Έως και 78 ώρες ετησίως ή πάνω από τρεις μέρες τον χρόνο, χάνει ο μέσος οδηγός στην Αθήνα, εξαιτίας της κυκλοφοριακής συμφόρησης, σύμφωνα με τα στοιχεία της ερευνητικής εταιρείας INRIX.
Τα σχετικά νούμερα έδειξαν ότι η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας το 2022 επιδεινώθηκε κατά 11% συγκριτικά με το 2021. Συμπερασματικά, αν και η κίνηση εμφανίζεται μειωμένη κατά 27% σε σχέση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία του κορονοϊού, η Αθήνα βρίσκεται πλέον πιο ψηλά στη λίστα με τις πόλεις που εμφανίζουν τη χειρότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση.
Συγκεκριμένα φιγουράρει στην 15η θέση. Ενδεικτικά το 2021 ήταν στην 23η θέση της σχετικής λίστας.
Η μέση ταχύτητα με την οποία κινούνται τα αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας δεν ξεπερνά τα 22,5 χιλιόμετρα την ώρα.
Το Λονδίνο στην κορυφή
Τον τίτλο της πόλης με τη χειρότερη κίνηση στον κόσμο κρατά σταθερά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Λονδίνο, καθώς ο μέσος οδηγός έχασε το 2022 περίπου 156 ώρες εξαιτίας της κίνησης. Ακολουθεί το Σικάγο των ΗΠΑ στη δεύτερη θέση, έχοντας 155 χαμένες ώρες, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το Παρίσι με 138 χαμένες ώρες.
Γενικότερα, οι καθυστερήσεις στην κίνηση έχουν ξεπεράσει τα επίπεδα πριν από την πανδημία
- στο 39% των μεγάλων πόλεων στις ΗΠΑ
- στο 42% στην Ευρώπη
Όπως επιπλέον σημειώνεται, οι υψηλές τιμές των καυσίμων δεν είχαν μεγάλη επίδραση στις διαδρομές που πραγματοποιούν οι οδηγοί με τα ΙΧ τους, ωστόσο -μοιραία- έχουν αυξήσει το οικονομικό βάρος.
Επί παραδείγματι, ο μέσος οδηγός στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ πλήρωσε το 2022 περί τα 315 δολάρια περισσότερα για καύσιμα, στο Λονδίνο 188 λίρες, ενώ στη Γερμανία 38 ευρώ (λόγω των μέτρων στήριξης στη χώρα).
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr