Ογκώδες το αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Μεγάλη συμμετοχή - Πάνω απο 5.000 άτομα φωνάζαν συνθήματα για νέο «Κιλελέρ» - Μικροένταση έξω από τη Βουλή

SHARE THIS
0
SHARES

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στο αγροτικό συλλαλητήριο που ξεκίνησε από την πλατεία Βάθης για να καταλήξει στη Βουλή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όχι μόνο των διοργανωτών αλλά και της αστυνομίας οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τις 5.000.

Αντιπροσωπεία των αγροτών επιδίωξε συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, αλλά το προεδρείο απουσίαζε και έτσι το ψήφισμα με τα αιτήματά τους παραδόθηκε στο γραφείο του κ. Μεϊμαράκη.

 

Μικροένταση σημειώθηκε στο ύψος του Άγνωστου Στρατιώτη, όταν κάποιοι έβγαλαν τα κάγκελα που είχε τοποθετήσει η αστυνομία κατά μήκος του πεζοδρομίου.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι, με τους αγρότες να φωνάζουν συνθήματα όπως «τώρα με τα πόδια μετά με τα τρακτέρ, αν δε δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ» και «αγρότη πολέμα δε θα σου μείνει στρέμμα».

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συναυλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου ενώ ο γνωστός συνθέτης και τραγουδιστής αγροτικών τραγουδιών ο Θωμάς Μπακαλάκος, τραγούδησε τραγούδια από τα «Αγροτικά».

 Επίσης, στο πλευρό των αγροτών είναι και το ΠΑΜΕ το οποίο πραγματοποίησε προσυγκέντρωση στην Ομόνοια.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες λένε «όχι» στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και -μεταξύ άλλων- ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, «φρένο» στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία και να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook