X

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας - Άνοιξαν οι δρόμοι [Eικόνες]

Φοιτητικοί σύλλογοι διαμαρτύρονται για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Γράφει: TheToc team

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής φοιτητικοί σύλλογοι στο κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Η ΕΛΑΣ είχε προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας, λόγω της πορείας διαμαρτυρίας, στην οδό Πανεπιστημίου, τη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας και τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, από το ύψος της οδού Σέκερη.

Ωστόσο, πλέον οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Διαβάστε Επίσης

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες:

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Στον αέρα η πρόβλεψη για ελεγχόμενη είσοδο

Χωρίς ελεγχόμενη πρόσβαση στα πανεπιστήμια, οι 400 πανεπιστημιακοί αστυνομικοί ρίχνονται στη "μάχη" στις 27 Μαΐου, με περιπολίες στους ανοιχτούς χώρους των ιδρυμάτων, εν αναμονή της ψήφισης του εφαρμοστικού Προεδρικού Διατάγματος που θα καθορίσει λεπτομερώς τη δράση τους.

Τα στελέχη του νεοσύστατου σώματος θα βρεθούν στο "μάτι" του κυκλώνα, αμέσως μετά την δεκαήμερη άδεια που θα τους δοθεί, όταν ολοκληρώσουν την ταχύρρυθμη εκπαίδευσή τους, στην Σχολή Αστυφυλάκων της Κομοτηνής, στις 17 Μαΐου. Το χρονοδιάγραμμα, δεν αποκλείεται να αλλάξει, εν αναμονή της καθαρογραφής της απόφασης του ΣτΕ για τη Συνταγματικότητα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, μια διαδικασία που μπορεί να ολοκληρωθεί από μία εβδομάδα έως και τρεις μήνες.

Διαβάστε Επίσης