X

Κορονοϊός: Ανησυχία στη Νίσυρο - Θετικοί δύο φαντάροι

Χτες Πέμπτη στην Κάλυμνο εντοπίστηκαν έξι κρούσματα.

Γράφει: TheToc team

Ανησυχία επικρατεί στη Νίσυρο, όπου βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό δύο οπλίτες. Σύμφωνα με την ΕΡΤ1, έχουν τεθεί σε περιορισμό, ενώ παράλληλα άρχισε η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους. Οι δύο οπλίτες καταγράφηκαν στα κρούσματα της Περιφερειακής Ενότητας Κω.

Είκοσι δύο νέα κρούσματα στη Δωδεκάνησο, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Εξ’ αυτών, 11 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου, 6 στην Περιφερειακή Ενότητα Κω και 5 στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου. Ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Κάλυμνο, όπου η αναλογία ανά 100.000 κατοίκους -βάσει των χθεσινών κρουσμάτων- φτάνει το 37, 35%.

Μάλιστα, από χτες Πέμπτη επικρατεί μεγάλη ανησυχία για την πορεία του κορονοϊού σε Ιωάννινα, Κάλυμνο και Θάσο και σύμφωνα με πληροφορίες, η λήψη πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων αποτελεί μονόδρομο.

Την ίδια ώρα, άνοδο καταγράφουν και τα κρούσματα με τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού στη χώρα μας, εντείνοντας την ανησυχία των ειδικών. Η βρετανική μετάλλαξη απειλεί πλέον τη χώρα καθώς 269 στελέχη της εντοπίστηκαν στην επικράτεια κι άλλα 8 της νοτίου Αφρική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ