Follow us

Εμβολιασμοί: Aνοίγει στις 18:00 η πλατφόρμα των ραντεβού για ηλικίες 80-84 ετών

Μέχρι χθες Πέμπτη είχαν εμβολιαστεί 32.701 πολίτες άνω των 85 ετών, 81.000 υγειονομικοί και περισσότεροι από 7.000 στους οίκους ευγηρίας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ανοίγει σήμερα Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, στις 18:00 η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 80 έως 84 ετών. Μέχρι χθες Πέμπτη είχαν εμβολιαστεί 32.701 πολίτες άνω των 85 ετών, 81.000 υγειονομικοί και περισσότεροι από 7.000 στους οίκους ευγηρίας.

Την Πέμπτη έγιναν 13.318 εμβολιασμοί, προχθες 15.290 εμβολιασμοί που είναι και ημερήσιο ρεκόρ μέχρι στιγμής και συνολικά από 27 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη έχουν γίνει 123.077, εμβολιασμοί, δηλαδή έχει εμβολιαστεί το 1,13% του πληθυσμού. Έχουν κλειστεί 400.000 ραντεβού για πρώτη και δεύτερη δόση. Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για την επιδημία και το σχέδιο εμβολιασμού, υπενθύμισε τους τρόπους του ραντεβού, λέγοντας ότι αν ο πολίτης είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση, θα του έρθει αυτόματα μήνυμα στο κινητό του.

Ο πολίτης θα πρέπει να επιβεβαιώσει το ραντεβού. Αν δεν αποδεχθεί ή δεν επιβεβαιώσει το ραντεβού δεν χάνει τη σειρά του και μπορεί μπαίνοντας στην πλατφόρμα και εισάγοντας τον ΑΜΚΑ του να κλείσει ραντεβού σε εμβολιαστικό κέντρο της προτίμησής του. Ο δεύτερος τρόπος είναι στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr όπου εισάγοντας τον ΑΜΚΑ του μπορεί να κλείσει ραντεβού. Επίσης μπορεί να κλείσει ραντεβού στα φαρμακεία ή στα ΚΕΠ. Εξήγησε ότι ο πολίτης μπορεί να ακυρώσει το ραντεβού του αλλά σε χρονικό διάστημα 72 ώρες πριν. Αν δεν προσέλθει στο ραντεβού μπορεί να ξανακλείσει άλλο ραντεβού αλλά μόνο εφόσον μεσολαβήσει ένας μήνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχεδιασμός εμβολιασμών στη νησιωτική Ελλάδα

Ο σχεδιασμός, όπως τον ανέλυσε ο υπεύθυνος για την εφοδιαστική αλυσίδα Ταξίαρχος Αρίστος Περρής περιλαμβάνει 4 φάσεις.

Η πρώτη φάση αφορά 18 νησιά στα οποία υπάρχουν νοσοκομειακές μονάδες. Ο εμβολιασμός υλοποιείται ήδη . Ξεκίνησε στιςω11 Ιανουαρίου για υγειονομικούς και από 18 Ιανουαρίου για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών αυτών με βάση την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού. Η μεταφορά των εμβολίων γίνεται αεροπορικώς δωρεάν και συνδράμει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και μέσα της ΓΓΠΠ.

Η δεύτερη φάση αφορά 12 νησιά που έχουν πληθυσμό άνω των 3.500 κατοίκων. Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει στις 28 Ιανουαρίου, με τους μόνιμους κατοίκους άνω των 80 ετών. Η μεταφορά εμβολίων γίνεται και εδώ με αεροπορικά μέσα και θα χρησιμοποιηθούν και ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Η τρίτη φάση αφορά 19 νησιά, τα οποία έχουν πληθυσμό από 1.000 - 3.500 κατοίκους. Η μεταφορά των εμβολίων θα απαιτήσει συνδυασμό μέσων, αεροπορικών και θαλασσίων.

Η τέταρτη φάση αφορά νησιά που έχουν πληθυσμό μικρότερο από 1.000 κατοίκους. Ο εμβολισμός θα γίνει σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και τους φορείς ΤΑ. Ο εμβολιασμός του πληθυσμού άνω των 18 ετών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Φεβρουαρίου. Η μεταφορά εμβολίων και υγειονομικού προσωπικού που τυχόν απαιτηθεί θα γίνεται με εναέρια μέσα που διαθέτει το ΓΕΕΘΑ, η ΓΓΠΠ καθώς και σκάφη του Λιμενικού Σώματος. Η έναρξη γίνεται με το Καστελόριζο, όπου από 27 έως και 30 Ιανουαρίου θα γίνει ο εμβολιασμός στο σύνολο των επιθυμούντων κατοίκων άνω των 18 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων

Σε ένα καλό σημείο και καλό σχετικά επιδημιολογικό επίπεδο βρίσκεται η Ελλάδα και η κατάσταση θα σταθεροποιείται όσο τηρούμε τα μέτρα προστασίας, συνεχίζουν όμως να προβληματίζουν ο 7ημερος κυλιόμενος μέσος όρος που είναι 480 κρούσματα την ημέρα, η μέση ηλικία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που είναι τα 46 χρόνια και οι ηλικίες σε έξαρση 45-54 και 65 έως 74 ετών. Αυτά τα στοιχεία μας προβληματίζουν είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση και επανέλαβε την παράκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

Στη χώρα υπάρχουν 5.881 ενεργά κρούσματα, τα 2.304 στην Αττική και τα 1.482 στην Κεντρική Μακεδονία. Περισσότερα νέα κρούσματα τις τελευταίες 7 ημέρες ανά 100.000 πληθυσμού εμφανίζονται στις Περιφερειακές Ενότητες Δυτικής Αττικής, Θάσου και Βοιωτίας. Σημείωσε ότι από τους 300 διασωληνωμένους, οι 112 είναι ηλικίας από 18 έως 64 ετών. Πρόσθεσε ότι η κάλυψη κλινών ΜΕΘ Covid μειώνεται. Παραμένει κατειλημμένο το 50% των κλινών ΜΕΘ στην επικράτεια, 59% στην Αττική, 57% στην Θεσσαλονίκη. Ωστόσο "φτάσαμε στην αρχή του τέλους αυτής της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που είναι ο εμβολιασμός", είπε ο υπουργός. Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν έχουμε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων λόγω των εορτών, γι' αυτό προχωράμε σταδιακά στο άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Σήμερα Παρασκευή θα συζητηθεί στην επιτροπή εμπειρογνώμων το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων και όπως είπε η συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΓΝΝΘΑ "Η Σωτηρία" και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα "είναι απόλυτη προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων".

Ο υπουργός είπε ότι και η Ελλάδα έχει πληρώσει βαρύ τίμημα έχοντας χάσει 5.545 ανθρώπους. "Μπορεί η Ελλάδα να είναι σε χαμηλή θέση σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες - 23η ανάμεσα σε 45 ευρωπαϊκές χώρες - αλλά κάθε θάνατος είναι ένα χτύπημα". Αναφέρθηκε στην "ωριμότητα, υπευθυνότητα , αλληλεγγύη" που έδειξε ο ελληνικός λαός κατά τις εορτές σε αντίθεση με κοινωνίες άλλων χωρών και έτσι όπως είπε δεν έχουμε την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων που φοβόμασταν. Και αυτό πρόσθεσε είναι σημαντικό καθώς ανοίγουν σταδιακά κάποιες δραστηριότητες και αυξάνεται η κινητικότητα γι αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανησυχία για τη μετάλλαξη

Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για τον τρόπο και την ταχύτητα που διασπείρεται η Covid-19 στην Ευρώπη. Προβληματίζει επίσης το θέμα της μετάλλαξης του ιού. "Μας απασχολεί η μετάλλαξη, η οποία φαίνεται ότι δημιουργεί πρόβλημα σε χώρες όπως η Αγγλία, η Πορτογαλία, αλλά η Ελλάδα πήρε μέτρα έγκαιρα και ευτυχώς είμαστε σε καλύτερη κατάσταση αυτήν τη στιγμή", είπε η κ. Γκάγκα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τις μεταλλάξεις, ανέφερε, προσθέτοντας ότι στην Πορτογαλία φαίνεται να είναι το 20% των κρουσμάτων με την μετάλλαξη και οι επιστήμονες στη χώρα θεωρούν ότι μπορεί να παίζει ρόλο αυτή η μετάλλαξη για την μεγαλύτερη μεταδοτικότητα της νόσου, αλλά σίγουρα παίζει ρόλο και η χαλάρωση των μέτρων κατά τις εορτές, με αποτέλεσμα την επιδημιολογική επιδείνωση.

Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η μετάλλαξη θα ελεγχθεί και όπως είπε φαίνεται ότι ανταποκρίνεται στα εμβόλια "αλλά επειδή αυτή τη στιγμή δεν είμαστε εμβολιασμένοι πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα, με προσεκτικό άνοιγμα σιγά-σιγά της οικονομίας, για να μπορέσουμε να φτάσουμε με ασφάλεια στον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου στην Αθήνα και όλα όσα θα ζήσουμε σε αυτήν

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, για ένα ολόκληρο βράδυ, οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης γεμίζουν μουσική, χαμόγελα και κίνηση.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ 17 Δεκ 2025 | 06:26

Γρίπη: Πόσο μας προστατεύει το εμβόλιο από το νέο "στέλεχος Κ" που σαρώνει - Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Αν και στην Ελλάδα η κυκλοφορία του ιού παραμένει μέχρι στιγμής περιορισμένη, η διεθνής εικόνα –με αυξημένες νοσηλείες – προκαλεί ανησυχία.

ΠΛΗΡΩΜΕΣ 12 Δεκ 2025 | 12:48

Συντάξεις Ιανουαρίου: Οι ημερομηνίες καταβολής τους - Αναλυτικά ανά ταμείο

Τις ημερομηνίες ανά ταμείο ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ - .Νωρίτερα θα πιστωθούν φέτος στους λογαριασμούς των δικαιούχων

ΕΧΕΙ ΕΚΤΕΝΗ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ 11 Δεκ 2025 | 21:29

ΕΚΠΑ: Νέα ψηφιακή πλατφόρμα με τα ιστορικά πλημμυρικά δεδομένα σε όλη την Ελλάδα

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα του ΕΚΠΑ για τις πλημμύρες θα είναι ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο φορέα ή φυσικό πρόσωπο

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ 04 Δεκ 2025 | 06:12

Tο εμβόλιο για τον έρπητα ζωστήρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας - Τα νέα ευρήματα

Ο έρπητας ζωστήρας, εμφανίζεται ως ένα πολύ επώδυνο εξάνθημα. Ο κίνδυνος αυξάνεται με την ηλικία, γι’ αυτό και συνιστώνται δύο δόσεις του εμβολίου για τους άνω των 50 ετών.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 03 Δεκ 2025 | 22:28

Κερατσίνι: Η τραγική ιστορία των ηλικιωμένων που πέθαναν μαζί - "Ηταν οι χειρότεροι γονείς που μπορεί να έχει κανείς"

Ο θάνατος του γιου τους από καρδιά και οι διαταραγμένες σχέσεις με την κόρη τους - "Τι φταίω αν αυτοί πέθαναν από καρδιά;"

ΕΠΑΘΑΝ ΑΝΑΚΟΠΗ 03 Δεκ 2025 | 08:13

Τριπλή τραγωδία στο Κερατσίνι: Ηλικιωμένο ζευγάρι ξεψύχησε πλάι-πλάι, ένα χρόνο μετά τον θάνατο του γιου του

Μια ιστορία που συγκλονίζει, έλαβε χώρα στο Κερατσίνι, με ένα ζευγάρι ηλικιωμένων να πεθαίνουν μαζί στο μπαλκόνι του σπιτιού τους. Εναν χρόνο πριν, πέθανε ο γιος τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 02 Δεκ 2025 | 17:17

Επίδομα παιδιού: Κλείνει η πλατφόρμα Α21 - Τι πρέπει να κάνετε

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της πληρωμής της 6ης διμηνιαίας δόσης για το 2025.

ΜΥΟΚΑΡΔΙΤΙΔΑ ΩΣ ΠΙΘΑΝΗ ΑΙΤΙΑ 29 Νοε 2025 | 10:06

New York Times: Ο FDA σχετίζει θανάτους 10 παιδιών με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Μία έρευνα έδειξε ότι τουλάχιστον 10 παιδιά πέθαναν "μετά και εξαιτίας" της χορήγησης του εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 28 Νοε 2025 | 16:33

Ανελκυστήρες: Παράταση για την απογραφή στο Ψηφιακό Μητρώο έως τον Ιούνιο του 2026

Αντί για την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2025, που ήταν η καταληκτική προθεσμία για τη δήλωση των ανελκυστήρων στην ειδική πλατφόρμα ορίστηκε η 30 Ιουνίου 2026.

ΑΠΑΤΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ 27 Νοε 2025 | 16:27

Καμπάνια ενημέρωσης της ΕΛ.ΑΣ.: Η κ. Χρυσούλα ενημερώνει τους ηλικιωμένους για τις παγίδες των απατεώνων

H EΛ.ΑΣ. ενημερώνει τους ηλικιωμένους για τις τηλεφωνικές απάτες ώστε οι πολίτες να είναι ενημερωμένοι.

ΒΗΜΑ - ΒΗΜΑ 24 Νοε 2025 | 13:59
ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 21 Νοε 2025 | 10:18
ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ 18 Νοε 2025 | 17:40

Κυψέλη: Αποκαλύψεις για τις άθλιες συνθήκες όπου ζούσαν οι ηλικιωμένοι - Εκεί πέθανε γνωστός ηθοποιός

Στο γηροκομείο της Κυψέλης οι ηλικιωμένοι έμεναν για ώρες σε λερωμένα σεντόνια, μέσα σε ακαθαρσίες, χωρίς φαγητό ή φάρμακα - 15 νεκροί από οξεία γαστρεντερίτιδα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 17 Νοε 2025 | 10:55

Λουκέτο σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Κυψέλη - Τραγικές συνθήκες υγιεινής [βίντεο]

Από την Περιφέρεια Αττικής διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις και εξαιρετικά κακές συνθήκες υγιεινής και φροντίδας των ηλικιωμένων.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 10 Νοε 2025 | 15:20

Επίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα myΘέρμανση για τις αιτήσεις - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 31 Οκτ 2025 | 06:27

Ψηφιακός βοηθός για την υγεία: Τι θα μπορούμε να ρωτάμε για εξετάσεις, ραντεβού, συνταγές φαρμάκων - Ετοιμος σε ένα μήνα

Μια νέα υπηρεσία που θα επιτρέπει εύκολη και προσωποποιημένη πρόσβαση στα δεδομένα και τις υπηρεσίες υγείας.

ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ 23 Οκτ 2025 | 06:30

Ελπίδα στους καρκινοπαθείς δίνουν τα εμβόλια mRNA- Πώς "εκπαιδεύουν" το ανοσοποιητικό να πολεμά τους όγκους

Ασθενείς με καρκίνο που είχαν κάνει εμβόλιο mRNA για την Covid, πριν ξεκινήσουν ανοσοθεραπεία, έζησαν σημαντικά περισσότερο σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν εμβολιαστεί.

ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΣΟΥΝΤΕΣ 22 Οκτ 2025 | 20:32

Κορονοϊός: Το εμβόλιο mRNA έδωσε επιπλέον ζωή σε καρκινοπαθείς - Πυροδοτεί ανοσολογική αντίδραση κατά της νόσου

Η παρατήρηση σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς ένα πολυαναμενόμενο καθολικό εμβόλιο κατά του καρκίνου

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ 17 Οκτ 2025 | 07:51

Εμβόλια και Υγεία: Δημιουργείται γραφείο εντοπισμού και αντιμετώπισης fake news από τον ΕΟΔΥ

Παράλληλα, ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει εβδομαδιαίο δελτίο ενημέρωσης για τα fake news, το οποίο θα συνοδεύει το τακτικό επιδημιολογικό δελτίο του Οργανισμού.

Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ 16 Οκτ 2025 | 20:48

Κορονοϊός: Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν - Καμπανάκι από τον ΕΟΔΥ για 4 κατηγορίες

Καθημερινά στον ΕΟΔΥ καταγράφονται περιστατικά σοβαρής νόσησης και νεκρών από κορονοϊό, παρά τη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. 15 Οκτ 2025 | 18:43
Η ΠΡΩΤΗ ΠΛΗΡΩΜΗ 11 Οκτ 2025 | 13:13

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ανοίγει το MyΘέρμανση και τι ισχύει φέτος για τους δικαιούχους του επιδόματος

Η διαδικασία, οι προθεσμίες και όλες οι λεπτομέρειες για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ 10 Οκτ 2025 | 06:29

Πώς θα εμβολιαστούν φέτος τα παιδιά για την γρίπη: Πρεμιέρα για το ρινικό εμβόλιο - Νέες συστάσεις του υπουργείου Υγείας

Στα παιδιά που ο εμβολιασμός για γρίπη έχει ένδειξη, το αντιγριπικό εμβόλιο γίνεται μια φορά κάθε χρόνο.

05 Οκτ 2025 | 09:33

Μεγάλο ενδιαφέρον για την πλατφόρμα που υπολογίζουμε το όφελος από τα νέα μέτρα - Αναλυτικά η διαδικασία

Μέσα από την πλατφόρμα μπορούν οι φορολογούμενοι να υπολογίζουν εύκολα και γρήγορα το όφελος που θα έχουν από τα νέα φορολογικά μέτρα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 03 Οκτ 2025 | 17:51

Fluenz: Το ρινικό εμβόλιο κατά της γρίπης για πρώτη φορά στην Ελλάδα - Ποιοι δεν πρέπει να το κάνουν

Το εμβόλιο περιέχει ζωντανούς αλλά εξασθενημένους ιούς της γρίπης, οι οποίοι δεν προκαλούν νόσο αλλά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα - Προσοχή: Σε ποιους ΔΕΝ πρέπει να χορηγηθεί

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΕΚΑΤ. ΤΑ ΚΕΡΔΗ 02 Οκτ 2025 | 15:45
ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΑΝ 01 Οκτ 2025 | 21:57
ΕΦΟΔΟΣ ΤΗΣ ΟΠΚΕ 01 Οκτ 2025 | 12:11

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της εφόδου αστυνομικών στη γιάφκα σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους - Λεία 2 εκατ. ευρώ

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 29 Σεπτεμβρίου 2025 σε Άνω Λιόσια, Αχαρνές και Ζεφύρι, με τη συμμετοχή δυνάμεων Ο.Π.Κ.Ε

ΠΡΟΣΟΧΗ 29 Σεπ 2025 | 18:31

Επίδομα Παιδιού: Ανοίγει την Τρίτη 30/9 η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα και με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΑΤΕΣ 29 Σεπ 2025 | 07:30

"Είμαστε από τη ΔΕΗ, θα εκραγεί το κτίριο" - Πώς επιτήδειοι εξαπατούν ηλικιωμένους και τους αρπάζουν χρήματα

Επιτήδειοι, άλλες φορές μέσω τηλεφώνου και άλλες και με φυσική παρουσία, επιχειρούν με ευφάνταστους τρόπους να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, βάζοντας στο στόχαστρο συνήθως ηλικιωμένα άτομα.

ΕΛΑΣ 23 Σεπ 2025 | 16:40

Ηράκλειο: Συνελήφθη 54χρονος για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων - Στα 90.000 ευρώ η λεία

Για τις υποθέσεις τηλεφωνικής απάτης ταυτοποιήθηκε 54χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΣΥΜΜΟΡΙΑ 23 Σεπ 2025 | 14:03

Βίντεο - ντοκουμέντο: Η στιγμή που Ρομά κλέβει χρυσή αλυσίδα από ηλικιωμένη με άνοια [βίντεο]

Η 37χρονη συλληφθείσα αγκάλιασε την ηλικιωμένη και της άρπαξε τη χρυσή αλυσίδα που φορύσε στον λαιμό της

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ 22 Σεπ 2025 | 06:40

Ρινικό εμβόλιο για τη γρίπη: Ερχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα φέτος - Ποιοι δεν μπορούν να το κάνουν

Περίπου πενήντα χιλιάδες δόσεις ρινικού εμβολίου για τη γρίπη υπολογίζεται να διατεθούν φέτος στη χώρα μας.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 18 Σεπ 2025 | 11:31

Σε λειτουργία η πλατφόρμα καταγγελιών report.oasa.gr – Για τα πρόβληματα στις δημοσιες συγκοινωνίες

Η πλατφόρμα επιτρέπει στους πολίτες να καταγράφουν και να υποβάλλουν γρήγορα και αξιόπιστα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις δημόσιες συγκοινωνίες

ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 03 Σεπ 2025 | 23:44

ΗΠΑ: Η Φλόριντα τερματίζει τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ακόμη και των μαθητών

Ο αρχίατρος είχε στο πλευρό του τον Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον Ντεσάντις, ο οποίος ανήγαγε σε βασικό δόγμα της πρώτης θητείας του την αντίσταση στις εντολές για την αντιμετώπιση της Covid-19

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 27 Αυγ 2025 | 06:30

Πώς θα κλείσουμε ραντεβού με γιατρό μέσω της πλατφόρμας Finddoctors.gov.gr - Ολη η διαδικασία

Και μέσω του finddoctors.gov.gr (πέρα από τη δωρεάν τετραψήφια τηλεφωνική γραμμής "1566") μπορούμε να κλείσουμε ραντεβού με γιατρό.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ 16 Αυγ 2025 | 10:02

Mystreet: Στον αέρα το app καταγγελιών για τα "αυθαίρετα" τραπεζάκια στους δημόσιους χώρους

Ενισχύει την εποπτεία και διευκολύνει τη συμμετοχή των πολιτών στην επιτήρηση της χρήσης των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων

ΗΠΑ 06 Αυγ 2025 | 07:38

O Κένεντι ακυρώνει χρηματοδοτήσεις εμβολίων mRNA: "Δεν προστατεύουν αποτελεσματικά" λέει, αντιδρούν οι επιστήμονες

Οι χρηματοδοτήσεις αφορούσαν την ανάπτυξη εμβολίων κατά της γρίπης των πτηνών και της γρίπης των χοίρων, και είχαν διατεθεί ή όδευαν να διατεθούν σε γνωστούς ομίλους της φαρμακευτικής βιομηχανίας .

04 Αυγ 2025 | 12:29

Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα για την ηλεκτρονική απογραφή όλων των ανελκυστήρων της χώρας - Πότε λήγει η προθεσμία

Η ηλεκτρονική απογραφή είναι υποχρεωτική για όλους τους ανελκυστήρες -ανεξαρτήτως ηλικίας, πιστοποίησης ή τεχνικής κατάστασης.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 28 Ιουλ 2025 | 20:17

ΔΥΠΑ: "Οσμή" σκανδάλου με τα προγράμματα επιδότησης ανέργων - Η πλατφόρμα άνοιξε μόνο για 45 λεπτά με... 43.000 αιτήσεις

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Το Βήμα", η πλατφόρμα άνοιξε αιφνιδιαστικά, όμως έκλεισε έπειτα από μόλις 45 λεπτά και... 43.000 αιτήσεις, δηλαδή χίλιες αιτήσεις το λεπτό - Τι απαντά η ΔΥΠΑ

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 17 Ιουλ 2025 | 16:12

Έγκλημα στον Βόλο: "Ο 85χρονος ήταν οξύθυμος και βίαιος με τη σύζυγό του - Δεν έπαιρνε τα φάρμακά του"

Ο 85χρονος φέρεται να σκότωσε την 84χρονη γυναίκα του με δίκανο, ενώ στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του - "Στιγμιαία μάλωναν, δεν το τραβούσε. Ήταν λίγο οξύθυμος"

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 17 Ιουλ 2025 | 14:35

Σοκ στον Βόλο: Ηλικιωμένος σκότωσε τη γυναίκα του και μετά αυτοκτόνησε

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η γυναίκα έχει τραύματα από όπλο στο κεφάλι, ενώ ο σύζυγός της φέρεται να έβαλε τέρμα στη ζωή του

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 16 Ιουλ 2025 | 17:16

Θεσσαλονίκη: Σάλος με beach bar που απαγορεύει την είσοδο σε ηλικιωμένους - "Χαλάει η εικόνα του μαγαζιού"

Καταγγελίες ότι δύο από τα μαγαζιά στην Επανομή έριξαν... πόρτα στους ηλικιωμένους, με τη δικαιολογία ότι "ενοχλείται η νεολαία" και ότι "αλλάζει η εικόνα του μαγαζιού"

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΙΤΗΣΗ 14 Ιουλ 2025 | 17:06

ΔΥΠΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων για το voucher των 750 ευρώ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΥΠΑ η πλατφόρμα αφορά την υποβολή αιτήσεων από ωφελούμενους άνεργους και εργαζόμενους, παρόχους κατάρτισης και παρόχους πιστοποίησης.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 26 Ιουν 2025 | 10:46

ΗΠΑ: Επιτροπή που διορίστηκε από τον Κένεντι Τζούνιορ θα επανεξετάσει το πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών

Νέα ομάδας εργασίας στις ΗΠΑ για να εξετάσει το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού των παιδιών και τη χρησιμότητα εμβολίων.

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ THE LANCET 25 Ιουν 2025 | 10:57

Επιβραδύνεται ο εμβολιασμός των παιδιών παγκοσμίως - Εκατομμύρια ζωές απειλούνται

Από το 2020 ως το 2023 σχεδόν επιπλέον 13 εκατομμύρια παιδιά δεν έλαβαν ούτε μία δόση εμβολίου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 17 Ιουν 2025 | 15:45

Πανελλήνιες 2025: Ανοιχτή η πλατφόρμα με τα αποτελέσματα των υποψηφίων για να ενημερωθούν με sms

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα των εξετάσεων μέσω της πλατφόρμας μέχρι και την Τρίτη 24 Ιουνίου 2025.

ΚΑΛΑ ΤΑ ΝΕΑ 07 Ιουν 2025 | 08:29

Ένα βήμα πιο κοντά στην οριστική θεραπεία του HIV χάρη στην τεχνολογία πίσω από τα εμβόλια Covid

Η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται ίσως μπροστά σε μια από τις πιο σημαντικές εξελίξεις στον αγώνα για την εξάλειψη του HIV.

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΑΝ 03 Ιουν 2025 | 19:21

Διεθνής σπείρα απέσπασε 8 εκατ. ευρώ από τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων: Δύο συλλήψεις στην Ελλάδα

Ερευνες διεξάγονται στην Ελλάδα, την Αυστρία, την Τσεχία και τη Σλοβακία - Πλαστογραφούσαν δικαστικές αποφάσεις και ειδοποιητήρια

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ 03 Ιουν 2025 | 10:10

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον Προσωπικό Αριθμό: Βήμα βήμα η διαδικασία για την έκδοσή του

Οι πολίτες θα μπορούν να τον εκδώσουν μόνοι τους και όσοι δεν το κάνουν, θα τους αποδοθεί αυτόματα από τις 5 Σεπτεμβρίου.

ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ 27 Μαϊ 2025 | 16:37

Επίδομα παιδιού: Ανοίγει η πλατφόρμα Α21 στις 30 Μαΐου - Η προθεσμία για τις αιτήσεις

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2025 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2023.

ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ 22 Μαϊ 2025 | 19:38

ΙΣΑ: Ανυπόστατα δημοσιεύματα περί "εμβολίου για τον στρεπτόκοκκο" – Εγκληματική παραπληροφόρηση

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι "δεν θα επιτρέψει την καλλιέργεια του αντιεμβολιαστικού κλίματος μέσω ψευδών ειδήσεων"

ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 14 Μαϊ 2025 | 16:57

Κοινωνικός Τουρισμός 2025: Νέα παράταση στις αιτήσεις έως την Πέμπτη 15 Μαΐου

Τεχνικά προβλήματα στην πλατφόρμα οδήγησαν σε νέα παράταση στην υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα "Κοινωνικός Τουρισμός 2025"

ΠΩΣ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ 02 Μαϊ 2025 | 06:20

Πού διαφέρει το ενδορρινικό εμβόλιο γρίπης σε σπρέι σε σχέση με το παραδοσιακό ενέσιμο - Έρχεται φέτος στην Ελλάδα

Το ενδορρινικό εμβόλιο γρίπης σε σπρέι έρχεται φέτος στην Ελλάδα, τι περιμένουμε.

ΕΛΑΣ 01 Μαϊ 2025 | 11:22

"Να ανέβει το καλώδιο": Πώς το κύκλωμα εξαπατούσε και λήστευε ηλικιωμένους παριστάνοντας του συντηρητές ασανσέρ

Εξιχνιάστηκαν 8 περιπτώσεις κλοπών σε Αθήνα, Εξάρχεια, Κυψέλη, Πατήσια, Νέα Σμύρνη, Νέα Ιωνία και Άλιμο από τις οποίες οι δράστες απέσπασαν λεία που ξεπερνά τα 170.000 ευρώ.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 17 Απρ 2025 | 17:40

Βίντεο ντοκουμέντο: Σεσημασμένος κακοποιός άρπαζε χρυσές αλυσίδες από τον λαιμό ηλικιωμένων

Ο 39χρονος δράστης, όταν η γυναίκα σκύβει, της αρπάζει τη χρυσή αλυσίδα που φοράει στο λαιμό της, την τραβάει με δύναμη με τα δύο του χέρια, την κόβει και φεύγει τρέχοντας.

ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 17 Μαρ 2025 | 11:11

Φορολογικές δηλώσεις 2025: Ανοιξε η πλατφόρμα υποβολής - Οι προθεσμίες και οι διαφορές της φετινής χρονιάς

Πρεμιέρα έκανε σήμερα Δευτέρα η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Taxis και πλέον οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ 16 Μαρ 2025 | 11:17

Ανοίγουν δύο διαδικτυακές πλατφόρμες για τους ΟΤΑ και τα ζώα συντροφιάς

Για τη διαχείριση των αδέσποτων οι δήμοι λαμβάνουν πρόσθετη επιχορήγηση μέσω της τακτικής ετήσιας χρηματοδότησής τους

ΣΕ ΠΡΩΙΜΗ ΔΟΚΙΜΗ 27 Φεβ 2025 | 07:19

Εξατομικευμένο εμβόλιο για το καρκίνο του νεφρού μπόρεσε να εξαλείψει τα καρκινικά κύτταρα

Αυτή η νέα προσέγγιση εμβολίου έχει κάνει τους ερευνητές να είναι αισιόδοξοι.

ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΖΗΝΑ 25 Φεβ 2025 | 19:39

Χειροπέδες σε τρία άτομα για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων - Τους έλεγαν ότι συγγενείς τους ενεπλάκησαν σε τροχαίο

Από την προανακριτική έρευνα εξακριβώθηκαν επτά περιπτώσεις απατών, με το συνολικό χρηματικό ποσό που απέσπασαν οι επιτήδειοι να υπερβαίνει τις 25.000 ευρώ.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ 20 Φεβ 2025 | 06:30

"Σύνδρομο μετά τον εμβολιασμό": Τι συμβαίνει με τις σπάνιες παρενέργειες του εμβολίου κατά του κορονοϊού

Σύμφωνα με μελέτη που επικαλούνται οι New York Times, σε έναν μικρό αριθμό ανθρώπων, ο εμβολιασμός μπορεί να έχει επιφέρει παρενέργειες που περιλαμβάνουν κόπωση, αδυναμία στην άσκηση, ζάλη…

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ 11 Φεβ 2025 | 16:16

Ο Ίλον Μασκ άλλαξε το όνομα του ...στο Χ: Τι σημαίνει το παρατσούκλι που υιοθέτησε

Ο Ίλον Μασκ άλλαξε το όνομα του λογαριασμού X σε Harry Bōlz μόλις σήμερα, Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου - Τι σημαίνει

ΜΕ 300 ΕΥΡΩ 07 Φεβ 2025 | 16:18

Σοβαρή καταγγελία: Πώς 86χρονος με καταρράκτη και άνοια ανανέωσε το δίπλωμα οδήγησης - Τι λέει η κόρη του

Με 300 ευρώ ανανέωσαν δίπλωμα οδήγησης 85χρονου με άνοια και καταρράκτη

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ 06 Φεβ 2025 | 09:39

Πολλά υποσχόμενο εξατομικευμένο εμβόλιο για ασθενείς με καρκίνο των νεφρών

Στη δοκιμή συμμετείχαν εννιά ασθενείς με καρκίνο των νεφρών σταδίων ΙΙΙ ή IV, οι οποίοι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο υποτροπής.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 28 Ιαν 2025 | 17:13
ΕΡΕΥΝΕΣ 11 Ιαν 2025 | 08:13

Πόσο κοντά είμαστε σήμερα στα εμβόλια κατά του καρκίνου; Τι δείχνουν οι έρευνες

Η ιδέα πίσω από ένα εμβόλιο κατά του καρκίνου είναι να εισάγονται τα νεοαντιγόνα απευθείας στο σώμα, ώστε να εκπαιδεύεται το ανοσοποιητικό σύστημα να βλέπει οποιοδήποτε καρκίνο που τα φέρει ως ξένο σώμα, έτοιμο για εξάλειψη

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 10 Ιαν 2025 | 06:21

Χαμός στα φαρμακεία λόγω γρίπης: Αυξάνονται τα κρούσματα, σπεύδουν να κάνουν το εμβόλιο

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, έχει ανέβει εκ νέου η ζήτηση για προστατευτικές μάσκες και αντισηπτικά, ενώ πολλοί προσέρχονται και τώρα να κάνουν το εμβόλιο κατά της γρίπης

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ 07 Ιαν 2025 | 11:25

Μαγιορκίνης για τον ιό HMPV που σαρώνει στην Κίνα: "Δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί – Υπάρχει εδώ και δεκαετίες"

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, για την εξάπλωση του ιού HMPV στην Κίνα.

ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΙ 07 Ιαν 2025 | 07:21

Αδίστακτοι ανήλικοι Ρομά χτυπούσαν και λήστευαν ηλικιωμένους μέσα στα σπίτια τους - Φορώντας στολή... Αγιου Βασίλη

Με χριστουγεννιάτικη περιβολή, εντόπιζαν σπίτια που διέμεναν μοναχικοί ηλικιωμένοι και υπό την απειλή όπλων ή ασκώντας βίας σε βάρος τους, αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04 Ιαν 2025 | 11:32

Βάρη: Τρόμος μέσα στο σπίτι τους για ηλικιωμένο ζευγάρι - Ληστές τους απείλησαν και άρπαξαν χρήματα, ρολόγια και κοσμήματα

Τον τρόμο έζησε το βράδυ της Παρασκευής στη Βάρη, ηλικιωμένο ζευγάρι όταν άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι τους και τους λήστεψαν.

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 20 Δεκ 2025 | 22:18

Αγωνία για ξενοδόχους, εστίαση και παράγοντες της αγοράς - Πώς επηρεάζουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα και κατά τη διάρκεια των γιορτών

ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ 20 Δεκ 2025 | 21:55

Καισαριανή: Φωτιά επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως

Η Πυροσβεστική έθεσε υπό έλεγχο τη φωτιά, με τις ζημιές να περιορίζονται στην κουζίνα του διαμερίσματος στην Καισαριανή

ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ 20 Δεκ 2025 | 21:31

Φοινικούντα: Στη φυλακή και ο 30χρονος για τη διπλή δολοφονία - Πέντε προφυλακιστέοι και άλλα πρόσωπα στο "μικροσκόπιο"

Στον 30χρονο φέρεται να αποδίδεται ο ρόλος του συντονιστή και καθοδηγητή ενός εκ των δύο 22χρονων που συμμετείχαν στη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 20 Δεκ 2025 | 20:50

Αμετακίνητοι οι αγρότες: Ανοίγουν τα διόδια και ετοιμάζονται για Χριστούγεννα στα μπλόκα - Καλεί σε διάλογο η κυβέρνηση

Οι αγρότες επιμένουν στις κινητοποιήσεις τους, με την κυβέρνηση να καλεί εκ νέου σε διάλογο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ 20 Δεκ 2025 | 20:19

Πέθανε η σπουδαία αρχαιολόγος Λίλα Μαραγκού

"Ανεκτίμητη και διαρκής η συμβολή της", δήλωσε η Λ. Μενδώνη

ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ 20 Δεκ 2025 | 18:40

Νέες ταυτότητες: Μεγάλη αναμονή για ραντεβού - Τέλος τα ταξίδια από τον Αύγουστο για όσους έχουν παλιά

Τέλος τα ταξίδια εκτός Ελλάδος από τον Αύγουστο για όσους δεν έχουν αλλάξει ταυτότητα. Δύσκολη η εύρεση ραντεβού.

ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ 20 Δεκ 2025 | 18:23

Αυτόπτης μάρτυρας για τον ξυλοδαρμό δημοσιογράφου από τον Νίκο Παππά: "Ο μοναδικός που ήπιε μπίρα χωρίς αλκοόλ"

"Είναι ο μοναδικός από την παρέα που πήρε μπύρα χωρίς αλκοόλ", είπε ο δημοσιογράφος Γιάννης Χαραμίδης για τον Νίκο Γιαννόπουλο.

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ 20 Δεκ 2025 | 18:12

Εισαγγελική παρέμβαση για το άνοιγμα των διοδίων στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων - Επιμένουν οι αγρότες

Τα τρακτέρ παραμένουν στα μπλόκα, ωστόσο, διαβεβαιώνουν πως θα διευκολύνουν όσους ταξιδέψουν τις ημέρες των γιορτών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 20 Δεκ 2025 | 18:00

Κάλαντα με καιρό τύπου "Π": Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας - Η πρόγνωση για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 20 Δεκ 2025 | 17:24

"Νομίζεις ήθελα να δίνω ντρόγκα κάθε μέρα...": Oι... προφητικοί στίχοι των τράπερ που διακινούσαν ναρκωτικά

"Εγκέφαλος" στο παράνομο αλισβερίσι, ήταν ο 55χρονος αδελφός του 30χρονου τράπερ, ο οποίος εντόπιζε και αποθήκευε τα ναρκωτικά.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ 20 Δεκ 2025 | 16:50

Νίκος Γιαννόπουλος για τον ξυλοδαρμό από τον Νίκο Παππά: "Όποιος με αποκαλεί μέθυσο θα βρεθεί στα δικαστήρια"

Ο δημοσιογράφος δηλώνει έτοιμος να προχωρήσει σε δικαστική διαμάχη, εναντίον εκείνων που τον αποκαλούν "προκλητικό" ή "μέθυσο".

20 Δεκ 2025 | 16:45

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε σε διαμέρισμα Τούρκων ανήλικος που είχε εξαφανιστεί

Προσήχθησαν τέσσερις υπήκοοι Τουρκίας, καθώς και ο ανήλικος ημεδαπός, για τον οποίο διαπιστώθηκε η δήλωση εξαφάνισής του.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ 20 Δεκ 2025 | 16:08

Ο Άη Στράτης απέκτησε πλωτό ασθενοφόρο για να σώζει ζωές

Παρών στην παράδοση του σκάφους, που θα εδρεύει στον Άη Στράτη, ήταν ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας.

ΕΥΔΑΠ 20 Δεκ 2025 | 16:01

Μειωμένο κατά 73% το απόθεμα νερού στην Αθήνα - Το επενδυτικό πλάνο τριών δισ. ευρώ για τη λειψυδρία

Δραματική η κατάσταση σε Αττική και Αθήνα με το νερό. Ποια έργα τρέχει για να "ξεδιψάσει" τις περιοχές.

ΠΟΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ 20 Δεκ 2025 | 15:55

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας λόγω του "Athens Santa Run"

Λόγω διεξαγωγής της αθλητικής εκδήλωσης με την επωνυμία "Athens Santa Run 2025" θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων

ΚΥΚΛΩΜΑ 20 Δεκ 2025 | 15:45

Ανήλικοι μαθητές ντίλερ ναρκωτικών σε σχολεία της Αττικής – Βασάνιζαν όσους δεν υπάκουαν σε εντολές [βίντεο]

Το κύκλωμα διακινούσε κυρίως κοκαΐνη και κάνναβη, τόσο εντός όσο και εκτός του σχολείου, πραγματοποιώντας εκατοντάδες αγοραπωλησίες.

ΣΤΙΣ 21/12 20 Δεκ 2025 | 15:06

Μαρία Καρυστιανού: Σε αυτή τη θεατρική παράσταση θα δώσει το "παρών" για να μιλήσει

Η Μαρία Καρυστιανού σε συζήτηση στο θέατρο ανοιχτή για το κοινό.

ΠΡΟΗΓΑΓΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ 20 Δεκ 2025 | 14:56

Εφοδος του ελληνικού FBI σε στριπτιτζάδικα στην Καλλιθέα - 5 συλλήψεις [εικόνες - βίντεο]

Στα καταστήματα απασχολούνταν γυναίκες, οι οποίες προσέγγιζαν πελάτες, με σκοπό την πραγματοποίηση γενετήσιων πράξεων έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

ΜΕ ΟΡΙΟ 90 ΧΛΜ 20 Δεκ 2025 | 13:31

Μοτοσυκλετιστής έτρεχε με 161 χλμ/ώρα στη Συγγρού και συνελήφθη

Ο 31χρονος κινούνταν με 161 χλμ/ώρα, αντί του ανωτάτου επιτρεπομένου ορίου των 90 χλμ/ώρα, με αποτέλεσμα την πρόκληση κινδύνου για τους λοιπούς χρήστες της οδού.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ 20 Δεκ 2025 | 13:14

Οι αγρότες σηκώνουν τις μπάρες των διοδίων - Βάζουν κουκούλες στις κάμερες, μοιράζουν προϊόντα [εικόνες - βίντεο]

Οι αγρότες προχωρούν σε άνοιγμα των διοδίων σε κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 20 Δεκ 2025 | 12:32

Ξέσπασε σε κλάματα on air ο 21χρονος που μήνυσε τον Μαζωνάκη: "Μου είπαν ότι δεν τις χάνουμε αυτές τις ευκαιρίες"

Ο 21χρονος Στέφανος Παπαδόπουλος παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη στην εκπομπή του ΟΡΕΝ, Ραντεβού το ΣΚ, με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και την Ιωάννα Μαλέσκου.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 20 Δεκ 2025 | 11:24

Καμπανάκι για έξαρση των ιώσεων στις γιορτές: Εξαιρετικά μεταδοτική υποπαραλλαγή της γρίπης - Οι συστάσεις ΕΟΔΥ

Καμπανάκι για την έξαρση των ιώσεων στην περίοδο των γιορτών από τους επιστήμονες.

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 20 Δεκ 2025 | 09:59

Κολωνάκι: Το "ατύχημα" της χήρας πρώην υπουργού που αποδείχθηκε δολοφονία - Τη νάρκωσαν και την έκαψαν

Το πρόσωπο που φέρεται ως βασικός ύποπτος ανήκει στον στενό της κύκλο. Ο ύποπτος κλήθηκε και κατέθεσε για τον φρικτό θάνατο της 87χρονης.

ΕΙΚΟΝΕΣ 20 Δεκ 2025 | 09:45

Αναμνήσεις μιας ζωής πεταμένες στα σκουπίδια – Φωτογραφίες, γράμματα, ημερολόγια και νυφικά "ξεφορτωμένα" ως μπάζα

Η φωτογραφία αυτή, μαζί με αμέτρητες ακόμη αναμνήσεις, βρέθηκε ως σκουπίδι στις εκβολές του Γαλλικού Ποταμού από τους εθελοντές της Περιβαλλοντικής Ομάδας "Εχεδώρου Φύσις" στη Θεσ/νίκη.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ 20 Δεκ 2025 | 09:17

Σαρωτικοί έλεγχοι αλκοτέστ στους δρόμους ενόψει εορτών – Μπλόκα της Τροχαίας σε κεντρικές αρτηρίες της Αττικής

Εντατικοποιεί τους ελέγχους η Τροχαία ενόψει των εορτών, στέλνοντας σαφές μήνυμα μηδενικής ανοχής στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

ΝΥΧΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ 20 Δεκ 2025 | 09:06
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 20 Δεκ 2025 | 08:49

Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα σήμερα και την Κυριακή - Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ

Σε ισχύ βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα το χριστουγεννιάτικο εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων.

ΕΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ; 20 Δεκ 2025 | 08:45

Γαλοπούλα: Πώς έγινε το φαγητό των Χριστουγέννων - Από πότε καθιερώθηκε, η ιστορία της

Η ιστορία με τις κλεμμένες γαλοπούλες τα Χριστούγεννα του 1998.