
Το έγγραφο, το οποίο μοιραζόταν στους παιδαγωγούς (ή "παιδαγωγούς” της Κιβωτού του Κόσμου, με βάση το οποίο θα αντιμετώπιζαν την παραβατική συμπεριφορά των μικρών τροφίμων, αποκάλυψε η ΕΡΤ.
Σύμφωνα με αυτό, προωθούνταν η "γραμμή” που έπρεπε να ακολουθηθεί: "Η Κιβωτός του Κόσμου είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη, χάρη στον ιδρυτή της, πατέρα Αντώνιο, με τον πνευματικό τρόπο ζωής. Είναι σημαντικό όλοι οι παιδαγωγοί να ακολουθούν τη γραμμή της Κιβωτού απέναντι στα παιδιά, ώστε να μην υπάρχουν διακρίσεις” ανέφερε το έγγραφο που μοιραζόταν.
Οδηγίες για τις "Συνέπειες”
Ένα από τα ξεχωριστά κεφάλαια στα έντυπα οδηγιών είχε τίτλο "συνέπειες”. Είναι οι περιβόητες τιμωρίες. Σε αυτό το κεφάλαιο περιγραφόταν τι έπρεπε να κάνουν οι παιδαγωγοί όταν τα παιδιά παρεκτρέπονταν, σημειώνοντας:
"Σε μικρές συνέπειες το παιδί θα απομονώνεται σε μια γωνιά προκειμένου να σκεφτεί το λάθος του, να ζητήσει συγνώμη και να το διορθώσει. Σύμφωνα με την ηλικία του κάθεται και τα ανάλογα λεπτά (5 ετών=5 λεπτά). Σε μεγαλύτερες συνέπειες το παιδί θα στερηθεί κάτι που του αρέσει (δραστηριότητα, παιχνίδι) ή θα διορθώσει το λάθος του με κάποιες εργασίες”.
Στη συνέχεια, διευκρινίζεται ότι τα παιδιά είναι αυτά που αποφασίζουν: "Ουσιαστικά δεν είναι ο παιδαγωγός αυτός που βάζει την συνέπεια αλλά το ίδιο το παιδί στον εαυτό του. Όταν το παιδί γνωρίζει, μέσα από τα όρια που οι παιδαγωγοί βάζουν, ποια συμπεριφορά είναι αποδεκτή και ποια όχι και επιλέγει τη λάθος συμπεριφορά, γνωρίζοντας τις συνέπειες, είναι σαν να τη διαλέγει το ίδιο” αναφέρεται σχετικά.
"Συγκρουόμαστε για να τα βοηθήσουμε”
"Τα παιδιά που δεν έχουν όρια, παιδιά που προέρχονται από πάρα πολύ δύσκολες οικογένειες και πολλές φορές συγκρουόμαστε για να τα βοηθήσουμε, να πάνε στο σχολείο, να κάνουν πράγματα της ηλικίας τους, να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι σε πράγματα που δεν αρμόζουν” είχε αναφέρει την 18η Νοεμβρίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο πατέρας Αντώνιος.
Το απειλητικό μήνυμα που έλαβαν όσα παιδιά έκαναν καταγγελίες
Την ίδια στιγμή ανατριχίλα προκαλεί το απειλητικό μήνυμα που έλαβαν όσα παιδιά προχώρησαν σε καταγγελίες εναντίον της Κιβωτού του Κόσμου και του πατέρα Αντωνίου.
"Κοιτάξτε λίγο τον ουρανό. Θα του κάνετε παρέα σε λίγο εσείς οι ψευδομάρτυρες. Και αυτή τη φορά δεν θα είναι κανένας να σας σώσει, γιατί το χέρι που ευεργετεί δεν το δαγκώνεις. Τουλάχιστον νιώσατε και κάπως σημαντικοί βγαίνοντας στα κανάλια, πήρατε αρκετή σημασία νομίζω", αναφέρεται αρχικά στο μήνυμα και συνεχίζει:
"Ευχή και κατάρα δίνω η ζωή σας να είναι τόσο σ… ώστε να θέλετε μόνοι σας να πατήσετε την σκανδάλη. Και μην μπερδεύεστε, η Κιβωτός είναι η οικογένειά μου και όχι απλά ένα κτίριο".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr