Follow us

Κορονοϊός: Δεν υποχωρεί ο αριθμός των θανάτων - Στους 48 οι νεκροί, 816 νέα κρούσματα, στους 399 οι διασωληνωμένοι

Δύο μήνες από τότε που τέθηκε σε ισχύ το lockdown στη χώρα και η ανησυχία για τα κρούσματα κορονοϊού μετά τις γιορτές είναι έκδηλη

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
κρουσματα

Δύο μήνες από τότε που τέθηκε σε ισχύ το lockdown στη χώρα και η ανησυχία για αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού μετά τις γιορτές είναι έκδηλη.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 816 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 142267, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5547 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 42716 (30.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κορονοϊός: Δεν υποχωρεί ο αριθμός των θανάτων - Στους 48 οι νεκροί, 816 νέα κρούσματα, στους 399 οι διασωληνωμένοι

399 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 270 (67.7%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 82.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.912 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

γραφημα

Τέλος, έχουμε 48 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5099 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3023 (59.3%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

γραφημα

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 06/01/2021

Αυξημένο θα είναι το επιδημιολογικό φορτίο

Αυξημένο θα είναι το επιδημιολογικό φορτίο της Αττικής μετά την περίοδο των γιορτών, κάτι που φαίνεται τόσο στον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού όσο και στα λύματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι στην Αττική βρέθηκαν 324 κρούσματα, με το κέντρο της Αθήνας και τα Δυτικά προάστια να συγκεντρώνουν τα περισσότερα. Ειδικά στον Κεντρικό και τον Δυτικό Τομέα ο αριθμός των νέων λοιμώξεων είναι τριψήφιος, κάτι που καθιστά τις περιοχές αυτές υψηλού κινδύνου.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, χθες Τρίτη ανακοινώθηκαν 928 νέα κρούσματα 40 θάνατοι και 405 διασωληνωμένοι

Tι ξέρουμε για τις μεταλλάξεις

Η εμφάνιση στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Νότια Αφρική δύο νέων μεταλλάξεων του Sars-CoV-2, οι οποίες θεωρούνται περισσότερο μεταδοτικές σύμφωνα με στοιχεία ποσοτικής ανάλυσης, ανησυχεί την διεθνή κοινότητα.

Τι είναι οι μεταλλάξεις

Ολοι οι ιοί μεταλλάσσονται. Αυτές οι μεταλλάξεις αποτελούν τροποποιήσεις που συμβαίνουν όταν ο ιός αναπαράγεται.

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει πολλαπλές μεταλλάξεις του Sars-CoV-2 από την εμφάνισή του, στην μεγάλη πλειονότητά τους χωρίς επιπτώσεις, αλλά ορισμένες είναι πιθανόν ότι προσφέρουν μεγαλύτερη επιβίωση στον ιό και, κατά συνέπεια, μεγαλύτερη μεταδοτικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μετάλλαξη B.1.1.7 εντοπίσθηκε τον Οκτώβριο στο Ηνωμένο Βασίλειο και πλέον ονομάζεται VOC 202012/01. Προέρχεται "μάλλον" από την νοτιοανατολική Αγγλία και η εμφάνισή της τοποθετείται χρονικά τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Imperial College του Λονδίνου.

Διαδόθηκε γρήγορα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και πλέον έχει εντοπισθεί σε πολλές χώρες του κόσμου.

Τα περισσότερα από τα κρούσματα συνδέονται με το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά σε ορισμένα περιστατικά δεν έχει ιχνηλατηθεί σύνδεση με την χώρα αυτή, γεγονός που αποδεικνύει αυτόνομη εμφάνιση της μετάλλαξης και σε άλλες περιοχές. Αυτό έχει συμβεί στην Δανία, μία από τις χώρες με τα περισσότερα κρούσματα αυτής της μετάλλαξης, με 86 περιστατικά και ανοδική τάση.

Μία άλλη μετάλλαξη που ονομάζεται 501.V2 είναι πλέον η επικρατούσα στην Νότια Αφρική. Εντοπίσθηκε σε δείγματα που χρονολογούνται από τον Οκτώβριο, στην συνέχεια εντοπίσθηκε και σε άλλες χώρες, κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Γαλλία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εξάπλωση των δύο μεταλλάξεων έχει υποτιμηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτές οι δύο παραλλαγές παρουσιάζουν και οι ίδιες πολλές μεταλλάξεις και μία ανάμεσά τους, που ονομάζεται N501Y, βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής. Βρίσκεται στην πρωτεΐνη ακίδα του κορονοϊού, η οποία του επιτρέπει να προσκολλάται στον υποδοχέα ACE2 των ανθρώπινων κυττάρων για να κατορθώσει να διεισδύσει στο εσωτερικό τους και, κατά συνέπεια, διαδραματίζει ρόλο κλειδί στην προσβολή του οργανισμού από τον ιό.

Αυτή η μετάλλαξη N501Y είναι γνωστή για την αύξηση της ικανότητας προσκόλλησης του ιού στον υποδοχέα ACE2. "Δεν υπάρχει σαφής αποδεδειγμένη σχέση ανάμεσα στην προσκόλληση στο ACE2 και την αύξηση της μεταδοτικότητας , αλλά είναι πιθανόν να υπάρχει μία τέτοια σχέση", εκτιμά το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Μεγαλύτερη μεταδοτικότητα ή συνδυασμός παραγόντων;

Πολλές επιστημονικές μελέτες, οι οποίες δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους και βασίζονται κυρίως σε μαθηματικά μοντέλα, φθάνουν στο συμπέρασμα ότι η βρετανική μετάλλαξη χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη μεταδοτικότητα. Αυτό επιβεβαιώνει τις αρχικές εκτιμήσεις της ερευνητικής ομάδας NERVTAG που συμβουλεύει την βρετανική κυβέρνηση και η οποία θεωρεί ότι η μεταδοτικότητα έχει αυξηθεί κατά 50% έως 70%.

Έτσι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM), η βρετανική μετάλλαξη είναι από 50% έως 74% περισσότερο μεταδοτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην τελευταία τους έκθεση που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, οι ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου μελέτησαν χιλιάδες γονιδιώματα του ιού Sars-CoV-2 τα οποία αναλύθηκαν ανάμεσα στον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο. Εφαρμόζοντας δύο διαφορετικές μεθόδους φθάνουν στο συμπέρασμα ότι αυτή η μετάλλαξη έχει ένα "σημαντικό πλεονέκτημα" σε επίπεδο μεταδοτικότητας: 50% έως 75% μεγαλύτερη μεταδοτικότητα που αντιστοιχεί σε ρυθμό αναπαραγωγής του ιού (R) 0,4 έως 0,7 μεγαλύτερο σε σχέση με την συνηθισμένη μορφή του ιού.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που αφορούν την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη παραπέμπουν επίσης σε μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, αλλά λιγότερα στοιχεία είναι διαθέσιμα.

Ωστόσο, ορισμένοι επιστήμονες θεωρούν ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να αποτιμηθούν με βεβαιότητα οι δύο αυτές μεταλλάξεις του κορονοϊού.

"Πρέπει να παραμείνουμε επιφυλακτικοί. H συνεπαγωγή στο επίπεδο του επιπολασμού αποτελεί συνδυασμό παραγόντων που συνδέουν τα χαρακτηριστικά του ιού, αλλά επίσης τα μέτρα προστασίας και ελέγχου της επιδημίας που έχουν επιβληθεί (κοινωνική αποστασιοποίηση, χρήση μάσκας, κλείσιμο χώρων που δέχονται το κοινό...)", δήλωσε στο AFP ο Bruno Coignard, διευθυντής του τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων της γαλλικής υπηρεσίας υγείας Santé Publique France.

Περισσότερο προβληματικές;

"Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το γεγονός ότι οι μολύνσεις από τα στελέχη αυτά είναι σοβαρότερες", σημειώνει το ECDC. Αλλά ο κίνδυνος σε επίπεδο νοσηλειών και θανάτων είναι αυξημένος".

"Οταν μιλάμε για αυξημένη μεταδοτικότητα μιλάμε στην πραγματικότητα και για μεγαλύτερη νοσηρότητα και, κατά συνέπεια, ακόμη και αν η θνητότητα είναι παρόμοια, για μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας", λέει ο Bruno Coignard.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία μετάλλαξη του Sars-CoV-2 με 50% μεγαλύτερη μεταδοτικότητα θα προκαλούσε πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από μία μετάλλαξη 50% πιο θανατηφόρα", επιμένει στο Twitter ο βρετανός επιδημιολόγος Adam Kucharski, στηριζόμενος όμως σε στατιστικά στοιχεία.

Με έναν ρυθμό αναπαραγωγής 1,1, ποσοστό θνητότητας 0,8% και 10.000 κρούσματα, θα είχαμε 129 νεκρούς σε διάστημα ενός μηνός, εξηγεί. Εάν αυξηθεί κατά 50% το ποσοστό της θνητότητας, ο αριθμός των θανάτων θα φθάσει τους 193. Αλλά , αν ο ρυθμός αναπαραγωγής αυξηθεί κατά 50%, ο αριθμός των θανάτων θα φθάσει τους 978.

Οι συνέπειες θα ήταν πολύ σημαντικές σε χώρες όπου ακόμη και μία μικρή αύξηση της μεταδοτικότητας θα εκτόξευε τον ρυθμό αναπαραγωγής (R) πάνω από το 1, επιταχύνοντας την εξάπλωση της επιδημίας.

Η βρετανική μετάλλαξη αποτελεί την πραγματική ανησυχία αυτής της περιόδου, διότι μπορεί να μας οδηγήσει σε μία εξαιρετικά περιπεπλεγμένη κατάσταση, προειδοποίησε στο δίκτυο franceinfo ο επιδημιολόγος Arnaud Fontanet, μέλος του επιστημονικού συμβουλίου που καθοδηγεί την γαλλική κυβέρνηση.

Παράλληλα, οι πρώτες μελέτες για την βρετανική μετάλλαξη δείχνουν μεγαλύτερη μεταδοτικότητα στους νέους κάτω των 20 ετών, πράγμα που θέτει και πάλι το θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων.

Ετσι, η μελέτη του LSHTM δείχνει ότι τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα ήταν επαρκώς αποδοτικά για τον έλεγχο της επιδημίας χωρίς των κλείσιμο των σχολείων, των λυκείων και των πανεπιστημίων.

ΜΕΘ κορονοϊός

Και η αποτελεσματικότητα των εμβολίων;

Την ώρα που οι εκστρατείες εμβολιασμού, που έχουν μόλις ξεκινήσει, προσφέρουν ελπίδα για την έξοδο από την παγκόσμια υγειονομική κρίση, ορισμένοι αναρωτιούνται για την ικανότητα των εμβολίων να αντιμετωπίσουν τις νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού.

Για τις δύο μεταλλάξεις, "δεν υπάρχουν στο στάδιο αυτό αρκετές διαθέσιμες πληροφορίες για να οδηγήσουν σε εκτίμηση σχετικά με το αν υπάρχει κίνδυνος για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων", εκτιμά το ECDC.

Ωστόσο, με βάση τις σημερινές γνώσεις, οι ειδικοί θεωρούν ότι τα υπάρχοντα εμβόλια θα είναι αποτελεσματικά απέναντι στα στελέχη αυτά", δήλωσε ο Henry Walke, του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Πάντως, η γερμανική εταιρεία Βιοτεχνολογίας BioNTech, η οποία ανέπτυξε μαζί με την Pfizer το πρώτο εμβόλιο που εγκρίθηκε στον κόσμο, διαβεβαίωσε ότι, εάν υπάρξει ανάγκη, είναι σε θέση να αναπτύξει νέο εμβόλιο σε διάστημα έξι εβδομάδων.

κορονΟίός

Μέσα αντιμετώπισης

Είναι απατηλό να σκεφτόμαστε ότι μπορούμε να εξουδετερώσουμε ή να εμποδίσουμε πλήρως την εξάπλωση των νέων στελεχών, λέει ο Bruno Coignard, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη καθυστέρηση της εξάπλωσής τους.

Έτσι, για τις χώρες όπου τα στελέχη αυτά δεν είναι πολύ διαδεδομένα, το ECDC συνιστά "μέτρα για την καθυστέρηση της μετάδοσης αντίστοιχα με εκείνα που είχαν επιβληθεί στην αρχή της επιδημίας: τεστ για τα άτομα που προέρχονται από επικίνδυνες ζώνες, με ενδεχόμενη επιβολή καραντίνας, απομόνωση και ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και επαφών και περιορισμό των ταξιδιών. Παράλληλα προτείνει παρακολούθηση της εξέλιξης των μεταλλάξεων και αύξηση των αναλύσεων της αλληλουχίας του ιού.

Σε ατομικό επίπεδο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι, βάσει της υπόθεσης ότι οι μεταλλάξεις αυτές μεταδίδονται ευκολότερα, θα πρέπει να είμαστε ακόμη πιο σχολαστικοί στην εφαρμογή όλων των μέτρων της κοινωνικής αποστασιοποίησης, της χρήσης μάσκας, της απολύμανσης των χεριών, του εξαερισμού των κλειστών χωρών...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στη Νέα Ερυθραία για μια από τις ομορφότερες αυλές των βορείων προαστίων

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

ΝΕΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 22 Αυγ 2025 | 23:22

Θρίλερ στην Κένυα: Νέες εκταφές πτωμάτων που λιμοκτόνησαν ή στραγγαλίστηκαν από αίρεση - Ανασύρθηκαν ακόμη 9 νεκροί

Οι τελευταίες ανακαλύψεις φαίνεται να επιβεβαιώνουν τους φόβους που εξέφρασε η κυβέρνηση νωρίτερα φέτος ότι η αίρεση ενδέχεται να εξακολουθεί να είναι ενεργή.

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ECDC 22 Αυγ 2025 | 07:14

Ρεκόρ κρουσμάτων σε νοσήματα που μεταδίδονται από κουνούπια - Τι γίνεται στην Ελλάδα με τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφεται φέτος στην Ευρώπη σε νοσήματα που μεταδίδονται από κουνούπια, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.

ΕΟΔΥ 21 Αυγ 2025 | 15:22

Ιός Δυτικού Νείλου: Δύο θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - Οι περιοχές της Αττικής με τα περισσότερα κρούσματα

Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ, κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, διαγνώστηκαν 12 νέα εγχώρια κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου

ΑΤΛΑΝΤΑ 09 Αυγ 2025 | 12:22

Ένοπλος σκότωσε αστυνομικό στα γραφεία του CDC - Πίστευε ότι η ασθένειά του είχε προκληθεί από το εμβόλιο του κορονοϊού

Ο δράστης, του οποίου η ταυτότητα δεν έγινε γνωστή, πίστευε ότι η ασθένειά του είχε προκληθεί από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

ΕΟΔΥ 07 Αυγ 2025 | 20:16

Κορονοϊός: Σε ανοδική τάση η θετικότητα - Τρεις θάνατοι και μία διασωλήνωση σε μία εβδομάδα

Ο αριθμός νέων εισαγωγών παρουσιάζει αύξηση κατά τις τελευταίες εβδομάδες

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 07 Σεπ 2025 | 10:03

Στεγαστικό: Σε αυτά τα τρία στρατόπεδα στην Ελλάδα θα χτιστούν 2.000 διαμερίσματα

Την απόφαση της κυβέρνησης να αποδίδονται στην ελληνική κοινωνία αδρανή ακίνητα του ελληνικού δημοσίου, ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΑΝ ΧΘΕΣ 07 Σεπ 2025 | 09:43

Σεισμός 1999: 26 χρόνια από τον φονικό σεισμό της Αθήνας - Τα 15 δευτερόλεπτα της καταστροφής [εικόνες]

Ο σεισμός της Πάρνηθας του 1999, ευρύτερα γνωστός ως σεισμός της Αθήνας του 1999, με μέγεθος 5,9 στην Κλίμακα Ρίχτερ, έλαβε χώρα στις 7 Σεπτεμβρίου 1999, 14:56:50 τοπική ώρα.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ 07 Σεπ 2025 | 09:09

Εκτός λειτουργίας ολόκληρη η γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης

Για τεχνικούς λόγους, η λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης έχει ανασταλεί σε ολόκληρο το μήκος της γραμμής και δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 07 Σεπ 2025 | 08:56

Νέα σχολική χρονιά: Οι αλλαγές στη διδακτέα ύλη, το πολλαπλό βιβλίο και το Ψηφιακό Φροντιστήριο

Οικονομικά στο γυμνάσιο - Λαχανόκηποι σε νηπιαγωγεία και δημοτικά. Ολες οι αλλαγές στα σχολεία φέτος.

ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ 07 Σεπ 2025 | 08:55

Mαφία της Κρήτης: Στο μικροσκόπιο δύο δικαστικοί και δύο αστυνομικοί - Ανοίγει ο κύκλος των ερευνών

Πέντε… συνομιλητές της "μαφίας των Χανίων", μπαίνουν στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών για ύποπτες πράξεις.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ 07 Σεπ 2025 | 08:30

Μετρό Αθήνας: Τέλη του 2029 ολοκληρώνεται η Γραμμή 4 - Επεκτείνεται προς Ιλιον η Γραμμή 2, οι τρεις νέοι σταθμοί

Περίπου στα τέλη του 2029 αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα για την γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας για να παραδοθεί στη συνέχεια στους πολίτες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07 Σεπ 2025 | 06:30

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα με μελτέμια - Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες

Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 32 με 34 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 29 με 32 βαθμούς στο Αιγαίο

ΔΕΙΤΕ 07 Σεπ 2025 | 06:00
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ 06 Σεπ 2025 | 23:22

Επέστραψαν στην Ελλάδα οι δύο τραυματίες από το Κιλιμάντζαρο - Θα νοσηλευτούν στο ΚΑΤ

Οι δύο από την παρέα των οκτώ συνολικά Ελλήνων, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα από το νοσοκομείο στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι, όπου τους περίμενε το ιδιωτικό αεροπλάνο από τη χώρα μας

ΕΠΕΝΕΒΗΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤ 06 Σεπ 2025 | 21:37

Σύνταγμα: Μολότοφ και επεισόδια μετά τη συγκέντρωση για τα Τέμπη [εικόνες]

Ομάδα αγνώστων πέταξε μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναταραχή και να επέμβουν τα ΜΑΤ.

ΗΜΕΔΑΠΟΣ 06 Σεπ 2025 | 20:19

Συνελήφθη ύποπτος για εμπρησμό 11 πυρκαγιών στην Γενισέα Ξάνθης

Η σύλληψη αφορούσε μία πυρκαγιά στις 2 Σεπτεμβρίου, μία πυρκαγιά στις 4 Σεπτεμβρίου και 9 πυρκαγιές στις 5 Σεπτεμβρίου

ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ 06 Σεπ 2025 | 19:49

Φρίκη στη Λάρισα: Δύο γυναίκες εξέδιδαν και απειλούσαν 20χρονη - Συνελήφθησαν για εμπορία ανθρώπων

Όταν η 20χρονη δήλωσε ότι ήθελε να σταματήσει, οι δύο γυναίκες φέρονται να την απείλησαν ότι δεν θα την αφήσουν να φύγει αν δεν τους δώσει συγκεκριμένο χρηματικό ποσό

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ 06 Σεπ 2025 | 19:12

Καρυστιανού από το Σύνταγμα για τα Τέμπη: "Τα οστά των παιδιών μας μπορούν να αποκαλύψουν την αλήθεια" [εικόνες - βίντεο]

Το κάλεσμα της κ. Καρυστιανού ήρθε με αφορμή την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας από τον εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαϊμη, την περασμένη εβδομάδα

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 06 Σεπ 2025 | 18:37

Διαδηλώσεις έξω από τη ΔΕΘ: Ακρίβεια, στεγαστικό και Γάζα στην πρώτη γραμμή [εικόνες - βίντεο]

Τα κύρια αιτήματα των φετινών κινητοποιήσεων αφορούσαν στην ακρίβεια και τη στεγαστική κρίση, αλλά και ζητήματα όπως την τραγωδία στα Τέμπη και τον πόλεμο που μαίνεται στη Γάζα

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ 06 Σεπ 2025 | 18:18

Αργος Ορεστικό: Κακοποιοί ξάφρισαν κοσμήματα μεγάλης αξίας από ηλικιωμένη

Το κουβάρι της απάτης άρχισε να ξετυλίγεται όταν η ανυποψίαστη γυναίκα, η οποία διαμένει μόνη της, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα

06 Σεπ 2025 | 17:14

Κέρκυρα: Νέα καταγγελία παρενόχλησης κατά του 59χρονου γιατρού

Ο 59χρονος μετά την απολογία του χθες Παρασκευή, αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ 06 Σεπ 2025 | 17:06

Ευρήματα σοκ σε παράνομα καπνικά: Περιείχαν περιττώματα ζώων, νύχια και μούχλα

"Το παράνομο τσιγάρο, πέρα από την απώλεια εσόδων, είναι καταστροφικό για τη δημόσια υγεία", δήλωσε ο ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής

ΥΨΗΛΑ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ 06 Σεπ 2025 | 16:53

Καιρός: Εβδομάδα με καλοκαιρινές θερμοκρασίες και ισχυρά μελτέμια στο Αιγαίο [βίντεο]

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ μόνο την Παρασκευή αναμένονται τοπικές βροχές στα βόρεια

ΑΥΤΟΦΩΡΟ 06 Σεπ 2025 | 16:42

Χειροπέδες σε 20χρονο για πρόκληση πυρκαγιάς στη νότια Λέσβο

Τη σύλληψη πραγματοποίησαν ανακριτικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού και σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος εκτελούσε εργασίες στην περιοχή

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 06 Σεπ 2025 | 15:59

"Περιστατικό ομηρίας" στη ΔΕΘ: Η εντυπωσιακή άσκηση των ΕΚΑΜ [βίντεο]

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τα "κομάντος" της ΕΛ.ΑΣ. συλλαμβάνουν τον κακοποιό και απελευθερώνουν την όμηρο, την οποία οδηγούν με ασφάλεια σε υπηρεσιακό βανάκι.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΕΡΓΙΑΛΙ 06 Σεπ 2025 | 15:34

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο κατέληξαν δύο αθλητές, λόγω έντονης αδιαθεσίας σε προπόνηση

Στο νοσοκομείο Λευκάδας μεταφέρθηκαν δύο αθλητές οι οποίοι αισθάνθηκαν αδιαθεσία κατά την διάρκεια προπόνησής τους στην ελεύθερη κατάδυση.

06 Σεπ 2025 | 14:16

Κλειστός ο σταθμός του Μετρό "Σύνταγμα" από τις 16:00 - Νέα συγκέντρωση για τα Τέμπη

Με εντολή της ΕΛΑΣ ο σταθμός του Μετρό Σύνταγμα θα κλείσει σήμερα Σάββατο 6 Ιουλίου στις 4 το απόγευμα.

06 Σεπ 2025 | 13:26

Πυρκαγιά στο Αρχοντικό της Ανατολικής Μάνης

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 64 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 20 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 06 Σεπ 2025 | 13:22

Τροχαίο στη λεωφόρο Συγγρού: Λεωφορείο συγκρούστηκε με γερανό [βίντεο]

Η σύγκρουση, που έγινε στο ύψος της οδού Κράτητος στον Νέο Κόσμο, δεν προκάλεσε τραυματισμούς ή σοβαρές υλικές ζημιές.

ΣΤΗΝ ΤΑΝΑΓΡΑ 06 Σεπ 2025 | 12:15

Γεμάτη εκπλήξεις η Athens Flying Week - Εντυπωσιακές εικόνες από το μεγαλύτερο αεροπορικό show στην Ανατολική Μεσόγειο

Η φετινή Athens Flying Week, το μεγαλύτερο αεροπορικό show στην Ανατολική Μεσόγειο, ανοίγει τα "φτερά" της σήμερα, στην αεροπορική βάση Τανάγρας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΟΜ 06 Σεπ 2025 | 10:17

Σπουδαία πράξη ζωής: Δωρεά οργάνων από 37χρονο που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Ηρακλείου

Ένας 37χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, χάρισε ζωή με τον θάνατο του.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ 06 Σεπ 2025 | 09:48
ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ 06 Σεπ 2025 | 09:18

Φωτιά σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί σε διαμέρισμα 2ου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Δερβενακίων στην Αγία Παρασκευή.

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΕ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ 06 Σεπ 2025 | 09:00

Λαθρεμπόριο καυσίμων: "Πάλι μάπα πετρέλαιο μου έβαλες" - Ο "Ταρζάν", οι μάνικες και οι αποκαλυπτικές συνομιλίες του κυκλώματος

Οι συνομιλίες που "έκαψαν" τα μέλη του κυκλώματος με το λαθρεμπόριο καυσίμων, οδηγώντας στον τερματισμό της παράνομης δραστηριότητας από το Ελληνικό FBI.

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΕΖΟΝ 06 Σεπ 2025 | 08:58

Πότε ανοίγουν τα σχολεία - Η ώρα του αγιασμού για τη νέα χρονιά και οι πρώτες αργίες

Οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη επιστρέψει στις σχολικές μονάδες από την περασμένη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά τους και ξεκινώντας τις προετοιμασίες.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 06 Σεπ 2025 | 08:34

Αστακός το κέντρο της Θεσσαλονίκης για τη ΔΕΘ - "Αίαντας", 2.500 αστυνομικοί, drones και κάμερες

Θα βρίσκονται επί ποδός όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, ενώ διμοιρίες μετακινήθηκαν από γειτονικούς νομούς, αλλά κι από υπηρεσίες της Αττικής.

ΕΙΧΕ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΜΚΟ 06 Σεπ 2025 | 08:25

Γνωστός τράπερ στα δίχτυα της ΑΑΔΕ - Αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα και πανάκριβα ρολόγια μέσω μη κερδοσκοπικής εταιρείας

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία φρόντιζε να καλύπτει και τις πολυτελείς ανάγκες του τράπερ, όπως την αγορά και διάθεση σε αυτόν supercar, ρολογιών, ακριβών τσαντών και ρούχων.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06 Σεπ 2025 | 06:27

Καιρός: Συνεχίζεται το καλοκαιρινό σκηνικό με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες - Εως 5 μποφόρ οι άνεμοι

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα Σάββατο - Πού προβλέπεται μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 06 Σεπ 2025 | 06:07

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου

Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα, σύμφωνα με το εορτολόγιο

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 05 Σεπ 2025 | 21:58

Κρήτη: "Έσπασε" τη σιωπή του ο εμπλεκόμενος με την μαφία κληρικός - "Αυτοί οι άνθρωποι εμένα μου έκαναν μαρτυρική τη ζωή"

Εμφανίζεται να έβαλε την υπογραφή του για να περάσει εκκλησιαστική περιουσία αξίας 1,5 εκατομμύριο ευρώ στα δύο αδέρφια που ηγούνται του κυκλώματος

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 05 Σεπ 2025 | 21:12

Θρίλερ στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ: Άνδρας απειλούσε να αυτοκτονήσει - Τον μετέπεισε διαπραγματευτής

Ο άνδρας, ο οποίος έφθασε αρχικά στο νοσοκομείο για νοσηλεία, είχει ανέβει σε μπαλκόνι του τρίτου ορόφου, απειλώντας να πέσει στο κενό

ΤΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ 05 Σεπ 2025 | 19:48

Ξάνθη: Συγκλονίζει η 79χρονη από τη Σουηδία για τον 30χρονο - "Τρελάθηκε που δεν είχα χρήματα και με χτυπούσε" [βίντεο]

Η 79χρονη βίωσε, όπως είπε η ίδια, έναν εφιάλτη και κάποια στιγμή κατάφερε να ειδοποιήσει τις Αρχές - "Μου έριχνε νερά, μου πετούσε πράγματα" - "Ήταν μπλεγμένος με τα ναρκωτικά" λέει ο πατέρας του

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ 05 Σεπ 2025 | 19:14

Μαφία Κρήτης: Πρώτα αφέθηκαν ελεύθεροι και μετά προφυλακίστηκαν τα δύο αδέρφια-αρχηγοί της οργάνωσης

Αρχικά τα δύο αδέρφια αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους για την πρώτη δικογραφία σχετικά με ναρκωτικά, όπλα και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όμως προφυλακίστηκαν για την υπόθεση της απόκτησης εκκλησιαστικής περιουσίας

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 05 Σεπ 2025 | 18:41

Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ: Γνωρίζω τον κατηγορούμενο γιατί ερχόταν στην ενορία μου - Δεν είμαι εγώ στα ροζ βίντεο

"Μέσα σε αυτή τη μεγάλη δικογραφία βρίσκονται αρκετά ονόματα. Δυστυχώς όμως μόνο το δικό μου όνομα έχει δοθεί στη δημοσιότητα", είπε ο Μελχισεδέκ

39 ΚΑΙ 42 ΕΤΩΝ 05 Σεπ 2025 | 18:14

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκαν οι ληστές με τις σύριγγες - "Τρύπωσαν" στο σπίτι 26χρονης, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Στη θέα των αστυνομικών, επιχείρησαν να διαφύγουν, ενώ κρατώντας σύριγγες κινήθηκαν εναντίον τους χωρίς όμως να τους τραυματίσουν

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 05 Σεπ 2025 | 17:47

Το προφίλ του 17χρονου: Άρπαζε μωρά Ρομά, έκανε τον ελεγκτή σε λεωφορεία, έβγαινε στην Κουτσελίνη ως "αδικημένος"

Ο πατέρας του 17χρονου είπε στους αστυνομικούς πως ο γιος του έχει διαγνωστεί με μία νευροαναπτυξιακή διαταραχή

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ 05 Σεπ 2025 | 17:04

Πέθανε ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος", Νικόλαος Παπαδάκης

Ο εκλιπών πορεύτηκε αφήνοντας σπουδαίο έργο για τους ερευνητές και επιστήμονες σχετικά με τον Ελευθέριο Βενιζέλο - Τα συλλυπητήρια του Κωνσταντίνου Τασούλα

ΠΡΟΣΟΧΗ 05 Σεπ 2025 | 16:36

Προειδοποίηση από τον ΕΟΠΥΥ για εξαπάτηση μέσω phishing: Πώς να αναγνωρίσετε τα παραπλανητικά e-mails

Τα εν λόγω μηνύματα εμφανίζονται ως ειδοποιήσεις που φαινομενικά προέρχονται από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και υπόσχονται επιστροφή χρημάτων στους παραλήπτες.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 05 Σεπ 2025 | 16:16

Ηράκλειο: Μπλόκα από τους αγροτοκτηνοτρόφους σε κόμβο αεροδρομίου και ΒΟΑΚ [εικόνες - βίντεο]

Η οδός Σενετάκη είναι κλειστή, ενώ στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στον ΒΟΑΚ, όπου επίσης βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι

ΣΤΟ ΖΑΓΟΡΙ 05 Σεπ 2025 | 16:15

Νεκρή στη χαράδρα του Βίκου η Ολλανδή τουρίστρια που είχε εξαφανιστεί - Βρέθηκε σε βάθος 300 μέτρων

Αναμένεται να κατέβει στη χαράδρα η 5η ΕΜΑΚ για να ανασύρει το πτώμα της άτυχης τουρίστριας.

ΜΟΝΟ ΓΙΑ "ΣΚΟΥΡΟΧΡΩΜΟΥΣ" 05 Σεπ 2025 | 15:56

Θεσσαλονίκη: Σάλος μετά την καταγγελία για νυχτερινά δρομολόγια μόνο για αλλοδαπούς - Τι απαντούν ΚΤΕΛ και ΕΛΑΣ

Τι δημοσιοποίησε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος για τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 05 Σεπ 2025 | 15:30

Καμίνια: Ποινική δίωξη στον 17χρονο για την αρπαγή βρέφους - Συνελήφθη και ο πατέρας του

Ο 17χρονος παραπέμφθηκε σε ανακρίτρια ανηλίκων, ενώ μαζί του συνελήφθη και ο πατέρας του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου - Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο αυτόφωρο για να δικαστεί

Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ 05 Σεπ 2025 | 15:28

Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση μέχρι να δικαστούν οι γονείς των μωρών που έκοβαν βόλτες μόνα τους στον δρόμο

Τα μωρά εντόπισε διερχόμενος οδηγός που ειδοποίησε την Άμεση Δράση

ΣΤΗΝ DAILY MAIL 05 Σεπ 2025 | 15:12

Οργισμένος ο σύζυγος της Βρετανίδας που πνίγηκε στην Καβάλα: "Το Λιμενικό είναι άχρηστο"

Το Λιμενικό ξεκίνησε την αναζήτηση της συζύγου του – η οποία έπασχε από κατάθλιψη και άγχος – αργά το βράδυ μετά την εξαφάνισή της.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 05 Σεπ 2025 | 15:06

Ειρήνη Μουρτζούκου: Ανατροπή με τον θάνατο του Παναγιωτάκη - Από ασφυξία πέθανε και όχι από παθολογικά αίτια

Το πόρισμα της τριμελούς επιτροπής ιατροδικαστών κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο μικρός Παναγιώτης κατέληξε λόγω ασφυξίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 05 Σεπ 2025 | 14:47

Αθήνα: Λουκέτα σε καταστήματα εστίασης για παράνομα τραπεζοκαθίσματα βάζει από σήμερα ο Δήμος [βίντεο]

"Καμπάνες" σε 102 καταστήματα εστίασης - "Απόδοση δικαιοσύνης για τους πολίτες που στερούνται δημόσιο χώρο"

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 05 Σεπ 2025 | 14:36

"Πάλι μάπα πετρέλαιο μου έβαλες;": Τα... παράπονα και οι διάλογοι που "έκαψαν" το κύκλωμα νοθευμένων καυσίμων

Στη δημοσιότητα οι διάλογοι "φωτιά" των μελών της εγκληματικής οργάνωσης με τη νοθεία και το λαθρεμπόριο των καυσίμων

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 05 Σεπ 2025 | 14:10

Νέες αποκαλύψεις για τον στρατιωτικό γιατρό που κακοποίησε τρεις γυναίκες – Πρόσφατα πήρε μετάθεση για Λάρισα

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο στρατιωτικός γιατρός καταφέρνει να αναβάλλει τις δίκες που εκκρεμούν εις βάρος του, λαμβάνοντας φύλλα πορείας.

ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ 05 Σεπ 2025 | 13:53

"Πάγωσε" η Ξάνθη: Αδίστακτος ο 30χρονος που "φυλάκισε" για 40 μέρες την 79χρονη - Την χτυπούσε και της έπαιρνε χρήματα

Ο 30χρονος κατηγορείται ότι κρατούσε την 79χρονη από τη Σουηδία χωρίς τη θέλησή της στην Ξάνθη - Παλιός γνώριμος των αρχών

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ 05 Σεπ 2025 | 12:49

"Χάρος" στον ΒΟΑΚ: Η στιγμή που οδηγός κάνει τριπλή προσπέραση σε διαχωριστική γραμμή [βίντεο]

Άκρως επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά με επικίνδυνη προσπέραση στον ΒΟΑΚ στην Κρήτη.

05 Σεπ 2025 | 12:42

Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Νεκρός τουρίστας που παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα

Τραγωδία σημειώθηκε στη Ζάκυνθο, καθώς ένας 60χρονος Πολωνός τουρίστας παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ 05 Σεπ 2025 | 12:36

Σοκάρει υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος έκανε σεξ με την αδελφή του και έστελνε τα βίντεο σε φίλους του

Εξετάζεται διακίνηση βίντεο στα social media, που δείχνουν ένα αγόρι 14 ετών να έχει σεξουαλικές συνευρέσεις με την ανήλικη αδελφή του.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΗΦΙΣΟΥ 05 Σεπ 2025 | 12:29

Κηφισός: Λήξη συναγερμού για τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από γέφυρα

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα στις αρχές καθώς άνδρας απειλούσε να αυτοκτονήσει στο Παλαιό Φάληρο.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 05 Σεπ 2025 | 12:25

Σοβαρό τροχαίο στη Συγγρού: Εκτροπή σχολικού λεωφορείου, αισθάνθηκε αδιαθεσία ο οδηγός [βίντεο]

Τροχαίο ατύχημα με σχολικό λεωφορείο σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στη λεωφόρο Συγγρού, στο ρεύμα προς την παραλιακή.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΕΛΛΑΣ 05 Σεπ 2025 | 12:17

Πώς θα γίνει η επιστροφή των κλεμμένων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Τι είπε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Κέλλας

05 Σεπ 2025 | 11:57

Αναπληρωτές: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στην περιοχή τοποθέτησης

Κατά το σχολικό έτος 2025-2026, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μπορούν να μετακινηθούν προς τον τόπο τοποθέτησής τους με έκπτωση σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια.

ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 05 Σεπ 2025 | 11:30

Aιματηρό επεισόδιο ανάμεσα σε δύο οικογένειες στη Λάρισα - Τραυματίστηκε άνδρας που μπήκε στη μέση

Aιματηρό επεισόδιο ανάμεσα σε δύο οικογένειες Ρομά σημειώθηκε χθες τα μεσάνυχτα στη Λάρισα.

ΝΕΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 05 Σεπ 2025 | 11:12

Νεκρό ζευγάρι στον Ν. Κόσμο: "Ηταν πολύ άρρωστη κι αυτός ήταν πολύ στενοχωρημένος" - Υποψίες για φόνο και αυτοκτονία

Φόνο και αυτοκτονία δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για το νεκρό ζευγάρι που βρέθηκε σε κατάσταση αποσύνθεσης σε διαμέρισμα στον Νέο Κόσμο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 05 Σεπ 2025 | 10:47

Η ανακοίνωση της Hellenic Train για το τραγικό δυστύχημα στην Κωνσταντινουπόλεως

Τραγικό δυστύχημα με έναν νεκρό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, στις γραμμές του προαστιακού, στο ύψος της οδού Κωνσταντινουπόλεως.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 05 Σεπ 2025 | 10:36

Καρυστιανού: "Εκλεισε ατιμωτικά και ανήθικα η δικογραφία για τα Τέμπη - 6 Σεπτεμβρίου κατεβαίνουμε στις πλατείες"

Το κλείσιμο της δικογραφίας για την τραγωδία των Τεμπών, καταγγέλλει με ανάρτησή της στα social media η Μαρία Καρυστιανού.

ΑΡΠΑΓΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ 05 Σεπ 2025 | 10:21

Ξάνθη: 19χρονος άρπαξε 15χρονη και επιχείρησε να φύγει για Τουρκία - Συνελήφθη στο αεροδρόμιο

Συνελήφθη ενώ επιχειρούσε να εκδώσει εισιτήρια για να ταξιδέψει για Τουρκία με 15χρονη, για την οποία είχε δηλωθεί εξαφάνιση τα προηγούμενα 24ωρα από την οικογένεια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 05 Σεπ 2025 | 10:10

Πρόγραμμα για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο στον δήμο Αθηναίων - Οι μέρες και οι ώρες

Ένα πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τους δημότες για τον μήνα Σεπτέμβριο έχει ετοιμάσει ο δήμος Αθηναίων.

ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ 05 Σεπ 2025 | 09:55

Τροχαίο σοκ στη Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας – Ένας νεκρός

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του Δερβενίου Θεσσαλονίκη, με τραγικό απολογισμό έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία.

05 Σεπ 2025 | 09:43

Θεσσαλονίκη: Δύο αδελφάκια 1 και 2 ετών εντοπίστηκαν να μπουσουλάνε σε δρόμο - Συνελήφθησαν οι γονείς

Δύο μωρά, 1 και 2 ετών, εντοπίστηκαν χθες, στις 9.50 το βράδυ, να κινούνται μόνα τους στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, εκτεθειμένα σε δρόμο.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 05 Σεπ 2025 | 09:23

Φρίκη για 79χρονη στην Ξάνθη: 30χρονος που γνώρισε μέσω Facebook την κρατούσε αιχμάλωτη για 40 μέρες

Η 79χρονη νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης και αναμένεται να επιστρέψει στη Σουηδία, ενώ 30χρονος θα απολογηθεί τη Δευτέρα ενώπιον του ανακριτή.

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 05 Σεπ 2025 | 09:14

Πάτρα: Στον ανακριτή ο 39χρονος οδηγός για το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα τον 27χρονο Δημήτρη

Στον ανακριτή αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ο 39χρονος οδηγός που κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση με συνέπεια το σοκαριστικό τροχαίο και τον θάνατο του 27χρονου Δημήτρη.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 05 Σεπ 2025 | 09:02

Τροχαίο στην Πάτρα: Πήρε εξιτήριο η 8χρονη Μαρία – Νοσηλεία κατ’ οίκον σε ειδικό κρεβάτι

Η "ηρωίδα γιαγιά", που συγκίνησε με την αυτοθυσία της όλη την Ελλάδα, έσωσε την μικρή Μαρία βάζοντας το σώμα της μπροστά από την μηχανή.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 05 Σεπ 2025 | 08:28

Νεκρός πεζός που παρασύρθηκε από τρένο στην Κωνσταντινουπόλεως - Προσπάθησε να διασχίσει κάθετα τη γραμμή

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας πήγε να διασχίσει κάθετα τη σιδηροδρομική γραμμή στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και τον παρέσυρε το τρένο.

ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ 05 Σεπ 2025 | 08:11

Καμίνια: Ο 17χρονος που άρπαζε μωρά είναι ο ίδιος που παρίστανε τον ελεγκτή λεωφορείων και εισέπραττε πρόστιμα

Χειροπέδες σε έναν 17χρονο, ο οποίος ομολόγησε τις πράξεις του, πέρασαν αστυνομικοί για την υπόθεση αρπαγής βρέφους στον Πειραιά.

ΚΥΚΛΩΜΑ 05 Σεπ 2025 | 07:58

Αρωμα Greek Mafia στους λαθρέμπορους καυσίμων: Με "πασιέντζα" στον υπολογιστή πείραζαν την αντλία και έκλεβαν το 25%

Οι χειριστές του με ένα ειδικό συνδυασμό μέσα από την πασιέντζα, κατέληγαν στο σύστημα εισροών-εκροών και πραγματοποιούσαν ελλειμματικές παραδόσεις.

"ΠΑΚΕΤΟ" 05 Σεπ 2025 | 07:52

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ένα δώρο ψυχής για την κόρη της γυναίκας που δολοφονήθηκε από τον άντρα της

Την πρόθεσή του να στηρίξει την 18χρονη κόρη της 36χρονης γυναίκας που βρήκε τραγικό θάνατο από το χέρι του 40χρονου συζύγου της στον Βόλο, έδειξε ένας καταξιωμένος επιστήμονας, που ζει στην Ελλάδα.

ΝΕΦΩΣΕΙΣ 05 Σεπ 2025 | 07:00
ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 05 Σεπ 2025 | 06:45

Κρήτη: Και δεύτερη αποκαλυπτική συνομιλία του μαφιόζου με τον Καμμένο - Τον παρακολουθούσαν με κοριούς επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Παρά το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι "δεν βοήθησε" και "δεν σήκωσε ξανά τηλέφωνο", η επικοινωνία με τον 57χρονο φαίνεται να επιβεβαιώνει το αντίθετο.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 05 Σεπ 2025 | 06:30

Πατήσια: Ξεσπά ο σύζυγος της 34χρονης που πέθανε - "Τα άλλα μας παιδιά γεννήθηκαν σε νοσοκομείο"

Όπως είπε ο σύζυγος της 34χρονης στα Πατήσια., δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πώς η γυναίκα του κατέληξε να γεννήσει στο σπίτι, καθώς έλειπε.

ΔΕΙΤΕ 05 Σεπ 2025 | 06:00
ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ 04 Σεπ 2025 | 22:12

Κρήτη: Το σκάνδαλο με τα 175 στρέμματα της Μονής που χαρίστηκαν στη μαφία, ο εκβιαζόμενος ηγούμενος και ο ρόλος του Μελχισεδέκ

Πώς ο ηγούμενος της Μονής της Αγίας Τριάδας χάρισε την έκταση στους μαφιόζους, οι οποίοι την πούλησαν σε Ισραηλινούς για 1,5 εκατ. ευρώ - Η "καραμπόλα" των αρχιμανδριτών και η εμπλοκή του Μελχισεδέκ

ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 04 Σεπ 2025 | 22:01

Μυτιλήνη: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή της Βρισάς και του Πολυχνίτου

Η άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων πυρόσβεσης και των τοπικών αρχών, με την καθοριστική συνδρομή 11 εναέριων μέσων που έκαναν συνεχείς ρίψεις νερού, είχε σαν αποτέλεσμα να περιοριστεί σημαντικά η πυρκαγιά

ΕΝΑΣ ΠΗΡΕ ΑΝΑΒΟΛΗ 04 Σεπ 2025 | 20:43

Μαφία Κρήτης: Έξι άτομα προφυλακίστηκαν, εννιά αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους

Ανάμεσα στους 17 κατηγορούμενους που θα κληθούν να δώσουν αύριο εξηγήσεις στην αρμόδια ανακριτική αρχή είναι και τα δύο αδέρφια, στα οποία αποδίδονται από την αστυνομία αρχηγικοί ρόλοι.

ΤΙ ΕΙΠΕ 04 Σεπ 2025 | 20:31

Καμίνια: "Το έκανα γιατί δεν χωνεύω τους γύφτους" λέει ο 17χρονος που άρπαζε μωρά Ρομά [βίντεο]

Ο 17χρονος ομολόγησε την αρπαγή του μωρού στα Καμίνια, όπως και ενός άλλου βρέφους, τον περασμένο Μάιο στην Ομόνοια, αφήνοντάς το σε κάδο σκουπιδιών στον Άλιμο

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 04 Σεπ 2025 | 20:23

Πυρκαγιά σε αποθήκη ελαιτριβείου στην Ορμύλια Χαλκιδικής - Μήνυμα από το 112 για τους καπνούς

Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 15 οχήματα καθώς και 2 ειδικά βραχιονοφόρα οχήματα

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 04 Σεπ 2025 | 20:13

Σοκ στον Νέο Κόσμο: Νεκρό ζευγάρι μέσα σε διαμέρισμα - Σε προχωρημένη αποσύνθεση η γυναίκα, βρέθηκε καραμπίνα

Ο νεκρός άνδρας φέρει τραύμα στο κεφάλι, ενώ η γυναίκα είναι σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης και δεν μπορεί να εντοπιστεί το τραύμα.

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΚΟΠΕΛΑ 04 Σεπ 2025 | 19:28

Κέρκυρα: Συνελήφθη γιατρός για βιασμό 18χρονης - Είναι πατέρας 2 παιδιών

Στη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του παθολόγου, η 18χρονη υποστήριξε ότι, όταν επισκέφθηκε το ιατρείο του για εξετάσεις, εκείνος προχώρησε σε ασελγείς πράξεις.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 04 Σεπ 2025 | 19:17

Καστοριά: Μινκ επιτέθηκε σε ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της - Της ακρωτηρίασε το χέρι [βίντεο]

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ζώο εισέβαλε από την ανοιχτή πόρτα του σπιτιού της και έφτασε στο κρεβάτι όπου βρισκόταν η γυναίκα, προκαλώντας της σοβαρά τραύματα στο χέρι

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΜΕΛΕΤΗ 04 Σεπ 2025 | 19:14

Μόλις το 54% οδηγών και συνοδηγών στην Ελλάδα φοράει ζώνη - Στο 75% η χρήση κράνους

Η Ελλάδα εξακολουθεί να κατατάσσεται πρώτη στην Ε.Ε. σε θανάτους οδηγών μοτοσικλετών - Τα στοιχεία από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA)

ΕΛΑΣ 04 Σεπ 2025 | 19:05

Ν. Φάληρο: Συνελήφθη 46χρονος μετά από ευρωπαϊκό ένταλμα - Έκλεβε GPS και βυθόμετρα από πολυτελή σκάφη στη Γαλλία

Οι έρευνες ξεκίνησαν στις αρχές του 2022 και οδήγησαν στη σύλληψη μελών της εγκληματικής οργάνωσης στη Γαλλία

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2025-26 04 Σεπ 2025 | 18:41

Υπουργείο Παιδείας: Οι προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών - Δείτε όλα τα ονόματα

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την πρόσληψη 18.566 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης