Προβληματισμό προκαλεί ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού που εντοπίζονται στην Αττική, αφού σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1061 νέα.
Η πρωτιά στο Λεκανοπέδιο επανήλθε μετά από δύο ημέρες στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών με 262 κρούσματα και ακολουθούν ο Νότιος Τομέας Αθηνών με 239 και ο Βόρειος με 153. Όσον αφορά την επικράτεια, στο Ηράκλειο βρέθηκαν 70 νέες μολύνσεις και στο Ρέθυμνο 69, δείγμα της επέλασης της μετάλλαξης Δέλτα στην Κρήτη.Η Θεσσαλονίκη έδωσε 51 λοιμώξεις.
Χθες Δευτέρα η Αττική "έδωσε" 1.026 κρούσματα, ενώ την προηγούμενη Τετάρτη 30 Ιουνίου 315, κάτι που δείχνει τις συνεχώς αυξητικές τάσεις των αριθμών της πανδημίας τις τελευταίες εβδομάδες.
Αναλυτικά η διασπορά στην Αττική:
129 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής
153 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών
23 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής
123 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών
262 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών
239 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών
127 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς
5 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων
Η διασπορά στην επικράτεια
51 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
15 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
1 κρούσμα στην Π.Ε Ανδρου
4 κρούσματα στην Π.Ε Αργολίδας
5 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
1 κρούσμα στην Π.Ε Άρτας
22 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
6 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
10 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
4 κρούσματα στην Π.Ε Έβρου
10 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
27 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
70 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
2 κρούσματα στην Π.Ε Θεσπρωτίας
5 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας
50 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
3 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
17 κρούσματα στην Π.Ε Καρδίτσας
1 κρούσμα στην Π.Ε Καρπάθου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Καστοριάς
12 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
1 κρούσμα στην Π.Ε Κεφαλληνίας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
7 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
18 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
4 κρούσματα στην Π.Ε Κω
3 κρούσματα στην Π.Ε Λακωνίας
31 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
5 κρούσματα στην Π.Ε Λασιθίου
5 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας
32 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
10 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
14 κρούσματα στην Π.Ε Μυκόνου
3 κρούσματα στην Π.Ε Ξάνθης
3 κρούσματα στην Π.Ε Πάρου
6 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
10 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας
69 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
1 κρούσματα στην Π.Ε Ροδόπης
6 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου
1 κρούσμα στην Π.Ε Σάμου
2 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
1 κρούσμα στην Π.Ε Σποράδων
2 κρουστά στην Π.Ε Σύρου
2 κρούσματα στην Π.Ε Τήνου
5 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
9 κρούσματα στην Π.Ε Φθιώτιδας
3 κρούσματα στην Π.Ε Φλώρινας
1 κρούσμα στην Π.Ε Φωκίδας
5 κρούσματα στην Π.Ε Χαλκιδικής
18 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
4 κρούσματα στην Π.Ε Χίου
113 κρούσματα υπό διερεύνηση
Πανικός για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στα Νότια προάστια - Ουρές για ένα τεστ
H κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες μετά τα πάρτι στα μπιτς μπαρ της παραλιακής, θορύβησε όπως όλα δείχνουν πολλούς πολίτες στα Νότια Προάστια, οι οποίοι έσπευσαν σήμερα στα σημεία των δήμων τους, όπου τα κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ διενεργούν δωρεάν ελέγχους rapid test.
Η προσέλευση του κόσμου είναι ιδιαίτερα αυξημένη σε σχέση με προηγούμενες ημέρες, με ουρές να σχηματίζονται όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες από πολίτες που έχουν σπεύσει να εξεταστούν.

Στον δήμο Γλυφάδας, η δημοτική Αρχή με επίσημη ανακοίνωσή της, ενημέρωσε πως παρατηρήθηκε στην πόλη αύξηση των θετικών τεστ κατά 8,49%, που είναι και το υψηλότερο από την αρχή της πανδημίας και πως όλος ο δήμος βρίσκεται σε επιφυλακή και εγρήγορση.

Στη Γλυφάδα διενεργούνται καθημερινά δωρεάν έλεγχοι rapid test από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ από τις 8 το πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι, σήμερα (7/7) στο υπαίθριο πάρκινγκ μπροστά στο Δημαρχείο, αύριο Πέμπτη (8/7) στον δρόμο Ποιητών, στη συμβολή Λαμπράκη και Μεταξά, την Παρασκευή (9/7 ) στο υπαίθριο πάρκινγκ μπροστά στο Δημαρχείο, το Σάββατο (10/7) στη Γ΄ Μαρίνα και την Κυριακή (11/7) στη Δ' Μαρίνα.

"Παρότι καλοκαίρι, δεν πρέπει κανείς μας να εφησυχάζει. Ο ιός είναι εδώ και πρέπει όλοι μαζί να προλάβουμε και να αποφύγουμε τα χειρότερα", δήλωσε ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και κάλεσε τους πολίτες "να ανταποκριθούν και να υποβληθούν σε αυτή τη σύντομη εξέταση, ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή εικόνα του επιδημιολογικού φορτίου και σωστή ιχνηλάτηση στην πόλη".
Ουρές και στον Άλιμο - Σε επιφυλακή και ο δήμος Παλαιού Φαλήρου
Και στον δήμο Αλίμου παρατηρείται αύξηση στην προσέλευση του κόσμου για τα rapid test, τα οποία διενεργούνται από τις 9:30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στο 1ο ΚΑΠΗ επί της λεωφόρου Καλαμακίου 72.
Από τη δική του μεριά, ο δήμος Παλαιού Φαλήρου εξέδωσε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, με το οποίο καλεί τους δημότες να εμβολιαστούν κατά της πανδημίας και μεταξύ άλλων αναφέρει: "Η πανδημία έχει δοκιμάσει σκληρά την κοινωνία μας, έχει κοστίσει τη ζωή εκατομμυρίων συνανθρώπων μας, δημιούργησε μια μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση, έχει αλλάξει τον τρόπο που ζούμε και σκεπτόμαστε. Ο εμβολιασμός είναι η λύση στην πανδημία και ο πιο αξιόπιστος τρόπος προστασίας των αγαπημένων μας". Και καταλήγει: "Εμβολιαζόμαστε, κερδίζουμε πίσω τη ζωή μας και επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Ενωμένοι, σύντομα θα είμαστε όλοι ασφαλείς και ελεύθεροι".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr