Κεραμέως: 3.000 λιγότερα κρούσματα σε παιδιά 4 έως 18 ετών τον Σεπτέμβριο

"Είχαμε 3.000 λιγότερα κρούσματα σε παιδιά 4 έως 18 ετών τον Σεπτέμβριο, που τα σχολεία μας ήταν ανοιχτά" είπε η Ν. Κεραμέως.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κεραμέως σχολεία

Δυόμιση φορές λιγότερα κρούσματα κορονοϊού στις ηλικίες 15-18 καταγράφηκαν τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο και για τις ηλικίες 4-18 συνολικά 3.000 λιγότερα κρούσματα (στην ίδια χρονική σύγκριση), σύμφωνα με τα στοιχεία στα οποία αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμεως, προσερχόμενη στα εγκαίνια του 11ου τετραθέσιου Νηπιαγωγείου Καλαμαριάς.

Η υπουργός διαβεβαίωσε ότι "ειμαστε πάντοτε σε πάρα πολύ μεγάλη επιφυλακή, παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά την εξέλιξη της πανδημίας" καθώς "η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να επενδύσει παρά πολύ στη δια ζώσης εκπαίδευση".

Διαβάστε Επίσης

3.000 λιγότερα κρούσματα σε παιδιά 4 έως 18 ετών τον Σεπτέμβριο

"Έχουμε όμως ήδη κλείσει τον μήνα Σεπτέμβριο και έχουμε ήδη συγκεντρωτικά στοιχεία για τον Σεπτέμβριο. Το ενδιαφέρον και ελπιδοφόρο, το οποίο δεν είναι τυχαίο αλλά πιστώνεται στους εκπαιδευτικούς μας, πιστώνεται στα στελέχη της εκπαίδευσης, στους μαθητές και τους γονείς, είναι το γεγονός ότι όταν δει κανείς τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου είχαμε 3.000 λιγότερα κρούσματα σε παιδιά 4 έως 18 ετών τον Σεπτέμβριο, που τα σχολεία μας ήταν ανοιχτά και γίνονταν εκατομμύρια τεστ, σε σχέση με τον Αύγουστο που θα σχολεία ήταν κλειστά και γινόντουσαν πολύ λιγότερα τεστ. Είναι το πρώτο στοιχείο που έχει σημασία. Το δεύτερο στοιχείο, που επίσης έχει σημασία είναι ότι μειώθηκαν δραστικά τα κρούσματα στις ηλικίες 15-18. Έχουμε περίπου 2,5 φορές λιγότερα κρούσματα τον Σεπτέμβριο σε αυτές τις ηλικίες και αυτό νομίζω οφείλεται αφενός στον εμβολιασμό και αφετέρου στην πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων", επισήμανε η κ. Κεραμέως.

Ευχαρίστησε δε την εκπαιδευτική κοινότητα "για την εξαιρετική τήρηση των μέτρων", τονίζοντας πως "δεν εφησυχαζουμε καθόλου" και "για αυτό για παράδειγμα σε περίπτωση κρούσματος προβλέπονται έως και επτά τεστ, δωρεάν τεστ στα παιδιά, τα οποία ενδεχομένως ήταν στενές επαφές του κρούσματος".

Η υπουργός, την οποία συνόδευαν η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αλέξανδρος Κόπτσης μπήκε στις αίθουσες του νηπιαγωγείου και συζήτησε με τα παιδιά, ενώ ενημερώθηκε από τη διεύθυνση του νηπιαγωγείου πως η στελέχωση του δεν έχει έχει κανένα κενό.

Κατά τον χαιρετισμό της μετά την τελετή Αγιασμού αναφέρθηκε στον "ιδιαίτερο συμβολισμό ότι είμαστε η πολιτική ηγεσία εδώ, για να εγκαινιάσουμε αυτό το σχολείο" , εξηγώντας πως σηματοδοτεί ότι "η κυβέρνηση δίνει πάρα πολύ μεγάλο βάρος στην προσχολική εκπαίδευση", καθώς "ήταν στοίχημα να εφαρμοστεί η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση σε όλη τη χώρα, είναι η πρώτη χρονιά που εφαρμόζεται καθολικά στην επικράτεια, μια δίχρονη προσχολική εκπαίδευση ουσιαστικά ενισχυμένη, για πρώτη φορά με διδασκαλία αγγλικών μέσα σε όλα τα δημόσια νηπιαγωγεία της χώρας -γιατί να πρέπει να πληρώσει ο γονιός, για να κάνει το παιδί του αγγλικά, εκτός σχολείου, εκτός δημόσιας παιδείας- ένα νηπιαγωγείο ενισχυμένο με τα εργαστήρια δεξιοτήτων, τα οποία εφαρμόζονται επίσης για πρώτη φορά σε όλη τη χώρα, με θεματικές όπως ο εθελοντισμός, το περιβάλλον".

Περαιτέρω εξέφρασε την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες της προς τον Δήμαρχο Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανελη, καθώς "το σχολείο αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της συναρμογής μεταξύ της πολιτείας, της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης αυτοδιοίκησης, είναι ένα έργο που έγινε με κονδύλια του υπουργείου Παιδείας, μαζί και με άλλα σχολεία που έγιναν στην Καλαμαριά, σε εξαιρετική συνεργασία με τον Δήμο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δείχνοντας έτσι πώς μπορούμε όλοι από κοινού να συνεργαστούμε εξαιρετικά αρμονικά και όλα αυτά με έναν στόχο, να δώσουμε περισσότερα και καλύτερα εφόδια στα παιδιά μας".

Το 90% των θετικών κρουσμάτων ανακαλύπτονται χάρη στα self tests

H υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέτα Μακρή, χαρακτήρισε εντυπωσιακό το ότι σχεδόν το 90% των θετικών κρουσμάτων, "αποδεικνύονται και ανακαλύπτονται χάρη στα self tests".

Σε δηλώσεις της στα σημερινά εγκαίνια του 11ου τετραθέσιου Νηπιαγωγείου Καλαμαριάς (Ανδριανουπόλεως&Παπακυρίτση), η κ. Μακρή ανέφερε ότι "έχουμε πράγματι ελάχιστα κλειστά τμήματα στα σχολεία. Ο αριθμός είναι μονοψήφιος και το εντυπωσιακό είναι ότι τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα, όπως ακριβώς επιτάσσει και η επιστήμη. Έχουμε 3.000 λιγότερα κρούσματα έναντι του Αυγούστου οπότε τα σχολεία ήταν κλειστά, αλλά τα παιδιά έρχονταν σε επαφή τόσο με συνομήλικούς τους, όσο και μεγαλύτερους τους”.

Η υφυπουργός σημείωσε ότι σήμερα εγκαινιάστηκε ένα από τα τέσσερα νηπιαγωγεία της περιοχής που αφορούν σε σύγχρονα κτίρια, "με εκπαιδευτικούς αφοσιωμένους και αποφασισμένους να προσφέρουν”.

Λέγοντας δε ότι "με κάθε ευκαιρία τους τιμούμε και τους ευχαριστούμε, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους”, η κ. Μακρή υπογράμμισε ότι "εκτός από τις νέες κτιριακές υποδομές έχουμε και νέα σχολεία, αξιολόγηση, επιμορφωμένους εκπαιδευτικούς με 121 ωρολόγια προγράμματα, με διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Η παρουσία μας εδώ δεν είναι μόνο συμβολική, αλλά και ουσιαστική”.

Τη βεβαιότητά του ότι το νέο σχολείο του 21ου αιώνα θα "βαδίσει σε καλύτερους δρόμους”, ελκύοντας τα μικρά παιδιά στα δημόσια σχολεία από την πρώτη τους επαφή, εξέφρασε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης. Τόνισε ότι το σχολείο που εγκαινιάστηκε σήμερα στην Καλαμαριά, είναι ένα μοντέρνο σύγχρονο κτίριο που πληρεί όλες τις προϋποθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 15 Οκτ 2021 | 17:41

Κορονοϊός: 496 νέα κρούσματα στην Αττική και 423 στη Θεσσαλονίκη - "Εκτινάχθηκαν" Λάρισα και Ημαθία

Επιμένει ο κορονοϊός στη Βόρεια Ελλάδα - Αυξητικές τάσεις στην Αττική - Τριψήφια νούμερα σε Λάρισα και Ημαθία

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 15 Οκτ 2021 | 17:36

Κορονοϊός: Εφθασαν τους 368 οι διασωληνωμένοι - 2.665 νέα κρούσματα και 27 θάνατοι

Σήμερα Παρασκευή, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.665 νέα κρούσματα - Οι νεκροί αυξήθηκαν σε 15.317, με 27 νέους το τελευταίο 24ωρο

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 14 Οκτ 2021 | 19:16

Κορονοϊός: 481 νέα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα - Ξεπέρασαν τα 10.000

Κυριάρχη η μετάλλαξη Δέλτα στην Ελλάδα - Αναλυτικά η γονιδιωματική ανάλυση των κρουσμάτων κορονοϊού την περίοδο 14 Σεπτεμβρίου 2021 έως 4 Οκτωβρίου 2021.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 14 Οκτ 2021 | 17:46

Κορονοϊός: 548 νέα κρούσματα στην Αττική - 404 στη Θεσσαλονίκη, πάνω από τα 200 η Λάρισα

Στο "κόκκινο" παραμένουν Θεσσαλονίκη και Λάρισα όσον αφορά τα κρούσματα κορονοϊού

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 14 Οκτ 2021 | 17:34

Κορονοϊός: Ασχημα νέα με 46 νεκρούς σήμερα - Στα 2.601 τα νέα κρούσματα, 347 οι διασωληνωμένοι

Συνολικά 15.289 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα - Αυξημένα τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι

ΠΟΣΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ 14 Οκτ 2021 | 08:21

Self test: Από σήμερα δωρεάν η διάθεση στους μαθητές από τα φαρμακεία

Τα self test θα διατεθούν στους μαθητές για τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 18 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ 14 Οκτ 2021 | 07:58

Τζανάκης: Θα έχουμε χιλιάδες θανάτους αν δεν αποκτήσουμε τείχος ανοσίας - Ανησυχία για τη Β. Ελλάδα

"Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στη βόρεια Ελλάδα, όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι κάτω από 50%", είπε ο καθηγητής Τζανάκης.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 13 Οκτ 2021 | 19:37

Κορονοϊός: Παιδιά 4 -18 ετών είναι το 27% των κρουσμάτων - Πρόκειται για πάνω από 4.000 άτομα

Παρότι πρόκειται για πάνω από 4.000 παιδιά με κορονοϊό, το ποσοστό έχει μειωθεί σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 13 Οκτ 2021 | 17:42

Κορονοϊός: 562 νέα κρούσματα στην Αττική - 382 στη Θεσσαλονίκη, 157 στη Λάρισα

Υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο και στην Αττική - Δεν πέφτουν τα κρούσματα κορονοϊού σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ 13 Οκτ 2021 | 17:34

Κορονοϊός: 2.338 νέα κρούσματα και 31 θάνατοι - Αυξήθηκαν στους 343 οι διασωληνωμένοι

Συνολικά 15.241 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία του κορονοϊού - 297 από τους διασωληνωμένους είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 13 Οκτ 2021 | 14:00

Self test για μαθητές: Από αύριο δωρεάν στα φαρμακεία - Πόσα δικαιούνται

Τα self test θα διατεθούν στους μαθητές για τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 18 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 13 Οκτ 2021 | 12:43

Σχολεία - Ο τιμοκατάλογος των κυλικείων: Ποιες είναι οι ανώτατες τιμές για κουλούρια, τοστ και χυμούς

Δείτε αναλυτικά τις ανώτατες τιμές για τα είδη που πωλούνται στα κυλικεία των σχολείων.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 13 Οκτ 2021 | 11:16

Κεραμέως: Τα πολλά κρούσματα είναι στα σχολεία σε περιοχές με χαμηλό εμβολιασμό

"Είναι κλειστά τμήματα σε 7 από τα σχεδόν 14.000 σχολεία", είπε η κ. Κεραμέως.