
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τους θανάτους των δύο μωρών της 23χρονης μητέρας από την Κάτω Αχαΐα, τα οποία έφυγαν από τη ζωή μέσα σε διάστημα 16 μηνών.
Το πρώτο μωρό γεννήθηκε την 1η Ιουνίου του 2022 στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας". Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής "T-live" του Alpha, μπήκε στη θερμοκοιτίδα καθώς κάποιοι δείκτες ήταν λίγο ανεβασμένοι.
"Μόλις γεννήθηκε, μπήκε στη θερμοκοιτίδα γιατί είχε κάποια παθολογικά ευρήματα τα οποία ξεπέρασε χωρίς καμία αγωγή. Έμεινε σ’ εμάς για μία βδομάδα και έφυγε υγιέστατη. Ένας ακόμη λόγος που την κρατήσαμε ήταν γιατί δεν υπήρχε κατάλληλο περιβάλλον για το μωρό στο σπίτι της μητέρας. Σε δύο ημέρες το μωρό ξαναήρθε για τις εξετάσεις που κάνουν όλα τα μωρά. Από εκεί και πέρα η Μονάδα Νεογνών στο δικό μας νοσοκομείο κανόνισε να κάνει το μωρό κάποιες επιπλέον εξετάσεις στο Καραμανδάνειο" λένε πηγές από το νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας".
Εξετάσεις που δεν έγιναν ποτέ καθώς το βρέφος κατέληξε στην κούνια του σπιτιού του στις 19 Ιουνίου.
Αναπάντητα ερωτήματα υπάρχουν και για τον θάνατο του δεύτερου μωρού της 23χρονης Ειρήνης, πριν από λίγες ημέρες, στις 17 Οκτωβρίου, στο νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία". Όπως αναφέρει η εκπομπή "T-live", επικαλούμενη αξιόπιστες πηγές, το βρέφος αν και ήταν δύο μηνών ήταν ελάχιστα μεγαλύτερο από νεογέννητο...

Στην ιατροδικαστική υπηρεσία παρέλαβαν για νεκροψία- νεκροτομή ένα μωρό με βαρύ ιστορικό, με επιληψία και σπασμούς. Το μωρό δεν ήταν πολύ ανεπτυγμένο, ήταν ελάχιστα μεγαλύτερο από νεογέννητο, λένε πληροφορίες από ιατροδικαστικές πηγές.
Βίντεο ντοκουμέντο από τις εξετάσεις των γιατρών στο βρέφος
H εκπομπή του Alpha φέρνει στο φως βίντεο μέσα από το νοσοκομείο, τα οποία καταγράφουν τους συνεχείς ιατρικούς ελέγχους στους οποίους υποβαλλόταν το παιδί στο Παίδων "Αγία Σοφία".
Σε αυτό το βίντεο το μόλις 1 μηνός κοριτσάκι φαίνεται στο κρεβάτι, με τους γιατρούς να είναι από πάνω του και να το εξετάζουν. Ελέγχουν τα αντανακλαστικά του, ενώ το ίδιο παρακολουθεί ήρεμο. Ένας γιατρός ακούγεται να προτείνει τη χορήγηση οξυγόνου.

Σε άλλο βίντεο, η μητέρα καταγράφει το μόνιτορ με τις σφίξεις του μωρού. Αν η εικόνα παγώσει διακρίνεται η ένδειξη στο μόνιτορ. Οι σφίξεις είναι 143.

Σε άλλο βίντεο, καταγράφεται ακόμη μια εξέταση του βρέφους. Τρεις γιατροί βρίσκονται πάνω από το κρεβάτι της εξέτασης, ενώ στα πόδια του μωρού είναι ακουμπισμένος ο ιατρικός του φάκελος.
Σε άλλο βίντεο καταγράφεται το άτυχο μωράκι στο κρεβάτι του. Είναι ήρεμο και έχει στραμμένο το βλέμμα στη μητέρα. Ακόμη ένα βίντεο της μητέρας καταγράφει τους γιατρούς συγκεντρωμένους πάνω από την κούνια του βρέφους.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr