Εξω από το γραφείο του Τόσκα συγκέντρωση πολιτών του Μενιδίου

Μεγάλη διαμαρτυρία κατοίκων του Μενιδίου έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Εξω από το γραφείο του Τόσκα συγκέντρωση πολιτών του Μενιδίου

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 22:00 η συνάντηση της αντιπροσωπείας του δήμου και των κατοίκων της περιοχής του Μενιδίου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Έγινε συζήτηση με τον υπουργό, τον γγ του υπουργείου και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και υπήρξε η δέσμευση για ένα καλύτερο αύριο για τις Αχαρνές» τόνισε ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός μετά τη συνάντηση που διήρκησε 75 λεπτά.

Ο κ. Κασσαβός πρόσθεσε ότι αύριο στις 12.30 θα υπάρξει νέα συνάντηση με τον γγ του υπουργείου και τον αρχηγό της αστυνομίας για να συζητηθεί το επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας στην περιοχή των Αχαρνών .

Εξω από το γραφείο του Τόσκα συγκέντρωση πολιτών του Μενιδίου

Ο δήμαρχος απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πολίτες είπε ότι θα γίνει κανονικά η αυριανή συγκέντρωση που έχει προγραμματισθεί για τις 19:00 στο Μενίδι.

Τι εγινε νωρίτερα

«Ήρθαμε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να διαδηλώσουμε ειρηνικά. Το Μενίδι είναι καζάνι που βράζει. Υπάρχει οργή και θυμός. Δεν έχουμε λάβει μέχρι στιγμής κανένα αισιόδοξο μήνυμα για το αγαθό της ασφάλειας στην περιοχή μας».

Αυτά τόνισε ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννας Κασσαβός, σε δηλώσεις του έξω από το υπουργείο, και συνέχισε: Έπρεπε να χαθεί ένας μαθητής για να αφυπνιστούν συνειδήσεις; Θα κάνουμε καθημερινά ειρηνικές διαδηλώσεις. Ζητάμε να μας δώσετε λύσεις. Το θέμα δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά να βρεθεί λύση. Για το ίδιο θέμα είχαμε συναντηθεί και με υπουργούς της ΝΔ. Ζητάμε να υπάρχει και στην πόλη μας ασφάλεια.

Εξω από το γραφείο του Τόσκα συγκέντρωση πολιτών του Μενιδίου - εικόνα 2

Ο πρόεδρος του συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών κατά της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών, Παναγιώτης Πολυμενίδης υπογράμμισε ότι το πρόβλημα υπάρχει από το 2000. Θεωρώ ότι τα ναρκωτικά είναι στο Μενίδι γιατί έχουν επιλέξει να είναι εκεί. Στο θέμα μας εμπλέκονται και άλλα υπουργεία όπως της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί έμπορος ναρκωτικών να συλλαμβάνεται και να αφήνεται ελεύθερος σε δύο ημέρες είπε ο κ. Πολυμενίδης.

Εκ μέρους γονέων της περιοχής, ο Ευάγγελος Σουλιώτης σημείωσε: «Εγώ αν δεν στείλω το παιδί μου στο σχολείο θα με καλέσει ο εισαγγελέας. Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή μας και θέλουμε να ζούμε ελεύθεροι, με ισονομία και όχι με ναρκωτικά. Δεν μπορείτε ή δεν θέλετε; είπε καταλήγοντας ο κ. Σουλιώτης.

Στο μεταξύ αντιπροσωπεία των συγκεντρωθέντων πέρασε στο υπουργείο προκειμένου να εκθέσει τα αιτήματα των κατοίκων των Αχαρνών στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου προστασίας του Πολίτη.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν διάφορα συνθήματα όπως «Έξω η πρέζα από το Μενίδι» και «Μάριε ζεις, εσύ μας οδηγείς»Επίσης, κρατούν ένα μεγάλο πανό που γράφει «Διεκδικούμε, απαιτούμε άμεση λύση στο πρόβλημα. Υπομονή τέλος».

Το σύνθημα που ακούγεται τα τελευταία λεπτά έξω από το υπουργείο στην Κατεχάκη είναι ενδεικτικό της οργής, αλλά και της απογοήτευσης των κατοίκων: Παραπέμποντας στην απίστευτη δήλωση του υφυπουργού Γιάννη Μπαλάφα, απάντησαν: «Δεν ήτανε στραβή, σκοτώθηκε παιδί».

Εξω από το γραφείο του Τόσκα συγκέντρωση πολιτών του Μενιδίου - εικόνα 3

Εξω από το γραφείο του Τόσκα συγκέντρωση πολιτών του Μενιδίου - εικόνα 4

Κλειστή είναι η Κατεχάκη και στα δυο ρεύματα.

Εξω από το γραφείο του Τόσκα συγκέντρωση πολιτών του Μενιδίου - εικόνα 5

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, ο οποίος παρίσταται στη συγκέντρωση, ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα να στηρίξει την πόλη του.

«Σήμερα ζούμε ένα μαρτύριο» επεσήμανε και πρόσθεσε ότι η πόλη «είναι ένα καζάνι που βράζει».

Εξω από το γραφείο του Τόσκα συγκέντρωση πολιτών του Μενιδίου - εικόνα 6

«Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει κανένα μήνυμα που να γεννά ελπίδα και αισιοδοξία για το αύριο, για να απολαμβάνουμε ό,τι και ο κάθε πολίτης στη χώρα, την ασφάλεια να πάει το παιδί του στο σχολείο. Αυτό το απλό αγαθό της ασφάλειας ζητάμε», κατέληξε ο δήμαρχος Αχαρνών.

Εξω από το γραφείο του Τόσκα συγκέντρωση πολιτών του Μενιδίου - εικόνα 7

Προηγήθηκε συγκέντρωση των κατοίκων στο δημαρχείο στο Μενίδι όπου επιβιβάστηκαν σε περισσότερα από 10 λεωφορεία τα οποία τους μετέφεραν έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Εξ αφορμής έκτακτα μέτρα έχουν ληφθεί και στα δύο σημεία για την αποτροπή τυχόν συμπλοκών ή επεισοδίων.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι του Μενιδίου ζητούν να σταματήσει η ανέλεγκτη ανομία στην περιοχή τους με την ενίσχυση της αστυνόμευσης.

Ολα όσα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μενίδι

Εξω από το γραφείο του Τόσκα συγκέντρωση πολιτών του Μενιδίου - εικόνα 8

Συγκεκριμένα, 2-3.000 πολίτες ξεκίνησαν πορεία προς τον σιδηροδρομικό σταθμό της περιοχής, ωστόσο μια ομάδα περίπου 200 ατόμων, αποκόπηκε από το πλήθος και κινήθηκε με κατεύθυνση το γήπεδο του Αχαρναϊκού και τον οικισμό των Ρομά που βρίσκεται δίπλα.

Στις 22:00, η ένταση μεταφέρθηκε στην γωνία της οδού Αριστοτέλους με την Λιοσίων, όπου η ομάδα των 200 αυτών ατόμων έχει στήσει οδοφράγματα και καίει κάδους απορριμάτων και πετάει βόμβες μολότοφ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις συνεχίζουν την ρίψη δακρυγόνων.

Εξω από το γραφείο του Τόσκα συγκέντρωση πολιτών του Μενιδίου - εικόνα 9

Σύμφωνα με πληροφορίες, οπλισμένες ομάδες των Ρομά κάνουν περιπολίες στον καταυλισμό της Αυλίζας προκειμένου να περιφρουρήσουν τις περιουσίες τους, όπως λένε, φοβούμενοι τα χειρότερα.

Εξω από το γραφείο του Τόσκα συγκέντρωση πολιτών του Μενιδίου - εικόνα 10

Εξω από το γραφείο του Τόσκα συγκέντρωση πολιτών του Μενιδίου - εικόνα 11

Η ομάδα αυτή επιχείρησε καταδρομική επίθεση προς τον οικισμό, μέχρι που οι αστυνομικές δυνάμεις τους απέκοψαν, κάνοντας χρήση χημικών, ενώ ακολούθησε πετροπόλεμος.

Απ' την αλλη, ο κύριος όγκος των διαδηλωτών προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του σταθμού, ενώ κάποιοι περικύκλωσαν τον αστυνομικό διοικητή της περιοχής.

Εξω από το γραφείο του Τόσκα συγκέντρωση πολιτών του Μενιδίου - εικόνα 12


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 21 Ιαν 2022 | 13:15

ΕΛΣΤΑΤ: Aύξηση 10,72% σημείωσαν οι θάνατοι στην Ελλάδα τις 47 πρώτες εβδομάδες του 2021

H πανδημία του κορονοϊού, κυρίως, είχε ως συνέπεια την αύξηση του αριθμού των θανάτων το 2021 κατά 10.72% συγκριτικά με το 2020, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

67, 42 ΚΑΙ 41 ΕΤΩΝ 21 Ιαν 2022 | 13:09

Οικογενειακή τραγωδία στο Αγρίνιο: Μέσα σε έξι μήνες πέθαναν μητέρα και οι δύο κόρες της

Μια δραματική οικογενειακή ιστορία έρχεται στο φως μετά τον θάνατο 67χρονης στο Αγρίνιο.

ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ 20 Ιαν 2022 | 14:28

Βράζει από κορονοϊό το Άγιο Όρος: Συνεχώς "φεύγουν" μοναχοί – Μπορεί να έχουν ξεπεράσει τους 40 λέει ηγούμενος

Οι θάνατοι μπορεί να τους έχουν ξεπεράσει κιόλας τους 40 στο Άγιο Όρος. Περίπου 1.000 σε σύνολο 1.800 μοναχών έχουν ασθενήσει.

ΤΙ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ 20 Ιαν 2022 | 09:33

Έρευνα: Κίνδυνος θρόμβωσης για όσους βλέπουν τηλεόραση πάνω από 4 ώρες τη μέρα

Η πολλή τηλεόραση για πάνω από τέσσερις ώρες τη μέρα αυξάνει τον κίνδυνο θρόμβωσης, σύμφωνα με νέα έρευνα.

ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ 20 Ιαν 2022 | 07:56

Φόβοι Παυλάκη για αναζωπύρωση Δέλτα και Ομικρον - "Τα δύσκολα δεν είναι πίσω μας"

"Τα δύσκολα δεν είναι πίσω μας", ανέφερε χαρακτηριστικά για την πορεία της πανδημίας ο καθηγητης-ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης.

ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΙ "ΣΚΛΗΡΟΙ" ΔΕΙΚΤΕΣ 19 Ιαν 2022 | 22:16

Καπραβέλος: Οι τρεις αιτίες θανάτων από κορονοϊό - "Δεν έχουμε ξαναδεί τόσο θανατηφόρα ιογενή λοίμωξη"

"Η Δέλτα σαρώνει στα νοσοκομεία, είναι μετάλλαξη που δεν αστειεύεται, έχει δώσει τραγικά αποτελέσματα" δηλώνει ο Νίκος Καπραβέλος και ζητά ενίσχυση του ΕΣΥ.

ΣΑΡΩΝΕΙ Η ΟΜΙΚΡΟΝ 19 Ιαν 2022 | 09:15

Αρνητικό ρεκόρ στη Γερμανία: 112.323 κρούσματα και 239 θάνατοι απο κορονοϊό σε μια ημέρα

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς θέλει ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού να γίνει υποχρεωτικός στη Γερμανία, καθώς σαρώνει η μετάλλαξη Όμικρον στη χώρα.

ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 17 Ιαν 2022 | 08:38

Συγκρατημένη αισιοδοξία για ύφεση στην πανδημία: Πότε αναμένεται αποκλιμάκωση σε κρούσματα και θανάτους

Οι ειδικοί ναι μεν εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία, από την άλλη δεν θέλουν να αφήσουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί και να κοστίσει ακριβά.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 14 Ιαν 2022 | 23:54

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Δύο νεκροί, 18 και 13 ετών, σε τροχαίο στο Μενίδι

Ένας 18χρονος και ένας 13χρονος σκοτώθηκαν σε τροχαίο στο Μενίδι, το βράδυ της Παρασκευής - Το ΙΧ τους προσέκρουσε σε κολώνα

ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 14 Ιαν 2022 | 21:54

Κορονοϊός: Νέο "μαύρο" ρεκόρ στην Ιταλία - 360 νεκροί σε μόλις μία μέρα

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Ιταλίας βρίσκονται 1.679 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους 18.019.

ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 13 Ιαν 2022 | 09:24

ΗΠΑ: Πρόβλεψη CDC για πάνω από 62.000 θανάτους από κορονοϊό μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες

Νέα πρόβλεψη των CDC κάνει λόγο για ως ακόμη και πάνω από 62.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.

196.224 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ 12 Ιαν 2022 | 22:14

Ιταλία: Αύξηση στους θανάτους από κορονοϊό, αλλά "τον Μάιο θα έχουμε αφήσει πίσω την πανδημία", σύμφωνα με επιστήμονα

Σύμφωνα με την πρόβλεψη επιστήμονα της Γένοβας, "τον Απρίλιο ή το πολύ τον Μάιο θα πρέπει να έχουμε αφήσει πίσω μας την πανδημία, και θα μπορούμε πιθανόν να βγάλουμε τις προστατευτικές μάσκες"

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 09 Ιαν 2022 | 17:18

Κορονοϊός: 18.592 νέα κρούσματα σήμερα, 66 θάνατοι, 642 διασωληνωμένοι

Σήμερα ανακοινώθηκαν 18.592 νέα κρούσματα σήμερα, 66 θάνατοι και 642 διασωληνωμένοι.