X

Κινηματογραφική επιχείρηση στον Ολυμπο για τη διάσωση 59χρονου Τσέχου - Μετά από πεζοπορία στον Μύτικα

Ο 59χρονος Τσέχος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στον Όλυμπο και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να μεταφερθεί σε νοσοκομείο

Γράφει: TheToc team

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς ενός άνδρα 59 ετών, τσέχικης υπηκοότητας, ο οποίος τραυματίστηκε στον Όλυμπο.

Ειδικότερα, κατά τις μεσημβρινές ώρες της 6ης Ιουνίου ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, για τη μεταφορά του τραυματία από το Καταφύγιο Κάκκαλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια πεζοπορίας ο 59χρονος τραυματίστηκε μετα απο πτώση, στη θέση Λούκι του Μύτικα. Αρχικά μεταφέρθηκε από υπαλλήλους του καταφυγίου στον "Κάκκαλο".

Διαβάστε Επίσης

Στη συνέχεια και έπειτα από εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κινητοποιήθηκε ελικόπτερο της Υπηρεσίας, το οποίο ξεκίνησε απο Θεσσαλονίκη με ιατρικό προσωπικό, στη συνέχεια μετέβη στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, όπου παρέλαβε ομάδα τεσσάρων πυροσβεστών από την Π.Υ. Λιτοχώρου και κατευθύνθηκε στο ελικοδρόμιο του Καταφυγίου Κάκκαλος, στον Όλυμπο, απο όπου παρέλαβε τον τραυματία.

Στη συνέχεια, τον 59χρονο Τσέχο μετέφερε στον ελικοδρόμιο της 24 Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.