Κομμένες οι selfies την Παρασκευή -κίνδυνος τύφλωσης!

Την ερχόμενη Παρασκευή, οι selfies απαγορεύονται αυστηρά. Επιστήμονες προειδοποιούν ότι λόγω έκλειψης υπάρχει ακόμα και κίνδυνος τύφλωσης

kommenes-oi-selfies-tin-paraskeui--kindunos-tuflwsis
SHARE THIS
0
SHARES

Οι selfies απαγορεύονται αυστηρά την ερχόμενη Παρασκευή εξαιτίας του σπάνιου φαινομένου της ολικής έκλειψης ηλίου -που τελευταία φορά είχε ξαναγίνει το 1999. Επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι selfies απαγορεύονται καθώς υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στα μάτια -ακόμα και τύφλωση!

Μιλάμε βέβαια για μια ακραία περίπτωση κατά την οποία η λήψη selfie, σε συνδυασμό με την ακτινοβολία, μπορεί να κάψει τον αμφιβληστροειδή χιτώνα και να οδηγήσει σε ολική τύφλωση.

Κίνδυνος για τα μάτια όπως λένε οι ειδικοί δεν υπάρχει μόνο από τις selfies αλλά γενικότερα από την ηλιακή ακτινοβολία, που ειδικά την Παρασκευή καλό θα είναι να αποφύγουμε -δεδομένου ότι τα απλά γυαλιά ηλίου δεν παρέχουν ουσιαστική προστασία.

Στην Αθήνα το φαινόμενο της έκλειψης θα αρχίσει να γίνεται ορατό στις 10:40 π.μ., στη μέγιστη φάση του θα φτάσει στις 11:44 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 12:50 μ.μ. Ορατή θα είναι μόνο σ’ ένα στενό πέρασμα στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό ανάμεσα στη Νορβηγία και την Ισλανδία.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook