Κατσανέβας-Wikipedia σημειώσατε 1

Nα διαγραφεί η επίμαχη αναφορά «όνειδος» από το λήμμα της Wikipedia είναι η απόφαση της προέδρου Πρωτοδικών στην οποία υποβλήθηκε το αίτημα της προσωρινής διαταγής

katsanebas-wikipedia-simeiwsate-1
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ο Θεόδωρος Κατσανέβας είχε προσφύγει εναντίον του χρήστη της Wikipedia, απαιτώντας να αφαιρεθεί από το λήμμα που σχετίζεται με το πρόσωπο του η αναφορά στην περιβόητη λέξη «όνειδος» με την οποία τον χαρακτήριζε σε ιδιόχειρη διαθήκη του, ο τότε πεθερός του, αείμνηστος, Ανδρέας Παπανδρέου.

Η πρόεδρος Πρωτοδικών αποφάσισε τη διαγραφή της επίμαχης αναφοράς «όνειδος» από το λήμμα της Wikipedia

Η πρόεδρος Πρωτοδικών στην οποία υποβλήθηκε το αίτημα της προσωρινής διαταγής, αποφάσισε τη διαγραφή της επίμαχης αναφοράς «όνειδος» από το λήμμα της Wikipedia. 

Ο ακαδημαϊκός και πρόεδρος σήμερα του κόμματος Δραχμή - Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων, Θεόδωρος Κατσανέβας, δεν περιορίστηκε στην αγωγή αποζημιώσεως που είχε καταθέσει αλλά οργίλος κατά του φερόμενου ως διαχειριστή προσέφυγε και στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.

Είχε ζητήσει μάλιστα μέχρι τη συζήτηση της σχετικής του αίτησης, περίπου ένα μήνα από σήμερα, και την έκδοση προσωρινής διαταγής για να «κατέβει» από τη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια κάθε «συκοφαντική και κατευθυνόμενη», όπως υποστηρίζει, αναφορά στο πρόσωπο του.

Ενα από τα βασικά του επιχειρήματα είναι ότι ο χρήστης έχει «κλειδώσει» το όνομα του στην εγκυκλοπαίδεια με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τροποποιηθεί το βιογραφικό του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Ενα από τα βασικά του επιχειρήματα είναι ότι ο χρήστης έχει «κλειδώσει» το όνομα του στην εγκυκλοπαίδεια με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τροποποιηθεί το βιογραφικό του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ

Για να καταδείξει μάλιστα τη «δολιότητα» υποστήριζε χθες στα δικαστήρια ότι ο χρήστης, μόλις πριν από μια ημέρα και ενόψει των ασφαλιστικών μέτρων, προσέθεσε στο επίμαχο βιογραφικό  και την είδηση, που είχε παραλείψει, ότι το 2003, πάλι για το περίφημο «όνειδος» είχε καταδικάσει τον δημοσιογράφο Σπύρο Καρατζαφέρη σε χρηματική αποζημίωση.

Διαρρηγνύει δε τα ιμάτια του ότι ο χαρακτηρισμός που τον ...κατατρέχει δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά συναισθήματα που έτρεφε για το πρόσωπο του ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ.

«Στο Wikipedia δεν γράφουμε απόψεις», απαντά από την πλευρά του ο χρήστης της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας επισημαίνοντας ότι το λήμμα του κ. Κατσανέβα δεν είναι «κλειδωμένο» από τον διαχειριστή και πως είναι «ελεύθερο» για τροποποιήσεις.

«Δεν φέρουμε καμία ευθύνη» υποστήριξε στη δικαστική διαδικασία ο πληρεξούσιος δικηγόρος του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook