Επιχείρηση της Πυροσβεστικής συστάθηκε για την αντιμετώπιση φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (11/9) σε αγροτοδασική περιοχή στην Άνω Κορακιάνα της Κέρκυρας.
Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα, 16 πυροσβέστες, μεταξύ των οποίων και μία ομάδα πεζοπόρου της 15ης ΕΜΟΔΕ, με τη συνδρομή τεσσάρων πυροσβεστικών οχημάτων.
#Πυρκαγιά σε αγροτοδασικη έκταση στην περιοχή Άνω Κορακιάνα Κέρκυρας. Κινητοποιήθηκαν 16 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 15ης ΕΜΟΔΕ, 4 οχήματα και 2 Α/Φ. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 11, 2026
Από αέρος, δύο αεροσκάφη πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού, προκειμένου να περιοριστεί το μέτωπο και να ανακοπεί η εξάπλωση της φωτιάς.
Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν ακόμη υδροφόρες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενισχύοντας τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
