Θωρακίζονται περαιτέρω κατά του κορονοϊού τα κέντρα προστασίας ηλικιωμένων καθώς έρχεται νέα δέσμη μέτρων, όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία συμμετείχε για πρώτη φορά στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.
Η κ. Μιχαηλίδου, αφού έδωσε τα συγχαρητήρια της στους εργαζομένους των κέντρων ευγηρίας για την αυστηρή τήρηση των μέτρων, τόνισε ότι βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η προστασία των ευάλωτων ομάδων στον κορονοϊό ομάδων και για αυτό το λόγο ενεργοποιούνται τα νέα μέτρα.
Τα νέα μέτρα όπως ανακίνωσε η υφυπουργός Εργασίας θα κινούνται σε τρεις άξονες
- Επικαιροποίηση πρωτοκόλλων λειτουργίας ΜΦΗ και χρονίως πασχόντων
- Εντατικοποίηση και συστηματικοποίηση των ελέγχων συμμόρφωσης στις οδηγίες του ΕΟΠΥ
- Εντατικοποίηση διενέργειας μοριακών ελέγχων ανίχνευσης του ιού
Μεταξύ άλλων η νέα δέσμη μέτρων περιλαμβάνει καθημερινή θερμομέτρηση κατά την είσοδο και υποχρεωτικό τεστ για όσους επιστρέφουν από την άδεια, υποχρεωτικά τεστ για κορονοϊό στο προσωπικό ενώ το υπουργείο θα προμηθεύσει μάσκες και γάντια στους 6000 εργαζόμενους και τους 14.000 φιλοξενούμενους στους ούκους ευγηρίας.
Η χρήση μάσκας από προσωπικό και φιλοξενούμενους σε όλους τις χώρες και σε όλες τις δραστηριότητες, είναι υποχρεωτική, ενώ τα μέτρα αφορούν και την εκπαίδευση του προσωπικού.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr