
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των διοργανωτών των κορονο-πάρτι στην Κυψέλη, την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ταυτοποιήθηκε ο Dj που έπαιξε μουσική το βράδυ της Παρασκευής στον Άγιο Γεώργιο στην Κυψέλη. Πρόκειται για 55χρονο σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, όπως και κατά αγνώστων, για παραβάσεις του νόμου περί διασποράς του ιού.
Το αδίκημα δεν είναι αυτόφωρο, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα ο οποίος θα δώσει παραγγελία για έναρξη προκαταρκτικής έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας ο 55χρονος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το πώς βρέθηκε εκεί και ποιος ήταν ο διοργανωτής που τον κάλεσε.
Μάλιστα, στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ έχουν μπει τέσσερα άτομα και οι αστυνομικοί θεωρούν ότι αυτά τα τέσσερα άτομα έχουν διοργανώσει τα συγκεκριμένα κορονοπάρτι.
Οι νεαροί αυτοί, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ψάχνουν να εντοπίσουν πλατείες όπου δεν υπάρχει αστυνομική δύναμη. Κάνουν έρευνες, δηλαδή, τα απογεύματα στις πλατείες όπου δεν υπάρχει παρουσία αστυνομικών (όπως στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι που υπήρξαν αστυνομικοί, αποκλείοντας την πλατεία).
Μετά τον εντοπισμό της πλατείας όπου οι διοργανωτές θα στήσουν τα κορονοπάρτι, γίνονται οι συνεννοήσεις για να φτάσουν οι νέοι. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, το κάλεσμα γίνεται συνήθως από στόμα σε στόμα ή από επαφές μέσω διαδικτυακών εφαρμογών και όχι από το Facebook.
Το βράδυ της Παρασκευής στην Κυψέλη, εκατοντάδες άτομα με ποτά στα χέρια συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, αψηφώντας τα μέτρα προστασίας.
Ο συνωστισμός ήταν μεγάλος, ενώ όπως φαίνεται στο βίντεο, δεν τηρείται καμία απόσταση και οι περισσότεροι δεν φορούν μάσκες προστασίας από τον κορονοϊό. Πολλοί ήταν εκείνοι που όταν είδαν τις εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν πίστευαν αυτό που συνέβαινε, θεωρώντας αρχικά ότι ίσως και τα βίντεο να είναι από την περίοδο προ-κορονοϊού.
Δείτε τις εικόνες και το βίντεο:


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr