Κέντρο Καρδιάς Ομίλου Υγεία: 32 χρόνια ελληνικής πρωτοπορίας στην υγεία

Το πρώτο οργανωμένο Κέντρο Καρδιάς στην ιδιωτική υγεία οδηγεί τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση των παθήσεων της καρδιάς από την εμβρυική έως την ενήλικη ζωή.

kentro-kardias-omilou-ugeia-32-xronia-ellinikis-prwtoporias-stin-ugeia
SHARE THIS
0
SHARES

Σε μία εντυπωσιακή εκδήλωση στην οποία παρευρέθησαν εκατοντάδες επιστήμονες, ο Τομέας Καρδιάς του Ομίλου Υγεία, με πάνω από 3 δεκαετίες εμπειρίας και πρωτοπορίας στην αντιμετώπιση παθήσεων της καρδιάς, ανανέωσε την δέσμευσή του για τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών του, με στόχο αυτές να παραμένουν εφάμιλλες της υψηλότερης ποιότητας παγκοσμίως.

 

 

Η δημοσιογράφος Έλλη Στάη στο βήμα της εκδήλωσης "Το χθες, το σήμερα και το αύριο της καρδιάς στον Ομιλο ΥΓΕΙΑ"
Η δημοσιογράφος Έλλη Στάη στο βήμα της εκδήλωσης "Το χθες, το σήμερα και το αύριο της καρδιάς στον Ομιλο ΥΓΕΙΑ"

Στην εκδήλωση "Το χθες, το σήμερα και το αύριο της καρδιάς στον Ομιλο ΥΓΕΙΑ" που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής και συντόνισε η Πρόεδρος του TheTOC.gr, δημοσιογράφος Έλλη Στάη, έγινε εκτενής αναφορά στην πορεία του Κέντρου Καρδιάς του Υγεία που αποτέλεσε το πρώτο οργανωμένο κέντρο στην ιδιωτική υγεία στην Ελλάδα για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του συνόλου των παθήσεων της καρδιάς από την εμβρυική έως την ενήλικη ζωή.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΥΓΕΙΑ διενεργήθηκε, μεταξύ άλλων, η πρώτη στην Ελλάδα καρδιοχειρουργική επέμβαση By-pass (1985).

Μέσω του ΥΓΕΙΑ, εισήχθη στην Ελλάδα η Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς (2002), ενώ το 2008 το ΜΗΤΕΡΑ ίδρυσε την πρώτη ιδιωτική Παιδοκαρδιοχειρουργική Κλινική στην Ελλάδα. Επιπλέον, το 2011 διενεργήθηκε στο ΥΓΕΙΑ πρωτοποριακή διαδερμική μέθοδος για την επιδιόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας, χωρίς ανοιχτό χειρουργείο, με το σύστημα Mitraclip, ενώ το 2015 έγινε η πρώτη εμφύτευση βηματοδότη χωρίς ηλεκτρόδια.

 

Σήμερα, 32 χρόνια αργότερα, τα πλέον σύγχρονα  τμήματα καρδιολογίας, επεμβατικής καρδιολογίας, καρδιοχειρουργικής και απεικόνισης, ο τελευταίας γενιάς τεχνολογικός εξοπλισμός, η μοναδική στην Ελλάδα Υβριδική Χειρουργική Αίθουσα  και το  κορυφαίο επιστημονικό & νοσηλευτικό προσωπικό,  συνεχίζουν να συνθέτουν τον Τομέα Καρδιάς του Ομίλου ΥΓΕΙΑ.

Πρόεδρος Ομίλου Υγεία, Αθανάσιος Παπανικολάου
Πρόεδρος Ομίλου Υγεία, Αθανάσιος Παπανικολάου

Ο Πρόεδρος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ Αθανάσιος Παπανικολάου επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά  το όραμα του Ομίλου για συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών του, με στόχο αυτές να παραμένουν εφάμιλλες της υψηλότερης ποιότητας παγκοσμίως.  "Η ναυαρχίδα του Ομίλου μας, το ΥΓΕΙΑ", όπως τόνισε, "είναι το Πρώτο & Μοναδικό Ιδιωτικό Νοσοκομείο στην Ελλάδα που έχει διαπιστευθεί σύμφωνα με το Διεθνές πρότυπο ποιότητας Joint Commission International (JCI), την κορυφαία διαπίστευση στον κόσμο για την Ποιότητα και Ασφάλεια στις υπηρεσίες υγείας."

 

Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Υγεία, Ανδρέας Καρταπάνης
Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Υγεία, Ανδρέας Καρταπάνης

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, Ανδρέας Καρταπάνης δήλωσε ότι "Ο Ομιλος ΥΓΕΙA, βρίσκεται στην αιχμή των εξελίξεων και στον Τομέα της καρδιάς στην Ελλάδα, προσφέροντας ολοκληρωμένη αντιμετώπιση σε όλες τις παθήσεις της καρδιάς ανεξαρτήτως ηλικίας και εξειδικευμένη φροντίδα από το στάδιο της πρόληψης και της διάγνωσης έως τη θεραπεία και την κλινική παρακολούθηση ασθενών με καρδιοπάθειες".

 

 

 

Σήμερα, στο Κέντρο Καρδιάς του Ομίλου ΥΓΕΙΑ λειτουργούν:

 • 5 Καρδιολογικές Κλινικές
 • Κλινική Παιδοκαρδιολογίας και Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων
 • 4 Καρδιοχειρουργικές Κλινικές
 • Καρδιοχειρουργική Κλινική Παίδων και Ενηλίκων Συγγενών Καρδιοπαθειών
 • Εξειδικευμένη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Ενηλίκων
 • Παιδοκαρδιολογική και Παιδοκαρδιοχειρουργική Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας
 • Το μοναδικό στην Ελλάδα Τμήμα Διαδερμικών Βαλβίδων
 • Τμήματα Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας Καρδιάς       
 • Τμήμα Ηλεκτροφυσιολογίας, Βηματοδοτών & Απινιδωτών
 • 2 Τμήματα Καρδιολογικών Υπερήχων
 • 2 Εργαστήρια Αιμοδυναμικών Επεμβάσεων
 • Εργαστήριο Ηλεκτροφυσιολογίας Παίδων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook