Μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης απολογίας του, ο 76χρονος αμαξηλάτης από την Κέρκυρα αφέθηκε ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ η επιβολή του διοικητικού προστίμου των 30.000 ευρώ αναστέλλεται μέχρι την δικαστική κατάληξη.
Ο άνθρωπος που κατηγορείται για κακοποίηση ζώου εξαιτίας του θανάτου του αλόγου του την ώρα που έσερνε την άμαξα το μεσημέρι της Πέμπτης, βρέθηκε για δύο ώρες ενώπιον του Εισαγγελέα. Σύμφωνα με το Corfu Press, κλήθηκε να εξηγήσει γιατί χρησιμοποιούσε το άλογο ως ζώο εργασίας την ώρα που έπασχε από πνευμονικό εμφύσημα.
Ο δικηγόρος του 76χρονου, Λευτέρης Κουλούρης, έδωσε το στίγμα της υπερασπιστικής γραμμής του αμαξηλάτη. Όπως είπε, δεν ευσταθούν όσα λέγονται για διαδρομή του ζώου μεσημβρινή ώρα (μετά τη 1:00) που υπάρχει απαγόρευση από τη σχετική εγκύκλιο. Όπως υποστηρίζει, για να εφαρμοστεί η εγκύκλιος περί ευζωίας των ζώων θα πρέπει η θερμοκρασία να υπερβαίνει τους 35 βαθμούς και αυτό να βεβαιώνεται από ειδικό σήμα που εκδίδεται από τις αρμόδιες αρχές.
Μάλιστα, ο κατηγορούμενος φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει ακόμα και σε μηνύσεις κατά όσων είτε έχουν δημοσιοποιήσει σε μέσα ενημέρωσης, είτε έχουν γράψει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης πράγματα για το περιστατικό τα οποία δεν ισχύουν. Η υπόθεση οδηγείται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, ενώ η πλευρά του κατηγορουμένου αναμένεται να ζητήσει από το δικαστικό συμβούλιο να θέσει την υπόθεση στο αρχείο.
Μαρτυρία για τη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, άνθρωπος που βρίσκοταν στο σημείο που το άλογο άφησε την τελευταία του πνοή, περιέγραψαν τη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του ζώου.
Ο παιδίατρος Διονύσης Μπαζίνας περιγράφει: "Φώναζαν οι τουρίστες διαμαρτυρόμενοι για την αγριάδα που είχανε δειξει οι αμαξάδες, μιλούσανε όλο και πιο άσχημα πλησίαζαν πολύ απειλητικά σε απόσταση αναπνοής ακόμα και από τις γυναίκες που στεκόταν όσο πιο ψύχραιμα μπορούσαν και έλεγαν "τι θα μας χτυπήσετε; χτυπήστε μας". Εγώ πλησίασα μόλις είδα αυτή τη βίαιη συμπεριφορά μήπως μπορώ να βοηθήσω κάπως. Μου έριξε μία κλωτσιά ο τύπος ο δεύτερος που ήρθε. Εκεί πείστηκα εντελώς ότι δεν πήγαινε καλά το πράγμα και την ώρα που άρχισα να φεύγω σιγά-σιγά και αυτοί συνέχισαν να με βρίζουν, να με αποκαλούν δειλό και δεν ξέρω 'γω τι άλλο, εκεί πήγε να μπουκάρει ο δεύτερος που με κλώτσησε και τον συγκρατήσε ο πρώτος που στην αρχή ήρθε να με αποπάρει".
Και πρόσθεσε: "Με ακολούθησε ο ψηλός από πίσω με πολύ άγρια διάθεση. Δεν με είχε πείσει ότι θα με χτυπούσε, οπότε έμεινα αρκετά ψύχραιμος. Και μετά με ακολούθησε ο δεύτερος τύπος που τον βλέπω να με κοιτάει. Στο βλέμμα του είδα φόνο, θάνατο, λέω εντάξει αυτός εδώ πέρα αυτή τη στιγμή θα με σκοτώσει".
Δεύτερη νεκροψία ζητούν οι φιλοζωικές
Την ίδια ώρα, φιλοζωικές οργανώσεις του νησιού αλλά και της υπόλοιπης χώρας ζητούν να γίνει δεύτερη νεκροψία στο άτυχο ζώο. Κατά την πρώτη νεκροψία, δεν εντοπίστηκαν ίχνη κακοποίησης στο άλογο, μόνο αλλοιώσεις στους πνεύμονές του.
Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Οργάνωσης Νατάσα Μπομπολάκη δηλώνει στο Τhesstoday.gr ότι "το άλογο αυτό ήταν 15 χρονών, πέρασε πρόσφατα βαριά πνευμονία και η καταπόνησή του στον ήλιο το έστειλε στον θάνατο του”. Μάλιστα, δρομολογείται ήδη κατεπείγον αίτημα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Εισαγγελία και στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας για τη διενέργεια δεύτερης νεκροψίας στο ζώο, αυτή τη φορά με δικούς τους κτηνιάτρους.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr