχοι δηλώνουν ότι τα εμβόλια της Pfizer και της AstraZeneca είναι αποτελεσματικά σε υψηλό ποσοστό κατά του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα.

15 Ιουλ 2021 | 12:45

Κορονοϊός: Καλύτερη οχύρωση για τους ηλικιωμένους με το εμβόλιο της Pfizer από αυτό της AstaraZeneca

Στην περίπτωση του εμβολίου της Pfizer, οι δύο δόσεις πρόσφεραν αντισώματα στο 98% των εμβολιασθέντων στην ίδια ηλικιακή ομάδα.

ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ 13 Ιουλ 2021 | 16:46

WSJ: AstraZeneca και J&J εξετάζουν τροποποίηση του εμβολίου για την αντιμετώπιση των θρομβώσεων

Η Johnson & Johnson και η AstraZeneca διεξάγουν έρευνες για το κατά πόσον τροποποιήσεις στα εμβόλιά τους θα μπορούν να εξουδετερώσουν τον κίνδυνο θρομβώσεων

ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ 13 Ιουλ 2021 | 09:02

Εμβόλια Pfizer - Astrazeneca: Χαμηλή προστασία έναντι της μετάλλαξης Δέλτα με μία μόνο δόση

Μια δόση εμβολίου, είτε Pfizer είτε AstraZeneca, δεν προσφέρει προστασία έναντι της μετάλλαξης Δέλτα.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 09 Ιουλ 2021 | 14:47

EMA: Νέες προειδοποιήσεις για παρενέργειες των Pfizer και Moderna - Συστάσεις για AstraZeneca και Johnson & Johnson

Νέες προειδοποιήσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ} για τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson

ΕΞΙΣΟΥ ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ (ΒΗΤΑ) 09 Ιουλ 2021 | 14:22

Σημαντικό: Μόνο 10% προστασία στη μετάλλαξη Δέλτα από την πρώτη δόση των εμβολίων Pfizer και AstraZeneca

Σύμφωνα με γαλλική μελέτη, η προστασία έναντι της Ινδικής μετάλλαξης από την πρώτη δόση των εμβολίων είτε της Pfizer είτε της AstraZeneca δεν είναι παρά μόνο της τάξης του 10%.

"ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ" 07 Ιουλ 2021 | 20:07

Ο Χρήστος Μάστορας έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου με Astrazeneca και στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στους αντιεμβολιαστές

Το συγκλονιστικό μήνυμα του Χρήστου Μάστορα για τον εμβολιασμό - "Κάποια είναι ζητήματα ζωής και θανάτου"

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 07 Ιουλ 2021 | 13:50

Πάτρα: Περιστατικό θρόμβωσης σε 20χρονη κοπέλα λίγο μετά τον εμβολιασμό της- Καμία σχέση με το εμβόλιο λέει το νοσοκομείο

Νεαρή παρουσίασε θρόμβωση μια ημέρα μετά εμβόλιο της Johnson & Johnson - Πηγές του νοσοκομείου που νοσηλεύεται διαψεύδουν ότι σχετίζεται με τον εμβολιασμό

ΓΓ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ 06 Ιουλ 2021 | 10:26

Θεμιστοκλέους: Υπάρχει επιβράδυνση στο κλείσιμο ραντεβού - Λίγα αιτήματα για δεύτερη δόση με άλλο εμβόλιο

"Έχουν γίνει λιγότερα από 250 αιτήματα για αλλαγή της δεύτερης δόσης από πολίτες που έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca", είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 04 Αυγ 2021 | 22:03

Σε εξέλιξη όλες οι πυρκαγιές σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

Οι φωτιές εμφανίζουν όλες καλύτερη εικόνα και δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές.

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΗΛΕΙΑ 04 Αυγ 2021 | 21:49

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά οι φλόγες - Αγωνία για τον αρχαιολογικό χώρο [εικόνες]

Τεράστιες καταστροφές στην Ηλεία - Σε απόσταση αναπνοής η φωτιά από την Αρχαία Ολυμπία.

ΛΑΜΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΡΗΞΕΙΣ 04 Αυγ 2021 | 21:35

Βίντεο-ντοκουμέντο: Πώς ξεκίνησε και εξαπλώθηκε η καταστροφική φωτιά στη Βαρυμπόμπη - Η αρχική εστία

Στο βίντεο φαίνεται το σημείο ανατολικά και βόρεια από τη συμβολή των οδών Τατοΐου και Ερυθραίας που ξεκίνησε η φωτιά στη Βαρυμπόμπη