Νέα στοιχεία για τα όσα ισχυρίζεται η 56χρονη γιατρός Ιωάννα Γάκα σχετικά με το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης που βρισκόταν στο ιατρείο.
Η 56χρονη υποστηρίζει πως το μηχάνημα διαθέτει πιστοποίηση, ενώ η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιείται εδώ και 25 χρόνια. Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι διαθέτει δύο μηχανήματα, τα οποία χαρακτηρίζει ως "τα πλέον εξελιγμένα", και ότι είχαν δηλωθεί στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.
Παράλληλα, σύμφωνα με το Live News υποστηρίζει ότι το 2025 πραγματοποιήθηκε έλεγχος από τον ΙΣΑ και πως, κατά την αυτοψία, το μηχάνημα βρισκόταν στον χώρο και γινόταν θεραπεία. Όπως φέρεται να αναφέρει, δεν γνωρίζει γιατί η παρουσία του δεν αποτυπώθηκε στην έκθεση του ελέγχου.
Οι ισχυρισμοί για τη φλέβα και τον συναγερμό
Σε ό,τι αφορά τις κρίσιμες στιγμές πριν από την κατάρρευση του Γιώργου Μαζωνάκη, η 56χρονη υποστηρίζει ότι είδε την κίνηση του χεριού του και το σπάσιμο της φλέβας και κινήθηκε προς το μέρος του στις 15:20.
Υπενθυμίζεται πως η νοσηλεύτρια, δήλωσε πως η θεραπεία πλασμαφαίρεσης σταμάτησε για λίγο καθώς έσπασε η φλέβα του Γιώργου Μαζωνάκη.
"Είδα την κίνηση του χεριού του και το σπάσιμο της φλέβας, κινήθηκα προς τα εκεί στις 15:20. Δεν ξέρω γιατί ΔΕΝ χτύπησε συναγερμός. Μάλλον ήμουν πολύ γρήγορη", φέρεται να υποστηρίζει η γιατρός.
Στο "στόχαστρο" της 56χρονης οι νοσηλεύτριες και ο υπνοθεραπευτής
Η 56χρονη αρνείται τα όσα περιγράφουν οι νοσηλεύτριες του ιατρείου και ο υπνοθεραπευτής, υποστηρίζει πως έχει πει την αλήθεια από την πρώτη στιγμή και τονίζει πως τα πραγματικά γεγονότα για τις συνθήκες θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη δεν έχουν αποκαλυφθεί.
Η 56χρονη υποστηρίζει ότι δεν χορήγησε αναισθησία στον αείμνηστο καλλιτέχνη και επιμένει ότι η διαδικασία της πλασμαφαίρεσης δεν είχε ξεκινήσει εκείνο το μεσημέρι.
Τι υποστηρίζει για το γεγονός ότι δεν μπήκε στο ασθενοφόρο
Αρνείται ότι τηλεφώνησε σε αναισθησιολόγο και στον προμηθευτή του απινιδωτή, ενώ επαναλαμβάνει πως τα μηχανήματα του ιατρείου ήταν νόμιμα και δηλωμένα στις αρμόδιες Αρχές και υποστηρίζει πως δεν μπήκε στο ασθενοφόρο εκείνο το απόγευμα, επειδή δεν χωρούσε.
"Θέλουν 4 τραυματιοφορείς για να τον πάρουν. Δεν χωράει πέμπτος άνθρωπος μέσα", είπε ο πρώην δικηγόρος της, Νίκος Αλεξανδρής.
Η 56χρονη και ο σύζυγός της πάντως δεν πήγαν στο νοσοκομείο ούτε αργότερα.
"Όλο αυτό τον καιρό βλέπουμε ότι είναι σαν να έχει ευθύνη για τα πάντα η γιατρός. Ε, δεν έχει", πρόσθεσε.
Τι υποστηρίζει για την μέθη
Παράλληλα, σε αντίθεση με τα όσα περιγράφουν οι νοσηλεύτριες, η 56χρονη υποστηρίζει πως εκείνο το μεσημέρι δεν έκανε πλασμαφαίρεση στον Γιώργο Μαζωνάκη.
Η 56χρονη αφήνει αιχμές για τα όσα κατέθεσαν οι νοσηλεύτριες και κυρίως για τον ισχυρισμό που διατύπωσαν ότι τους ζητήθηκε από την ίδια να πουν ψέματα την πρώτη μέρα. Τι συνέβη στην πραγματικότητα; Ποια από τις δύο πλευρές λέει την αλήθεια σε αυτό το σημείο;
"Αν συμβεί ένα ατύχημα και εγώ διατείνομαι ότι δεν είμαι εκεί, ενώ αποδειχθεί ότι είμαι, για κάποιο λόγο λέω ψέματα".
Η κατηγορούμενη γιατρός εμμένει στην αρχική της κατάθεση και υποστηρίζει ότι δεν χορήγησε αναισθησία στον αείμνηστο τραγουδιστή.
"Η ίδια διατείνεται πως όχι. Βέβαια, δεν είναι αναισθησία, εάν βάλω την κρεμούλα που βάζουμε για το…Θα το δείξουν οι τοξικολογικές. Είναι θέμα ημερών. Αν όμως αποδειχθεί ότι δεν έκανε, όλοι αυτοί που την κατηγορούν ότι έκανε, θα πρέπει να πάνε κατηγορούμενοι;".
Διαψεύδει τους ισχυρισμούς της γιατρού η διασώστρια του ΕΚΑΒ
Ωστόσο, η διασώστρια του ΕΚΑΒ που βρέθηκε στο ιατρείο για να παραλάβει τον τραγουδιστή, μιλώντας στο Live News διαψεύδει τους ισχυρισμούς της 56χρονης.
"Όπως ενημερωθήκαμε ο γιατρός, έκανε ΚΑΡΠΑ για διάστημα δέκα λεπτών πριν από την άφιξη μας, ενώ είχε χορηγήσει και ένα 1 ml αδρεναλίνη, χωρίς να διερευνηθεί αν η χορήγηση έγινε πριν ή κατά την διάρκεια της ανακοπής. Μόλις ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος του πρωτοκόλλου, ο γιατρός του χορήγησε ενώπιόν μας ενέσιμη ουσία την οποία δήλωνε ότι είναι αδρεναλίνη. Δεν συνόδευσαν τον ασθενή οι γιατροί στο νοσοκομείο. Στο ασθενοφόρο υπήρχε χώρος ώστε να μεταφερθεί μαζί συνοδός του ασθενή. Κανείς δεν μας ζήτησε να τον συνοδέψει".
Η κατηγορούμενη γιατρός παραμένει στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις της, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στις νοσηλεύτριες, στον 62χρονο αυτοαποκαλούμενο υπνωτιστή και τον σύζυγό της, που πλέον χαράζει τη δική του υπερασπιστική γραμμή.