X

Κορονοϊός: 516 νέα κρούσματα σήμερα - 27 θάνατοι και 300 διασωληνωμένοι

Συνολικά 5.545 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού.

Γράφει: TheToc team

Στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας με φόντο το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων για τους μικρούς μαθητές στρέφουν το ενδιαφέρον τους οι λοιμωξιολόγοι που παρακολουθούν την εικόνα του κορονοϊού. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 516 νέα κρούσματα COVID-19, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 149.973, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.805 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46.011 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

300 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 213 (71.0%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1.044 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 27 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.545 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3271 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορoνοϊό (COVID-19)

Εξαδάκτυλος: Να μην ανοίξουν τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα – Έχουμε μπροστά μας δύο δύσκολους μήνες

Κατά του ανοίγματος των Γυμνασίων και Λυκείων στη χώρα την επόμενη εβδομάδα εμφανίστηκε να τοποθετείται ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

"Να μην ανοίξουν τα σχολεία" την επόμενη εβδομάδα τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, εξηγώντας πως "καλό είναι να πάρουμε ανάσα".

Αναφερόμενος στο άνοιγμα της αγοράς, σημείωσε στον ΑΝΤ1 πως πρόκειται για λελογισμένο κίνδυνο, ενώ σημείωσε πως οι επιστήμονες παρακολουθούν προσεκτικά τα επιδημιολογικά δεδομένα και είναι έτοιμοι να πάρουν αποφάσεις "προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Έχουμε μπροστά μας δύο δύσκολους μήνες" υπογράμμισε, ενώ ανέφερε πως βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας υπάρχει αλλά αυτή έρχεται με "βασανιστικά αργούς ρυθμούς".

Σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών εκτίμησε πως "δεν εκμεταλλευόμαστε τον χρόνο για να βελτιώσουμε το εμβολιαστικό σχέδιο" και αναφέρθηκε στο θετικό παράδειγμα του Ισραήλ που είδε μείωση της διάδοσης μετά τους μαζικούς εμβολιασμούς.

Επικριτικός δε, εμφανίστηκε για το ρυθμό με τον οποίο προχωρά ο εμβολιασμός των υγειονομικών στον ιδιωτικό τομέα.