
Οικογένεια πολυτέκνων ζουν σαν πρωτόγονοι στην Κορινθία. Στη δημοσιότητα ήρθαν εικόνες από το λαγούμι στο οποίο ζούσαν κάτω από αδιανόητες συνθήκες μα όπως φαίνεται πρόκειτο για "κοινότητα Παλαιοχριστιανών", όπως αποκαλούνται.
Στο λαγούμι, όπου ζει, πάνω από τρία χρόνια, η πολύτεκνη οικογένεια στην Κόρινθο βρέθηκε η εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα", στο Star, και συνομίλησε με τον άνδρα, ο οποίος κατηγορείται ότι έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητο αγρότη το περασμένο Σάββατο.
Η κάμερα της εκπομπής αποκάλυψε πως στο απομακρυσμένο σημείο "Σαΐτας" στην ορεινή Κορινθία δε μένει μόνο η συγκεκριμένη οικογένεια, αλλά μια ολόκληρη κοινότητα ανθρώπων, που έχουν πάει εκεί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Οι συνθήκες στις οποίες ζουν οι άνθρωποι αυτοί είναι πρωτόγονες. Τα σπίτια είναι φτιαγμένα από λάσπη και άχυρα, δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, δεν έχουν πόσιμο νερό, τα έπιπλά τους είναι τα απολύτως απαραίτητα και έχουν σκάψει ένα λαγούμι 30 μέτρων που καταλήγει σε μια ρεματιά για να προστατεύονται από εξωτερικούς κινδύνους.
Τα μέλη της κοινότητας ζουν απομονωμένα, μακριά τον "πολιτισμό", όπως ακριβώς ζούσαν οι άνθρωποι πριν την εποχή των τεχνολογικών επιτευγμάτων και δεν στέλνει κανείς τα παιδιά του στο σχολείο και αυτό γιατί διαφωνούν με την ελληνική εκπαίδευση.
Πρόκειται για μια κοινότητα παλαιοχριστιανών που ζουν παραδοσιακά και απορρίπτουν την τεχνολογική πρόοδο.

"Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή τους Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως σε όλες τις αβραμικές θρησκείες", είπε στην εκπομπή ο άνθρωπος ο οποίος φέρεται το περασμένο Σάββατο να έκαψε το αυτοκίνητο ενός αγρότη, και στη συνέχεια να επιτέθηκε μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του στους αστυνομικούς που πήγαν εκεί να τον συλλάβουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν τέσσερις τέτοιες κοινότητες σε όλη την Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε τον ίδιο και τους ομοϊδεάτες του "θρησκευτική μειονότητα".
"Ήρθε ένας λαθροθήρας το Σάββατο το βράδυ και κυνηγούσε σε απόσταση είκοσι μέτρων από μεμονωμένη οικία. Είχε εγκλωβίσει ένα γουρουνάκι και ήθελε να το δολοφονήσει", είπε αρχικά ο 45χρονος.

Οι συνθήκες διαβίωσης είναι πρωτόγονες
Ερωτηθείς μάλιστα για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του και τα τόξα, ο ίδιος είπε πως δεν είναι όπλα, αλλά… τεχνουργήματα.
"Στην αρχαία Ελλάδα τα τόξα θεωρούνταν ντροπή, είχαν δόρατα οι αρχαίοι Έλληνες. Επί Ρωμανίας, επειδή είμαστε Ρωμιοί εμείς, που σημαίνει όχι Έλληνες, ήρθε το τόξο στο Βυζάντιο. Το τόξο λοιπόν το έχουμε και τον θυρεό μας, το οποίο μας διαφοροποιεί από τους Έλληνες. Είναι ένα τεχνούργημα, το φτιάχνουμε με παραδοσιακό τρόπο και δεν το αντιμετωπίζουμε ως όπλο, είναι σημάδι του πολιτισμού μας", είπε.

Οπως επίσης έγινε γνωστό ως "αδέλφια" αποκαλούν ο ένας τον άλλον όσοι ζουν στην κοινότητα η οποία αποκαλείται από ανθρώπους που αυτοαποκαλούνται "παλαιοχριστιανοί" και "Ρωμιοί" και όχι Έλληνες.
Ο λεγόμενος πατέρας εξ αυτών μιλώντας στο MEGA αποκάλυψε πως δεν στέλνει κανείς τα παιδιά τους στο σχολείο και αυτό γιατί διαφωνούν με την ελληνική εκπαίδευση.
"Είμαστε τέσσερα χρόνια εδώ"
Παράλληλα, η σύζυγός του έδειξε ένα λαγούμι, που έχουν σκάψει και που οδηγεί σε έναν χώρο σαν εκκλησάκι. "Είναι χώρος λατρείας, μας έσπασαν την πόρτα" είπε μιλώντας στον Alpha δείχνοντας προς την είσοδο και λέγοντας ότι "καταλήγει σε έναν μεγαλύτερο χώρο που έχει το ιερό, τρούλο".
Όταν ρωτήθηκε γιατί έσκαψαν αυτό το λαγούμι υποστήριξε ότι "δεν έρχονται εδώ τα υλικά και δεν είχαμε χρήματα. Πώς θα θρησκεύομαι, θα κοινωνάμε, θα βαφτιζόμαστε, θα παντρευόμαστε;" είπε και πρόσθεσε: "Αυτή είναι η ζωή μας. Είμαστε γύρω στα 4 χρόνια εδώ". Όταν ρωτήθηκε αν τα παιδιά πάνε σχολείο και αν κοινωνικοποιούνται απάντησε πως "και στην εκκλησία πηγαίνουν και σε εκδηλώσεις πηγαίνουν και σε συγγενείς και σε φίλους. Ξέρουμε τους χωριανούς, πηγαίνουμε εκδρομές, δεν τα έχουμε κρυμμένα". Για τον οπλισμό που βρέθηκε αναφέρθηκε στο τσεκούρι και στα τόξα λέγοντας ότι είναι στο πλαίσιο του πολιτισμού τους.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως στην κατοχή της οικογένειας βρέθηκαν ένα αυτοσχέδιο τυφέκιο, ένα αεροβόλο όπλο, 102 κυνηγετικά φυσίγγια, 81 σφαίρες πολεμικού όπλου, 7 αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, 4 μαχαίρια και ένα τσεκούρι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr