
Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, μιλώντας στον ρ/σ "ΘΕΜΑ 104,6", αναφορικά με τα λύματα στην Αττική που αποτυπώνουν τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και το ιικό φορτίο που κυκλοφορεί στην κοινότητα.
Η προηγούμενη έρευνά του, έκανε λόγο για περίπου 60.000 κρούσματα. Πλέον, αυτό που φάνηκε προσφάτως σε διάστημα πέντε ημερών δείχνει 40.000 κρούσματα.
Ο καθηγητής σημείωσε, ότι το επόμενο διάστημα θα είναι σαφώς μειωμένα με μια σημαντική ανάσχεση των κρουσμάτων στο Λεκανοπέδιο. Παράλληλα ο κ. Θωμαΐδης, σημείωσε ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή 6-7 μήνες, ώσπου να βρεθεί αποτελεσματική θεραπεία ή και εμβόλιο.
Ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, είπε πως "επειδή τα μέτρα που θα είχαν κάποια επίπτωση για την κάμψη της πανδημίας δεν πάρθηκαν τη σωστή στιγμή αλλά λίγο αργά, η καραντίνα είναι 3 εβδομάδες και καθώς θα δούμε τα αποτελέσματα των μέτρων στα κρούσματα στις 2 εβδομάδες, το τελείωμα της καραντίνας δεν θα μας βρει με το μίνιμουμ τον κρουσμάτων", εξήγησε ο καθηγητής, προσθέτοντας πως θα φανεί στην πορεία το αν θα χρειαστούμε επέκταση στο lockdown.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr